GuidZP400 |
0adcfd4f-c95f-4dab-9d32-c86e304d35d6
|
Biuletyn |
583690-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkół w Cewicach
|
Regon |
22027455000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. W. Witosa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
65
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Cewice
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
84-312
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
598 613 248
|
Zamawiajacy fax |
598 613 248
|
Zamawiajacy email |
zespol.szkol.cewice@neostrada.pl
|
Adres strony url |
www.zscewice.edupage.org
|
Adres strony internetowej |
nd
|
Adres strony internetowej narzedzia |
nd
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Nazwa projektu programu |
nd
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
poprzez operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2018 r., poz. 2188 ze zm.)
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Szkół w Cewicach, ul. W. Witosa 65, 84-312 Cewice,
|
Komunikacja elektroniczna wymaga |
nd
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół w Cewicach
|
Numer referencyjny |
RZP.PN.1.2019.ZS
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
ND
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
8
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, mięsa i wyrobów wędliniarskich na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół w Cewicach. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia wydzielono następujące części:
Część 1 zamówienia – Dostawa ziemniaków
Część 2 zamówienia – Dostawa jajek
Część 3 zamówienia – Dostawa warzyw i owoców świeżych
Część 4 zamówienia – Dostawa mięsa i jego przetworów
Część 5 zamówienia – Dostawa ryb i ich przetworów
Część 6 zamówienia – Dostawa nabiału
Część 7 zamówienia – Dostawa pieczywa
Część 8 zamówienia – Dostawa artykułów spożywczych
2. Przedmiot zamówienia został szczegółowo określony w załączniku nr 5 do postępowania
w zakresie każdej z części od 1 do 8.
3. Zamówione produkty należy dostarczać zgodnie z zapotrzebowaniami składanymi przez szkołę
do Zespołu Szkół w Cewicach, przy ul. W. Witosa 65, 84-312 Cewice oraz do Przedszkola Publicznego w Cewicach, przy ul. Węgrzynowicza 1, 84-312 Cewice, zgodnie ze wskazaniem Zamawiającego.
4. Wykonawca powinien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, o aktualnych terminach przydatności do spożycia, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, zgodnie z obowiązującym prawem.
5. Opakowania produktów żywnościowych, dostarczanych przez Wykonawcę, muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Wymagany przez Zamawiającego termin przydatności do spożycia dostarczanych artykułów żywnościowych musi być zgodny z datą ważności określoną przez producenta.
6. W przypadku dostawy towaru złej jakości lub towaru przeterminowanego, Zamawiający wymaga od Dostawcy wymiany tego towaru, najpóźniej następnego dnia po dniu dostawy.
7. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedzib Zespołu Szkół w Cewicach własnym transportem na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019r., poz. 1252) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia.
8. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów, zaś koszty dostawy powinny być wliczone w cenę artykułów.
9. Ceny jednostkowe za dany produkt obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
10. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania wraz z dostawami faktur zakupu towarów lub dowodów dostaw oraz aktualnych Handlowych Dokumentów Identyfikacyjnych (zgodnie
z HACCP).
11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanej ilości danego produktu, przy założeniu, iż wielkość niewykorzystania nie może przekroczyć 20% ilości określonej dla danego produktu. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
12. Zamawiający wymaga, aby termin płatności za fakturę, tytułem zapłaty za dostarczone produkty, wynosił nie mniej niż 7 dni.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
ND
|
Informacje na temat katalogow |
ND
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje szczegółowych wymagań w tym zakresie.
|
Informacje dodatkowe okreslenie warunkow |
ND
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje szczegółowych wymagań w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa informacje dodatkowe |
ND
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje szczegółowych wymagań w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
ND
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
ND
|
Zakresie warunkow udzialu |
ND
|
Zakresie kryteriow selekcji |
ND
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
ND
|
Inne dokumenty niewymienione |
Na dzień składania ofert każdy Wykonawca powinien złożyć następujące dokumenty:
a) formularz oferty sporządzony na podstawie wzoru stanowiącego załącznik nr 1;
b) wstępne oświadczenia z art. 25a ust. 1 ustawy o treści zgodnej z załącznikiem nr 2;
c) wykaz części zamówienia, których wykonanie zostanie powierzone podwykonawcy o treści zgodnej z załącznikiem nr 4
d) zobowiązanie podmiotu trzeciego do oddania swoich zasobów do dyspozycji – jeżeli dotyczy, o treści zgodnej z załącznikiem nr 7
e) stosowne pełnomocnictwa w przypadku, gdy upoważnienie do podpisania oferty nie wynika bezpośrednio z dokumentów dołączonych do oferty;
f) w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o realizację zamówienia dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego;
|
Wadium |
ND
|
Przewiduje udzielenie zaliczek |
ND
|
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe |
ND
|
Znaczenie warunkow wykonawcow |
ND
|
Ograniczenie liczby uczestnikow informacje dodatkowe |
ND
|
Obejmuje ustanowienie informacje dodatkowe |
ND
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 3 1 minimalne wymagania |
nd
|
IV 3 1 etapy negocjacji |
nd
|
IV 3 1 dodatkowe informacje |
nd
|
IV 3 2 opis potrzeb |
nd
|
IV 3 2 informacja wysokosc nagrod |
nd
|
IV 3 2 wstepny harmonogram |
nd
|
IV 3 2 EtapyDialogu |
nd
|
IV 3 2 DodatkoweInformacje |
nd
|
IV 3 3 ElementyOpisu |
nd
|
IV 3 3 DodatkoweInfo |
nd
|
IV 4 8 |
nd
|
IV 4 9 |
nd
|
IV 4 13 |
nd
|
IV IstotnePostanowienia |
UMOWA nr ……/2019
zawarta w dniu …………………….. w Cewicach pomiędzy:
Nabywcą: Gminą Cewice 84-312 Cewice, ul. W. Witosa 16 , NIP- 841-16-22-753
Odbiorcą: Zespołem Szkół w Cewicach, 84-312 Cewice, ul. W. Witosa 65 zwanym dalej Zamawiającym,
reprezentowanym przez:
Barbarę Selonke – Dyrektora Zespołu Szkół w Cewicach
a…………………………………………………………………………… zwanym dalej Wykonawcą.
§ 1
Umowa jest rezultatem rozstrzygnięcia przez Zamawiającego postępowania prowadzonego
na zasadach określonych ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U.
z 2018r., poz. 1986 ze zm.) w trybie przetargu nieograniczonego na Dostawę artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół w Cewicach.
§ 2
1. Przedmiotem umowy jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół
w Cewicach w następujących częściach zamówienia: ……………………………………………:
2. Przedmiot umowy i ceny jednostkowe zostały szczegółowo określone w ofercie Wykonawcy, stanowiącej integralną część niniejszej umowy.
3. Zamówione produkty dostarczać należy zgodnie z zapotrzebowaniami składanymi przez szkołę do Zespołu Szkół w Cewicach, przy ul. W. Witosa 65, 84-312 Cewice lub do Przedszkola Publicznego, przy ul. Węgrzynowicza 1 w Cewicach.
4. Wykonawca powinien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, o aktualnych terminach przydatności do spożycia, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, zgodnie z obowiązującym prawem.
5. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Wymagany przez Zamawiającego termin przydatności do spożycia dostarczanych artykułów żywnościowych musi być zgodny z datą ważności określoną przez producenta.
6. W przypadku dostawy towaru złej jakości lub towaru przeterminowanego, Zamawiający wymaga od Wykonawcy wymiany tego towaru, najpóźniej następnego dnia po dniu dostawy.
7. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych własnym transportem na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia (Dz. U. z 2019r., poz. 1252) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia.
8. Koszt dostawy musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów.
9. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
10. Ceny jednostkowe za dany produkt, określone w ofercie Wykonawcy obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
11. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania wraz z dostawami faktur zakupu towarów
lub dowodów dostaw oraz aktualnych Handlowych Dokumentów Identyfikacyjnych (zgodnie
z HACCP).
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanej ilości danego produktu, przy założeniu, iż wielkość niewykorzystania nie może przekroczyć 20% ilości określonej dla danego produktu. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiają-cego.
§ 3
1. Całkowita wartość umowy wynosi brutto: ……………………………………………. złotych,
(słownie……………………………………………….…………), w tym za wykonanie części …….. ……………………...zł brutto.
2. Całkowita wartość umowy wynika z oferty Wykonawcy i obejmuje wszystkie koszty jakie ponosi Wykonawca w związku z realizacją przedmiotu umowy, w tym koszty opakowania, dostarczenia, ubezpieczenia na czas transportu, a także należne podatki, w tym podatek VAT.
§ 4
1. Termin realizacji umowy ustala się od dnia jej podpisania do dnia 31 sierpnia 2020 roku.
2. Termin dostawy sukcesywnej to najpóźniej drugi dzień roboczy od dokonania zgłoszenia przez Zespół Szkół w Cewicach.
3. Dostawa artykułów spożywczych następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego pisemnie z określeniem rodzaju i ilości zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. Zgodność dostawy z umową będzie potwierdzona każdorazowo protokołem odbioru.
4. Miejsce dostawy: Zespół Szkół w Cewicach, przy ul. W. Witosa 65, 84-312 Cewice oraz Przedszkole Publiczne w Cewicach, przy ul. Węgrzynowicza 1, 84-312 Cewice, pomieszczenie wskaże osoba o której mowa w ust. 5
5. Wszelkie koszty związane z transportem dostaw ponosi Wykonawca.
6. Osoby wyznaczone do kontaktów w sprawie realizacji umowy:
a) po stronie Wykonawcy: ……………………………………….., tel: ………………,
b) po stronie Zamawiającego: Mirosława Choszcz, tel: ………….…………
7. Zmiany osób, o których mowa w ust 5 nie stanowią zmiany umowy i nie wymagają aneksu,
a jedynie pisemnego poinformowania drugiej Strony o zaistniałej sytuacji.
8. W przypadku stwierdzenia wad dostarczonych artykułów spożywczych, Zamawiający może
według swojego wyboru odmówić odbioru wszystkich dostarczonych artykułów albo odebrać tylko artykuły wolne od wad.
9. Przez wadę fizyczną rozumie się w szczególności: żywność o niewłaściwej jakości zdrowotnej, handlowej, jakąkolwiek niezgodność artykułów z opisem zawartym w umowie, nieaktualny termin przydatności do spożycia.
10. W przypadku odmowy dokonania odbioru całości lub części dostarczonych artykułów z powodu ich wad, przedstawiciel Zamawiającego przekaże Wykonawcy podpisane przez siebie oświadczenie ze wskazaniem zastrzeżeń co do wadliwych artykułów spożywczych.
11. W przypadku, gdy jakiekolwiek artykuły spożywcze mają wady fizyczne, Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwych artykułów na wolne od wad w terminie 2 dni roboczych.
§ 5
1. Płatność za przedmiot umowy nastąpi przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w ciągu …… dni od daty wpływu do siedziby Zespołu Szkół w Cewicach prawidłowo wystawionej faktury. Podstawą wystawienia faktury jest protokół odbioru podpisany przez Strony.
2. NIP Gminy Cewice: 841-16-22-753.
3. Bank i nr rachunku bankowego Wykonawcy: wg faktury.
4. Za dzień zapłaty faktury uważa się datę obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego.
5. Za zwłokę w zapłaceniu faktury Wykonawca ma prawo do naliczenia odsetek ustawowych
za opóźnienie.
§ 6
1. Za odstąpienie od umowy przez Wykonawcę z przyczyn od niego zależnych, Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną w wysokości 10% wartości umowy, o której mowa
w § 3 ust. 1.
2. W przypadku opóźnienia Wykonawcy w kompletnej dostawie przedmiotu umowy w terminie, o którym mowa w § 4 ust. 2, z przyczyn od niego zależnych, Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną w wysokości 0,5% wartości umowy, o której mowa w § 3 ust. 1, za każdy dzień zwłoki, w sumie jednak nie więcej niż 10% wartości umowy, o której mowa w § 3 ust. 1.
3. Kary umowne stają się wymagalne następnego dnia po zajściu zdarzenia wywołującego obowiązek ich zapłaty.
4. Wykonawca wyraża zgodę na potrącenie wymagalnych kar umownych z wystawionych faktur.
5. Niezależnie od kar umownych, Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego na zasadach ogólnych do wysokości poniesionej szkody.
6. Zamawiającemu przysługuje prawo do sumowania kar umownych naliczonych z różnych tytułów oraz do obciążenia Wykonawcy ich łącznym wymiarem.
§ 7
1. Zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy wymagają po rygorem nieważności zgody obu stron,
z zachowaniem formy pisemnej i są dopuszczalne wyłącznie w trybie art. 144 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2018, poz. 1986 ze zm.).
2. Zmiana postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy jest możliwa w przypadku opisanym poniżej, z zastrzeżeniem, iż strony umowy wyrażają zgodę na wprowadzenie zmian, tj.:
- zmian dotyczących zamiany jakościowej lub ilościowej produktów wskazanych
w przedmiocie zamówienia przy założeniu, iż cena umowna nie ulegnie zmianie oraz zmiana nie rozszerzy znacznie lub znacznie nie zmniejszy zakresu dostaw i zobowiązań wynikających z pierwotnego brzmienia umowy.
3. Zmiany dokonywane są poprzez złożenie wniosku o zmianę w formie pisemnej przez jedną ze stron z określeniem zmiany i uzasadnieniem zmiany.
4. Strony zawierają stosowny aneks w celu dokonania zmian w niniejszej umowie, uwzględniający zmiany umowy określone w SIWZ.
§ 8
1. W sprawach nieuregulowanych niniejszą umową stosuje się przepisy Kodeksu cywilnego i ustawy z dn. 29.01 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych.
2. Umowę sporządzono w 3 jednobrzmiących egzemplarzach, dwa dla Zamawiającego i jeden dla Wykonawcy.
3. Ewentualne spory wynikłe z realizacji umowy strony poddają rozstrzygnięciu właściwemu dla siedziby Zamawiającego.
ZAMAWIAJĄCY: WYKONAWCA:
……………………………. ………………………
|
IV 4 14 |
nd
|
IV LicytacjeDodatkoweInformacje |
nd
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy wymagają po rygorem nieważności zgody obu stron, z zachowaniem formy pisemnej i są dopuszczalne wyłącznie w trybie art. 144 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2018, poz. 1986 ze zm.).
2. Zmiana postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy jest możliwa w przypadku opisanym poniżej, z zastrzeżeniem, iż strony umowy wyrażają zgodę na wprowadzenie zmian, tj.:
- zmian dotyczących zamiany jakościowej lub ilościowej produktów wskazanych
w przedmiocie zamówienia przy założeniu, iż cena umowna nie ulegnie zmianie oraz zmiana nie rozszerzy znacznie lub znacznie nie zmniejszy zakresu dostaw i zobowiązań wynikających z pierwotnego brzmienia umowy.
3. Zmiany dokonywane są poprzez złożenie wniosku o zmianę w formie pisemnej przez jedną ze stron z określeniem zmiany i uzasadnieniem zmiany.
4. Strony zawierają stosowny aneks w celu dokonania zmian w niniejszej umowie, uwzględniający zmiany umowy określone w SIWZ.
|
IV 4 4 data |
2019-08-19T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
11:00
|
IV 6 2 Powody |
nd
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
nd
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
DOSTAWA ZIEMNIAKÓW
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
nd
|
Zalacznik krotki opis |
ziemniaki jadalne, odmiana biała, niepastewne, skórka bez zielonych zabarwień, bez kiełkujących oczek - 9.000 kg, średnia częstotliwość dostawy - 1 raz w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 700 do 800
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
DOSTAWA JAJEK
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
nd
|
Zalacznik krotki opis |
jaja świeże, powinny mieć wielkość L i klasę I – 10.000 szt., średnia częstotliwość dostawy – od 2 do 3 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 6:30 do 8:00 Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 28 dni od dnia dostawy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW ŚWIEŻYCH
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
nd
|
Zalacznik krotki opis |
asortyment różny, zgodnie z opisem przedmiotu tej części zamówienia, średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 700 do 800. Owoce tzw. deserowe dostarczane powinny być w ilościach ściśle określonych w danym zapotrzebowaniu.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
DOSTAWA MIĘSA I JEGO PRZETWORÓW
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
nd
|
Zalacznik krotki opis |
mięso i wędliny powinny być świeże, bez krwawych wylewów, bez obcych zapachów, powinny posiadać naturalną barwę, charakterystyczną dla danego rodzaju mięsa, czy wędliny. Zawartość mięsa w wędlinie - nie mniejsza od 80%. Średnia częstotliwość dostawy wynosi od 3 do 5 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 630 do 800. Dopuszcza się różnicę w ilościach pomiędzy złożonym zamówieniem, a dostawą nie więcej niż 500 g. Termin przydatności
do spożycia powinien wynosić minimum 3 dni od dnia dostawy.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
DOSTAWA RYB I ICH PRZETWORÓW
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
nd
|
Zalacznik krotki opis |
ryby i ich przetwory powinny być świeże, bez obcych zapachów, posiadać naturalną barwę charakterystyczną dla danego gatunku ryby lub jej przetworu. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 1 raz w tygodniu w godzinach od 700 do 800 (oprócz niedziel i świąt). Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 30 dni od dnia wskazanego na etykiecie danego asortymentu.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
DOSTAWA NABIAŁU
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
nd
|
Zalacznik krotki opis |
asortyment różny zgodnie z opisem przedmiotu tej części zamówienia, średnia częstotliwość dostawy – od 3 do 5 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8:00. W przypadku jogurtów i serków Zamawiający zastrzega sobie prawo podania dokładnej ilości towaru w dzień poprzedzający dostawę do godziny 1330. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 10 dni od dnia wskazanego na etykiecie danego asortymentu.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
DOSTAWA PIECZYWA
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
nd
|
Zalacznik krotki opis |
asortyment różny, dostawa powinna odbywać się do godziny 8:00 dnia następnego od złożenia telefonicznego zamówienia (wyjątki stanowi dostawa poniedziałkowa lub następująca po okresie wolnym od zajęć w szkołach, zamówiona wcześniej). Termin przydatności do spożycia pieczywa, bułek i bułek słodkich, pączków powinien wynosić minimum 3 dni od dnia dostawy oraz minimum 30 dni od dnia wskazanego na etykiecie danego produktu w przypadku bułki tartej.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
nd
|
Zalacznik krotki opis |
oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty przemiału ziarna, skrobi i jej produktów, przyprawy oraz pozostały produkty spożywcze. Średnia częstotliwość dostawy 1-3 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8:00. Termin przydatności powinien wynosić minimum 30 dni od daty podanej na etykiecie danego produktu.
|
| |