sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 4 części, Część nr 1: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów, Część nr 2: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin, Część nr 3: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość, Część nr 4: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm:

Data publikacji 2018-12-28
Data zakończenia 2019-01-07 00:00:00
Instytucja 32 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Zamościu
Miejscowość Zamość
Województwo lubelskie
Branża
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 664486-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158100009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 4 części, Część nr 1: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów, Część nr 2: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin, Część nr 3: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość, Część nr 4: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm:
CZĘŚĆ I: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆI II: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublinbułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, ciasto drożdżowe z owocami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆ III: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość
bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, ciasto drożdżowe z owocami, ciasto drożdżowe z owocami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka
w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆ IV: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb pszenny krojony w folii, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks Przedmiot zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych –
KOD CPV: Kod CPV: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. 2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1,2,3,4, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, - stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. 3. UWAGA: Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji tj.: • Zamawiający przewiduje a Wykonawca wyraża zgodę na prawo opcji. Prawem opcji objęte jest świadczenie dostaw wyszczególnione w załączniku nr 2 do umowy - Wykaz asortymentowo - ilościowy dla poszczególnych magazynów zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego w asortymencie, cenach i maksymalnych ilościach dla odbiorców i do miejsc dostawy, o minimalnym okresie przydatności do spożycia określonym w opisie przedmiotu zamówienia. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego.
• Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 65% maksymalnej wartości umowy brutto. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych.
• Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku przydzielenia środków finansowych na realizacje zadań stanowiących przedmiot umowy i w konsekwencji pokrycia w planie finansowym Zamawiającego w określonym opcją zakresie.
• Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zmawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych.
• Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego.
• Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy.
• Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych miejsc dostawy został przedstawiony w Załączniku nr 2 do SIWZ. 4. SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, : 1) Dokumenty:
a) Aktualna decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.
b) aktualna polisa lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia opiewającą na sumę gwarancyjną nie mniejszą iż: dla CZĘŚCI NR 1- 43 000zł, dla CZĘŚCI nr 2 – 152 000zł, dla CZĘŚCI nr 3 -60 000zł, dla CZĘŚĆI nr 4 – 89 000zł, wraz z dowodem potwierdzającym opłacenie wymaganych składek o w/w wartości. c) Aktualny Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub
Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub Protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2) Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. Nr 149 z późn. zm.)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L z 2014 roku nr 139, poz. 55 z późn. zm.); 4) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L z 2004 roku nr 139, poz. 1 z późn. zm.);
5) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. z 2002 r. nr 31 poz. 1 z późn. zm.); 6) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004”. 7) Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) oraz Rozporządzeniem (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L z 2004 nr 338 poz. 4 z późn. zm.), a także ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. Nr 149 z późn. zm.). Opakowanie winno zawierać co najmniej informacje wskazane w treści załącznika nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.8) Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowań, zawiera Załącznik nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.9) Przedmiot zamówienia dostarczony będzie środkiem transportu spełniającym wymagania określone w rozdziale IV Załącznika nr II Rozporządzenia (WE)
nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych , w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. UE L z 2004r. Nr 139 poz. 1 z późn. zm.)10) Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim musza być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami. Nie dopuszcza się opakowań zastępczych.11) Zamawiający jest uprawniony do kontroli Wykonawcy za pośrednictwem inspektora właściwego miejscowo WOMP lub przedstawiciela wojskowego
w zakresie procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowego towaru, sposobu transportu towaru. Przeprowadzający kontrolę jest uprawniony do bezpłatnego korzystania
z urządzeń laboratoryjnych, sprawdzianów laboratoryjnych oraz zużycia na próbę surowców i gotowego towaru, będących w posiadaniu Wykonawcy.
12) W czasie trwania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo dwukrotnego wykonania na koszt Wykonawcy badań kontrolnych, potwierdzających zgodność produktów z opisem przedmiotu zamówienia oraz pokrycia przez Wykonawcę kosztów pobranego asortymentu. Laboratorium, kierunek i zakres badań kontrolnych określa Zamawiający. Zamawiający zleci osobom uprawnionym (próbobiorca - rzeczoznawca) pobranie prób i wykonanie badań w laboratorium akredytowanym w zleconym kierunku i zakresie badań, a w przypadku braku takiej możliwości w laboratorium spełniającym wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. W przypadku braku możliwości wykonywania badań według metod przywołanych w opisie przedmiotu zamówienia, określenia metod równoważnych dokona Zamawiający. Stwierdzenie niezgodności wyrobu z opisem przedmiotu zamówienia będzie podstawą do wszczęcia postępowania reklamacyjnego.
3) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji dostaw na swój koszt i na własne ryzyko do magazynów Zamawiającego wskazanych w §2 ust. 1 a w przypadku zaistnienia sytuacji opisanej w §7 ust. 5 niniejszej umowy - do miejsc w nim wskazanych.4) Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Odbiorcę
lub Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej. 5) O terminie dostawy Wykonawca powinien być zawiadomiony z co najmniej
24-godzinnym wyprzedzeniem. 6) Dostawa towaru nastąpi w terminie od poniedziałku do piątku w godzinach od 5:30 do 7:00. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy
po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Odbiorcą. Częstotliwość dostaw – 6 (sześć) razy w tygodniu.
7) W szczególnie uzasadnionych przypadkach, np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia poligonowego, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych obowiązków nałożonych przez organy władzy państwowej, Wykonawca zobowiązany jest do zwiększenia ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień oraz do zapewnienia dostaw do miejsc wskazanych przez Zamawiającego wg cen zawartych w niniejszej umowie. W takich przypadkach dostawy będą się odbywać w soboty.
8) Zmiany, o których mowa w ust. 5 wzoru umowy stanowiącej załącznik do SIWZ mogą następować wyłącznie w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości zawartej w umowie.9) Wykonawca zobowiązany jest do znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, z uwzględnieniem wymagań Zamawiającego określonych w Załączniku nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.10) Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
1) specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonej żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez odbiorcę;
2) odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
3) możliwości realizacji procedur bezpieczeństwa przez służby dyżurne jednostek wojskowych oraz przez Służbę Kontrwywiadu Wojskowego
w stosunku do osób i pojazdów wykonujących dostawę;4) uczestnictwa kierowcy lub innej osoby wykonującej dostawę w odbiorze towaru, w tym pobraniu prób dostarczonego towaru w ramach reklamacji lub kontroli prewencyjnej, pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 8799d886-0b76-4fa1-9440-1e43d17f90e5
Biuletyn 664486-N-2018
Zamawiajacy nazwa 32 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Zamościu
Regon 6140233700000
Zamawiajacy adres ulica Wojska Polskiego
Zamawiajacy adres numer domu 2F
Zamawiajacy miejscowosc Zamość
Zamawiajacy kod pocztowy 22-400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 261 181 536
Zamawiajacy fax 261 181 607
Zamawiajacy email 32wog.zampub@ron.mil.pl
Adres strony url www.32wog.wp.mil.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 1
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.32wog.wp.mil.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.32wog.wp.mil.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertę składa się pod rygorem nieważności w formie pisemnej.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 32 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Zamościu, ul. Wojska Polskiego 2F, 22 - 400 Zamość, bud. nr 33 pok. nr 12 - kancelaria Zamawiającego.
Nazwa nadana zamowieniu sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 4 części, Część nr 1: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów, Część nr 2: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin, Część nr 3: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość, Część nr 4: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm:
Numer referencyjny ZP/PN/69/2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 4 części, Część nr 1: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów, Część nr 2: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin, Część nr 3: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość, Część nr 4: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm: CZĘŚĆ I: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆI II: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublinbułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, ciasto drożdżowe z owocami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆ III: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, ciasto drożdżowe z owocami, ciasto drożdżowe z owocami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆ IV: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb pszenny krojony w folii, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks Przedmiot zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych – KOD CPV: Kod CPV: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. 2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1,2,3,4, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, - stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. 3. UWAGA: Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji tj.: • Zamawiający przewiduje a Wykonawca wyraża zgodę na prawo opcji. Prawem opcji objęte jest świadczenie dostaw wyszczególnione w załączniku nr 2 do umowy - Wykaz asortymentowo - ilościowy dla poszczególnych magazynów zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego w asortymencie, cenach i maksymalnych ilościach dla odbiorców i do miejsc dostawy, o minimalnym okresie przydatności do spożycia określonym w opisie przedmiotu zamówienia. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego. • Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 65% maksymalnej wartości umowy brutto. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych. • Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku przydzielenia środków finansowych na realizacje zadań stanowiących przedmiot umowy i w konsekwencji pokrycia w planie finansowym Zamawiającego w określonym opcją zakresie. • Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zmawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych. • Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego. • Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy. • Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych miejsc dostawy został przedstawiony w Załączniku nr 2 do SIWZ. 4. SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, : 1) Dokumenty: a) Aktualna decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. b) aktualna polisa lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia opiewającą na sumę gwarancyjną nie mniejszą iż: dla CZĘŚCI NR 1- 43 000zł, dla CZĘŚCI nr 2 – 152 000zł, dla CZĘŚCI nr 3 -60 000zł, dla CZĘŚĆI nr 4 – 89 000zł, wraz z dowodem potwierdzającym opłacenie wymaganych składek o w/w wartości. c) Aktualny Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub Protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2) Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. Nr 149 z późn. zm.)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L z 2014 roku nr 139, poz. 55 z późn. zm.); 4) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L z 2004 roku nr 139, poz. 1 z późn. zm.); 5) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. z 2002 r. nr 31 poz. 1 z późn. zm.); 6) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004”. 7) Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) oraz Rozporządzeniem (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L z 2004 nr 338 poz. 4 z późn. zm.), a także ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. Nr 149 z późn. zm.). Opakowanie winno zawierać co najmniej informacje wskazane w treści załącznika nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.8) Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowań, zawiera Załącznik nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.9) Przedmiot zamówienia dostarczony będzie środkiem transportu spełniającym wymagania określone w rozdziale IV Załącznika nr II Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych , w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. UE L z 2004r. Nr 139 poz. 1 z późn. zm.)10) Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim musza być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami. Nie dopuszcza się opakowań zastępczych.11) Zamawiający jest uprawniony do kontroli Wykonawcy za pośrednictwem inspektora właściwego miejscowo WOMP lub przedstawiciela wojskowego w zakresie procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowego towaru, sposobu transportu towaru. Przeprowadzający kontrolę jest uprawniony do bezpłatnego korzystania z urządzeń laboratoryjnych, sprawdzianów laboratoryjnych oraz zużycia na próbę surowców i gotowego towaru, będących w posiadaniu Wykonawcy. 12) W czasie trwania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo dwukrotnego wykonania na koszt Wykonawcy badań kontrolnych, potwierdzających zgodność produktów z opisem przedmiotu zamówienia oraz pokrycia przez Wykonawcę kosztów pobranego asortymentu. Laboratorium, kierunek i zakres badań kontrolnych określa Zamawiający. Zamawiający zleci osobom uprawnionym (próbobiorca - rzeczoznawca) pobranie prób i wykonanie badań w laboratorium akredytowanym w zleconym kierunku i zakresie badań, a w przypadku braku takiej możliwości w laboratorium spełniającym wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. W przypadku braku możliwości wykonywania badań według metod przywołanych w opisie przedmiotu zamówienia, określenia metod równoważnych dokona Zamawiający. Stwierdzenie niezgodności wyrobu z opisem przedmiotu zamówienia będzie podstawą do wszczęcia postępowania reklamacyjnego. 3) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji dostaw na swój koszt i na własne ryzyko do magazynów Zamawiającego wskazanych w §2 ust. 1 a w przypadku zaistnienia sytuacji opisanej w §7 ust. 5 niniejszej umowy - do miejsc w nim wskazanych.4) Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Odbiorcę lub Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej. 5) O terminie dostawy Wykonawca powinien być zawiadomiony z co najmniej 24-godzinnym wyprzedzeniem. 6) Dostawa towaru nastąpi w terminie od poniedziałku do piątku w godzinach od 5:30 do 7:00. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Odbiorcą. Częstotliwość dostaw – 6 (sześć) razy w tygodniu. 7) W szczególnie uzasadnionych przypadkach, np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia poligonowego, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych obowiązków nałożonych przez organy władzy państwowej, Wykonawca zobowiązany jest do zwiększenia ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień oraz do zapewnienia dostaw do miejsc wskazanych przez Zamawiającego wg cen zawartych w niniejszej umowie. W takich przypadkach dostawy będą się odbywać w soboty. 8) Zmiany, o których mowa w ust. 5 wzoru umowy stanowiącej załącznik do SIWZ mogą następować wyłącznie w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości zawartej w umowie.9) Wykonawca zobowiązany jest do znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, z uwzględnieniem wymagań Zamawiającego określonych w Załączniku nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.10) Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 1) specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonej żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez odbiorcę; 2) odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu; 3) możliwości realizacji procedur bezpieczeństwa przez służby dyżurne jednostek wojskowych oraz przez Służbę Kontrwywiadu Wojskowego w stosunku do osób i pojazdów wykonujących dostawę;4) uczestnictwa kierowcy lub innej osoby wykonującej dostawę w odbiorze towaru, w tym pobraniu prób dostarczonego towaru w ramach reklamacji lub kontroli prewencyjnej, pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko.
Cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow a) Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił ww. warunek, jeżeli wykaże, że posiada: aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow a) Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił ww. warunek, jeżeli wykaże, że posiada: Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres związania umową posiadać aktualną polisę lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia, na kwotę minimalną:  Dla części nr 1: 43 000,00 zł;  Dla części nr 2: 152 000,00 zł;  Dla części nr 3: 60 000,00 zł;  Dla części nr 4: 89 000,00 zł
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow a) Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił ww. warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje: co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów żywnościowych objętych zamówieniem, czyli samochodem typu chłodnia, izoterma (Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. UE L z 2004 r. Nr 139 poz. 1 z późn. zm.)
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W zakresie CZĘŚCI NR 1 i CZĘŚCI NR 2, CZĘŚCI NR 3, CZĘŚCI NR 4: 1) Informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt 13,14 i 21 ustawy Pzp - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Oświadczenie Wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji – dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności. 3) Oświadczenie Wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne. 4) Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1) ustawy Pzp; 5) W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, dokumenty wskazane w Rozdziale XII B pkt 4 ppkt 1), 2),3),4) w odniesieniu do tych podmiotów. 6) W przypadku, gdy wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy, który nie jest podmiotem, na którego zdolnościach lub sytuacji wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp - dokumenty wskazane w Rozdziale XII B pkt 4 ppkt 1), 2),3),4) w odniesieniu do tego podwykonawcy. 7) W przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia i dokumenty wymienione w Rozdziale XII B. pkt 4 ppkt 1), 2), 3), 4)składa każdy z wykonawców.
Zakresie warunkow udzialu 1) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:w zakresie CZĘŚCI nr 1, 2, 3, 4: • aktualna decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. 2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: w zakresie CZĘŚCI nr 1, 2, 3, 4: a) aktualna polisa lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia, na kwotę minimalną:  Dla części nr 1: 43 000,00 zł;  Dla części nr 2: 152 000,00 zł;  Dla części nr 3: 60 000,00 zł;  Dla części nr 4: 89 000,00 z 3) zdolności technicznej lub zawodowej: w zakresie CZĘŚCI nr 1, 2, 3, 4: a) Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami tj.: co najmniej jeden środek transportu przystosowany do przewozu artykułów żywnościowych objętych zamówieniem czyli samochód typu chłodnia, izoterma - – według wzoru Wykazu narzędzi…. – stanowiącego Zał. nr 6 do SIWZ;
Wykaz potwierdzenie okolicznosci 1) Aktualny Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub Protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Inne dokumenty niewymienione 1) Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu przedmiotowego zamówienia wskazujące na faktyczną dostępność tych zasobów na użytek Wykonawcy w celu realizacji zamówienia, w tym określające: a) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; b) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; c) czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane/usługi/ dostawy, których wskazane zdolności dotyczą. – według Wzoru Zobowiązania podmiotu udostępniającego zasoby - stanowiącego Zał. nr 7 do SIWZ.\ Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub do reprezentowania Wykonawcy i zawarcia umowy w sprawie udzielenia zamówienia publicznego.
Czy wadium 1
Wadium 1. Przystępując do postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: W zakresie części nr 1:  650,00 zł (słownie: sześćset pięćdziesiąt złotych); W zakresie części nr 2:  2 300,00 zł ( słownie: dwa tysiące trzysta złotych); W zakresie części nr 3:  1 000,00 zł (słownie: tysiąc złotych); W zakresie części nr 4:  1 500,00 zł (słownie: tysiąc pięćset złotych); 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub w kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo-Kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r poz. 259.). 3. Wadium wniesione w pieniądzu wpłaca się przelewem z rachunku Wykonawcy na rachunek bankowy Zamawiającego nr konta 59 1010 1339 0057 5713 9120 2000 z dopiskiem: „Wadium w postępowaniu nr ZP/PN/69/2018 – dostawa pieczywa w zakresie CZĘŚCI NR…… 4. Prawidłowo złożone wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 07.01.2019 r. do godz.: 11.00. 5. Wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w Rozdziale XIV pkt 3 SIWZ, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Pzp. 7. W przypadku składania oferty wspólnej, wadium wniesione przez jednego z Wykonawców uważa się za wniesione prawidłowo. 8. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona. 9. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczania na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określają odpowiednie przepisy ustawy Pzp.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 2. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 pkt 1) ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących okolicznościach i warunkach: 1) W przypadku zmiany wysokości stawki podatku od towarów i usług (VAT), na pisemny wniosek zainteresowanej strony, dopuszcza się zmianę wartości umowy brutto w stosunku do towarów, których zmiana dotyczy. 2) Dopuszcza się zmiany w ilościach poszczególnych towarów określonych w ilościach zawartych w umowie. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 65% maksymalnej wartości umowy brutto. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy. W tym przypadku wynagrodzenie umowne ulegnie proporcjonalnemu obniżeniu.
IV 4 4 data 2019-01-07T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 11:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 4. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych I w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016 r., str. 1), dalej “RODO”, Zamawiający informuje, że: 1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Komendant 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu, ul. Wojska Polskiego 2F, 22 – 400 Zamość; 2) Inspektor ochrony danych osobowych w 32 Wojskowym Oddziale Gospodarczym w Zamościu kontakt e-mail: 32wog.iodo@ron.mil.pl 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pod nazwą: Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 4 części, Część nr 1: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów, Część nr 2: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin, Część nr 3: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość, Część nr 4: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm, Nr sprawy ZP/PN/69/2018, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego. 4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym zostanie udostępniona dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1986 ze zm.), dalej “ustawa Pzp”; 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7) W odniesieniu do Pani/pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO 8) Posiada Pani/Pan: - na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; - na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych, jednakże skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz jego załączników. - na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO. Prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw. - prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 9) Nie przysługuje Pani/Panu: - W związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; - Prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO - Na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa są sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu dla Hrubieszów
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis CZĘŚĆ I: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik w polewie, keks.2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1,2,3,4, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, - stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu dla Lublin
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis CZĘŚĆ II: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, ciasto drożdżowe z owocami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks. 2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1,2,3,4, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, - stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu dla Zamość
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis CZĘŚĆ III: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, ciasto drożdżowe z owocami, ciasto drożdżowe z owocami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks. 2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1,2,3,4, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, - stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu dla Chełm
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis CZĘŚĆ IV: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb pszenny krojony w folii, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks. 2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1,2,3,4, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, - stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ.
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)