| GuidZP400 |
3b419941-2004-4221-94d5-184e126c35aa
|
| Biuletyn |
639314-N-2019
|
| Zamawiajacy nazwa |
Areszt Śledczy
|
| Regon |
31990200000000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Zagnańska
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
155
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Kielce
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
25-563
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
świętokrzyskie
|
| Zamawiajacy telefon |
413 314 091
|
| Zamawiajacy fax |
413 314 419
|
| Zamawiajacy email |
dkw_kielce@sw.gov.pl
|
| Adres strony url |
https://zp.sw.gov.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
jednostka organizacyjna Służby Więziennej
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://zp.sw.gov.pl
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
|
| Numer referencyjny |
DKW.2232.10.2019
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
3
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych w ilościach i częściach określonych w załączniku I
|
| Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Okres w miesiacach |
12
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
5 Warunki udziału w postępowaniu.
5.1 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
5.1.1 nie podlegają wykluczeniu,
5.1.2 W okresie ostatnich 3 lat wykonali lub wykonują co najmniej jedną dostawę na kwotę:
5.1.2.1 33.000,00 zł. dla części I (sukcesywne dostawy ryb)
5.1.2.2 31.000,00 zł. dla części II (sukcesywne dostawy cukru)
5.1.2.3 24.000,00 zł. dla części III (sukcesywne dostawy przypraw)
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
8.3 W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona powinien złożyć na wezwanie zamawiającego niżej wymienione dokumenty:
8.3.1 Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami,
w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
8.3.2 Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego,
że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
8.3.3 Oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne.
8.4 Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej (www.zp.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
| Zakresie warunkow udzialu |
8.2 W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona powinien złożyć na wezwanie zamawiającego niżej wymienione dokumenty:
8.2.1 wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
|
| Inne dokumenty niewymienione |
8.5 Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa – w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika.
8.6 Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, i podania przez wykonawcę firm podwykonawców.
8.7 W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił obowiązki wynikające z art. 13 lub art. 14 RODO, zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik do SIWZ.
|
| Czy wadium |
1
|
| Wadium |
10 Wymagania dotyczące wadium;
10.1 Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości:
10.1.1 1.200,00 zł. dla części I (sukcesywne dostawy ryb)
10.1.2 1.000,00 zł. dla części II (sukcesywne dostawy cukru)
10.1.3 800,00 zł. dla części III (sukcesywne dostawy przypraw)
10.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert określonym w pkt. 13.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poniższych formach:
10.2.1 w pieniądzu na nieoprocentowane konto zamawiającego NBP O/O Kielce, nr rachunku:
53 1010 1238 0804 0613 9120 0000;
10.2.2 w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
10.2.3 w gwarancjach bankowych;
10.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych;
10.2.5 w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy
z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r. poz. 359 i 2260 oraz 2017 r. poz. 1089).
10.3 Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt. 10.2.1 wykonawca
w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy DKW.2232.10.2019.
10.4 Wykonawca wybierając wadium określone w pkt. 10.2.2 – 10.2.5: oryginał składa w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy DKW.2232.10.2019.
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
18.1 Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia.
|
| IV 4 4 data |
2020-01-10T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
12:00
|
| IV 4 4 jezyki |
Ofertę należy sporządzić w języku polskim
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| IV 6 6 |
13.3 Termin otwarcia ofert: 10 stycznia 2020 r. godz. 12:15
klauzula informacyjna z art. 13 RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Areszt Śledczy z siedzibą w Kielcach przy ul. Zagnańskiej 155, 25-563 Kielce;
inspektorem ochrony danych osobowych w Areszcie Śledczym w Kielcach jest mjr Piotr Feigel, e-mail: piotr.feigel@sw.gov.pl, tel. 041 331 40 91 wew. 306*;
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych, na zadanie: SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH do Aresztu Śledczego
w Kielcach, nr sprawy: DKW.2232.10.2019;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), dalej „ustawa Pzp”;
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym
z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa
w art. 18 ust. 2 RODO ***;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
______________________
* Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych.
** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
SUKCESYWNE DOSTAWY RYB
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
3.2.1 Część I – sukcesywne dostawy ryb
3.2.1.1 Ryba kostka mrożona CPV 15220000-6 (ryba mrożona chyda np.: mintaj, dorsz itp.) - 3000 kg
3.2.1.2 Filety śledziowe CPV 15241200-1 (w zalewie lekko osolonej bez skóry i głowy, opakowanie – wiadro plastikowe o wadze 3-5 kg) - 1800 kg
Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w tygodniu w dniach od poniedziałku
do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00.
Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury i dokumentem HDI.
Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności
do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony
w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji
z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15831200-4
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
3.2.2 Część II – sukcesywne dostawy cukru
3.2.2.1 Cukier biały kl. II CPV 15831200-4 (opakowania papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością o wadze od 1 do 50 kg) – 16000 kg
Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00.
Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury.
Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
SUKCESYWNE DOSTAWY PRZYPRAW
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
3.2.3 Część III – sukcesywne dostawy przypraw
3.2.3.1 Barszcz biały w proszku CPV 15891000-0 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 550 kg
3.2.3.2 Kawa zbożowa CPV 15861000-1 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 550 kg
3.2.3.3 Herbata granulowana czarna CPV 15863200-7 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 500 kg
3.2.3.4 Przyprawa do zup w płynie CPV 15871000-4 (opakowania o pojemności 1 – 3 l. - butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 1300 l
3.2.3.5 Bulion drobiowy w proszku CPV 15891500-5 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 650 kg
3.2.3.6 Bulion jarzynowy w proszku CPV 15891500-5 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 650 kg
3.2.3.7 Przyprawa warzywna w proszku typu Vegeta CPV 15871270-7 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) –1300 kg
3.2.3.8 Cukier waniliowy CPV 15800000-6 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 80 kg
3.2.3.9 Ocet 10% CPV 15871000-4 (opakowania o poj. 0,5 – 1l plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 65 l
3.2.3.10 Musztarda CPV 15871250-1 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 500 kg
3.2.3.11 Majonez CPV 15871273-8 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 640 kg
3.2.3.12 Sól spożywcza jodowana drobnoziarnista CPV 15872400-5 (opakowania 1- 50 kg foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 1200 kg
3.2.3.13 Liść laurowy CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 55 kg
3.2.3.14 Majeranek CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 68 kg
3.2.3.15 Ziele angielskie CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 50 kg
3.2.3.16 Pieprz naturalny mielony czarny CPV 15872100-2 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 130 kg
3.2.3.17 Czosnek suszony mielony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 50 kg
3.2.3.18 Papryka czerwona mielona (słodka, ostra) CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 65 kg
3.2.3.19 Kwasek cytrynowy w proszku CPV 15800000-6 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 25 kg
3.2.3.20 Koper suszony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne przeznaczone do kontaktu z żywnością) – 45 kg
3.2.3.21 Bazylia suszona CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 3 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 9 kg
3.2.3.22 Cynamon mielony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 3 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 13 kg
3.2.3.23 Chrzan CPV 15331110-1 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 400 kg
3.2.3.24 Ketchup CPV 15871230-5 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 360 kg
3.2.3.25 Syrop owocowy w płynie CPV 15831500-7 (opakowania o pojemności 1 – 5 l – butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 2700 l
Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku
do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00.
Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury.
Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności
do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony
w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji
z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
|
| | |