1. Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów w okresie od dnia podpisania umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2019 r., do dnia 21.06.2019 r., z podziałem na zadania (części):
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja;
Zadanie Nr V – Pieczywo;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe.
Dostawy realizowane do stołówek:
a) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lisich Jamach,
b) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Młodowie,
c) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Baszni Dolnej.
Umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego zostaną zawarte odrębnie przez każdą z wymienionych wyżej jednostek.
Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych przez upoważnioną osobę Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż:
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe – 3 razy w tygodniu;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki – 1 raz w tygodniu;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr V – Pieczywo – codziennie;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe – 1 raz w tygodniu.
Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem).
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach(Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r., poz. 594, z późn. zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz.1604 z późn. zm.); ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577, z poźn. zm.) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw oraz wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16, z późn. zm.),
Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23
grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 20
15 r. poz. 29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak : nazwę Produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.
Jeżeli towar dostarczony przez Wykonawcę będzie miał wady (złą jakość), albo nie odpowiadał pod względem ilościowym, Zamawiający poinformuje o ewentualnych wadach lub brakach ilościowych w terminie natychmiastowym w dniu otrzymania towaru i odmówi przyjęcia towaru od Wykonawcy nie odpowiadającego wymogom jakościowym lub ilościowym. W takiej sytuacji Wykonawca ma obowiązek wymienić towar na pełnowartościowy lub uzupełnić braki niezwłocznie, aby umożliwić przygotowanie zaplanowanych z tej dostawy posiłków (np. w przypadku pieczywa – w czasie do jednej godziny). W przeciwnym wypadku Zamawiający uzna, że Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy, co skutkować będzie zawsze naliczeniem kar umownych wynikających z zawartej umowy.
Dostawy towaru powinny odbywać się w dni robocze w godzinach 8:00-14:00.
Data i godzina dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego lub telefonicznego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż w wyniku ww. zmian nie zostanie przekroczona wartość umowy. Zamawiający informuje, że nie przewiduje waloryzacji cen produktów zawartych w ofertach Wykonawców w trakcie całego okresu realizacji zamówienia.
2. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załączniku do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia (dalej SIWZ) – „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw”.
|
| GuidZP400 |
4df926b1-de29-4552-b9a6-11514d767005
|
| Biuletyn |
660894-N-2018
|
| Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach
|
| Regon |
18046769800000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
Lisie Jamy, ul. Lwowska
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
45
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Lubaczów
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
37600
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
podkarpackie
|
| Zamawiajacy telefon |
16 632 21 75
|
| Zamawiajacy fax |
16 632 21 75
|
| Zamawiajacy email |
zsp-lisiejamy@lubaczow.com.pl
|
| Adres strony url |
www.lubaczow.com.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Czy przeprowadza wspolnie |
1
|
| Rodzaj zamawiajacego |
2
|
| Wspolne udzielanie zamowienia |
ZESPÓŁ SZKOLNO – PRZEDSZKOLNY W LISICH JAMACH
reprezentowany przez:
mgr Jolanta Włoch – Dyrektor
siedziba – Lisie Jamy, ul. Lwowska 45, 37-600 Lubaczów
telefon/faks 16 632 21 75
powiat lubaczowski, województwo podkarpackie
strona internetowa: www.zsp-lisiejamy.lubaczow.com.pl
e-mail: ZSP-lisiejamy@lubaczow.com.pl
działający w imieniu własnym oraz jako pełnomocnik (na zasadzie art.16 ust.4 ustawy Pzp) następujących Zamawiających:
1. ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO W MŁODOWIE
z siedzibą: ul. Szkolna 48, 37-600 Lubaczów
strona internetowa: www.zsp-mlodow.lubaczow.com.pl
e-mail: ZSP-mlodow@lubaczow.com.pl
reprezentowanego przez – mgr Krystyna Gutkowska, Zastępca Dyrektora.
2. ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO W BASZNI DOLNEJ
z siedzibą: ul. Szkolna 24, 37-621 Basznia Dolna
strona internetowa: www.zsp-basznia.lubaczow.com.pl
e-mail: ZSP-basznia@lubaczow.com.pl
reprezentowanego przez – mgr Bolesław Dydyk, Dyrektor,
z którymi zostaną zawarte odrębne umowy o wykonanie przedmiotowego zamówienia publicznego w ramach poszczególnych części (zadań).
|
| Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
www.lubaczow.com.pl
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.lubaczow.com.pl
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
W formie pisemnej
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Urząd Gminy Lubaczów, ul. Jasna 1, 37-600 Lubaczów
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów
|
| Numer referencyjny |
ZP.271.3.2018
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
6
|
| Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów w okresie od dnia podpisania umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2019 r., do dnia 21.06.2019 r., z podziałem na zadania (części):
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja;
Zadanie Nr V – Pieczywo;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe.
Dostawy realizowane do stołówek:
a) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lisich Jamach,
b) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Młodowie,
c) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Baszni Dolnej.
Umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego zostaną zawarte odrębnie przez każdą z wymienionych wyżej jednostek.
Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych przez upoważnioną osobę Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż:
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe – 3 razy w tygodniu;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki – 1 raz w tygodniu;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr V – Pieczywo – codziennie;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe – 1 raz w tygodniu.
Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem).
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach(Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r., poz. 594, z późn. zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz.1604 z późn. zm.); ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577, z poźn. zm.) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw oraz wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16, z późn. zm.),
Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23
grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 20
15 r. poz. 29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak : nazwę Produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.
Jeżeli towar dostarczony przez Wykonawcę będzie miał wady (złą jakość), albo nie odpowiadał pod względem ilościowym, Zamawiający poinformuje o ewentualnych wadach lub brakach ilościowych w terminie natychmiastowym w dniu otrzymania towaru i odmówi przyjęcia towaru od Wykonawcy nie odpowiadającego wymogom jakościowym lub ilościowym. W takiej sytuacji Wykonawca ma obowiązek wymienić towar na pełnowartościowy lub uzupełnić braki niezwłocznie, aby umożliwić przygotowanie zaplanowanych z tej dostawy posiłków (np. w przypadku pieczywa – w czasie do jednej godziny). W przeciwnym wypadku Zamawiający uzna, że Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy, co skutkować będzie zawsze naliczeniem kar umownych wynikających z zawartej umowy.
Dostawy towaru powinny odbywać się w dni robocze w godzinach 8:00-14:00.
Data i godzina dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego lub telefonicznego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż w wyniku ww. zmian nie zostanie przekroczona wartość umowy. Zamawiający informuje, że nie przewiduje waloryzacji cen produktów zawartych w ofertach Wykonawców w trakcie całego okresu realizacji zamówienia.
2. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załączniku do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia (dalej SIWZ) – „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw”.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że Zakład Wykonawcy jest zatwierdzony oraz wpisany do rejestru zakładów przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r. poz. 594,
z późn. zm.).
|
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że Zakład Wykonawcy jest zatwierdzony oraz wpisany do rejestru zakładów przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r. poz. 594,
z późn. zm.).
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej i dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy,
|
| Zakresie warunkow udzialu |
Kopia dokumentu (poświadczona za zgodność z oryginałem) zaświadczającego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej zatwierdzającej zakład Wykonawcy w rozumieniu odpowiednio art. 62 ust. 1 pkt 4 i 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594, ze zm.) lub zaświadczenia o wpisie do wydanego przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej,
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy, w szczególności w zakresie zmiany terminu realizacji zamówienia lub jego części w przypadku:
1) działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym występujące po zawarciu niniejszej Umowy, za które Wykonawca odpowiedzialności nie ponosi i których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania, których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie niniejszej Umowy w ww. terminie. Do działań siły wyższej Strony zaliczają w szczególności: wojnę, działania wojenne, powódź, pożar, który nie powstał z winy Wykonawcy, epidemie, strajki, z wyjątkiem strajków w zakładach Wykonawcy. Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia o powyższym drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu. Po ustąpieniu przeszkód w realizacji niniejszej Umowy, spowodowanych zaistnieniem siły wyższej, Wykonawca zobowiązany jest dołożyć starań dla nadrobienia zaległości powstałych w wyniku ww. nieprzewidzianych zdarzeń;
2) zdarzeń losowych;
3) wystąpienia okoliczności uniemożliwiających wykonywanie dostaw objętych niniejszą Umową, za wystąpienie których wyłączną odpowiedzialności ponosi Zamawiający;
4) wystąpienia innych okoliczności niezależnych od Wykonawcy na uzasadniony wniosek Wykonawcy pod warunkiem, że zmiana taka wynika z okoliczności których Wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie składania oferty i nie jest przez niego zawiniona.
5) zmiany podwykonawców, którzy zostali wskazani w ofercie Wykonawcy.
2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy, w szczególności w zakresie zmiany terminu realizacji zamówienia lub jego części w przypadku:
1) działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym występujące po zawarciu niniejszej Umowy, za które Wykonawca odpowiedzialności nie ponosi i których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania, których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie niniejszej Umowy w ww. terminie. Do działań siły wyższej Strony zaliczają w szczególności: wojnę, działania wojenne, powódź, pożar, który nie powstał z winy Wykonawcy, epidemie, strajki, z wyjątkiem strajków w zakładach Wykonawcy. Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia o powyższym drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu. Po ustąpieniu przeszkód w realizacji niniejszej Umowy, spowodowanych zaistnieniem siły wyższej, Wykonawca zobowiązany jest dołożyć starań dla nadrobienia zaległości powstałych w wyniku ww. nieprzewidzianych zdarzeń;
2) zdarzeń losowych;
3) wystąpienia okoliczności uniemożliwiających wykonywanie dostaw objętych niniejszą Umową, za wystąpienie których wyłączną odpowiedzialności ponosi Zamawiający;
4) wystąpienia innych okoliczności niezależnych od Wykonawcy na uzasadniony wniosek Wykonawcy pod warunkiem, że zmiana taka wynika z okoliczności których Wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie składania oferty i nie jest przez niego zawiniona.
5) zmiany podwykonawców, którzy zostali wskazani w ofercie Wykonawcy.
2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy, w szczególności w zakresie zmiany terminu realizacji zamówienia lub jego części w przypadku:
1) działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym występujące po zawarciu niniejszej Umowy, za które Wykonawca odpowiedzialności nie ponosi i których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania, których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie niniejszej Umowy w ww. terminie. Do działań siły wyższej Strony zaliczają w szczególności: wojnę, działania wojenne, powódź, pożar, który nie powstał z winy Wykonawcy, epidemie, strajki, z wyjątkiem strajków w zakładach Wykonawcy. Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia o powyższym drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu. Po ustąpieniu przeszkód w realizacji niniejszej Umowy, spowodowanych zaistnieniem siły wyższej, Wykonawca zobowiązany jest dołożyć starań dla nadrobienia zaległości powstałych w wyniku ww. nieprzewidzianych zdarzeń;
2) zdarzeń losowych;
3) wystąpienia okoliczności uniemożliwiających wykonywanie dostaw objętych niniejszą Umową, za wystąpienie których wyłączną odpowiedzialności ponosi Zamawiający;
4) wystąpienia innych okoliczności niezależnych od Wykonawcy na uzasadniony wniosek Wykonawcy pod warunkiem, że zmiana taka wynika z okoliczności których Wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie składania oferty i nie jest przez niego zawiniona.
5) zmiany podwykonawców, którzy zostali wskazani w ofercie Wykonawcy.
Zwiększenie bądź zmniejszenie ilości zamawianych produktów w zależności od potrzeb nie będzie wymagało sporządzenia aneksu do umowy. W przypadku zmniejszenia czy zwiększenia ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie wynikające ze zrealizowanych dostaw i cen zawartych w formularzu cenowym.
|
| IV 4 4 data |
2018-12-20T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 jezyki |
Język polski
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe;
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-21T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 3 razy w tygodniu
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki;
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-21T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 1 raz w tygodniu
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki;
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-21T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 2 razy w tygodniu
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja;
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-21T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 2 razy w tygodniu
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie Nr V – Pieczywo;
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-21T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były codziennie
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-06-21T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 1 raz w tygodniu
|
| | |