GuidZP400 |
bc14238a-3803-4f9e-add1-7709e061881b
|
Biuletyn |
537335-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego
|
Regon |
12701960000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Cyrana
|
Zamawiajacy adres numer domu |
10
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Lubliniec
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
42-700
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
343 564 004,
|
Zamawiajacy fax |
343 564 192
|
Zamawiajacy email |
administracja@dpskombatant.pl,
|
Adres strony url |
http:/www.dpskombatant.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Samorządowa jednostka organizacyjna nie ma osobowości prawnej
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.lubliniec.starostwo.bip.info.pl/index.php?idmp=169&r=o
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.lubliniec.starostwo.bip.info.pl/index.php?idmp=169&r=o
|
Czy oferty wnioski dostepne |
1
|
Oferty wnioski dostepne |
administracja@dpskombatant.pl
|
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im św. Rafała Kalinowskiego, 42-70 Lubliniec, ul. dr E. Cyrana 10
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mrożonek i konserwantów na rzecz DPS „Dom Kombatanta” im. św. Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy – Prawo zamówień publicznych
|
Numer referencyjny |
DAG.26.2.2.20
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
2
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
Zadanie nr 1
1 Brokuł mrożony (różyczki, gat I)
kg 80
2 Bukiet jarzyn 3 skład. (kalafior, brokuł, marchew) 2,5kg
kg 100
3 Bukiet jarzyn wiosenny 2,5kg (kalafior, fasolka, brukselka, marchewka, groszek) kg 40
4 Bukiet warzyw 7 składnikowy (fasolka szparagowa, kalafior, marchew, brukselka, brokuł, cebula, seler) 2,5kg kg 80
5 Ćwiartka z kurczaka kg kg 60
6 Fasola szparagowa 2,5kg kg 120
7 Filet z kurczaka kg kg 300
8 Filet z indyka kg kg 40
9 Flaki suche wołowe cięte 900g szt 150
10 Kalafior mrożony 2,5kg (różyczki, gat I) kg 120
11 Kurczak mrożony kg kg 600
12 Mieszanka kompotowa (bez rabarbaru) 2,5kg kg 500
13 Pałki z kurczaka kg kg 220
14 Pieczarki mrożone siekane kg kg 20
15 Pierogi ruskie Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 30
16 Pierogi z mięsem Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 70
17 Pierogi z serem Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 30
18 Pierogi z jagodami Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 40
19 Pierogi z kapustą i grzybami Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 20
20 Pierogi z serem i truskawkami Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 25
21 Pierogi z truskawkami Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 40
22 Porcja kulinarna kurczak kg kg 450
23 Serca drobiowe kg kg 70
24 Szpinak mrożony 2,5kg kg 100
25 Truskawka mrożona kg kg 40
26 Noga z kurczaka kl.A kg 50
27 Udziec z kurczaka kg 100
28 Uszka z grzybami kg 20
29 Wątróbka drobiowa kg kg 130
30 Włoszczyzna paski 2,5kg kg 650
31 Żołądki drobiowe kg kg 40
Zadanie nr 2
1 Dorsz bez skóry kg – bez wody dodanej,
czarniak SHP – 5% glazury, wielkość 200+ kg 400
2 Filet śledziowy w pomidorach (konserwa rybna) 170g szt 200
3 Filet z makreli opiekany w pomidorach kg
(masa ryby po odcieku bez zalewy) kg 30
4 Filet z makreli w occie opiekany kg
(masa ryby po odcieku bez zalewy) kg 40
5 Sałatka śledziowa w majonezie kg kg 50
6 Karp (filet świeży, wypatroszony bez głowy i ogona) kg kg 20
7 Matjas śledź solony wielkość 15-20 cm kg 100
8 Makrela wędzona kg kg 60
9 Miruna ze skórą – produkcja morska
SHP – 5% glazury, wielkość 200+, bez wody dodanej kg 100
10 Paprykarz 165g szt 400
11 Pasta z tuńczyka 80g szt 120
12 Pasta z łososia 80g szt 120
13 Pasta z makreli 80g szt 120
14 Płat śledziowy marynowany kg kg 50
|
Cpv glowny przedmiot |
15896000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
31029,52
|
Waluta calosc |
PLN
|
Data rozpoczecia |
2020-07-01T00:00:00+02:00
|
Data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowych warunków
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowych warunków
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowych warunków
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie w zakresie wskazanym w Rozdziale V ust. 1 SIWZ. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oświadczenie może być złożone wspólnie, informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu.
|
Zakresie warunkow udzialu |
1. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie okoliczności, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik Nr 4 do SIWZ. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oświadczenie takie składa każdy z Wykonawców oddzielnie. 2. referencje bądź inne dokumenty stanowiące dowód rzetelnej realizacji zamówień o podobnym charakterze przez Wykonawcę w okresie ostatnich 3 lat wystawione przez podmiot na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem składania ofert potwierdzające ich należyte wykonanie. Referencje powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie dokumenty te składa przynajmniej jeden z Wykonawców.
|
Zakresie kryteriow selekcji |
formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ wraz z kalkulacją ofertową stanowiącą załącznik nr 2 do SIWZ.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
a) aktualny odpis z właściwego rejestru, lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. b) oświadczenie o braku zaległości wobec właściwego Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych – załącznik nr 6 do SIWZ. c) listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej Załącznik Nr 7 do SIWZ. d) Wykonawca może polegać na potencjale technicznym innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia stanowiące załącznik nr 8 do SIWZ.
|
Inne dokumenty niewymienione |
a) Pełnomocnictwa do reprezentowania Wykonawcy w niniejszym zamówieniu, jeżeli wymieniona osoba/osoby nie zostały wskazane do reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej. b) Pełnomocnictwo - w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum).
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Wszelkie zmiany postanowień umowy wymagają dla swojej ważności zachowania formy
pisemnego aneksu.
2. Wszelkie zmiany postanowień umowy mogą nastąpić w zakresie określonym
w art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający zastrzega sobie prawo
dopuszczenia zmian w umowie w przypadku:
a). zmiany ustawowej stawki VAT strony przewidują możliwość zmiany
wynagrodzenia o wysokość podaną w obowiązujących przepisach prawa.
b) zmiany terminu realizacji umowy – skrócenia w przypadku wyczerpania zakresu
przedmiotu umowy
c) zmiany oznaczenia Zamawiającego w tym nr ewidencji podatkowej.
d) zwiększenia, zmniejszenia lub rezygnacji z zakupu poszczególnych artykułów.
e) zwiększenia lub zmniejszenia zamówienia w zakresie 20 % wartości przedmiotu umowy
wraz ze zmniejszeniem wynagrodzenia.
3.Niezależnie od zmian opisanych w ust. 2 zmiany umowy mogą nastąpić na podstawie
art.15r ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z
zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych
oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.
|
IV 4 4 data |
2020-05-28T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 4 jezyki |
Polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15896000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
19100,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-07-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zadanie nr 1
1 Brokuł mrożony (różyczki, gat I)
kg 80
2 Bukiet jarzyn 3 skład. (kalafior, brokuł, marchew) 2,5kg
kg 100
3 Bukiet jarzyn wiosenny 2,5kg (kalafior, fasolka, brukselka, marchewka, groszek) kg 40
4 Bukiet warzyw 7 składnikowy (fasolka szparagowa, kalafior, marchew, brukselka, brokuł, cebula, seler) 2,5kg kg 80
5 Ćwiartka z kurczaka kg kg 60
6 Fasola szparagowa 2,5kg kg 120
7 Filet z kurczaka kg kg 300
8 Filet z indyka kg kg 40
9 Flaki suche wołowe cięte 900g szt 150
10 Kalafior mrożony 2,5kg (różyczki, gat I) kg 120
11 Kurczak mrożony kg kg 600
12 Mieszanka kompotowa (bez rabarbaru) 2,5kg kg 500
13 Pałki z kurczaka kg kg 220
14 Pieczarki mrożone siekane kg kg 20
15 Pierogi ruskie Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 30
16 Pierogi z mięsem Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 70
17 Pierogi z serem Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 30
18 Pierogi z jagodami Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 40
19 Pierogi z kapustą i grzybami Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 20
20 Pierogi z serem i truskawkami Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 25
21 Pierogi z truskawkami Alex-Pol kg
lub równoważny* kg 40
22 Porcja kulinarna kurczak kg kg 450
23 Serca drobiowe kg kg 70
24 Szpinak mrożony 2,5kg kg 100
25 Truskawka mrożona kg kg 40
26 Noga z kurczaka kl.A kg 50
27 Udziec z kurczaka kg 100
28 Uszka z grzybami kg 20
29 Wątróbka drobiowa kg kg 130
30 Włoszczyzna paski 2,5kg kg 650
31 Żołądki drobiowe kg kg 40
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15896000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
11929,52
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-07-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zadanie nr 2
1 Dorsz bez skóry kg – bez wody dodanej,
czarniak SHP – 5% glazury, wielkość 200+ kg 400
2 Filet śledziowy w pomidorach (konserwa rybna) 170g szt 200
3 Filet z makreli opiekany w pomidorach kg
(masa ryby po odcieku bez zalewy) kg 30
4 Filet z makreli w occie opiekany kg
(masa ryby po odcieku bez zalewy) kg 40
5 Sałatka śledziowa w majonezie kg kg 50
6 Karp (filet świeży, wypatroszony bez głowy i ogona) kg kg 20
7 Matjas śledź solony wielkość 15-20 cm kg 100
8 Makrela wędzona kg kg 60
9 Miruna ze skórą – produkcja morska
SHP – 5% glazury, wielkość 200+, bez wody dodanej kg 100
10 Paprykarz 165g szt 400
11 Pasta z tuńczyka 80g szt 120
12 Pasta z łososia 80g szt 120
13 Pasta z makreli 80g szt 120
14 Płat śledziowy marynowany kg kg 50
|
| |