Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania

Data publikacji 2020-03-23
Data zakończenia 2020-03-31 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej nr 2
Miejscowość Lębork
Województwo pomorskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 525968-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej Nr 2 z podziałem na zadania w asortymencie i ilościach określonych szczegółowo w załączniku nr 1a do 1c do SIWZ. Zadanie I - mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe; zadanie II - mięso drobiowe i podroby; zadanie III - produkty wędliniarskie; Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej progów unijnych ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień
publicznych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1843 z późniejszymi zmianami)

Dodatkowe informacje

GuidZP400 5fd884cf-ef97-42a1-a1b6-0cbbbf3cee59
Biuletyn 525968-N-2020
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej nr 2
Regon 10051980000000
Zamawiajacy adres ulica Wojska Polskiego
Zamawiajacy adres numer domu 43
Zamawiajacy miejscowosc Lębork
Zamawiajacy kod pocztowy 84-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo pomorskie
Zamawiajacy telefon 598 621 141,
Zamawiajacy fax 598 621 141
Zamawiajacy email sekretariat@dps2.lebork.pl,
Adres strony url http://powiatleborski.bip.gov.pl/rok-2020-zip/
Adres strony internetowej www.dps2.lebork.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Samorządowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia http://powiatleborski.bip.gov.pl/rok-2020-zip/
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania
Numer referencyjny DPS-2-G.261.2.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej Nr 2 z podziałem na zadania w asortymencie i ilościach określonych szczegółowo w załączniku nr 1a do 1c do SIWZ. Zadanie I - mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe; zadanie II - mięso drobiowe i podroby; zadanie III - produkty wędliniarskie; Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej progów unijnych ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1843 z późniejszymi zmianami)
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2020-04-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2021-03-31T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu udziału w postępowaniu.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu udziału w postępowaniu.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu udziału w postępowaniu.
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow 1
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisko osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione Załączniki składające się na integralną całość Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia: 1. Wypełniony i zaparafowany formularz oferty – załącznik nr 1. 2. Formularz cenowy -załącznik nr 1a - załącznik nr 1b - załącznik nr 1c - załącznik nr 1. 3. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp i nie podleganiu wykluczeniu z postępowania art. 24 ust. 1 oraz art. 24 ust. 5 ww ustawy – załącznik nr 2. 4. Oświadczenie dotyczące Podwykonawców – załącznik nr 3. (oświadczenie wymagane wyłącznie w przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcom) 5.Oświadczenie, o którym mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej składamy w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej przez Zamawiającego informacji z otwarcia ofert – załącznik nr 4. 6.Projekt umowy – załącznik nr 5.
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zakres możliwości zmian postanowień umowy zawarty jest w § 12 projektu umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ 1. Wykonawca podpisując umowę gwarantuje stałość i niezmienność cen w całym okresie trwania Umowy. 2. Zamawiający oprócz wypadków wymienionych w przepisach kodeksu cywilnego regulujących umowne prawo odstąpienia od Umowy dopuszcza możliwość dokonania zamiany warunków zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której wybrano Wykonawcę w następującym zakresie: wynagrodzenia Wykonawcy określone w Umowie może ulec zmianom w następujących przypadkach: zmiana stawki urzędowej podatku VAT – w takiej sytuacji zmianie ulega tylko cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian, rezygnacji z części zamówienia, jeżeli taka rezygnacja będzie niezbędna do prawidłowej realizacji przedmiotu Umowy lub której wykonanie nie będzie konieczne lub będzie bezcelowe w przypadku zaistnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy – o wartość niewykonanych dostaw.
IV 4 4 data 2020-03-31T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa wieprzowego o podrobów wieprzowych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawiony, o konsystencji jędrnej, elastycznej, smaku i zapachu swoistym charakterystycznym dla mięsa wieprzowego czy wołowego, bez oznak zaparzenia i zepsucia, barwie od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej. Nie dopuszczalny jest zapach obcy, świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu Mięso musi być zbadane przez lekarza weterynarii zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych nie pochodzące z knurów i loch. Oznakowane musi być etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni. - Wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa mięso drobiowe i podroby
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa drobiowego i podrobów w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, mięso musi być nieuszkodzone, bez wylewów krwawych, o zapachu naturalnym, charakterystycznym dla mięsa drobiowego. Nie dopuszczalny jest zapach obcy, świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Oznakowane musi być etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni. - wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa produkty wędliniarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-04-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy produktów wędliniarskich w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni.
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)