Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego oraz przetworów mięsnych

Data publikacji 2019-12-10
Data zakończenia 2019-12-20 00:00:00
Instytucja Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 634316-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009, 151110009, 151311350
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Dostawy będą realizowane na rzecz Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie; miejsce dostawy: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195.
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta z danymi. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252
z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy;
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 10:00.
Częstotliwość dostaw stanowiących przedmiot zamówienia w okresie obowiązywania umowy dla:
1) części I „Mięso i przetwory wołowe i wieprzowe” – średnio trzy razy w tygodniu,
2) części II „Wędliny drobiowe” – średnio dwa razy w tygodniu.
Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca.
Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pako-wania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opi-sie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji po-wstałych odpadów.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 2fccd3cb-0ce9-481a-9968-ae3fac73c4a6
Biuletyn 634316-N-2019
Zamawiajacy nazwa Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie
Regon 381510697
Zamawiajacy adres ulica Wiśniowa
Zamawiajacy adres numer domu 50
Zamawiajacy miejscowosc Warszawa
Zamawiajacy kod pocztowy 02-520
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 22 602 44 14,
Zamawiajacy fax -
Zamawiajacy email zp@wskip.edu.pl ,
Adres strony url www.wskip.edu.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Publiczna uczelnia zawodowa służb państwowych
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://bip.wskip.edu.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny w formie pisemnej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie, ul. Wiśniowa 50, 02-520 Warszawa, sekretariat Rektora-Komendanta
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego oraz przetworów mięsnych
Numer referencyjny 11/zp/19
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Dostawy będą realizowane na rzecz Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie; miejsce dostawy: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta z danymi. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 10:00. Częstotliwość dostaw stanowiących przedmiot zamówienia w okresie obowiązywania umowy dla: 1) części I „Mięso i przetwory wołowe i wieprzowe” – średnio trzy razy w tygodniu, 2) części II „Wędliny drobiowe” – średnio dwa razy w tygodniu. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pako-wania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opi-sie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji po-wstałych odpadów.
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Czy wadium 1
Wadium 1. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: a) na część I - 11.600,00 zł (słownie: jedenaście tysięcy sześćset złotych 00/100), b) na część II- 2.300,00 zł (słownie: dwa tysiące trzysta złotych 00/100). 2. Wadium może być wniesione w: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listo-pada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2019 r. poz. 310, 836 i 1572). 3. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na nieoprocentowany rachunek zamawiającego nr 07 1130 1017 0020 1523 5420 0001, z dopiskiem na przelewie: „Wadium w postępowaniu nr 11/zp/19”. 4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym zamawiającego, o którym mowa w pkt. 3, przed upływem terminu składania ofert. 5. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz, oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie w kasie zamawiającego, a jego kopia w ofercie. 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy. 7. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy, zostanie odrzucona
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Wzór umowy, jaka zostanie zawarta z wybranym wykonawcą, stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. Umowa może być zmieniona w zakresie, o którym mowa w § 9 wzoru umowy
IV 4 4 data 2019-12-20T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:30
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Mięso i przetwory wołowe i wieprzowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15111000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Udziec b/k świeży, klasa I—1 800 kg; Szponder z/k wołowy świeży, klasa I—1 100 kg; Flaki wołowe, klasa I—700 kg; Schab wieprzowy b/k świeży, klasa I—1 800 kg; Schab wieprzowy z/k świeży , klasa I —300 kg; Karkówka wieprzowa b/k świeża, klasa I—1 800 kg; Szynka wieprzowa b/k świeża, klasa I—1 800 kg; Boczek surowy b/k świeży, klasa I—600 kg; Golonka wieprzowa z/k świeża, klasa I—500 kg; Golonka wieprzowa b/k świeża, klasa I—800 kg; Polędwiczki wieprzowe świeże, klasa I—100 kg; Żeberka wieprzowe świeże, paski klasa I,—1 000 kg; Boczek wędzony—900 kg; Boczek faszerowany—350 kg; Baleron—450 kg; Szynka wędzona gotowana—450 kg; Szynka staropolska—250 kg; Szynka wiejska—450 kg; Szynka konserwowa—450 kg; Pieczeń szynkowa—400 kg; Polędwica sopocka—350 kg; Polędwica wędzona—400 kg; Schab w obsypce—400 kg; Salami —100 kg; Ogonówka—200 kg; Szynka z liściem laurowym—250 kg; Szynka biała—400 kg; Parówka wieprzowa—700 kg; Parówka cielęca—800 kg; Kiełbasa biała parzona—700 kg; Kiełbasa biała cienka parzona—500 kg; Kiełbasa śląska—500 kg; Kiełbasa śląska delikatesowa—800 kg; Kiełbasa wiejska—800 kg; Kiełbasa myśliwska—200 kg; Kiełbasa jałowcowa—200 kg; Kabanosy—800 kg; Kiełbasa krakowska parzona—400 kg; Kiełbasa krakowska sucha—300 kg; Kiełbasa szynkowa wieprzowa—300 kg; Kiełbasa żywiecka—300 kg; Kiełbasa kolska—300 kg; Kiełbasa golonkowa wędzona—300 kg; Kiełbasa polska—100 kg; Frankfurterki—600 kg; Metka cebulowa—100 kg; Metka tatarska—100 kg; Kaszanka—400 kg; Pasztet wieprzowy wędzony—400 kg; Salceson ozorkowy—200 kg; Smalec—1 000 kg; Słonina—100 kg;
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Wędliny drobiowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131135-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szynka z koperkiem—400 kg; Szynka z piersi indyczej—400 kg; Polędwica drobiowa—400 kg; Pieczeń drobiowa—400 kg; Pieczony filet indyczy—400 kg; Kiełbasa krakowska drobiowa sucha—200 kg; Filet wędzony z indyka—400 kg; Kiełbasa żywiecka drobiowa—300 kg; Kiełbaski drobiowe—400 kg; Salami drobiowe suche—150 kg; Filet kruchy z kurczaka—300 kg; Kiełbasa wiedeńska drobiowa—400 kg; Filet maślany—400 kg;
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)