Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu na rok 2020

Data publikacji 2019-11-29
Data zakończenia 2019-12-06 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych
Miejscowość Myślibórz
Województwo zachodniopomorskie
Branża
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 629685-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu na rok 2020 w podziale na części:
Część nr 1 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców:
Warzywa i owoce powinny być:
− świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste,
− kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,
− prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,
− średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,
− bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,
− wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.
Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.
Część nr 2 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych:
Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:
− wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych,
− smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych,
− owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.
Część nr 3 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców przetworzonych:
Warzywa i owoce przetworzone powinny być dostarczone w opakowaniach szczelnych, nieuszkodzonych.
Część nr 4 Sukcesywne dostawy jaj:
Jaja powinny być:
− świeże,
− waga 65 g - 75 g,
− skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona,
− białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał,
− tarcza zarodkowa niewidoczna,
− zapach swoisty, bez obcych zapachów.

Część nr 5 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich:
Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:
− masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy,
− twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie,
− śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów;
− ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita,
− desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.

Część nr 6 Sukcesywne dostawy pieczywa i pieczywa cukierniczego:
Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:
− świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego,
− foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany),
− skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,
− miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli,
− miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.

Część nr 7 Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb:
Ryby powinny posiadać:
− przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych),
− zapach neutralny,
− wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą.
Część nr 8 Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych:
1) Mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe:
− elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła,
− połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi,
− barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła,
− zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,
− niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
2) Mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe:
− mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione,
− konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
− smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia
i zepsucia.
3) Wędliny i podroby powinny posiadać:
− klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jej pęknięcia
i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych;
− przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru;
− przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru.

Część nr 9 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych:
Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 499cce4b-5fa8-4c3e-aeb5-7d66d1125f01
Biuletyn 629685-N-2019
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych
Regon 29492900000000
Zamawiajacy adres ulica Celna
Zamawiajacy adres numer domu 23
Zamawiajacy miejscowosc Myślibórz
Zamawiajacy kod pocztowy 74-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo zachodniopomorskie
Zamawiajacy telefon 0-95 7473031
Zamawiajacy fax 0-95 7472274
Zamawiajacy email dps@powiatmysliborski.pl
Adres strony url http://bip.dps.powiatmysliborski.pl/
Adres strony internetowej n/d
Adres strony internetowej narzedzia n/d
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia https://cuwmysliborz.bip.gov.pl/
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://cuwmysliborz.bip.gov.pl/
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertę należy złożyć w formie pisemnej.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Centrum Usług Wspólnych Powiatu Myśliborskiego, ul. Północna 15, 74-300 Myślibórz
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu na rok 2020
Numer referencyjny CUW.131.156.2019KpT
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu na rok 2020 w podziale na części: Część nr 1 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców: Warzywa i owoce powinny być: − świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, − kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, − prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, − średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, − bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, − wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych. Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. Część nr 2 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych: Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: − wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, − smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych, − owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Część nr 3 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców przetworzonych: Warzywa i owoce przetworzone powinny być dostarczone w opakowaniach szczelnych, nieuszkodzonych. Część nr 4 Sukcesywne dostawy jaj: Jaja powinny być: − świeże, − waga 65 g - 75 g, − skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, − białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, − tarcza zarodkowa niewidoczna, − zapach swoisty, bez obcych zapachów. Część nr 5 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich: Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: − masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy, − twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie, − śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów; − ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita, − desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Część nr 6 Sukcesywne dostawy pieczywa i pieczywa cukierniczego: Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe: − świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, − foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany), − skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona, − miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, − miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część nr 7 Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb: Ryby powinny posiadać: − przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych), − zapach neutralny, − wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą. Część nr 8 Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: 1) Mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe: − elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła, − połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, − barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła, − zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, − niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. 2) Mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe: − mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, − konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się, − smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia. 3) Wędliny i podroby powinny posiadać: − klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych; − przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru; − przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru. Część nr 9 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych: Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione 1. Wykaz oświadczeń składanych przez wykonawcę w celu wstępnego potwierdzenia, że nie podlega on wykluczeniu z postępowania: 1) Wykaz oświadczeń składanych przez wykonawcę w celu wstępnego potwierdzenia, że nie podlega on wykluczeniu z postępowania: a) W celu wstępnego potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia z postępowania Wykonawca składa oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania, na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp, zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ; 2) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale IX ust. 1 lit. a SIWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają brak podstaw do wykluczenia oraz brak podstaw do wykluczenia wobec każdego z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 3) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (np. spółki cywilne, konsorcja), żaden z nich nie może podlegać wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. 2. Wykaz oświadczeń lub dokumentów składanych przez Wykonawcę w postępowaniu na wezwanie zamawiającego w celu potwierdzenia okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 3 ustawy” W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia, Zamawiający może wezwać Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów, tj.: odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej Umowy na realizację niniejszego zamówienia publicznego w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy zgodnie z zapisami art. 144 ustawy PZP oraz w zakresie: 1) zmiany podatku VAT, wynagrodzenie należne Wykonawcy będzie podlegać automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego i nie wymaga sporządzania aneksu do Umowy; 2) zmiany wysokości wynagrodzenia na skutek zmiany minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę – jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, 3) zmiany wysokości wynagrodzenia na skutek zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne – jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, 4) zmian regulacji prawnych obowiązujących w dniu podpisania Umowy, w zakresie dostosowującym umowę do tych zmian, 5) zmian zakresu realizacji zamówienia przez Podwykonawcę na pisemny wniosek Wykonawcy, 6) zmiany Podwykonawcy lub wprowadzenia Podwykonawcy na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego, 7) w przypadku zmian w ilości artykułów będących następstwem zmniejszenia przez Zamawiającego zamówienia do 30% w granicach ilości podanej w stosunku do każdej pozycji asortymentu (towaru) możliwe będzie zmniejszenie wynagrodzenia Wykonawcy, 8) zmiana dostarczanego asortymentu może nastąpić w przypadku: a) zakończenia produkcji danej pozycji asortymentowej, b) zmiany nazwy produktu (producenta) pod warunkiem zaoferowania produktów równoważnych, nie gorszych jakościowo od dotychczas dostarczanych produktów, przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych lub niższych cen jednostkowych, c) zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktu – wówczas Wykonawca może zaproponować wyrób o innej gramaturze z obowiązkiem proporcjonalnego przeliczenia ceny w stosunku do pierwotnej gramatury, d) niedostępności produktu na rynku powyżej 14 dni. 9) zmiany w asortymencie – Zamawiający może dokonać przesunięć ilościowych asortymentu według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu, pod warunkiem nie przekroczenia kwot umowy, 10) zmiany terminu obowiązywania umowy w sytuacji niewyczerpania kwoty wynagrodzenia przewidzianego na daną cześć zamówienia do czasu jej wyczerpania z uwzględnieniem zakresu podstawowego (bez prawa opcji). 2. Zamawiający zastrzega jednocześnie, że zmiany postanowień Umowy mogą być wprowadzone w razie zaistnienia okoliczności, o których mowa powyżej ust. 1 jedynie po akceptacji zmian i wyrażeniu zgody na ich wprowadzenie przez Zamawiającego. 3. Zmiana Umowy dokonana z naruszeniem ust. 1 podlega unieważnieniu. 4. Zamawiający przewiduje wprowadzanie wszystkich zmian opisanych na warunkach opisanych w art. 144 ust. 1 pkt. 2-6 Prawa zamówień publicznych. 5. W przypadku zmiany warunków Umowy, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3, na Wykonawcy spoczywa obowiązek wykazania zmiany kosztów wykonania zamówienia. Wykonawca może wystąpić do Zamawiającego z wnioskiem o zmianę wynagrodzenia, przedkładając odpowiednie dokumenty potwierdzające zasadność złożenia takiego wniosku. Wykonawca winien wykazać ponad wszelką wątpliwość, że zaistniała zmiana ma bezpośredni wpływ na koszty wykonania zamówienia oraz określić stopień, w jakim wpłynie ona na wysokość wynagrodzenia. Wykonawca ma obowiązek przedłożenia szczegółowych kalkulacji obrazujących wpływ zmiany prawa na zmianę kosztów oraz dowodów potwierdzających założenia, na których te kalkulacje się opierają. Kalkulacja taka powinna wskazywać w szczególności wysokość odpowiednich kosztów w odniesieniu do poszczególnych pracowników realizujących umowę (przed i po zmianie) i zakres ich zaangażowania w realizację umowy (w stosunku do całości obowiązków wykonywanych na rzecz Wykonawcy). Zamawiający, w przypadku gdy kalkulacje nie będą w wystarczający sposób uzasadniać proponowanej zmiany cen jednostkowych, może odmówić zmiany wynagrodzenia do czasu uzupełnienia dodatkowych wyjaśnień/dowodów. Waloryzacja powinna dotyczyć wyłącznie kosztów realizacji zamówienia powstających w okresie po wejściu w życie odpowiednich zmian przepisów. 6. Wprowadzenie zmian wymaga zgody Stron oraz zawarcia przez Strony aneksu do Umowy, chyba, że w Umowie postanowiono inaczej
IV 4 4 data 2019-12-06T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 13:30
IV 4 4 jezyki Oferta musi być złożona w języku polskim.
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej: 1) Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp, zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Uwaga!! W przypadku wykonawców nie należących do żadnej grupy kapitałowej, Zamawiający dopuszcza aby powyższe oświadczenie złożyć wraz z ofertą. Wykonawca zobowiązany jest do aktualizacji złożonego oświadczenia, gdy w toku postępowania zmieni się jego sytuacja tj. włączenie do grupy kapitałowej. 2) W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. Pozostałe informacje dotyczące składania dokumentów. 1) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa odpowiednio w ust. 2 SIWZ, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca (lub ww. podmiot) ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 2) Dokumenty o których mowa w ust. 1, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3) Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca (lub podmiot, na którego zasobach lub sytuacji polega Wykonawca) ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy (lub ww. podmiotu), ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. 4) Oświadczenia, o których mowa w rozporządzeniu Ministra Rozwoju z dnia 26.07.2016r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia zawarte w SIWZ, dotyczące Wykonawcy i innych podmiotów, na których zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy oraz dotyczące podwykonawców, składane są w oryginale. 5) Dokumenty o których mowa w rozporządzeniu Ministra Rozwoju z dnia 26.07.2016r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia zawarte w SIWZ, inne niż oświadczenia, o których mowa w ust. 4, składane są w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. 6) Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia, jeżeli zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2019 r. poz. 700 ze zm.). 7) W przypadku wskazania przez wykonawcę oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia, które znajdują się w posiadaniu Zamawiającego, Zamawiający w celu potwierdzenia tych okoliczności korzysta z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, o ile są one aktualne.

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy warzyw i owoców;
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Warzywa i owoce powinny być: − świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, − kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, − prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, − średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, − bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, − wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych. Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: − wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, − smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych, − owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy warzyw i owoców przetworzonych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Warzywa i owoce przetworzone powinny być dostarczone w opakowaniach szczelnych, nieuszkodzonych
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy jaj
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Jaja powinny być: − świeże, − waga 65 g - 75 g, − skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, − białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, − tarcza zarodkowa niewidoczna, − zapach swoisty, bez obcych zapachów.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: − masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy, − twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie, − śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów; − ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita, − desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy pieczywa i pieczywa cukierniczego
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe: − świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, − foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany), − skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona, − miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, − miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb:
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Ryby powinny posiadać: − przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych), − zapach neutralny, − wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1) Mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe: − elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła, − połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, − barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła, − zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, − niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. 2) Mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe: − mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, − konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się, − smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia. 3) Wędliny i podroby powinny posiadać: − klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych; − przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru; − przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Dostawa towarów w opakowaniach biodegradowalnych
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)