| GuidZP400 |
08e0e51a-2f2d-42df-8efb-d4aa7041ee00
|
| Biuletyn |
658409-N-2018
|
| Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Policji w Słupsku
|
| Regon |
77070295800000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kilińskiego
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
42
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Słupsk
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
76-200
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
| Zamawiajacy telefon |
598 417 558
|
| Zamawiajacy fax |
598 417 559
|
| Zamawiajacy email |
zamowienia.publiczne@spslupsk.policja.gov.pl
|
| Adres strony url |
http://www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
Szkoła Policji w Słupsku
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
oferty należy składać w siedzibie zamawiającego w kancelarii Jawnej Szkoły Policji w Słupsku przy ul. Kilińskiego 42, za pośrednictwem operatora pocztowego, kuriera lub osobiście
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
76-200 Słupsk ul. Kilińskiego 42
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy jaj oraz innych artykułów spożywczych.
|
| Numer referencyjny |
RZP-12/18
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są dostawy nw. art. spożywczych;
1. Jaja świeże w ilości 50000 szt.
2. Warzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości 16450 kg
3. Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości 1260 kg
4. Miód naturalny w ilości 500 kg
5. Olej w ilości 3000 l
6. Cukier biały kryształ w ilości 5000 kg
7. Kakao, kawa naturalna rozpuszczalna, herbata ekspresowa czarna w ilości 630 kg
8. Makaron w ilości 2970 kg
9. Produkty zbożowe w ilości 5720 kg\
10. ]Warzywa strączkowe suche w ilości 1100 kg
11. Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości: 1300 l, 7 867 kg, 300 szt.
12. Przetwory owocowe – zaprawa kompotowa w ilości 4400 kg
13. Konserwy mięsne wieprzowe, konserwy mięsne drobiowe i pasztety drobiowe w ilości 1850 kg
14. Konserwy rybne w ilości 800 kg
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Okres w miesiacach |
12
|
| Okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541, 1669) posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej oraz stosownie do art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia wdraża lub posiada wdrożony system HACCP z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 ww. ustawy.
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że
– wykonał (oddzielnie dla każdej z części), w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, co najmniej dwie dostawy artykułów spożywczych. Wartość brutto każdej z wykazanych dostaw nie może być mniejsza od wartości brutto oferty złożonej przez wykonawcę,
– dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym niezbędne warunki określone w przepisach.
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
a) zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
b) zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
c) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy,
d) oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej.
Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
| Zakresie warunkow udzialu |
a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541, 1669) wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (Dz. U. z 2007 r. nr 106 poz. 730),
b) dokumenty potwierdzającego wdrażanie bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP tj.: certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji o sprawowaniu nadzoru nad wdrażaniem lub stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP,
c) wykaz dostaw (oddzielnie dla każdej z części), wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert,
d) wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca tj. wymagane jest wykazanie co najmniej jednego środka transportu spełniającego niezbędne warunki określone w przepisach,
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający zastrzega sobie:
1) możliwość niezrealizowania przedmiotu zamówienia o wartości do 30% wynagrodzenia wykonawcy w przypadku zmniejszenia liczby słuchaczy. Z tytułu niezrealizowania części zamówienia wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe oraz prawne,
2) prawo jednostronnego wydłużenia okresu realizacji umowy do 60 dni po terminie określonym w umowie, na warunkach określonych w umowie, w ramach określonych na ten cel środków finansowych i żądania zawarcia w tym zakresie aneksu do umowy.
2.Zamawiający na wniosek Wykonawcy dopuszcza możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w poniższym zakresie: zmiany poszczególnego asortymentu, będącego przedmiotem umowy, wyszczególnionego i opisanego w załączniku nr 1 do umowy, z chwilą zaprzestania lub wstrzymania jego produkcji, zmiany nazwy asortymentu, zmiany gramatury opakowania czego Wykonawca nie mógł przewidzieć w dniu zawarcia umowy, na inny asortyment przy zachowaniu jego parametrów zgodnych z opisem zawartym w załączniku do umowy.
3.Zmiany do niniejszej umowy mogą być wniesione tylko pisemnie w formie aneksu, pod rygorem nieważności.
|
| IV 4 4 data |
2018-12-14T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
09:00
|
| IV 4 4 jezyki |
PL
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawy jaj.
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142300-1
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
Jaja konsumpcyjne (duże – L) pakowane w zgrzewki po 30 szt., waga zgrzewki nie mniejsza niż 2 kg, min termin do spożycia 24 dni od daty dostawy
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawy artykułów spożywczych.
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Warzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości 16450 kg
2. Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości 1260 kg
3. Miód naturalny w ilości 500 kg
4. Olej w ilości 3000 l
5. Cukier biały kryształ w ilości 5000 kg
6. Kakao, kawa naturalna rozpuszczalna, herbata ekspresowa czarna w ilości 630 kg
7. Makaron w ilości 2970 kg
8. Produkty zbożowe w ilości 5720 kg\
9. ]Warzywa strączkowe suche w ilości 1100 kg
10. Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości: 1300 l, 7 867 kg, 300 szt.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Przetwory owocowe – zaprawa kompotowa
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
1. zaprawa kompotowa wieloowocowa w opakowaniach puszki metalowe o masie od 2 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 1 100 kg.
2. zaprawa kompotowa z czarnej porzeczki w opakowaniach puszki metalowe o masie od 2 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 1 100 kg.
3. zaprawa kompotowa wiśniowa w opakowaniach puszki metalowe o masie od 2 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 1 100 kg.
4. zaprawa kompotowa malinowa w opakowaniach puszki metalowe o masie od 2 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 1 100 kg.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Konserwy mięsne wieprzowe, konserwy mięsne drobiowe i pasztety drobiowe.
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
1) Gulasz angielski – opakowanie: puszka stalowa, łatwo otwieralna (EO) lub alupack, zawartość mięsa minimum 90%, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy, o masie 150 - 200 g w ilości 600 kg.
2) Szyneczka z kurczaka – opakowanie: puszka stalowa, łatwo otwieralna (EO) lub alupack, zawartość mięsa z kurczaka minimum 70%, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy, o masie 100- 160 g w ilości 650 kg.
2. Pasztety drobiowe
1) Pasztet z drobiem – opakowanie: alupack, zawartość surowców drobiowych minimum 25 %, o masie 50 g, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości
600 kg.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Konserwy rybne.
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Filet z makreli w oleju – opakowanie: puszka stalowa, łatwo otwieralna (EO), zawartość ryby minimum 60 %, o masie 100 - 180 g, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 400 kg.
2. Filet z makreli w sosie pomidorowym – opakowanie: puszka stalowa, łatwo otwieralna (EO), zawartość ryby minimum 50 %, o masie 100 - 180 g, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 400 kg.
|
| | |