Dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach

Data publikacji 2020-05-22
Data zakończenia 2020-06-03 00:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Miejscowość Łosice
Województwo mazowieckie
Branża
  • Różne produkty spożywcze,
  • Telewizyjna aparatura nadawcza bez aparatury odbiorczej

Szczegóły

Numer ogłoszenia 542557-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 152200006, 158000006, 32220003, 151311305, 151100002, 151120006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.

Nazwy własne artykułów żywnościowych podane w opisie przedmiotu zamówienia są tylko przykładowe i mają na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianych artykułów. Dopuszcza się artykuły równoważne. Za równoważne będą uznane artykuły posiadające, co najmniej te same walory i właściwości, co artykuły podane przykładowo.
Zamawiający będzie wymagał dołączenia do każdej dostawy handlowego dokumentu identyfikacyjnego przy dostawie produktów pochodzenia zwierzęcego, ryb.
W pakiecie nr 1 pozycji nr 1 Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia był głęboko zamrożony (od – 18 °C do – 26 °C) .
Zamawiający wymaga aby pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu.
Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości.
Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej, dotyczy głównie;
- stanu higienicznego samochodu
- higieny osobistej kierowcy
- daty przydatności do spożycia
- temperatury przewozu

Dodatkowe informacje

GuidZP400 f2477b22-8be7-463c-b095-9f1e430991bc
Biuletyn 542557-N-2020
Zamawiajacy nazwa Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Regon 30458500000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Słoneczna
Zamawiajacy adres numer domu 1
Zamawiajacy miejscowosc Łosice
Zamawiajacy kod pocztowy 08-200
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 083 357 32 31
Zamawiajacy fax 833 572 642
Zamawiajacy email spzozlosice@pro.onet.pl
Adres strony url www.spzozlosice.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łosicach ul. Słoneczna 1, 08-200 Łosice
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach
Numer referencyjny SPZOZ.ZP.242.13.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji. Nazwy własne artykułów żywnościowych podane w opisie przedmiotu zamówienia są tylko przykładowe i mają na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianych artykułów. Dopuszcza się artykuły równoważne. Za równoważne będą uznane artykuły posiadające, co najmniej te same walory i właściwości, co artykuły podane przykładowo. Zamawiający będzie wymagał dołączenia do każdej dostawy handlowego dokumentu identyfikacyjnego przy dostawie produktów pochodzenia zwierzęcego, ryb. W pakiecie nr 1 pozycji nr 1 Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia był głęboko zamrożony (od – 18 °C do – 26 °C) . Zamawiający wymaga aby pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu. Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej, dotyczy głównie; - stanu higienicznego samochodu - higieny osobistej kierowcy - daty przydatności do spożycia - temperatury przewozu
Cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okreslenie warunkow Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada decyzję o dopuszczeniu do produkcji na kraj w zakresie uboju, rozbioru, przetwórstwa trzody chlewnej i/lub bydła i/lub drobiu wydaną przez Państwowy Inspektorat Weterynaryjny – producent a przypadku hurtowni – zaświadczenia, że jest pod nadzorem właściwego inspektora sanitarnego lub weterynaryjnego. (dotyczy pakietów nr 4, 5)
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że środek transportu, którym będzie przewożona żywność posiada odpowiednią opinię sanitarną, w tym celu należy przedłożyć oświadczenie, że Wykonawca posiada aktualne zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego (Sanepidu) na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia),
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe • Oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca posiada zaświadczenie o wpisie do Rejestru Zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej • Oświadczenie Wykonawcy, że do realizacji zamówienia będą dopuszczeni tylko pracownicy posiadający aktualne zaświadczenia lekarskie o posiadaniu badań przeprowadzonych na podstawie rozporządzenia Ministra Zdrowia z 18.12.2002r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych • Oświadczenie potwierdzające, że wykonawca posiada wdrożony system kontroli jakości HACCP • Oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca posiada zaświadczenie ze Stacji Weterynaryjnej o nadzorze sanitarno-weterynaryjnym nad fermą drobiu oraz zaświadczenie na samochód dotyczące spełniania wymagań sanitarno-weterynaryjnych do przewozu produktów pochodzenia zwierzęcego - dotyczy pakietu nr 6
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zakresie warunkow udzialu • Oświadczenie Wykonawcy, że środek transportu, którym będzie przewożona żywność posiada odpowiednią opinię sanitarną, posiada aktualne zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego (Sanepidu) na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia) • Decyzja o dopuszczeniu do produkcji na kraj w zakresie uboju, rozbioru, przetwórstwa trzody chlewnej i/lub bydła i/lub drobiu wydaną przez Państwowy Inspektorat Weterynaryjny – producent a przypadku hurtowni – zaświadczenia, że jest pod nadzorem właściwego inspektora sanitarnego lub weterynaryjnego: (dotyczy pakietów nr 4, 5)
Inne dokumenty niewymienione • Oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca posiada zaświadczenie o wpisie do Rejestru Zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej • Oświadczenie Wykonawcy, że do realizacji zamówienia będą dopuszczeni tylko pracownicy posiadający aktualne zaświadczenia lekarskie o posiadaniu badań przeprowadzonych na podstawie rozporządzenia Ministra Zdrowia z 18.12.2002r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych • Oświadczenie potwierdzające, że wykonawca posiada wdrożony system kontroli jakości HACCP • Oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca posiada zaświadczenie ze Stacji Weterynaryjnej o nadzorze sanitarno-weterynaryjnym nad fermą drobiu oraz zaświadczenie na samochód dotyczące spełniania wymagań sanitarno-weterynaryjnych do przewozu produktów pochodzenia zwierzęcego - dotyczy pakietu nr 6
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 4 4 data 2020-06-03T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Oferta powinna zawierać następujące dokumenty: 1) Wypełniony i podpisany formularz oferty z podaniem ceny brutto - Załącznik nr 2 oraz wypełniony i podpisany Załącznik nr 1, 2) Wypełnione i podpisane Załączniki nr 3, nr 4, 18.1. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert na poszczególne pakiety, nie dopuszcza jednak składania ofert częściowych na wybrane pozycje w pakiecie. 18.2. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 18.3. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 Ustawy. 18.4. Zamawiający nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 18.5. Zamawiający nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych. 18.6. Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej. 18.7. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów postępowania. 18.8. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia. 18.9. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 26 ust. 6 Ustawy, Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 i 3, jeżeli Zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego Wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz.U. z 2014 r. poz. 1114 oraz z 2016 r. poz. 352). 19. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pakiet nr 1 - Ryby, konserwy i mrożonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Pakiet 2 - Artykuły spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Pakiet nr 3 - Owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03222000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Pakiet nr - Wędliny
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131130-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Pakiet nr 5 - Mięso
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Pakiet nr 6 - Drób
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
  

Criterion

Kryteria termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)