GuidZP400 |
f2477b22-8be7-463c-b095-9f1e430991bc
|
Biuletyn |
542557-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
|
Regon |
30458500000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Słoneczna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Łosice
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
08-200
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
083 357 32 31
|
Zamawiajacy fax |
833 572 642
|
Zamawiajacy email |
spzozlosice@pro.onet.pl
|
Adres strony url |
www.spzozlosice.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łosicach ul. Słoneczna 1, 08-200 Łosice
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach
|
Numer referencyjny |
SPZOZ.ZP.242.13.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
Nazwy własne artykułów żywnościowych podane w opisie przedmiotu zamówienia są tylko przykładowe i mają na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianych artykułów. Dopuszcza się artykuły równoważne. Za równoważne będą uznane artykuły posiadające, co najmniej te same walory i właściwości, co artykuły podane przykładowo.
Zamawiający będzie wymagał dołączenia do każdej dostawy handlowego dokumentu identyfikacyjnego przy dostawie produktów pochodzenia zwierzęcego, ryb.
W pakiecie nr 1 pozycji nr 1 Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia był głęboko zamrożony (od – 18 °C do – 26 °C) .
Zamawiający wymaga aby pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu.
Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości.
Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej, dotyczy głównie;
- stanu higienicznego samochodu
- higieny osobistej kierowcy
- daty przydatności do spożycia
- temperatury przewozu
|
Cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada decyzję o dopuszczeniu do produkcji na kraj w zakresie uboju, rozbioru, przetwórstwa trzody chlewnej i/lub bydła i/lub drobiu wydaną przez Państwowy Inspektorat Weterynaryjny – producent a przypadku hurtowni – zaświadczenia, że jest pod nadzorem właściwego inspektora sanitarnego lub weterynaryjnego. (dotyczy pakietów nr 4, 5)
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że środek transportu, którym będzie przewożona żywność posiada odpowiednią opinię sanitarną, w tym celu należy przedłożyć oświadczenie, że Wykonawca posiada aktualne zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego (Sanepidu) na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia),
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
• Oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca posiada zaświadczenie o wpisie do Rejestru Zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej
• Oświadczenie Wykonawcy, że do realizacji zamówienia będą dopuszczeni tylko pracownicy posiadający aktualne zaświadczenia lekarskie o posiadaniu badań przeprowadzonych na podstawie rozporządzenia Ministra Zdrowia z 18.12.2002r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych
• Oświadczenie potwierdzające, że wykonawca posiada wdrożony system kontroli jakości HACCP
• Oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca posiada zaświadczenie ze Stacji Weterynaryjnej o nadzorze sanitarno-weterynaryjnym nad fermą drobiu oraz zaświadczenie na samochód dotyczące spełniania wymagań sanitarno-weterynaryjnych do przewozu produktów pochodzenia zwierzęcego - dotyczy pakietu nr 6
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
• Oświadczenie Wykonawcy, że środek transportu, którym będzie przewożona żywność posiada odpowiednią opinię sanitarną, posiada aktualne zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego (Sanepidu) na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia)
• Decyzja o dopuszczeniu do produkcji na kraj w zakresie uboju, rozbioru, przetwórstwa trzody chlewnej i/lub bydła i/lub drobiu wydaną przez Państwowy Inspektorat Weterynaryjny – producent a przypadku hurtowni – zaświadczenia, że jest pod nadzorem właściwego inspektora sanitarnego lub weterynaryjnego: (dotyczy pakietów nr 4, 5)
|
Inne dokumenty niewymienione |
• Oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca posiada zaświadczenie o wpisie do Rejestru Zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej
• Oświadczenie Wykonawcy, że do realizacji zamówienia będą dopuszczeni tylko pracownicy posiadający aktualne zaświadczenia lekarskie o posiadaniu badań przeprowadzonych na podstawie rozporządzenia Ministra Zdrowia z 18.12.2002r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych
• Oświadczenie potwierdzające, że wykonawca posiada wdrożony system kontroli jakości HACCP
• Oświadczenie Wykonawcy, że Wykonawca posiada zaświadczenie ze Stacji Weterynaryjnej o nadzorze sanitarno-weterynaryjnym nad fermą drobiu oraz zaświadczenie na samochód dotyczące spełniania wymagań sanitarno-weterynaryjnych do przewozu produktów pochodzenia zwierzęcego - dotyczy pakietu nr 6
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2020-06-03T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Oferta powinna zawierać następujące dokumenty:
1) Wypełniony i podpisany formularz oferty z podaniem ceny brutto - Załącznik nr 2 oraz
wypełniony i podpisany Załącznik nr 1,
2) Wypełnione i podpisane Załączniki nr 3, nr 4,
18.1. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert na poszczególne pakiety, nie dopuszcza jednak składania ofert częściowych na wybrane pozycje w pakiecie.
18.2. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.
18.3. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 Ustawy.
18.4. Zamawiający nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
18.5. Zamawiający nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych.
18.6. Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.
18.7. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów postępowania.
18.8. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia.
18.9. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 26 ust. 6 Ustawy, Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 i 3, jeżeli Zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego Wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz.U. z 2014 r. poz. 1114 oraz z 2016 r. poz. 352).
19. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 1 - Ryby, konserwy i mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 2 - Artykuły spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 3 - Owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03222000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr - Wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 5 - Mięso
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet nr 6 - Drób
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przetarg na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łosicach, w asortymencie i ilości wyszczególnionej w Załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
|
| |