Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych dla Dom Pomocy Społecznej „Złota Jesień” w Raciborzu w ilości i asortymencie jak niżej:
Lp. Nazwa asortymentu j.m. Ilość dostawy
1. Budyń bez cukru 35 – 45g, wydajność 1 szt na 0,5 litra różne smaki szt 800
2. Cukier kryształ kg 1.300
3. Cukier puder kg 5
4. Cukier wanilinowy 30 – 35 g szt 400
5. Galaretki owocowe 75 –80 g , wydajność 1 szt na 0, 5 litra, różne smaki szt 800
6. Herbata miętowa, torebki 1,2g , pakowana po 20 szt szt 220
7. Herbata rozpuszczalna 300g, różne smaki szt 300
8. Kasza gryczana w torebkach kg 80
9. Kasza jaglana kg 160
10 Kasza jęczmienna kg 60
11 Kasza manna kg 160
12 Kawa Inka rozpuszczalna 150g szt 640
13 Kawa naturalna mielona 250 g szt 20
14 Kawa naturalna rozpuszczalna 100g szt 12
15 Makaron domowy( rosołowy) nitka cięta, co najmniej 2- jajeczny opak. 250 g kg 170
16 Makaron domowy drobny :gwiazdki lub muszelka ,jajeczny opak. 250g kg 230
17 Mąka pszenna kg 450
18 Mąka ziemniaczana kg 60
19 Płatki owsiane kg 130
20 Płatki ryżowe 180-200g szt 20
21 Ryż kg 300
22 Soczewica czerwona, żółta , opakowanie do 1 kg kg 10
23 Sól kg 250
24 Suchary bez cukru 280g-300 g szt 10
25 Chrzan tarty 160-200 g szt 180
26 Ketchup łagodny 500g szt 120
27 Musztarda 450- 500 g szt 50
28 Miód 25 g szt 2.300
29 Ocet 10 % 0,5 litra szt 5
30 Olej uniwersalny 0,8-1 litr szt 280
31 Bazylia 10 g szt 60
32 Czosnek granulowany 15-20g szt 30
33 Gałka muszkatołowa mielona 15-20 g szt 10
34 Kminek cały 20 g szt 20
35 Kminek mielony 20 g szt 10
36 Kwasek cytrynowy 50 g szt 150
37 Liść laurowy 5g-7g szt 300
38 Lubczyk 10 g szt 100
39 Majeranek 8g-10g szt 140
40 Oregano 10 g szt 20
41 Papryka mielona 15g-20g szt 100
42 Pieprz naturalny 20g szt 300
43 Pieprz ziołowy 15g-20g szt 120
44 Proszek do pieczenia 30g szt 10
45 Przyprawa warzywna do potraw 150 g
Skład: sól ,co najmniej 27% suszonych warzyw ( marchew, pasternak, cebula, por, natka pietruszki itp), przyprawy, bez sztucznych wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez konserwantów, np.: Kucharek Smak Natury, Vegeta Natur Przyprawa warzywna szt 550
46 Przyprawa klasyczna do grilla tuba 80-100 g szt 10
47 Rozmaryn 15 g szt 20
48 Tymianek 10g-15g szt 40
49 Ziele angielskie 40 g szt 200
40 Zioła prowansalskie 10g-15g szt 10
51 Żelatyna 50 g szt 50
52 Rodzynki 100 g szt 10
53 Wiórki kokosowe 100g szt 5
54 Ananas w plastrach puszka 550g-600g szt 30
55 Brzoskwinia połówki puszka 800g-900g szt 30
56 Groszek konserwowy puszka 400g szt 100
57 Fasola szparagowa konserwowa, słoik 450 g szt 210
58 Kukurydza konserwowa puszka 400g szt 10
59 Koncentrat pomidorowy 30% 0,8-1kg szt 40
60 Ogórek konserwowy słoik 0,8-0,9l szt 350
61 Papryka konserwowa słoik 0,8-0,9l szt 250
62 Pieczarki konserwowe słoik 0,8-0,9l szt 20
63 Kompot wiśniowy 0,8-0,9l szt 900
64 Kompot śliwkowy 0,8-0,9l szt 850
65 Kompot czarna porzeczka 0,8-0,9l szt 900
66 Kompot truskawkowy 0,8-0,9l szt 600
67 Sok pomidorowy 0,30-0,33 l skład: nie mniej niż 99% przecier z pomidorów lub zagęszczony sok pomidorowy, pasteryzowany szt 1.600
68 Sok owocowy 0,20 l szt 4.000
69 Sok na bazie marchewki 0,30 –0,33 l różne smaki szt 800
70 Sok owocowy 100% 1l ( pomarańcz, jabłko) bez cukru szt 230
71 Syrop owocowy 400-450g szt 70
72 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 2.400
73 Woda mineralna niegazowana 0,5 l szt 900
74 Pasztet drobiowy 50 g zawartość produktów drobiowych co najmniej 30% szt 1.500
75 Kakao extra ciemne, łatwo rozpuszczalne o wyrazistym smaku i aromacie, ciemnej barwie , zawartość tłuszczu co najmniej 10g w 100g, opakowanie 80g- 150g np.: Decomorenno, Gellwe
kg
8
76 Herbata ekspresowa czarna toreb. 1,4g -1,5g pakowana po 80-100 torebek, po zaparzeniu klarowna o wyraźnym smaku i aromacie np.: Saga, Posti szt 350
77 Herbata owocowa toreb. 2g pakowana po 25 torebek, po zaparzeniu klarowna o wyraźnym smaku i aromacie np.: Saga, Bifix szt 850
78 Makaron łazankowy wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 60
79 Makaron świderki wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 110
80 Makaron kolanka wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 80
81 Makaron wstążki - gniazda wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard
kg 30
82 Płatki kukurydziane wysokiej jakości, złociste, chrupiące, zawartość grysu kukurydzianego nie mniej niż 99% wzbogacone o witaminy, opak. 250g-1kg np. Corn Flakes Nestle . kg 100
83 Majonez 400-420 ml wartość odżywcza w 100g 690- 740 kcal – np. Winiary, Hellmanns szt 250
84 Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwant. 200 g –np. Pudliszki , Rolnik szt 280
85 Płynna przyprawa do zup, sosów, sałatek o wyraźnym aromacie i smaku 960-1040g np.: Winiary, Maggi, Knorr
szt 190
Ilości w/w asortymentu są przewidywana wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Maksymalna wielkość opakowań w przypadku produktów sypkich wynosi 1 kg, makaronu w poz. 78-81 do 2,5 kg, pozostałe produkty zgodnie z opisem. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W pozycjach od 75-85 dokładniej opisano poszczególne artykuły i przykładowo określono marki – producenta produktów, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta –marki o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych produktów. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio raz w tygodniu , w dniu roboczy, w terminie 3 dni od złożenia zamówienia przesłanego e-mailem na adres wskazany przez Dostawcę. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem na swój koszt w godz. od 7:00 -14:00.
|
GuidZP400 |
fc8dc49e-1f16-428a-8500-744b726303ab
|
Biuletyn |
542108-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
|
Regon |
12550440000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Grzonki
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Racibórz
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
47-400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
324 152 001,
|
Zamawiajacy fax |
324 152 001
|
Zamawiajacy email |
sekretariat@zlota-jesien-dps.pl,
|
Adres strony url |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego, kuriera, osobiście na adres zamawiającego
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Dom Pomocy Społecznej „Złota Jesień” ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa różnych produktów spożywczych
|
Numer referencyjny |
SA.252.3.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych dla Dom Pomocy Społecznej „Złota Jesień” w Raciborzu w ilości i asortymencie jak niżej:
Lp. Nazwa asortymentu j.m. Ilość dostawy
1. Budyń bez cukru 35 – 45g, wydajność 1 szt na 0,5 litra różne smaki szt 800
2. Cukier kryształ kg 1.300
3. Cukier puder kg 5
4. Cukier wanilinowy 30 – 35 g szt 400
5. Galaretki owocowe 75 –80 g , wydajność 1 szt na 0, 5 litra, różne smaki szt 800
6. Herbata miętowa, torebki 1,2g , pakowana po 20 szt szt 220
7. Herbata rozpuszczalna 300g, różne smaki szt 300
8. Kasza gryczana w torebkach kg 80
9. Kasza jaglana kg 160
10 Kasza jęczmienna kg 60
11 Kasza manna kg 160
12 Kawa Inka rozpuszczalna 150g szt 640
13 Kawa naturalna mielona 250 g szt 20
14 Kawa naturalna rozpuszczalna 100g szt 12
15 Makaron domowy( rosołowy) nitka cięta, co najmniej 2- jajeczny opak. 250 g kg 170
16 Makaron domowy drobny :gwiazdki lub muszelka ,jajeczny opak. 250g kg 230
17 Mąka pszenna kg 450
18 Mąka ziemniaczana kg 60
19 Płatki owsiane kg 130
20 Płatki ryżowe 180-200g szt 20
21 Ryż kg 300
22 Soczewica czerwona, żółta , opakowanie do 1 kg kg 10
23 Sól kg 250
24 Suchary bez cukru 280g-300 g szt 10
25 Chrzan tarty 160-200 g szt 180
26 Ketchup łagodny 500g szt 120
27 Musztarda 450- 500 g szt 50
28 Miód 25 g szt 2.300
29 Ocet 10 % 0,5 litra szt 5
30 Olej uniwersalny 0,8-1 litr szt 280
31 Bazylia 10 g szt 60
32 Czosnek granulowany 15-20g szt 30
33 Gałka muszkatołowa mielona 15-20 g szt 10
34 Kminek cały 20 g szt 20
35 Kminek mielony 20 g szt 10
36 Kwasek cytrynowy 50 g szt 150
37 Liść laurowy 5g-7g szt 300
38 Lubczyk 10 g szt 100
39 Majeranek 8g-10g szt 140
40 Oregano 10 g szt 20
41 Papryka mielona 15g-20g szt 100
42 Pieprz naturalny 20g szt 300
43 Pieprz ziołowy 15g-20g szt 120
44 Proszek do pieczenia 30g szt 10
45 Przyprawa warzywna do potraw 150 g
Skład: sól ,co najmniej 27% suszonych warzyw ( marchew, pasternak, cebula, por, natka pietruszki itp), przyprawy, bez sztucznych wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez konserwantów, np.: Kucharek Smak Natury, Vegeta Natur Przyprawa warzywna szt 550
46 Przyprawa klasyczna do grilla tuba 80-100 g szt 10
47 Rozmaryn 15 g szt 20
48 Tymianek 10g-15g szt 40
49 Ziele angielskie 40 g szt 200
40 Zioła prowansalskie 10g-15g szt 10
51 Żelatyna 50 g szt 50
52 Rodzynki 100 g szt 10
53 Wiórki kokosowe 100g szt 5
54 Ananas w plastrach puszka 550g-600g szt 30
55 Brzoskwinia połówki puszka 800g-900g szt 30
56 Groszek konserwowy puszka 400g szt 100
57 Fasola szparagowa konserwowa, słoik 450 g szt 210
58 Kukurydza konserwowa puszka 400g szt 10
59 Koncentrat pomidorowy 30% 0,8-1kg szt 40
60 Ogórek konserwowy słoik 0,8-0,9l szt 350
61 Papryka konserwowa słoik 0,8-0,9l szt 250
62 Pieczarki konserwowe słoik 0,8-0,9l szt 20
63 Kompot wiśniowy 0,8-0,9l szt 900
64 Kompot śliwkowy 0,8-0,9l szt 850
65 Kompot czarna porzeczka 0,8-0,9l szt 900
66 Kompot truskawkowy 0,8-0,9l szt 600
67 Sok pomidorowy 0,30-0,33 l skład: nie mniej niż 99% przecier z pomidorów lub zagęszczony sok pomidorowy, pasteryzowany szt 1.600
68 Sok owocowy 0,20 l szt 4.000
69 Sok na bazie marchewki 0,30 –0,33 l różne smaki szt 800
70 Sok owocowy 100% 1l ( pomarańcz, jabłko) bez cukru szt 230
71 Syrop owocowy 400-450g szt 70
72 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 2.400
73 Woda mineralna niegazowana 0,5 l szt 900
74 Pasztet drobiowy 50 g zawartość produktów drobiowych co najmniej 30% szt 1.500
75 Kakao extra ciemne, łatwo rozpuszczalne o wyrazistym smaku i aromacie, ciemnej barwie , zawartość tłuszczu co najmniej 10g w 100g, opakowanie 80g- 150g np.: Decomorenno, Gellwe
kg
8
76 Herbata ekspresowa czarna toreb. 1,4g -1,5g pakowana po 80-100 torebek, po zaparzeniu klarowna o wyraźnym smaku i aromacie np.: Saga, Posti szt 350
77 Herbata owocowa toreb. 2g pakowana po 25 torebek, po zaparzeniu klarowna o wyraźnym smaku i aromacie np.: Saga, Bifix szt 850
78 Makaron łazankowy wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 60
79 Makaron świderki wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 110
80 Makaron kolanka wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 80
81 Makaron wstążki - gniazda wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard
kg 30
82 Płatki kukurydziane wysokiej jakości, złociste, chrupiące, zawartość grysu kukurydzianego nie mniej niż 99% wzbogacone o witaminy, opak. 250g-1kg np. Corn Flakes Nestle . kg 100
83 Majonez 400-420 ml wartość odżywcza w 100g 690- 740 kcal – np. Winiary, Hellmanns szt 250
84 Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwant. 200 g –np. Pudliszki , Rolnik szt 280
85 Płynna przyprawa do zup, sosów, sałatek o wyraźnym aromacie i smaku 960-1040g np.: Winiary, Maggi, Knorr
szt 190
Ilości w/w asortymentu są przewidywana wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Maksymalna wielkość opakowań w przypadku produktów sypkich wynosi 1 kg, makaronu w poz. 78-81 do 2,5 kg, pozostałe produkty zgodnie z opisem. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W pozycjach od 75-85 dokładniej opisano poszczególne artykuły i przykładowo określono marki – producenta produktów, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta –marki o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych produktów. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio raz w tygodniu , w dniu roboczy, w terminie 3 dni od złożenia zamówienia przesłanego e-mailem na adres wskazany przez Dostawcę. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem na swój koszt w godz. od 7:00 -14:00.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca składa ofertę wypełniając formularz oferty zgodnie ze wzorem, stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, oraz dołącza do formularza oferty:
1) Wypełniony formularz cenowy stanowiący załącznik nr 1A .
2) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie stanowiące potwierdzenie, że nie podlega wykluczeniu z postępowania – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.
3) Jeśli wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.1
pkt 23 ustawy Prawo zamówień publicznych – może dołączyć do oferty oświadczenie o nie należeniu do żadnej grupy kapitałowej- wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ, lub złożyć oświadczenie w terminie o którym mowa w pkt.6.3 SIWZ.
4) Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 10.6 SIWZ ( jeżeli dotyczy).
5) Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego( jeżeli dotyczy).
Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii notarialnie potwierdzonej za zgodność z oryginałem.
6) W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają określonym wymaganiom należy dołączyć do oferty, próbki produktów wraz z opisem tych produktów ( wartości odżywcze, składniki itd.) - tylko w przypadku, gdy wykonawca zaproponuje produkty równoważne w pozycjach od 75 do 85 formularza cenowego tj. inne niż wymienione jako przykładowe w opisie przedmiotu zamówienia. Przez próbkę zamawiający rozumie opakowanie jednostkowe z którego można odczytać skład, wartości odżywcze produktu. Próbki zostaną ocenione metodą organoleptyczną.
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia (dotyczy również spółki cywilnej, chyba, że wszyscy wspólnicy spółki podpiszą ofertę i załączniki do oferty), w takim przypadku Wykonawcy: 1) Dołączają dodatkowo do formularza oferty dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy ; 2) Składają odrębnie ( każdy z nich) oświadczenie, o których mowa w pkt 6.1.2) i 3) oraz 6.3 SIWZ.
Terminy składania innych dokumentów. Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej wskazanej w punkcie 1. SIWZ informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86. ust.54 Prawo zamówień publicznych, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.1 pkt 23 przywołanej ustawy, tj. grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów ( tj.: Dz.U. z 2017, poz. 229.). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian:
1) Zamawiający dopuszcza waloryzację cen jednostkowych zaproponowanych w ofercie przez wykonawcę, jednak nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez GUS, na wniosek wykonawcy. Konsekwencją ewentualnych zmian cen jednostkowych jest zmniejszenie ilości dostaw w ramach wartości umowy.
2) Zamawiający dopuszcza zmianę wartości umowy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT dla przedmiotu umowy.
3) Strony przewidują możliwość dokonania zmiany zawartej umowy w przypadku, gdy konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, tj. spowodowanych siłą wyższą - rozumianą jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, którego nie dało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Dostawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub części. W razie wystąpienia siły wyższej Strony Umowy zobowiązane są dołożyć wszelkich starań w celu ograniczenia do minimum opóźnienia w wykonywaniu swoich zobowiązań umownych, powstałego na skutek działania siły wyższej.
4) Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić, w przypadku wystąpienia okoliczności przewidzianych art. 144 ust. 1 pkt 3 - 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
5) W trakcie realizacji umowy Zamawiający dopuszcza zmianę asortymentu dostaw spowodowanego np.: zmianą technologii produkcji, zaprzestaniem produkcji, zmianą opakowania itp. W przypadku konieczności zmiany asortymentu dostaw Dostawca przedstawi zamawiającemu ofertę wyrobu zastępczego, z zachowaniem ceny jednostkowej zmienianego asortymentu.
6) Zamiana postanowień zawartej umowy może nastąpić w przypadku wystąpienia okoliczności związanych z chorobą COVID – 19, w oparciu o art. 15 r. ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych ( Dz.U z 2020, poz. 374 ze zm).
|
IV 4 4 data |
2020-06-01T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|