GuidZP400 |
de98b7e1-0a31-40fd-bf9e-aeb14828416e
|
Biuletyn |
636398-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Gmina Świercze
|
Regon |
13037849100000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Pułtuska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
47
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Świercze
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
06-150
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
236 916 045
|
Zamawiajacy fax |
236 916 045
|
Zamawiajacy email |
swiercze@op.pl
|
Adres strony url |
http://www.swiercze.biuletyn.net/
|
Adres strony internetowej |
http://www.swiercze.biuletyn.net/
|
Adres strony internetowej narzedzia |
http://www.swiercze.biuletyn.net/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://www.swiercze.biuletyn.net/
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.swiercze.biuletyn.net/
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
http://www.swiercze.biuletyn.net/
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Urząd Gminy Świercze, ul Pułtuska 47, 06-150 Świercze, pokój nr 13 (sekretariat)
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Świerczach w 2020 roku
|
Numer referencyjny |
IN.271.21.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Grupa I - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1
Grupa II - Jajka CPV 03142500-3
Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 1540000-2
Grupa IV - Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5
Grupa V - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5
Grupa VI - Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0
Grupa VII - Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5,
Grupa VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
Grupa IX – Wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
IV 4 4 data |
2019-12-23T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
Język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, owoce i warzywa i podobne produkty
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15600000-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Opakowania :
Artykuły spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających fabryczne oznaczenia, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę przydatności do spożycia, ilość, adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
Przyprawy:
- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy
- smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów
- konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona
Makarony i wyroby mączne:
- minimalny termin do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły min. 6 m-cy
- smak i zapach – charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych
- konsystencja – sypka, nie zlepiająca się przy nacisku
- zawartość szkodników – niedopuszczalna
- właściwa wydajność makaronów to:100g gotowego produktu, z 33g masy suchej
Sosy:
- min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 3 m-cy
- smak i zapach charakterystyczny dal w/w artykułów, o dobrej jakości o dobrych walorach smakowych, bez obcych smaków i zapachów
Majonez:
Mosso Napoleoński – lub jego równoważne pod względem walorów smakowych, zawartość żółtka min. 0,6%, min. 80%tłuszczu
Dżemy:
- min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy
- wygląd i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata
- smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów, galaretowata
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Jaja:
- powinny być świeże i dobrej jakości
- termin przydatności do spożycia 21 dni
- skorupka i kutikula: czysta, nie uszkodzona, normalny kształt
- żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem
- białko: przejrzyste
- zarodek: rozwinięcie nie widoczne
- ciała obce: niedopuszczalne
- zapach obcy: niedopuszczalny
|
Zalacznik krotki opis |
Jajka CPV 03142500-3
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczne, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagania jakościowe
Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wyrobów mleczarskich:
- obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły,
- zanieczyszczenia mechaniczne - objawy pleśnienia
- uszkodzenia mechaniczne – zdeformowane, zgniecione, porozrywane
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 154000002
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa i owoce mrożone, ryby mrożone, produkty głęboko zamrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Opis wymaganego towaru:
Ryby mrożone – filet mrożony bez glazury, bez przebarwień, zapach swoisty bez oznak rozmrażania.
Warzywa mrożone – barwa odpowiednia, zapach swoisty bez oznak rozmrożenia.
Cechy dyskwalifikujące:
- Widoczne oznaki rozmrożenia towaru
- zapach świadczący o procesach psucia się
|
Zalacznik krotki opis |
Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03110000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Cechy dyskwalifikujące:
Produkty mocno zniekształcone, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.
Wymagania w zakresie opakowań:
Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu.
Cechy dyskwalifikujące wspólne dla owoców i warzyw:
Dostarczone warzywa i owoce winny być dobrej jakości, pozbawionej oznak niewłaściwego przechowywania i transportu. Mocne zniekształcenie, oznaki choroby, zaparzenie, zgniecenie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.
|
Zalacznik krotki opis |
Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Drób, podroby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Opakowania:
Opakowania plastikowe z pokrywą, zawierające oznaczenia wyrobów zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami.
Materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Oznakowanie opakowań zbiorczych powinno zawierać:
- nazwa środka spożywczego,
- dane identyfikujące producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące miejsce pochodzenia,
- zawartość netto środka spożywczego
Cechy dyskwalifikujące:
- obce zapachy, posmaki
- oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona
- stosowanie środków konserwujących np.: octanów, soli peklowej
- objawy obniżenia jędrności i elastyczności
- obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli
- obecność szkodników i ich pozostałości
- brak oznakowania opakowań i ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenie
- brak Handlowego Dokumentu Identyfikującego
- warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadającym wymaganiom
|
Zalacznik krotki opis |
Drób CPV 1511200-6, podroby CPV 1511400-0
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Mięso, wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagania jakościowe:
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą.
Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Oznakowania opakowania zbiorczego:
- nazwa środka spożywczego
- dane identyfikujące producenta środka spożywczego
- dane identyfikujące miejsca pochodzenia
- zawartość netto środka spożywczego
- data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy
- oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona
- objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa
- obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli
- obecność szkodników oraz ich pozostałości
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
- zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciestkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Opis produktu:
Chleb krojony, pakowany w folię ochronną.
Cechy dyskwalifikujące pieczywo i wyroby piekarskie:
- pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechaniczne
- pieczywo zabrudzone, spalone
- miękisz lepki, niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli
- smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Wyroby garmażeryjne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15894200-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagania jakościowe:
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą.
Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Oznakowania opakowania zbiorczego:
- nazwa środka spożywczego
- dane identyfikujące producenta środka spożywczego
- dane identyfikujące miejsca pochodzenia
- zawartość netto środka spożywczego
- data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy
- oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona
- objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa
- obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli
- obecność szkodników oraz ich pozostałości
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
- zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
|
Zalacznik krotki opis |
Wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3
|
| |