GuidZP400 |
3c3626f6-3403-4376-9edf-3c122f757dad
|
Biuletyn |
631227-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Regionalne Centrum Rehabilitacji i Pomocy Społecznej w Borzęcinie
|
Regon |
36534819200000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Borzęcin
|
Zamawiajacy adres numer domu |
591
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Borzęcin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
32-825
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
0146740550
|
Zamawiajacy email |
rcrips@borzecin.pl
|
Adres strony url |
https://bip.malopolska.pl/rcripsborzecin
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://bip.malopolska.pl/rcripsborzecin
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://bip.malopolska.pl/rcripsborzecin
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz.U.poz.1529), osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Regionalne Centrum Rehabilitacji i Pomocy Społecznej w Borzęcinie 32-825 Borzęcin 591
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby żywieniowe mieszkańców Regionalnego Centrum Rehabilitacji i Pomocy Społecznej w Borzęcinie
|
Numer referencyjny |
RCRiPS.DAGiŻ.271.ZP1.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
6
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby żywieniowe mieszkańców Regionalnego Centrum Rehabilitacji i Pomocy Społecznej w Borzęcinie, 32-825 Borzęcin 591.
2. Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
1) 15000000-8 – Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
2) 15800000-6 – Różne produkty spożywcze,
3) 15500000-3 – Produkty mleczarskie,
4) 15300000-1 – Owoce, warzywa i podobne produkty,
5) 15200000-0 – Ryby przetworzone i konserwowe,
6) 15100000-1 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
7) 15811000-6 – Pieczywo
8) 15610000-7 – Produkty przemiału ziarna
9) 15400000-2 – Oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce
3. Wszystkie podane parametry w załącznikach do niniejszej specyfikacji są wymagane. Nieposiadanie jakiegokolwiek parametru daje podstawy Zamawiającemu do odrzucenia oferty
4. Projekt umowy stanowiący załącznik nr 8 do SIWZ jest integralną częścią dokumentacji i zapisy w niej zawarte traktuje się jako warunki udzielenia zamówienia.
5. Podwykonawstwo:
1) Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom.
2) Wykonawca jest obowiązany wskazać w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom z podaniem przez Wykonawcę firm podwykonawców.
3) Zamawiający informuje, że nie zastrzega osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
4) Jeżeli Zamawiający stwierdzi, że wobec danego podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, Wykonawca obowiązany jest zastąpić tego podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia podwykonawcy.
5) Powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie tego zamówienia.
6. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.
7. Rodzaje asortymentu zamówienia:
1) Mięso i produkty mięsne
2) Ryby i mrożonki
3) Owoce i warzywa
4) Produkty mleczarskie
5) Pieczywo
6) Różne produkty spożywcze
8. Każdy rodzaj asortymentu zamówienia wymieniony w pkt. 7 jest częścią zamówienia.
9. Ofertę można składać na dowolną ilość części zamówienia.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna, iż Wykonawca posiada zdolność techniczną lub zawodową, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie co najmniej 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością przedmiotowi zamówienia dla poszczególnych części zamówienia.
Za odpowiedni rodzaj dostawy i wartość Zamawiający uznaje dostawy dla n/w części zamówienia:
1) Mięso i produkty mięsne – min. 150.000,00 zł brutto
2) Ryby i mrożonki – min. 20.000,00 zł brutto
3) Owoce i warzywa – min. 50.000,00 zł brutto
4) Produkty mleczarskie – min. 50.000,00 zł brutto
5) Pieczywo – min. 20.000,00 zł brutto
6) Różne produkty spożywcze – min. 60.000,00 zł brutto
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (zał.. Nr 6 do SIWZ)
|
Zakresie warunkow udzialu |
Oświadczenie i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 5 do SIWZ)
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
|
Inne dokumenty niewymienione |
1) Wypełniony formularz ofertowy (zał. nr 2 do SIWZ).
2) Wypełnioną kalkulacje szczegółową przedmiotu zamówienia (zał. nr 3 do SIWZ).
3) Wypełnione oferowane parametry przedmiotu zamówienia (zał. nr 4 do SIWZ).
4) Oświadczenie dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu.(zał. nr 5 do SIWZ).
5) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia(zał. nr 6 do SIWZ).
6) Pełnomocnictwa – jeżeli oferta nie jest podpisana przez osobę upoważnioną i wskazaną w KRS lub CEIDG.
|
IV 4 4 data |
2019-12-11T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso i produkty mięsne – zgodnie z zał. nr 1 do SIWZ pkt. 1
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Ryby i mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Ryby i mrożonki - zgodnie z zał. nr 1 do SIZW poz. 2
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Owoce i warzywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Owoce i warzywa - zgodnie z zał. nr 1 do SIZW poz. 3
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty mleczarskie - zgodnie z zał. nr 1 do SIZW poz.4
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo - zgodnie z zał. nr 1 do SIZW poz. 5
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Różne produkty spożywcze - zgodnie z zał. nr 1 do SIZW poz. 6
|
| |