GuidZP400 |
f793e5ef-ae4c-44e0-bd13-7e163f608852
|
Biuletyn |
634921-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkół w Mieście Obrzycko
|
Regon |
63964047200000
|
Zamawiajacy adres ulica |
pl. Lipowy
|
Zamawiajacy adres numer domu |
12
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Obrzycko
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
64-520
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
wielkopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
61 29 13 129
|
Zamawiajacy fax |
61 29 13 129
|
Zamawiajacy email |
dyrektor@zsobrzycko.pl
|
Adres strony url |
www.zsobrzycko.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Zespól Szkół
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://zsobrzycko.bip.gov.pl/
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://zsobrzycko.bip.gov.pl/
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę należy złożyć w Zespole Szkół w Mieście Obrzycko Plac Lipowy 12 64-520 Obrzycko w sekretariacie szkoły za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 2188 ze zm.), osobiście, za pośrednictwem posłańca.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Szkół w Mieście Obrzycko Plac Lipowy 12 64-520 Obrzycko – sekretariat szkoły
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 02 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
|
Numer referencyjny |
ZS-26-176.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 11 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ:
Część I zamówienia:
Artykuły ogólnospożywcze
KOD CPV 15800000-6
Część II zamówienia:
Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15330000-0
Część III zamówienia:
Świeże warzywa, owoce ziemniaki
KOD CPV 15300000-1, 03212100-1
Część IV zamówienia:
Mrożone warzywa i owoce
KOD CPV 15331170-9; 15300000-1
Część V zamówienia:
Świeże mięso wieprzowe i przetwory z mięs
KOD CPV 15100000-9
Część VI zamówienia:
Świeże mięso drobiowe
KOD CPV 15112100-7
Część VII zamówienia:
Ryby mrożone i wędzone
KOD CPV 15221000-6, 15234000-7
Część VIII zamówienia:
Nabiał
KOD CPV 15500000-3
Część IX zamówienia:
Kiszonki
KOD CPV 15331000-7
Część X zamówienia:
Jajka
KOD CPV 03142500-3
Część XI zamówienia:
Świeże pieczywo i wyroby piekarskie i ciastkarskie
KOD CPV 15811000-6, 15812100-4
3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ).
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu według załącznika 2 do siwz.
2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą aktualnego na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załączniku nr 3 do siwz.
3. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące obowiązku informacyjnego przewidzianego w art. 13 lub art. 14 RODO stanowi załącznik nr 4 do siwz składany wraz z ofertą.
4. Oświadczenie wykonawcy dotyczące podstaw wykluczenia wymienionych w art. 24 ust. 1 pkt. 13-14, 16-20 oraz art. 24 ust. 5 pkt 1 i 2 Ustawy Pzp stanowi załącznik nr 5 do siwz składany wraz z ofertą
5. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą następującego dokumentu:
- odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
6. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu – w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby składa wraz z ofertą pisemne zobowiązanie tych podmiotów, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia stanowiące załącznik nr 7 do siwz
7. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia i spełniania warunków w postępowaniu składa wraz z ofertą oświadczenie stanowiące załącznik nr 6 do siwz.
8. W przypadku gdy Wykonawca powierza wykonanie części zamówienia podwykonawcy składa wraz z ofertą oświadczenie o niepodleganiu wykluczenia podmiotów będących podwykonawcami – załącznik nr 8 do siwz.
9. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający zaleca złożenie oświadczenia zgodnie ze wzorem wskazanym w załączniku nr 9 do siwz. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik.
10. Pełnomocnictwo (o ile jest wymagane)
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia:
1) zmiany nazwy, adresu (siedziby) Wykonawcy oraz innych danych ujawnionych w rejestrach publicznych,
2) zmiany osób reprezentujących Zamawiającego i Wykonawcę,
3) zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany podatku VAT,
|
IV 4 4 data |
2019-12-19T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
11:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Artykuły ogólnospożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Bazylia/ opakowanie o masie 10g - 15szt. (opakowanie o masie 10g)
Budyń/ opakowanie o masie 45g - 82szt. (opakowanie o masie 45g)
Cukier biały kryształ - 220kg
Cukier waniliowy/opakowanie o masie netto 16g - 10szt. (opakowanie o masie 15-20g)
Curry/ opakowanie o masie 10g - 10szt. (opakowanie o masie 10g)
Czosnek/ opakowanie o masie 10g - 10szt. (opakowanie o masie 10g)
Galaretka/ opakowanie o masie netto 75g - 140szt. (opakowanie o masie 75g)
Herbata czarna granulowana typu Saga lub równoważna/ opakowanie o masie 90g - 80szt. (opakowanie o masie 90g)
Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu Herbapol- Herbaciany ogród lub równoważna z malin/ opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek - 41szt.(opakowanie o masie netto 50-70 g, z zawartością 20 saszetek)
Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu Herbapol- Herbaciany ogród lub równoważna z żurawiny/ opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek - 31szt.(opakowanie o masie netto 50-70 g, z zawartością 20 saszetek)
Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu Herbapol- Herbaciany ogród lub równoważna z dzikiej róży / opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek - 22 szt.(opakowanie o masie netto 50-70 g, z zawartością 20 saszetek)
Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu Herbapol- Herbaciany ogród lub równoważna miętowa/ opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek - 40szt.(opakowanie o masie netto 50-70 g, z zawartością 20 saszetek)
Kakao (zawartość tłuszczu 20%) typu Puchatek lub równoważne/ opakowanie o masie 600g - 72 szt. (opakowanie o masie 600g)
Kakao (zawartość tłuszczu 20%) typu Nesquik lub równoważne/ opakowanie o masie 600g - 10szt. (opakowanie o masie 600g)
Kasza jęczmienna wiejska lub równowazna / opakowanie o masie 400g - 168 szt. (opakowanie o masie 400g)
Kawa zbożowa klasyczna ekspresowa skład cykoria, żyto 50%- typu Anatol lub równoważna opakowanie o masie netto 147 g (35 torebek x 4,2 g) - 56 szt. (opakowanie o masie netto 147 g (35 torebek x 4,2 g)
Kisiel/ opakowanie o masie 45g - 82szt. (opakowanie o masie 45g)
Krakersy Lorenz Lajkonik lub równoważne/ opakowanie o masie 180g - 30szt. (opakowanie o masie 180g)
Kwasek cytrynowy/ opakowanie o masie 50g - 10szt. (opakowanie o masie 50g)
Liście laurowe- opakowanie o masie netto 10- 12g - 26szt.( opakowanie o masie netto 10- 12g)
Magi przyprawa w płynie lub równoważna/ opakowanie butelka 960 ml - 8 (1 butelka o pojemności 960 ml)
Majeranek/ opakowanie o masie 150g - 30szt. ( opakowanie o masie 150g)
Makaron świderki z pszenicy durum typu Lubella lub równoważny/ opakowanie o masie 500g - 336szt.(opakowanie o masie 500g)
Mąka pszenna - 210kg
Miód pszczeli- kraj pochodzenia- Polska/ opakowanie – słoik 500g - 81szt.(opakowanie – słoik 500g)
Ocet spirytusowy 10% /opakowanie jednostkowe- butelka o pojemności 500 ml - 5szt. (butelka o pojemności 500 ml)
Olej rzepakowy 100 % rafinowany/ opakowanie-butelka 3l - 80 szt.(1 butelka 3l)
Oregano/ opakowanie o masie 10g - 10szt. (opakowanie o masie 10g)
Papryka słodka/ opakowanie o masie 20g - 140szt. (opakowanie o masie 20g)
Pieprz mielony/ opakowanie o masie 1 kg - 2szt. (opakowanie o masie 1 kg)
Pieprz mielony/ o masie 8g - 40szt. (opakowanie o masie 8g)
Pieprz mielony/ o masie 100g - 10szt. (opakowanie o masie 100g)
Proszek do pieczenia/ opakowanie o masie 36g - 10 szt. (opakowanie o masie 36g)
Przyprawa do kurczaka bez konserwantów/ opakowanie 500g - 5 szt. (opakowanie o masie 500g)
Przyprawa wegeta / opakowanie 500g - 20 szt. (opakowanie o masie 500g)
Ryż biały Risana lub równoważny- opakowanie kartonik o masie 400g (4 saszetki po 100g) - 208szt. (opakowanie kartonik o masie 400g)
Skrobia ziemniaczana - 25 kg
Sos boloński/ opakowanie o masie 250g - 100 szt. (opakowanie o masie 250g)
Sos Tao Tao sojowo-grzybowy 592 ml - 20 szt. (butelka o pojemności 592 ml)
Sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu (maksymalna zawartość soli w 100g produktu- 68,6g) bez antyzbrylacza typu Sante lub równoważna/ opakowanie jednostkowe- woreczek foliowy o masie 350g - 10szt. (opakowanie jednostkowe- woreczek foliowy o masie 350g)
Sól warzona spożywcza jodowana/ opakowanie o masie 1kg - 110 szt. (opakowanie o masie 1kg)
Tymianek/ opakowanie o masie 10g - 15szt. (opakowanie o masie 10g)
Ziele angielskie- opakowanie o masie 15- 20g - 26szt. (opakowanie o masie 15- 20g)
Cukier puder opakowanie o masie 500g - 4szt. (opakowanie o masie 500g)
Czekolada mleczna bez orzechów min. 38% kakao w 100g produktu typu Wedel lub równoważna opakowanie o masie netto 90g - 380szt. (opakowanie o masie 90g)
Drożdże - opakowanie o masie netto 100g - 10szt. (opakowanie o masie netto 100g)
Herbatniki BEBE Jutrzenka/ opakowanie 16g - 300szt. (opakowanie o masie netto 16g)
Herbatniki BEBE Jutrzenka/ opakowanie 32g - 150szt. (opakowanie o masie netto 32g)
Kasza manna - 15kg
Majonez/ opakowanie – słoik o pojemności 700g - 10szt. (słoik o pojemności 700g)
Margaryna typu Palma lub równoważna- tłuszcz do smarowania 75%, opakowanie o masie 250g - 5szt. (opakowanie o masie 250g)
Margaryna zwykła/ opakowanie o masie 250g - 320szt. (opakowanie o masie 250g)
Nullela/ opakowanie 600g - 25szt.(opakowanie o masie netto 600g)
Piernikowe serca w czekoladzie deserowej z nadzieniem owocowym 20% / opakowanie o masie netto 200g - 135szt.(opakowanie o masie netto 200g)
Petitki typu Lubisie lub równoważne z nadzieniem truskawkowym, mlecznym, jabłkowym, bananowym, czekoladowym bez konserwantów i sztucznych barwników/ opakowanie o masie netto 30g - 990szt. (opakowanie o masie netto 30g)
Płatki kukurydziane CORN FLAKES NESTLE- chrupiące płatki kukurydziane z witaminami, produkt bezglutenowy/ opakowanie o masie 1 kg - 106szt. (opakowanie o masie 1 kg)
Płatki Lubella kulki czekoladowe lub równoważne/ opakowanie o masie 1 kg- 30 szt. (opakowanie o masie 1 kg)
Pyzy o zawartości cukrów nieprzekraczających 10g cukrów i tłuszczów nieprzekraczających 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego/ opakowanie o masie 320g (6 sztuk) - 500szt.(opakowanie o masie 320g)
Rodzynki/ opakowanie o masie 100g bez dodatku soli - 50szt. (opakowanie o masie 100g)
Smalec wieprzowy/ opakowanie 200g - 200szt. (opakowanie o masie 200g)
Wafelki góralki różne smaki lub równoważne/ szt o masie 50g - 260szt. o masie 50g
Woda źródlana typu Dobra Nasza lub równoważna/ opakowanie jednostkowe- butelka plastikowa o pojemności 0,5l - 1540szt. (butelka plastikowa o pojemności 0,5l)
Batony zbożowe z przedłużoną datą przydatności do spożycia o masie 40g - 720szt.
Batony 7 zbóż z przedłużoną data przydatności do spożycia o masie 30g - 580szt.
Pieczywo chrupkie lekkie wielozbożowe/ opakowanie o masie 400g - 80szt. (opakowanie o masie 400g)
Suchary Lu San Mondelez lub równoważne/ opakowanie o masie 90g - 30szt. (opakowanie o masie 90g)
Wafle ryżowe wieloziarniste źródło błonnika, fosforu, magnezu/ opakowanie o masie 90g - 242szt. (opakowanie o masie 90g)
Cripsy jabłowe z sokiem truskawkowym/ opakowanie - karton 20 x 18g - 49karton
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Dżem truskawkowy Międzychód lub równoważny/ opakowanie słoik 300g - 120szt. (1 słoik o masie 300g)
Groszek konserwowy/ opakowanie puszka 410g - 10szt.(1 puszka o masie 410 g)
Ketchup łagodny typu Pudliszki lub równoważny o zawartości pomidorów198 g na 100 g ketchupu/ opakowanie- pojemnik o masie 700g - 140szt.(1 pojemnik o masie 700g )
Koncentrat pomidorowy (28-30%) typu Pudliszki lub równoważny/ opakowanie-słoik o pojemności 950- 995g - 20 szt.(1 słoik o pojemności 950g-995g)
Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów typu Pudliszki lub równoważny/ opakowanie- słoik o pojemności 310- 380g - 87szt.(1 słoik o pojemności 310g-380g)
Kukurydza konserwowa/ opakowanie puszka o masie 400g - 40 szt.(1 puszka o masie 400 g)
Napój owocowy Hortex lub równoważny/ opakowanie karton 200 ml - 300 (1 karton o pojemności 200 ml)
Napój owocowy Tymbark lub równoważny/ opakowanie karton 200 ml - 300 (1 karton o pojemności 200 ml)
Napój owocowy Hortex lub równowazny/ opakowanie karton 1l - 140 (1 karton o pojemności 1l)
Sok pomidorowy Hortex/ opakowanie 1l - 30 (1 karton o pojemności 1l)
Ananasy konserwowe/ opakowanie – puszka 580g - 68szt. (opakowanie puszka o masie 580g)
Brzoskwinie konserwowe/ opakowanie – puszka 850g - 60szt. (opakowanie puszka o masie 850g)
Buraki konserwowe/ opakowanie – słoik 1,6 kg - 115szt. (opakowanie słoik o pojemności 1,6 kg)
Kapusta modra konserwowa/ opakowanie słoik 1,6 kg - 120szt. (opakowanie słoik o pojemności 1,6 kg)
Powidła śliwkowa Kotlin lub równoważne/ opakowanie słoik o masie 290g - 30szt.(słoik o masie 290g)
Syrop owocowy Herbapol lub równoważny/ opakowanie butelka o pojemności 420 ml - 340szt. (butelka o pojemności 420 ml)
Syrop owocowy Herbapol lub równoważny/ opakowanie butelka o pojemności 970 ml - 6szt. (butelka o pojemności 970 ml)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Świeże warzywa, owoce ziemniaki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Arbuz- klasa I - 70kg
Banany- klasa I - 980kg
Brokuły- klasa I - 148kg
Buraki - klasa I - 60kg
Cebula- klasa I -65 kg
Cytryny- klasa I - 110kg
Czosnek - główka - klasa I - 20szt.
Fasola Jaś - klasa I/ opakowanie o masie 400g - 10szt. (opakowanie o masie 400g)
Fafolka szparagowa - klasa I - 30kg
Groch łuskany- klasa I - 8kg
Gruszki- klasa I - 314kg
Jabłka- klasa I - 1300kg
Kalafior- klasa I - 45kg
Kapusta biała- klasa I - 196kg
Kapusta modra - klasa I - 60kg
Kapusta młoda- klasa I - 43kg
Kapusta pekińska- klasa I - 64kg
Kapusta włoska- klasa I - 36kg
Kiwi- klasa I - 80kg
Kiwi- klasa I - 400szt
Koperek- pęczek- klasa I - 260szt.
Mandarynki- klasa I - 300kg
Marchew- klasa I - 284kg
Natka- pęczek - klasa I - 140szt.
Nektarynka- klasa I - 30kg
Nektarynka - I klasa/ opakowanie koszyk - 112szt. (opakowanie koszyk)
Ogórki szklarniowe- klasa I - 115kg
Papryka czerwona- klasa I - 34kg
Pietruszka- klasa I - 63kg
Pomarańcza- klasa I - 130kg
Pomidory- klasa I - 60kg
Por- klasa I 29kg
Rzodkiewka- pęczek- klasa I - 184szt.
Sałata- główka- klasa I - 60szt.
Seler- klasa I - 140kg
Szczypiorek- pęczek- klasa I - 110szt.
Truskawki świeże/ opakowanie 400g - 45szt. (opakowanie o masie 400g)
Truskawki- klasa I - 36kg
Ziemniaki- klasa I - 600kg
Ziemniaki młode- klasa I - 3700kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Mrożone warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Brokuł mrożony - opakowanie - woreczek 2 kg - 45szt.(1 woreczek 2,5 kg)
Bukiet warzyw mrożonka- opakowanie - woreczek 2,5kg - 45szt.(1 woreczek 2 kg)
Fasolka szparagowa mrożona- opakowanie-woreczek 2,5 kg - 30szt.(1 woreczek 2,5 kg)
Kalafior mrożony - opakowanie-woreczek 2,5 kg - 50szt.(1 woreczek 2,5 kg)
Marchewka mini mrożona - opakowanie - woreczek 2,5 kg - 45szt.(1 woreczek 2,5 kg)
Szpinak mrożony rozdrobniony- opakowanie o masie netto 450g, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 18szt.(1 woreczek 450 g)
Truskawki mrożone/ opakowanie – woreczek 450g, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 30szt.(1 woreczek 450 g)
Zupa wiosenna- mieszanka warzywna minimum 7-składnikowa mrożona bez dodatku pieczarek/ opakowanie – woreczek 2,5 kg, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 35szt.(1 woreczek 2,5 kg)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Świeże mięso wieprzowe i przetwory z mięs
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Boczek wędzony- mięso wieprzowe klasa I (100% boczku z półtuszy) -16kg
Karkówka bez kości- mięso wieprzowe klasa I -42kg
Kiełbasa szynkowa- z półtuszy mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) lub równoważna -40kg
Łopatka- mięso wieprzowe klasa I -559kg
Mielone wieprzowe- mięso mielone wieprzowe z szynki klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) -192kg
Pasztet borowikowy lub równoważny -20kg
Parówki- z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 80% mięsa) -156kg
Polędwica sopocka – z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) lub równoważna -50kg
Przysmak w konserwie BRUNO lub równoważny -12-kg
Schab bez kości- mięso wieprzowe klasa I -430kg
Szynka b/k - mięso wieprzowe klasa I - 140kg
Szynka drobiowa - z mięsa drobiowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) - 50kg
Szynka gotowana - z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) - 44kg
Szynka królewska - z mięsa drobiowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) lub równoważna - 40kg
Szynka prosiaczek - z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) lub równoważna - 12kg
Szynka z indyka- z mięsa drobiowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) - 40kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Świeże mięso drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Filet drobiowy - z półtuszy drobiowej klasy A - 438kg
Mielone drobiowe - mielone z fileta drobiowego klasy A - 260kg
Udko z kurczaka – z półtuszy drobiowej klasy A - 116kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Ryby mrożone i wędzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Filet rybny w chrupiącej panierce -486kg
Makrela wędzona -20kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Jogurt naturalny- kubeczek plastikowy o pojemności 370g - 60Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 370g)
Jogurt naturalny- kubeczek plastikowy o pojemności 150 g - 60Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 150g)
Jogurt owocowy- kubeczek plastikowy o pojemności 90g - 1400Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 90g)
Jogurt Twist - kubeczek plastikow o pojemności 135g - 720Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 135g)
Jogurt owocowy- kubeczek plastikowy o pojemności 100g - 1500Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 100g)
Jogurt bio truskawka - kubeczek plastikowy 140g - 680Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 140g)
Jogurt owocowy do picia - butelka plastikowa o pojemności 80g - 2500Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 80g)
Jogurt Twist owocowy do picia - butelka plastikowa o pojemności 250g - 675Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 250g)
Jogurt Danone gratka lub równoważny - kubeczek plastikowy 115g - 1200Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 115g)
Jogurt Danone gratka do picia lub równoważny - kubeczek plastikowy 170g - 400Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 170g)
Jogurt Jogobella - kubeczek plastikowy 150g - 400Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 150g)
Kefir naturalny- (bez konserwantów) typu OSM Czarnków lub równoważny/ opakowanie jednostkowe- butelka plastikowa o pojemności 400ml - 320Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 400ml)
Kefir truskawkowy- (bez konserwantów) typu OSM Czarnków lub równoważny/ opakowanie jednostkowe- butelka plastikowa o pojemności 400ml - 40Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 400ml)
Masło- o zawartości tłuszczu 82% typu mix łaciaty lub równoważne/ opakowanie – kostka o masie 200g - 1600szt.( kostka o masie 200g)
Maślanka naturalna- (bez konserwantów) typu OSM Czarnków lub równoważna/ opakowanie jednostkowe- butelka plastikowa o pojemności 1 litra - 100Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 1 litra)
Mleko UHT- zawartość tłuszczu – 2% / opakowanie–kartonik o pojemności 1 l - 714szt.(kartonik o pojemności 1 l)
Mleko UHT- zawartość tłuszczu – 3,2% / opakowanie–kartonik o pojemności 1 l - 240szt.(kartonik o pojemności 1 l)
Ser żółty morski o zawartości 27% tłuszczu - 56kg
Ser żółty gouda o zawartości 27% tłuszczu - 14kg
Serek topiony bloczek Hochland lub równoważny/ opakowanie - szt. 90g - 40szt.
Serek Almette Hochland lub równoważny/ opakowanie - szt. 150g - 40szt.(kubeczek o masie 150g )
Serek Bakuś do kieszonki lub równoważny/ opakowanie - szt. 80g - 340szt.
Śmietana 12%- w 500 ml produktu/ opakowanie – kartonik o pojemności 500 ml - 40szt.(kartonik o pojemności 500 ml)
Śmietana 18%- w 250 ml produktu/ opakowanie – woreczek o pojemności 250 ml - 226szt. (woreczek o pojemności 250 ml
Śmietanka wiejska ukwaszana18%- opakowanie jednostkowe- kubeczek o masie 180g - 204szt.(kubeczek o masie 180g )
Twaróg półtłusty mielony- opakowanie: kostka o masie 250g - 74szt.( kostka o masie 250g)
Twaróg śmietankowy mielony/ opakowanie – kostka o masie 250g - 562szt.( kostka o masie 250g)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Kiszonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Kapusta kiszona z marchwią - 310kg
Ogórki kiszone - 169kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Jajka-wielkość L - 3200szt.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Świeże pieczywo i wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Bułka maślana- (mleczna)/Sztuka 0,07kg - 420szt.
Bułka tarta - 160kg
Bułka tarta - 80szt. (opakowanie o masie 500g)
Bułka wyborowa- zwykła pszenna/Sztuka 0,06kg - 520szt.
Chleb powszedni / Sztuka 0,5kg - 1562szt.
Chleb pszenny baltonowski / sztuka 0,4kg - 25szt
Chleb graham / Sztuka 0,5kg - 15szt.
Rogal wrocławski- (pszenny z makiem) /Sztuka 0,06kg - 350szt.
Biszkopty bez substancji konserwujących/ opakowanie o masie 120g - 184szt. (opakowanie o masie 120g)
Drożdżówki z owocem /sztuka 0,15kg, bez kruszonki, lukru i posypki z cukru/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 315szt.
|
| |