Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych do Zakładu Karnego w Nysie i Oddziału Zewnętrznego w Prudniku. Przedmiot zamówienia podzielono na 6 części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub kilka części, na które zostały podzielone produkty stanowiące przedmiot zamówienia, jednakże oferta musi obejmować pełny asortyment produktów zawartych w poszczególnych częściach.
Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe
1. Mięso wieprzowe gulaszowe
surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego i śródmięśniowego tłuszczu,, bez skór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 5700kg, Nysa: 5200 kg, Prudnik: 500 kg.
2. Mięso wołowe bez kości - gulasz
surowe, świeże, nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez tłuszczu zewnętrznego i śródmięśniowego, bez skóry, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem 1300 kg, Nysa: 1200 kg, Prudnik: 100 kg
3. Schab wieprzowy bez kości
surowy, świeży, nie mrożony, pozbawiony tłuszczu i łoju schłodzony do temperatury nie wyższej niż 40C . Razem: 200 kg, Nysa: 180 kg, Prudnik: 20 kg
Część 2 Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie
1. Mięso gulaszowe z kurczaka
surowe, świeże nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3 cm bez zanieczyszczeń obcych, tłuszczu, skór, piór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 3600 kg, Nysa: 3300 kg, Prudnik: 300 kg
2. Mięso gulaszowe z indyka
surowe, świeże, nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3cm bez zanieczyszczeń obcych ,tłuszczu, skór, piór, kości, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 1000 kg, Nysa: 900 kg, Prudnik: 100 kg.
3. Żołądki drobiowe z kurczaka
surowe, świeże nie mrożone, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej, pozbawiony rogowatego naskórka, tłuszczu, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C. Razem: 1650 kg, Nysa: 1500 kg, Prudnik: 150
4. Serca drobiowe z kurczaka
surowe, świeże nie mrożone, serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C. Razem: 1650 kg, Nysa: 1500 kg, Prudnik: 150 kg
Część 3 Wędliny drobiowo – wieprzowo – wołowe
1. Kiełbasa litewska
średniorozdrobniona, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1850, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 150 kg.
2. Kiełbasa kanapkowa
średniorozdrobniona, w osłonce barierowej o średnicy ok. 75-95 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1850 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 150 kg
3. Kiełbasa – mortadela extra
homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 5500 kg, Nysa: 5000 kg, Prudnik: 500 kg.
4. Mortadela z pieczarkami
homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, widoczne drobno rozdrobnione pieczarki, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1850 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 150 kg
5. Kiełbasa – parówki śląskie – cienkie
homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso wieprzowo – wołowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1850 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 150 kg
6. Kiełbasa parówkowa
homogenizowana, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok.25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1850 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 150 kg
7. Kiełbasa zwyczajna
średniorozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1850 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 150 kg
8. Kiełbasa opolska/ regionalna
średniorozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1850 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 150 kg
9. Kiełbasa tyrolska / szynka tyrolska
średniorozdrobniona w osłonce barierowej o średnicy 50-80 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1850 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 150 kg
10. Boczek wędzony
wieprzowy,,parzony bez żeberek i bez widocznych złogów solanki, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 600 kg, Nysa: 540 kg, Prudnik: 60 kg
Część 4 Wędliny drobiowe
1. Rolada drobiowa
gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, warzywa, galareta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 240 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 20 kg
2. Polędwica z kurczaka
gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta. Razem: 240 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 20 kg
3. Polędwica z indyka
gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso z indyka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta. Razem: 240 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 20 kg
4. Blok drobiowy
gruborozdrobniony, parzony, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm lub innej formie utrzymującej kształt, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja zwarta umożliwiająca wyporcjowanie termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 240 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 20 kg
5. Serdelki drobiowe
homogenizowane, parzone w osłonce wiskozowej o średnicy ok. 20 mm, skład mięso drobiowe , sól, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. Razem: 240 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 20 kg
6. Szynka z indyka
szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie. Razem: 440 kg, Nysa: 400 kg, Prudnik: 40 kg
7. Kiełbasa szynkowa z kurczaka
gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 440 kg, Nysa: 400 kg, Prudnik: 40 kg
8. Kiełbasa szynkowa z indyka
gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 240 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 20 kg
9. Parówki drobiowe cienkie
-homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso drobiowe , przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 240 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 20 kg
10. Szynka z kurczaka prasowana
szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie. Razem: 440 kg, Nysa: 400 kg, Prudnik: 40 kg
11. Kiełbasa biała drobiowa
w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. Razem: 440 kg, Nysa: 400 kg, Prudnik: 40 kg
Część 5 Podroby wieprzowe
1. Pasztet wieprzowy
produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50 mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, Razem: 1900 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 200 kg
2. Kaszanka jęczmienna
produkt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie bloku, batonu o wadze około 3 kg, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 %. Razem: 2200 kg, Nysa: 2000 kg, Prudnik: 200 kg
3. Wątroba wieprzowa
surowa, świeża, nie mrożona. Razem: 2200 kg, Nysa: 2000 kg, Prudnik: 200 kg
Część 6 Konserwy mięsne
1. Mielonka wieprzowa – turystyczna 200g lub 300g
opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23%. Razem: 1750kg, Nysa: 1600 kg, Prudnik: 150 kg
2. Mielonka wieprzowa - tyrolska 200g lub 300g
opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 27%, Razem: 1750kg, Nysa: 1600 kg, Prudnik: 150 kg
3. Przysmak śniadaniowy 200g lub 300g
opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23%, Razem: 1750kg, Nysa: 1600 kg, Prudnik: 150 kg
4. Pasztet drobiowy 130g
opakowanie w małych foremkach, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 25%, Razem: 2650kg, Nysa: 2400 kg, Prudnik: 250 kg
5. Pasztet mazowiecki 200 lub 300 g
opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 34%. Razem: 2850 kg, Nysa: 2600 kg, Prudnik: 250 kg
|