Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu pomocy Społecznej nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania

Data publikacji 2018-12-20
Data zakończenia 2019-01-09 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej nr 2
Miejscowość Lębork
Województwo pomorskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 663314-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania opisanych wspólnym słownikiem zamówień CPV: zadanie I - mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe; zadanie II - mięso drobiowe i podroby; zadanie III - produkty wędliniarskie; zadanie IV - warzywa, owoce i produkty podobne, owoce i warzywa przetworzone; zadanie V - produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i produkty podobne, tłuszcze roślinne; zadanie VI - produkty piekarskie i ciastkarskie; zadanie VII - artykuły sypkie, produkty przemiału ziarna, owoce i warzywa przetworzone, oleje roślinne; zadanie VIII - ryby świeże, ryby przetworzone, konserwowe i wędzone; zadanie IX - jaja kurze

Dodatkowe informacje

GuidZP400 a19abcbb-2126-4242-9def-2d3e6b9a6c5d
Biuletyn 663314-N-2018
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej nr 2
Regon 100519800000
Zamawiajacy adres ulica Wojska Polskiego
Zamawiajacy adres numer domu 43
Zamawiajacy miejscowosc Lębork
Zamawiajacy kod pocztowy 84-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo pomorskie
Zamawiajacy telefon 598 621 141,
Zamawiajacy fax 598 621 141
Zamawiajacy email sekretariat@dps2.lebork.pl,
Adres strony url http://powiatleborski.bip.gov.pl/rok-2018-zp/
Adres strony internetowej http://www.dps2.lebork.pl/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Samorządowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://powiatleborski.bip.gov.pl/rok-2018-zp/
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Zgodnie z art. 10c ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (dz.U. z 2018 r. poz. 1986) składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo Pocztowe (Dz.U. z 2017 r. poz. 1481 oraz z 2018 r. poz. 106, 138, 650, 1118 i 1629), osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Dom Pomocy Społecznej Nr 2; ul. Wojska Polskiego 43; 84-300 Lębork
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu pomocy Społecznej nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania
Numer referencyjny DPS-2-G.261.7.2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania opisanych wspólnym słownikiem zamówień CPV: zadanie I - mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe; zadanie II - mięso drobiowe i podroby; zadanie III - produkty wędliniarskie; zadanie IV - warzywa, owoce i produkty podobne, owoce i warzywa przetworzone; zadanie V - produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i produkty podobne, tłuszcze roślinne; zadanie VI - produkty piekarskie i ciastkarskie; zadanie VII - artykuły sypkie, produkty przemiału ziarna, owoce i warzywa przetworzone, oleje roślinne; zadanie VIII - ryby świeże, ryby przetworzone, konserwowe i wędzone; zadanie IX - jaja kurze
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, wystawiony nie wcześniej 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert (celem wykazania, że istniejące między nimi powiązania nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia); W przypadku Wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w ww. pkt 3 lit. a w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego, informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp - załącznik nr 3.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst W sytuacjach zmian określonych w rozdziale XVII SIWZ.
IV 4 4 data 2019-01-09T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa wieprzowego o podrobów wieprzowych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawiony, o konsystencji jędrnej, elastycznej, smaku i zapachu swoistym charakterystycznym dla mięsa wieprzowego czy wołowego, bez oznak zaparzenia i zepsucia, barwie od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej. Nie dopuszczalny jest zapach obcy, świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu Mięso musi być zbadane przez lekarza weterynarii zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych nie pochodzące z knurów i loch. Oznakowane musi być etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni. - Wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa mięso drobiowe i podroby
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa drobiowego i podrobów w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, mięso musi być nieuszkodzone, bez wylewów krwawych, o zapachu naturalnym, charakterystycznym dla mięsa drobiowego. Nie dopuszczalny jest zapach obcy, świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Oznakowane musi być etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni. - wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa produkty wędliniarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy produktów wędliniarskich w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa warzywa, owoce i produkty podobne, owoce i warzywa przetworzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy warzyw i owoców w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, bez objawów chorób, pleśni, nie uszkodzony, bez obcych zapachów, mający odpowiedni termin ważności do spożycia, dla produktów przetworzonych podany na opakowaniu.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i roślinne oraz produkty podobne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy produktów mleczarskich, tłuszczów roślinnych i zwierzęcych w godzinach od 6.30 do 8.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa produkty piekarskie i ciastkarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy produktów piekarskich i ciastkarskich w godzinach od 6.30 do 8.00 od poniedziałku do soboty, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, pieczywo nie kruszące się, dopieczone, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa produktu, waga, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa różne produkty spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy różnych produktów spożywczych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dostarczony w czystych nie uszkodzonych opakowaniach ( słoiki bez pęknięć, wypukłości zakrętek, puszki bez wgnieceń i bombażu) dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa ryby świeże, ryby przetworzone, konserwowe i wędzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy ryb świeżych, przetworzonych, konserwowych i wędzonych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania (puszki bez wypukłości, bez wgnieceń i bombażu) , oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia, dla ryb świeżych lub wędzonych nie krótszy niż 3 dni.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa jaja kurze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy jaj kurzych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru. - Dostarczone jajka muszą odpowiadać opisowi przedmiotu zamówienia zawartego w załączniku nr 1i do SIWZ, zadanie nr IX, towar winien być świeży, czysty w nienaruszonej skorupie, z co najmniej 14 dniowym terminem ważności, pakowane po 30 szt. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)