Dostawa sprzętu gastronomicznego w ramach projektu „Wszechstronny absolwent 2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Data publikacji 2019-09-13
Data zakończenia 2019-09-30 00:00:00
Instytucja Centrum Kształcenia Ustawicznego
Miejscowość Toruń
Województwo kujawsko-pomorskie
Branża
  • Sprzęt gospodarstwa domowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 586382-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 397000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Sprzęt do pracowni gastronomicznej:
Kuchnia gazowa - 5-palnikowa z konwekcyjnym piekarnikiem i z grillem – 10 szt.
Kuchnia elektryczna 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym – 5 szt.
Mikser planetarny stołowy z kompletem przystawek – 3 szt.
Urządzenie do sous-vide zanurzeniowe – 4 szt.
Piec konwekcyjny z nawilżaczem z podstawą pod piec – 5 szt.
Kuchenka indukcyjna – 3 szt.
Gofrownice – 5 szt.
Naświetlacze do jaj – 5 szt.
Blender – 5 szt.
Naleśnikarki pojedyncze – 4 szt.
Ekspres do kawy 2 grupowy – 2 szt.

SPECYFIKACJA SZCZEGÓŁOWA
opis przedmiotu zamówienia
Nazwa sprzętu Opis
Kuchnia gazowa - 5-palnikowa z konwekcyjnym piekarnikiem i z grillem
– Na gaz ziemny GZ 50
– W zestawie dysze na gaz z butli propan-butan
– 5 palników o maksymalnej mocy łącznie do 15kW
– Zapalnik elektryczny, zawór termopary
– 3-częściowy żeliwny ruszt
– Regulowana wysokość nóżek

– PIEKARNIK KONWEKCYJNY GN 1/1
– Elektryczny 2,7 kW, 2 wentylatory bez rewersu
– Termostat od 100°C do 275°C, timer
– Dodatkowy górny element grzewczy do 2,5 kW umożliwiający grillowanie
– Oświetlona komora ze stali nierdzewnej
– W zestawie 2 ruszty GN 1/1

Instrukcja obsługi w języku polskim
Montaż wraz z przeszkoleniem z zakresu obsługi sprzętu
Gwarancja 24 miesiące
Kuchnia elektryczna 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym Klasa energetyczna A
Napięcie zasilania 400V
Moc przełączeniowa 8,7 kW
PŁYTA GRZEWCZA : elektryczna
Kolor płyty grzewczej: czarny
Pola grzewcze: 2 pola ceramiczne, 2 pola poszerzone ceramiczne
Rodzaj piekarnika : elektryczny
Kolor frontu piekarnika Srebrny/ czarny
Pojemność do:
65 litrów
Liczba funkcji do:
8
Grill (opiekacz):
tak
Termoobieg :
tak
Typ prowadnic:
wytłaczane
Wnętrze : emalia
Program samooczyszczania:
nie jest wymagany
Wyposażenie piekarnika:
1 półka blaszana, 1 półka siatkowa,
instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna
Gwarancja 24 miesiące

Mikser planetarny stołowy z kompletem przystawek
Moc maksymalna do 1200W
Pojemność misy roboczej : 5-7 L
Pojemność kielicha 1,6 L
Regulacja obrotów mechaniczna -płynna

Kolor :Aluminium-srebrny
Funkcje:
Zagniatanie ciasta Tak
Mielenie mięsa Tak
Ubijanie piany Tak
Mieszanie Tak
Miksowanie Tak
Praca pulsacyjna Tak
Tarcie na wiórki Tak
Funkcje dodatkowe:
możliwość rozbudowy, funkcja delikatnego mieszania, system zabezpieczający przed przypadkowym uruchomieniem,
Thermo Resist
Wyposażenie:
Co najmniej: 3 sitka, 5 wkładek do szatkowania, hak metalowy do zagniatania ciasta, kielich do koktajli, końcówka do ubijania, maszynka do mielenia, mieszadło metalowe K, misa robocza z pokrywą,
szatkownica
instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna
Gwarancja 12 miesięcy

Urządzenie do sous-vide zanurzeniowe
Ivide cyrkulator zanurzeniowy Wodoodporna obudowa o współczynniku szczelności IPX7
– System bezpieczeństwa automatycznie wyłączający urządzenie po wyjęciu go z naczynia kuchennego z wodą
– Możliwość sterowania urządzenia za pomocą modułu Wi-Fi z wykorzystaniem aplikacji mobilnej dla urządzeń
z systemem operacyjnym iOS oraz Android
– Aplikacja wyposażona w co najmniej 600 przepisów umożliwiająca użytkownikowi obliczenie idealnego czasu i temperatury dla wybranej potrawy
– Temperatura regulowana w zakresie od 25°C do 90°C z dokładnością do 0,1°C
– Urządzenie przeznaczone do 20 litrów wody.
– Wydajność cyrkulacji: maks. 8 l/min
– Łatwy w obsłudze ekran zawierający informacje o temperaturze i czasie pracy
instrukcja obsługi w języku polskim
–przeszkolenie z zakresu obsługi sprzętu
Gwarancja 12 miesięcy
Piec konwekcyjny z nawilżaczem z podstawą pod piec – Bezpośrednie wytwarzanie pary
– Konwekcja (termoobieg) czyli wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury w całej komorze gotowania.
– Wydajne silniki wentylatorów o mocy 250 W każdy, z autorewersem i o dwóch prędkościach 1400/2800 obr./min
– Bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na grzałki. 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania
– Elektrycznie regulowany zawór odpowietrzający, dla zapewnienia optymalnego przepływu powietrza w komorze gotowania
– Mechaniczny Timer: 0-120 min
– Lampki kontrolne termostatu i funkcji zaparowania – Wentylator (lub wentylatory) o zmiennym kierunku obrotów
– Halogenowe oświetlenie komory
– Drzwi z podwójnym przeszkleniem, chłodzeniem grawitacyjnym i mechanizmem otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego umycia
– Łatwo demontowalne prowadnice na GN-y
– Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu w celu czyszczenia lub wymiany
– Obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
– Odpływ w dnie komory pieca
– Przyłącze wody: 3”, max 30°C, 150-200 kPa (2 bar), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona
- Elektryczny, sterowanie manualne
Wyposażenie pieca:
- mycie manualne - zestaw
- komplet pojemników do pieczenia, smażenia i gotowania
- podstawa z prowadnicami
- stacja zmiękczająca wodę
- termostat do 285 C°
- mechaniczny timer: 0-120 min
Moc/napięcie : 13,8 kw/400 V
Odległość między prowadnicami nie mniej niż: 67 mm
Ilość wentylatorów: 2
Pojemość komory: 5xGN 1
Wymiary zewnętrzne około 900x800x600 mm z tolerancją do 10 -15%
Instrukcja obsługi w języku polskim
Montaż i szkolenie z zakresu obsługi i wykorzystania sprzętu
Gwarancja 12 miesięcy

Kuchenka indukcyjna
- Wykonana ze stali nierdzewnej
- Płynna regulacja mocy- Odpowiednia do garnków o "fi"od 120 do 260 mm
- Wyłącznie do patelni i garnków indukcyjnych,
- Moc/napięcie: 3,5/ 230 ( W/V)
Instrukcja obsługi w języku polskim
Gwarancja 12 miesięcy

Gofrownice - Nieprzywieralna powłoka płytek
- Liczba i kształt gofrów: 2 prostokąty
- Kolor srebrny/ czarny
- Regulacja temperatury: Nie jest wymagana
- Obudowa: stal szlachetna
Instrukcja obsługi w języku polskim
Gwarancja 12 miesięcy

Naświetlacze do jaj – Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej,
– Kratka ze stali chromowej,
– Czas naświetlania (sterylizacji): 150 sekund,
– Automatyczne wyłączenie lamp przy otwartej szufladzie,
– Zabezpieczenie przed szkodliwym promieniowaniem lamp UV,
–4 lampy emitujące promieniowanie UV
– Jednorazowo dezynfekuje maksymalnie do 30 sztuk jaj
Instrukcja obsługi w języku polskim
Gwarancja 12 miesięcy

Blender - Wersja do profesjonalnego użytku w lodziarniach, restauracjach, kuchniach hotelowych do przygotowania m.in. do mieszanek lodowych, zup jarzynowych, przecierów, sosów, farszów, majonezu, przecieru pomidorowego, pesto, itp.
- Silnik wentylowany
- Obudowa z ergonomicznym uchwytem z wytrzymałego tworzywa
- Prędkość: 4 000 - 16 000 obr./min.
- Waga (tylko napęd): poniżej 2 kg
- Moc 500 W
- Napięcie 230 V
Instrukcja obsługi w języku polskim
Gwarancja 12 miesięcy

Naleśnikarki pojedyncze Przeznaczona do smażenia naleśników
- Płyta grzewcza śr. 400 mm wykonana z żeliwa z powłoką nieprzywierającą
- Równomierne rozprowadzenie ciepła na powierzchni płyty
- Szuflada do przechowywania przyborów
- Drewniana szpatuła w zestawie
- Obudowa ze stali nierdzewnej
-Termostat z płynną regulacją temperatury od +50°C do +250°C
- Z zabezpieczeniem przed przegrzaniem i termostatem EGO
- Moc; 3000W
- Napięcie : 230 V
Instrukcja obsługi w języku polskim
Gwarancja 12 miesięcy
Ekspres do kawy 2 grupowy Opis urządzenia:
- Profesjonalny ekspres ciśnieniowy wykonany z wysokogatunkowych materiałów
- Programowanie do 4 kaw na każdą z dwóch grup w systemie wolumetrycznym (objętościowym)
- 1 dysza do wrzątku sterowana przyciskiem
- 2 niezależne dysze do pary otwierane pokrętłami
- Dysze pary izolowane gumową nasadką zapobiegającą poparzeniu palców
- Podgrzewacz do filiżanek wykorzystujący temperaturę z bojlera
- Wbudowana pompa rotacyjna
- Automatyczne uzupełnianie wody w bojlerze
- Manometr ciśnienia bojlera i pompy
- Kolor obudowy: czarny
Parametry techniczne:
- wymiary: 740x555x(H)515 mm z tolerancją do 10%
- pojemność bojlera nie mniejsza niż : 10,5 l
- moc przy zasilaniu 230V: 3,7 kW
- maksymalna wysokość filiżanki: 82 mm
- maksymalna średnica tempera: 50-57
Instrukcja obsługi w języku polskim
Montaż i przeszkolenie z zakresu obsługi sprzętu
Gwarancja 12 miesięcy
Uwagi:
1. Dostawa do Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Osikowa 17, 87-100 Toruń
2. Wykonawca dostarczy sprzęt nowy, tzn. nieużywany przed dniem dostarczenia z wyłączeniem używania niezbędnego dla przeprowadzenia testu jego poprawnej pracy.
3. Dostarczony sprzęt będzie kompletny, sprawny, gotowy do pracy.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 c6b4bcb4-7ea3-4d34-a560-167bb651926c
Biuletyn 586382-N-2019
Zamawiajacy nazwa Centrum Kształcenia Ustawicznego
Regon 34085374200000
Zamawiajacy adres ulica pl. Św. Katarzyny
Zamawiajacy adres numer domu 8
Zamawiajacy miejscowosc Toruń
Zamawiajacy kod pocztowy 87-100
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo kujawsko-pomorskie
Zamawiajacy telefon 56 65 77 456
Zamawiajacy fax 56 652 22 43
Zamawiajacy email sekretariat@cku.torun.pl
Adres strony url www.cku.torun.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 1
Nazwa projektu programu „Wszechstronny absolwent 2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.cku.torun.pl/bip
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.cku.torun.pl/bip
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie, Centrum Kształcenia Ustawicznego w Toruniu, Plac św.Katarzyny 8, 87-100 Toruń, sekretariat szkół dla dorosłych pok.110
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa sprzętu gastronomicznego w ramach projektu „Wszechstronny absolwent 2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer referencyjny CKU-DG 38/2019/EFS
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu Sprzęt do pracowni gastronomicznej: Kuchnia gazowa - 5-palnikowa z konwekcyjnym piekarnikiem i z grillem – 10 szt. Kuchnia elektryczna 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym – 5 szt. Mikser planetarny stołowy z kompletem przystawek – 3 szt. Urządzenie do sous-vide zanurzeniowe – 4 szt. Piec konwekcyjny z nawilżaczem z podstawą pod piec – 5 szt. Kuchenka indukcyjna – 3 szt. Gofrownice – 5 szt. Naświetlacze do jaj – 5 szt. Blender – 5 szt. Naleśnikarki pojedyncze – 4 szt. Ekspres do kawy 2 grupowy – 2 szt. SPECYFIKACJA SZCZEGÓŁOWA opis przedmiotu zamówienia Nazwa sprzętu Opis Kuchnia gazowa - 5-palnikowa z konwekcyjnym piekarnikiem i z grillem – Na gaz ziemny GZ 50 – W zestawie dysze na gaz z butli propan-butan – 5 palników o maksymalnej mocy łącznie do 15kW – Zapalnik elektryczny, zawór termopary – 3-częściowy żeliwny ruszt – Regulowana wysokość nóżek – PIEKARNIK KONWEKCYJNY GN 1/1 – Elektryczny 2,7 kW, 2 wentylatory bez rewersu – Termostat od 100°C do 275°C, timer – Dodatkowy górny element grzewczy do 2,5 kW umożliwiający grillowanie – Oświetlona komora ze stali nierdzewnej – W zestawie 2 ruszty GN 1/1 Instrukcja obsługi w języku polskim Montaż wraz z przeszkoleniem z zakresu obsługi sprzętu Gwarancja 24 miesiące Kuchnia elektryczna 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym Klasa energetyczna A Napięcie zasilania 400V Moc przełączeniowa 8,7 kW PŁYTA GRZEWCZA : elektryczna Kolor płyty grzewczej: czarny Pola grzewcze: 2 pola ceramiczne, 2 pola poszerzone ceramiczne Rodzaj piekarnika : elektryczny Kolor frontu piekarnika Srebrny/ czarny Pojemność do: 65 litrów Liczba funkcji do: 8 Grill (opiekacz): tak Termoobieg : tak Typ prowadnic: wytłaczane Wnętrze : emalia Program samooczyszczania: nie jest wymagany Wyposażenie piekarnika: 1 półka blaszana, 1 półka siatkowa, instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna Gwarancja 24 miesiące Mikser planetarny stołowy z kompletem przystawek Moc maksymalna do 1200W Pojemność misy roboczej : 5-7 L Pojemność kielicha 1,6 L Regulacja obrotów mechaniczna -płynna Kolor :Aluminium-srebrny Funkcje: Zagniatanie ciasta Tak Mielenie mięsa Tak Ubijanie piany Tak Mieszanie Tak Miksowanie Tak Praca pulsacyjna Tak Tarcie na wiórki Tak Funkcje dodatkowe: możliwość rozbudowy, funkcja delikatnego mieszania, system zabezpieczający przed przypadkowym uruchomieniem, Thermo Resist Wyposażenie: Co najmniej: 3 sitka, 5 wkładek do szatkowania, hak metalowy do zagniatania ciasta, kielich do koktajli, końcówka do ubijania, maszynka do mielenia, mieszadło metalowe K, misa robocza z pokrywą, szatkownica instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna Gwarancja 12 miesięcy Urządzenie do sous-vide zanurzeniowe Ivide cyrkulator zanurzeniowy Wodoodporna obudowa o współczynniku szczelności IPX7 – System bezpieczeństwa automatycznie wyłączający urządzenie po wyjęciu go z naczynia kuchennego z wodą – Możliwość sterowania urządzenia za pomocą modułu Wi-Fi z wykorzystaniem aplikacji mobilnej dla urządzeń z systemem operacyjnym iOS oraz Android – Aplikacja wyposażona w co najmniej 600 przepisów umożliwiająca użytkownikowi obliczenie idealnego czasu i temperatury dla wybranej potrawy – Temperatura regulowana w zakresie od 25°C do 90°C z dokładnością do 0,1°C – Urządzenie przeznaczone do 20 litrów wody. – Wydajność cyrkulacji: maks. 8 l/min – Łatwy w obsłudze ekran zawierający informacje o temperaturze i czasie pracy instrukcja obsługi w języku polskim –przeszkolenie z zakresu obsługi sprzętu Gwarancja 12 miesięcy Piec konwekcyjny z nawilżaczem z podstawą pod piec – Bezpośrednie wytwarzanie pary – Konwekcja (termoobieg) czyli wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury w całej komorze gotowania. – Wydajne silniki wentylatorów o mocy 250 W każdy, z autorewersem i o dwóch prędkościach 1400/2800 obr./min – Bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na grzałki. 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania – Elektrycznie regulowany zawór odpowietrzający, dla zapewnienia optymalnego przepływu powietrza w komorze gotowania – Mechaniczny Timer: 0-120 min – Lampki kontrolne termostatu i funkcji zaparowania – Wentylator (lub wentylatory) o zmiennym kierunku obrotów – Halogenowe oświetlenie komory – Drzwi z podwójnym przeszkleniem, chłodzeniem grawitacyjnym i mechanizmem otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego umycia – Łatwo demontowalne prowadnice na GN-y – Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu w celu czyszczenia lub wymiany – Obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej – Odpływ w dnie komory pieca – Przyłącze wody: 3”, max 30°C, 150-200 kPa (2 bar), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona - Elektryczny, sterowanie manualne Wyposażenie pieca: - mycie manualne - zestaw - komplet pojemników do pieczenia, smażenia i gotowania - podstawa z prowadnicami - stacja zmiękczająca wodę - termostat do 285 C° - mechaniczny timer: 0-120 min Moc/napięcie : 13,8 kw/400 V Odległość między prowadnicami nie mniej niż: 67 mm Ilość wentylatorów: 2 Pojemość komory: 5xGN 1 Wymiary zewnętrzne około 900x800x600 mm z tolerancją do 10 -15% Instrukcja obsługi w języku polskim Montaż i szkolenie z zakresu obsługi i wykorzystania sprzętu Gwarancja 12 miesięcy Kuchenka indukcyjna - Wykonana ze stali nierdzewnej - Płynna regulacja mocy- Odpowiednia do garnków o "fi"od 120 do 260 mm - Wyłącznie do patelni i garnków indukcyjnych, - Moc/napięcie: 3,5/ 230 ( W/V) Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Gofrownice - Nieprzywieralna powłoka płytek - Liczba i kształt gofrów: 2 prostokąty - Kolor srebrny/ czarny - Regulacja temperatury: Nie jest wymagana - Obudowa: stal szlachetna Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Naświetlacze do jaj – Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej, – Kratka ze stali chromowej, – Czas naświetlania (sterylizacji): 150 sekund, – Automatyczne wyłączenie lamp przy otwartej szufladzie, – Zabezpieczenie przed szkodliwym promieniowaniem lamp UV, –4 lampy emitujące promieniowanie UV – Jednorazowo dezynfekuje maksymalnie do 30 sztuk jaj Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Blender - Wersja do profesjonalnego użytku w lodziarniach, restauracjach, kuchniach hotelowych do przygotowania m.in. do mieszanek lodowych, zup jarzynowych, przecierów, sosów, farszów, majonezu, przecieru pomidorowego, pesto, itp. - Silnik wentylowany - Obudowa z ergonomicznym uchwytem z wytrzymałego tworzywa - Prędkość: 4 000 - 16 000 obr./min. - Waga (tylko napęd): poniżej 2 kg - Moc 500 W - Napięcie 230 V Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Naleśnikarki pojedyncze Przeznaczona do smażenia naleśników - Płyta grzewcza śr. 400 mm wykonana z żeliwa z powłoką nieprzywierającą - Równomierne rozprowadzenie ciepła na powierzchni płyty - Szuflada do przechowywania przyborów - Drewniana szpatuła w zestawie - Obudowa ze stali nierdzewnej -Termostat z płynną regulacją temperatury od +50°C do +250°C - Z zabezpieczeniem przed przegrzaniem i termostatem EGO - Moc; 3000W - Napięcie : 230 V Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Ekspres do kawy 2 grupowy Opis urządzenia: - Profesjonalny ekspres ciśnieniowy wykonany z wysokogatunkowych materiałów - Programowanie do 4 kaw na każdą z dwóch grup w systemie wolumetrycznym (objętościowym) - 1 dysza do wrzątku sterowana przyciskiem - 2 niezależne dysze do pary otwierane pokrętłami - Dysze pary izolowane gumową nasadką zapobiegającą poparzeniu palców - Podgrzewacz do filiżanek wykorzystujący temperaturę z bojlera - Wbudowana pompa rotacyjna - Automatyczne uzupełnianie wody w bojlerze - Manometr ciśnienia bojlera i pompy - Kolor obudowy: czarny Parametry techniczne: - wymiary: 740x555x(H)515 mm z tolerancją do 10% - pojemność bojlera nie mniejsza niż : 10,5 l - moc przy zasilaniu 230V: 3,7 kW - maksymalna wysokość filiżanki: 82 mm - maksymalna średnica tempera: 50-57 Instrukcja obsługi w języku polskim Montaż i przeszkolenie z zakresu obsługi sprzętu Gwarancja 12 miesięcy Uwagi: 1. Dostawa do Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Osikowa 17, 87-100 Toruń 2. Wykonawca dostarczy sprzęt nowy, tzn. nieużywany przed dniem dostarczenia z wyłączeniem używania niezbędnego dla przeprowadzenia testu jego poprawnej pracy. 3. Dostarczony sprzęt będzie kompletny, sprawny, gotowy do pracy.
Cpv glowny przedmiot 39700000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Informacje na temat katalogow Termin realizacji zamówienia: zgodnie ze złożoną przez Wykonawcę ofertą, jednak nie dłużej niż 30 dni od daty zawarcia umowy.
Okreslenie warunkow nie dotyczy
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow nie dotyczy
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający wymaga od wykonawców doświadczenia w realizacji dostaw sprzętu gastronomicznego. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca zrealizował w ciągu ostatnich 3 lat, tj. od 1 sierpnia 2016 r. do dnia poprzedzającego złożenie oferty, dostawy sprzętu gastronomicznego o wartości co najmniej 20 tys. złotych łącznie.
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione 1. Zobowiązanie podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. 2. W celu oceny, czy wykonawca polegając na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, zamawiający żąda dokumentów, które określają w szczególności: a) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu; b) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; c) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; d) czy podmioty, na zdolnościach których wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizują roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 3. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy (zestawienie złożonych ofert), przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 4. Wypełniony formularz oferty (załącznik nr 1). 5. Oświadczenia: - oświadczenie wykonawcy, ze nie podlega wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 12 - 23 ustawy – załącznik nr 2, - oświadczenie Wykonawcy, które z informacji zawartych w ofercie na stronach od .... do .... stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i jako takie nie mogą być udostępniane innym uczestnikom postępowania. W przypadku zastrzeżenia informacji przez wykonawcę zobowiązany jest on wykazać, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Brak powyższego oświadczenia oznaczał będzie, że dokumenty składające się na ofertę nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa (Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy ), - Wykonawca na podstawie art. 36b ust. 1 ustawy składa oświadczenie jaką część zamówienia zamierza powierzyć podwykonawcom wraz z podaniem firm podwykonawców. Oświadczenie składane w przypadku zamiaru korzystania z podwykonawców. 6. Oświadczenie wykonawcy potwierdzające doświadczenie w realizacji dostaw sprzętu gastronomicznego. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca zrealizował w ciągu ostatnich 3 lat, tj. od 1 sierpnia 2016 r. do dnia poprzedzającego złożenie oferty, dostawy sprzętu gastronomicznego o wartości co najmniej 20 tys. złotych łącznie.
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 3 1 dodatkowe informacje 1. Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena oferty (P1) – 60 %, b) termin dostawy (P2) - 20% - nie dłużej niż 30 dni od daty zawarcia umowy. Zamawiający ustala maksymalny termin dostawy na 30 dni. W przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym liczbie dni powyżej 30 oferta wykonawcy zostanie odrzucona. c) czas reakcji serwisowej (P3) - 20% Czas reakcji serwisowej łącznie z naprawą, od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego awarii/niesprawności - sprzętu AGD lub urządzeń gastronomicznych w okresie obejmującym gwarancję liczony w dobach. Sposób oceny ofert Zamawiający przystąpi do oceny złożonych ofert przy zastosowaniu podanych kryteriów wyłącznie w stosunku do ofert złożonych przez Wykonawców niepodlegających wykluczeniu oraz ofert niepodlegających odrzuceniu zgodnie z dyspozycją art. 89 ust. 1 ustawy. W trakcie oceny ofert kolejno ocenianym ofertom przyznawane będą punkty. Każda oferta może uzyskać za dane kryterium 0 – 100 pkt. a) cena oferty = (najniższa oferowana cena spośród złożonych ofert)/ (cena oferty badanej) x 100 pkt. x znaczenie kryterium tj. 60 % b) termin dostawy = (najkrótszy termin spośród złożonych ofert)/(termin z oferty badanej) x 100 pkt. x znaczenie kryterium tj. 20 %. c) czas reakcji serwisowej = (najkrótszy termin reakcji na zgłoszenie i naprawy usterki spośród złożonych ofert)/(termin rekcji z oferty badanej) x 100 pkt. x znaczenie kryterium tj.20% Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów (P), będącą sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach: P = (P1) + (P2) + (P3)
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Dopuszczalne jest dokonanie zmian umowy: 1) jeżeli zmiana umowy dotyczyć będzie zmiany terminu wykonania zamówienia z przyczyn niezależnych od obu stron, które w szczególności dotyczyć będą : a) uwarunkowań organizacyjno-technicznych, b) uwarunkowań formalno-prawnych, 2) jeżeli zmiana będzie dotyczyć zmiany na materiały lub sprzęt o równoważnych parametrach lub lepszych i zmiana ta nie spowoduje zwiększenia wynagrodzenia, 3) jeżeli zmiana dotyczyć będzie przedłużenia okresu realizacji naprawy sprzętu poza termin podany w formularzu ofertowym z przyczyn niezależnych od Wykonawcy.
IV 4 4 data 2019-09-30T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 I. Opis sposobu przygotowania oferty 1. Oferta powinna zawierać wypełniony formularz ofertowy: - dane kontaktowe oferenta (NIP, REGON, numer telefonu, adres e-mail), - wartość całego zamówienia netto i brutto z należnym podatkiem VAT (cena obejmuje wszystkie koszty związane z zakupem i dostawą przedmiotu zamówienia), - termin dostawy - czas reakcji serwisowej - okres udzielonej gwarancji - warunki płatności - data i podpis Wykonawcy - nazwa i adres Oferenta - wszystkie wymagane w ofercie załączniki. 2. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 3. Koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty ponosi Wykonawca. II. Miejsce i termin składania oraz otwarcia ofert: 1. Ofertę należy złożyć do dnia 30.09.2019 r. do godz.10.00, na załączonym do ogłoszenia formularzu ofertowym. 2. Każdy z Wykonawców może złożyć tylko jedną ofertę. 3. Ofertę należy dostarczyć: osobiście lub drogą listową w zamkniętej kopercie na adres: Odbiorcy / Zamawiającego: Centrum Kształcenia Ustawicznego, Plac Św. Katarzyny 8, 87-100 Toruń. Opis na kopercie: „Oferta – sprzęt gastronomiczny – nie otwierać przed dniem 30.09.2019 r. przed godz. 10:10”. W przypadku ofert dostarczonych drogą listową, za datę dostarczenia uznaje się datę i godzinę wpływu oferty do siedziby Zamawiającego. 4. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane. 5. Oferent może przed upływem terminu składania ofert wycofać swoją ofertę. 6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Oferenta wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. 7. Otwarcie ofert odbędzie się w dniu 30.09.2019 r. o godz. 10:10 w siedzibie Zamawiającego: Centrum Kształcenia Ustawicznego w Toruniu, Pl. Św. Katarzyny 8, sala wykładowa nr 2. 8. Zamawiający poinformuje Oferentów o wyborze najkorzystniejszej oferty drogą elektroniczną, pocztą e-mail oraz na stronie Zamawiającego www.cku.torun.pl/bip .

Criterion

Kryteria termin dostawy
Znaczenie 20,00
  
Kryteria czas reakcji serwisowej
Znaczenie 20,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)