GuidZP400 |
b0dd877e-4e6e-4993-afce-eaa6db63ef8a
|
Biuletyn |
542586-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
|
Regon |
12550440000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Grzonki
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Racibórz
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
47-400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
324 152 001,
|
Zamawiajacy fax |
324 152 001
|
Zamawiajacy email |
sekretariat@zlota-jesien-dps.pl,
|
Adres strony url |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego, kuriera, osobiście na adres zamawiającego
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Dom Pomocy Społecznej „Złota Jesień” ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa mleka i produktów mleczarskich z podziałem na części: Część I – Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczy
|
Numer referencyjny |
SA.252.4.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
Sukcesywna dostawa mleka i produktów mleczarskich, dostawa past serowych i tłuszczy. Szczegółowy zakres, wielkość, rodzaj i ilość dostaw na poszczególne części został określony w załącznikach do niniejszego ogłoszenia.
|
Cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Wykonawca składa ofertę wypełniając formularz oferty zgodnie ze wzorem, stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, oraz dołącza do formularza oferty:
1) Wypełniony formularz cenowy stanowiący załącznik nr 1A i / lub 1B do SIWZ, w zależności od części zamówienia, na którą składana jest oferta.
2) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie stanowiące potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.
3) Jeśli wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust 1. pkt 23 ustawy Prawo zamówień publicznych dołącza do oferty oświadczenie o nie należeniu do żadnej grupy kapitałowej - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ
4) Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 10.5 SIWZ ( jeżeli dotyczy).
5) Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego( jeżeli dotyczy).
Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii notarialnie potwierdzonej za zgodność z oryginałem.
2. W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają określonym wymaganiom należy dołączyć do oferty próbki produktów wraz z opisem tych produktów ( wartości odżywcze, składniki itd.) – tylko w przypadku, gdy wykonawca zaproponuje produkty równoważne tj. inne niż wymienione jako przykładowe w opisie przedmiotu zamówienia pkt 3.1. SIWZ w części I w pozycjach 8 Masło oraz 13. Jogurt owocowy oraz w części II – w pozycjach od 1- 8 . Przez próbkę zamawiający rozumie opakowanie jednostkowe z którego można odczytać skład, wartości odżywcze produktu, wielkość opakowania. Próbki zostaną ocenione metodą organoleptyczną.
3. Zgodnie z art.23 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia ( dotyczy również spółki cywilnej) w takim przypadku Wykonawcy:
1) Dołączają dodatkowo do formularza oferty dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy ;
2) Składają odrębnie ( każdy z nich) oświadczenie, o których mowa w pkt 6.1.2)i 3) oraz 6.4 SIWZ.
4. Terminy składania innych dokumentów. Wykonawca należący do grupy kapitałowej, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej wskazanej w punkcie 1. SIWZ informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86. ust.5 Prawo zamówień publicznych, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.1 pkt 23 przywołanej ustawy, tj. grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów ( tj.: Dz.U. z 2017, poz.229). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do sporządzenia oświadczenia wykonawca może wykorzystać wzór stanowiący załącznik nr 3A do SIWZ
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian:
1) Zamawiający dopuszcza waloryzację cen jednostkowych zaproponowanych w ofercie przez wykonawcę, jednak nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy w oparciu o wskaźnik wzrost cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez GUS, na wniosek wykonawcy. Konsekwencją ewentualnych zmian cen jednostkowych jest zmniejszenie ilości dostaw w ramach wartości umowy.
2) Zamawiający dopuszcza zmianę wartości umowy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT dla przedmiotu umowy.
3) Strony przewidują możliwość dokonania zmiany zawartej umowy w przypadku, gdy konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, tj. spowodowanych siłą wyższą - rozumianą jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, którego nie dało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Dostawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub części. W razie wystąpienia siły wyższej Strony Umowy zobowiązane są dołożyć wszelkich starań w celu ograniczenia do minimum opóźnienia w wykonywaniu swoich zobowiązań umownych, powstałego na skutek działania siły wyższej.
4) Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić, w przypadku wystąpienia okoliczności przewidzianych art. 144 ust. 1 pkt 3 - 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
5) W trakcie realizacji umowy Zamawiający dopuszcza zmianę asortymentu dostaw spowodowanego np.: zmianą technologii produkcji, zaprzestaniem produkcji, zmianą opakowania itp. W przypadku konieczności zmiany asortymentu dostaw Dostawca przedstawi zamawiającemu ofertę wyrobu zastępczego, z zachowaniem ceny jednostkowej zmienianego asortymentu.
6) Zamiana postanowień zawartej umowy może nastąpić w przypadku wystąpienia okoliczności związanych z chorobą COVID – 19, w oparciu o art. 15 r. ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych ( Dz.U z 2020, poz. 374 ze zm).
|
IV 4 4 data |
2020-06-02T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mleka i produktów mleczarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-07-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakres części I obejmuje dostawę mleka i produktów mleczarskich w ilości i asortymencie jak niżej
Lp. Nazwa i opis produktu Wielkość
opakowania
jednostkowego Jedn, miary Ilość dostawy
1. 2. 3. 4. 5.
1 Mleko
Mleko pasteryzowane- spożywcze 2 % tłuszczu Opakowanie
max. 15 l
litr 13.800
2. Śmietanka 30 % tł.
330g – 500 g
kg 360
3. Śmietana 12 % tł.
330g- 500 g
kg 180
4. Ser żółty typu SALAMI
Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego
o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30g
blok do 3 kg
kg 20
5. Ser żółty typu GOUDA
Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego
o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30 g
blok do 3 kg
kg 20
6. Ser parzony( domowy) z kminkiem
wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 20 g,
blok do 2 kg kg 80
7. Twaróg półtłusty typu krajanka ( nie mielony) wartości odżywcze w 100g , białko co najmniej 15 g, tłuszcz 4 g Opakowanie max 1 kg kg 550
8. Masło „extra” Zawartość tł. 82 %, produkt o wyraźnym zapachu i smaku masła, niekruczący się podczas porcjowania
np.: SM Bieluch, OSM Kowalew Dobrzyca, OSM Międzybórz, SM Mlekovita, OSM Końskie, Masło extra Unikat wypr. dla Centrum Nabiału Katowice, Moniecka Spółdzielnia Mleczarska
Kostka 200g
kg
950
9. Ser topiony czysty
Zawartość tłuszczu w 100g produktu do 27 g Pakowany
do 100 g kg 110
10. Twarożek ziarnisty wartości odżywcze w 100g
białko co najmniej 10 g, tłuszcz do 6 g Kubek
150 g – 200 g kg 420
11. Kefir wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 3 g, tłuszcz 1,5g - 2 g Kubek
200 g- 250 g kg 450
12. Jogurt naturalny wartości odżywcze w 100g
białko co najmniej 3 g , tłuszcz 2g -3 g Kubek
150 g– 180 g kg 300
13. Jogurt owocowy wartości odżywcze w 100g
białko co najmniej 2,5 g, tłuszcz 2g – 3g zawartość owoców co najmniej 9 %
np.: Zott- Jobella, Mlekovita- Jogurt Polski Kubek
150g – 180 g
kg 250
W/w ilości asortymentu są przewidywaną wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Wielkość opakowań poszczególnego asortymentu nie może być inna niż określono w kol. 3 powyższego zestawienia. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r, o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W poz.8 Masło oraz 13. Jogurt owocowy zamawiający wskazał przykładowo nazwy i producentów produktów, których wyroby spełniają wymagania opisane przez zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innych producentów o równoważnych zawartościach składników, walorach jakościowych, odżywczych i smakowych, tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych wyrobów. Dostawy zamawiający będzie realizował następująco: Dostawa mleka od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni świątecznych do godz. 6:00; dostawy produktów mleczarskich będą dobywać się średnio dwa razy w tygodniu w terminie 2 dni od zgłoszenia przekazanego e-mailem określającego ilość produktów, na adres wskazany przez Dostawcę. Dostawy produktów mleczarskich mogą być dostarczane w godz. od 7:00 do 14:00 w dni robocze. Dostawca dostarczy przedmiot umowy do siedziby zamawiającego na swój koszt i ryzyko.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa past serowych i tłuszczów
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15545000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-07-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakres części II obejmuje dostawę past serowych i tłuszczy w ilości i asortymencie jak niżej
Lp. Nazwa artykułu i opis poszczególnego asortymentu Ilość dostawy
kg Ilość dostawy
1. 2. 3.
1. Serek na bazie twarogu, wartości odżywcze w 100g zwartość białka co najmniej 4g, tłuszczu do 23g, pakowany w kubek po 100g, pakowany w kubek po 100g – 130 g, różne smaki
Np.: serek kremowo-śmietankowy OSM Ostrowia, „Serek do chleba” OSM Włoszczowa, „Hochland kanapkowy” Hochlad Polska sp. zo.o.
kg
200
2. Serek twarogowy, kremowy o gładkiej, zwartej konsystencji, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 6g, tłuszczu do 22g, pakowany w kubek 125g- 135g, różne smaki
Np.: „ Turek kremowy smak” Mleczarnia Turek, „Twój smak” OSM Piątnica, „Serek łowicki aksamitny” OSM Łowicz
kg
200
3. Serek twarogowy typu tartare, puszysty o lekkiej konsystencji, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 6g, tłuszczu od 16g- 25 g, pakowany w kubek 140g-150g, różne smaki Np.: „Serek tartare” Mleczarnia Turek, „Nasz puszysty” Mleczarnia Turek, „Puszysty serek twarogowy” Almette
kg
180
4 Serek śmietankowy w plastrach, skład: serek śmietankowy, substancje żelujące, wartości odżywcze w 100 g zawartość białka co najmniej 6 g, tłuszczu do 25 g, różne smaki Np. Serek Capresi Polmlek , Serek Capresi Warmia, Serek Milandia OSM Piątnica.
kg 150
5 Ser topiony w plastrach, każdy plaster oddzielnie pakowany, skład: co najmniej 50 % sera, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białko co najmniej 17 %, tłuszcz do 20 g, różne smaki
Np. ser topiony w plastrach Hochland Polska sp. z o.o.
kg 110
6 Serek homogenizowany naturalny Skład: na bazie sera twarogowego lub mleka i śmietanki, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białka co najmniej 5 g, tłuszcz do 7g Wielkość opakowania 130-150 g, Np.: Serek naturalny homogenizowany : OSM Łowicz, ŚSM JANA Środa Wlkp., Serek Darek Mlekowita, Bacoma
kg 100
7 Serek homogenizowany owocowy Skład: na bazie sera twarogowego lub mleka i śmietanki, Wartości odżywcze w 100 g, białko co najmniej 5g, tłuszcz do 7g Wielkość opakowania 130 – 150 g, Np.: Serek homogenizowany owocowy .: OSM Łowicz, Serek Darek Mlekowita, Serek Pyszny Mlekpol, Serek Danio Danone, Bacoma
kg
80
8. Mix tłuszczowy pakowany w kostkę 200g – 250 g, zawartość tłuszczu min.68 % w tym tłuszczu mlecznego co najmniej 10 % Np.: Mix Pasłęcki – Sery ICC Pasłęk zp. z o.o., Mix tłuszczowy łaciaty- SM Mlekpol Grajewo, Dobrze smarowny mix tłuszczowy- Mleczarnia Lumiko Łuków
kg
280
9. Margaryna Palma pakowana w kostki 200 g- 250 g kg 160
10. Smalec pakowany w kostki 200-250g kg 20
W/w ilości asortymentu są przewidywaną wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Wielkość opakowań poszczególnego asortymentu nie może być inna niż określono w kol. 2 powyższego zestawienia. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio dwa razy w miesiącu w dni robocze w godz. 7:00 – 14:00 w terminie 14 dni od zgłoszenia przekazanego e-mailem określającego ilość produktów, na adres wskazany przez Dostawcę. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem.
Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W pozycjach od 1-8 dokładniej opisano poszczególne produkty i przykładowo wskazano nazwy i producentów produktów, których wyroby spełniają opisane wymagania, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta –marki o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych produktów. Na jednostkowym opakowaniu serków z pozycji 6 i 7 musi być jednoznaczna informacja ,że produkt jest serkiem homogenizowanym.
|
| |