| GuidZP400 |
a19abcbb-2126-4242-9def-2d3e6b9a6c5d
|
| Biuletyn |
663314-N-2018
|
| Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej nr 2
|
| Regon |
100519800000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
Wojska Polskiego
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
43
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Lębork
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
84-300
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
| Zamawiajacy telefon |
598 621 141,
|
| Zamawiajacy fax |
598 621 141
|
| Zamawiajacy email |
sekretariat@dps2.lebork.pl,
|
| Adres strony url |
http://powiatleborski.bip.gov.pl/rok-2018-zp/
|
| Adres strony internetowej |
http://www.dps2.lebork.pl/
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
Samorządowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://powiatleborski.bip.gov.pl/rok-2018-zp/
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
Zgodnie z art. 10c ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (dz.U. z 2018 r. poz. 1986) składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo Pocztowe (Dz.U. z 2017 r. poz. 1481 oraz z 2018 r. poz. 106, 138, 650, 1118 i 1629), osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Dom Pomocy Społecznej Nr 2; ul. Wojska Polskiego 43; 84-300 Lębork
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu pomocy Społecznej nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania
|
| Numer referencyjny |
DPS-2-G.261.7.2018
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania opisanych wspólnym słownikiem zamówień CPV: zadanie I - mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe; zadanie II - mięso drobiowe i podroby; zadanie III - produkty wędliniarskie; zadanie IV - warzywa, owoce i produkty podobne, owoce i warzywa przetworzone; zadanie V - produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i produkty podobne, tłuszcze roślinne; zadanie VI - produkty piekarskie i ciastkarskie; zadanie VII - artykuły sypkie, produkty przemiału ziarna, owoce i warzywa przetworzone, oleje roślinne; zadanie VIII - ryby świeże, ryby przetworzone, konserwowe i wędzone; zadanie IX - jaja kurze
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
|
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, wystawiony nie wcześniej 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert (celem wykazania, że istniejące między nimi powiązania nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia); W przypadku Wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w ww. pkt 3 lit. a w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego, informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp - załącznik nr 3.
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
W sytuacjach zmian określonych w rozdziale XVII SIWZ.
|
| IV 4 4 data |
2019-01-09T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 4 jezyki |
polski
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa wieprzowego o podrobów wieprzowych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawiony, o konsystencji jędrnej, elastycznej, smaku i zapachu swoistym charakterystycznym dla mięsa wieprzowego czy wołowego, bez oznak zaparzenia i zepsucia, barwie od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej. Nie dopuszczalny jest zapach obcy, świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu Mięso musi być zbadane przez lekarza weterynarii zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych nie pochodzące z knurów i loch. Oznakowane musi być etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni. - Wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
mięso drobiowe i podroby
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa drobiowego i podrobów w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, mięso musi być nieuszkodzone, bez wylewów krwawych, o zapachu naturalnym, charakterystycznym dla mięsa drobiowego. Nie dopuszczalny jest zapach obcy, świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Oznakowane musi być etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni. - wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
produkty wędliniarskie
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy produktów wędliniarskich w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
warzywa, owoce i produkty podobne, owoce i warzywa przetworzone
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy warzyw i owoców w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, bez objawów chorób, pleśni, nie uszkodzony, bez obcych zapachów, mający odpowiedni termin ważności do spożycia, dla produktów przetworzonych podany na opakowaniu.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i roślinne oraz produkty podobne
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy produktów mleczarskich, tłuszczów roślinnych i zwierzęcych w godzinach od 6.30 do 8.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
produkty piekarskie i ciastkarskie
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy produktów piekarskich i ciastkarskich w godzinach od 6.30 do 8.00 od poniedziałku do soboty, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, pieczywo nie kruszące się, dopieczone, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa produktu, waga, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
7
|
| Zalacznik nazwa |
różne produkty spożywcze
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy różnych produktów spożywczych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dostarczony w czystych nie uszkodzonych opakowaniach ( słoiki bez pęknięć, wypukłości zakrętek, puszki bez wgnieceń i bombażu) dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
8
|
| Zalacznik nazwa |
ryby świeże, ryby przetworzone, konserwowe i wędzone
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy ryb świeżych, przetworzonych, konserwowych i wędzonych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania (puszki bez wypukłości, bez wgnieceń i bombażu) , oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia, dla ryb świeżych lub wędzonych nie krótszy niż 3 dni.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
9
|
| Zalacznik nazwa |
jaja kurze
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-04-01T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy jaj kurzych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru. - Dostarczone jajka muszą odpowiadać opisowi przedmiotu zamówienia zawartego w załączniku nr 1i do SIWZ, zadanie nr IX, towar winien być świeży, czysty w nienaruszonej skorupie, z co najmniej 14 dniowym terminem ważności, pakowane po 30 szt. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
|
| | |