1.Przedmiotem zamówienia jest zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej w celu zapewnienia właściwego
i higienicznego utrzymania budynków i etapów produkcji żywności w obiektach bloku żywnościowego użytkowanych przez 31 WOG Zgierz.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załączniku nr 1 do SIWZ -formularz cenowy, załącznik nr 1 do Umowy OPZ.
2.Wymagania dotyczące dostawy:
1.Wymagania obligatoryjne – standardy jakościowe:
a)Produkty z zadania nr 4, 5 i 6 poz. Od 1 do 7 muszą pochodzić od tego samego producenta i muszą być ujęte w planie higieny w kompleksowym stosowaniu w obiektach bloku żywnościowego. Muszą się nawzajem uzupełniać w planie higieny w stosowaniu codziennym i okresowym.
b)Produkty powinny posiadać aktualną kartę charakterystyki preparatów zgodnie z systemem REACH oraz Rozporządzeniem nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 18.12.2016r. wraz z późn. zm.;
c)Produkty przeznaczone do dezynfekcji powinny posiadać Pozwolenie Ministra Zdrowia na obrót produktami biobójczymi wydane na podstawie – Ustawy o produktach biobójczych z dnia 09 października 2015r. (tj. Dz. U. 2018, poz. 122 z późn. zm.)
2.Wymagania obligatoryjne – standardy logistyki dystrybucji:
a)produkty winny być pakowane i dystrybuowane w indywidualnych
i zbiorczych opakowaniach;
b)opakowania indywidualne winny być odporne na działanie środków w nich przechowywanych oraz na silne uszkodzenia mechaniczne (m.in. upadek na twardą powierzchnię z wysokości 1m);
c)opakowanie jednostkowe winno posiadać zamknięcie, które gwarantuje pełną jego szczelność przed i po jego wielokrotnym otwarciu oraz plomby jednorazowe ulegające samozniszczeniu w trakcie pierwszego otwarcia;
d)opakowania jednostkowe powinny być znakowane standardowymi etykietami, informującymi użytkownika m.in. o warunkach magazynowania
i przechowywania, środkach bezpieczeństwa i zagrożeniach;
e)opakowania jednostkowe o wadze powyżej pięciu kilogramów, winny posiadać indywidualny, wygodny uchwyt do przenoszenia i przelewania produktu;
f)etykieta na opakowaniu jednostkowym powinna co najmniej zawierać:
•nazwę, logo, adres producenta;
•opis przygotowania produktu do użycia i sposób jego stosowania;
•opis składu chemicznego;
•czas skutecznego działania w przypadku środków dezynfekcyjnych;
•sposób dozowania;
•informacja o środkach ostrożności, w postaci znaków graficznych;
•ilość i pojemność opakowania indywidualnego i zbiorczego;
•numer serii i datę produkcji oraz okres przydatności do użycia.
g) oznakowanie powinno zawierać:
•Informacje o warunkach użytkowania materiałów i wyrobów, jeżeli jest to niezbędne dla zdrowia lub życia człowieka.
3.Wykonawca zobowiązany jest do:
a) Dostarczenia systemów dozujących i mieszających wraz z ich montażem we wskazanych miejscowościach (Tomaszów Mazowiecki, Leźnica Wielka, Nowy Glinnik, Łódź ul. Źródłowa i 6-sierpnia, Zgierz i Kutno)
w następujących ilościach:
•Urządzenia dozujące do płynu myjącego oraz nabłyszczacza
w zmywarkach z elektronicznym pomiarem przewodności metodą indukcyjną wraz z kontrolą poziomu płynu w pojemnikach z sygnalizacją alarmową w przypadku braku płynu – w ilości 20 kpl. – do 7 dni
od podpisania umowy, jednak nie dłuższym niż oferowany przez Wykonawcę terminem dostawy;
•Dwu/trzy funkcyjne mieszalniki z wężem 20m – w ilości 20 kpl. – do 7 dni od podpisania umowy, jednak nie dłuższym niż oferowany przez Wykonawcę terminem dostawy,
•Dozowniki do dozowania płynu na gąbkę om pojemności min. 0,8 l
z możliwością kontroli wzrokowej zbiornika oraz z podziałką w ml – w ilości 30 szt.,
•Dozowniki/butelki ze spryskiwaczem o poj. 0,5-1,0 litra do właściwego użytkownika środków czystości, każdy środek oraz dozowniki muszą posiadać etykiety w języku polskim z opisem stosowania (około 40 szt.)
•Pompki – spryskiwacze strumieniowe z długimi wężykami o dł. 50 cm, odporne na działanie kwasów i zasad,
b)Zapewnić okresowy serwis zamontowanych urządzeń;
c)Wraz z przedstawicielem Zamawiającego powinien dokonać przeglądu obiektów służby żywnościowej oraz rozplanować efektywne i zasadne zamontowanie urządzeń dozujących środki;
d)Przeprowadzić nieodpłatne szkolenia z zakresu obsługi urządzeń, użytkowania środków chemicznych, higieny osobistej, BHP w postepowaniu z koncentratami chemicznymi, mikrobiologii i HACCP całego stanu osobowego personelu na obiektach przed wprowadzeniem środków do stosowania (7 stołówek i magazyny żywnościowe);
e)Opracować i dostarczyć plany higieny zgodny z HACCP w oparciu
o oferowane produkty gotowe do zamontowania w formie łatwo zmywalnej – 20 kpl;
f)Dostarczyć odpowiednią ilość niezbędnych plansz stanowiskowych, instrukcji i plansz parametrycznych.
4.Produkty z zadań 1,2,3,4,5 i 6 poz. 1-14 – minimalny okres ważności powinien wynosić nie mniej niż 12 miesięcy od daty dostawy.
5.Produkty z poz. 4-11 (zadanie nr 8) i zadanie 9 muszą posiadać atest lub certyfikat produktu lub ulotki producenta na kontakt z artykułami żywnościowymi.
Towary muszą być fabrycznie nowe, zgodnie z HACCP nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.
Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia badań laboratoryjnych dostarczonych środków w akredytowanym laboratorium spełniającym normy PN-EN ISO/IEC 17025, na zgodność z kartami charakterystyki i opisami na koszt Wykonawcy jeden raz w czasie trwania umowy.
Okres gwarancji na cały przedmiot umowy wynosi 12 miesięcy od daty odbioru towaru.
3.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w podziale na 9 zadań tj.:
•Zadanie nr 1 antybakteryjne mydło do rąk;
•Zadanie nr 2 - środek do dezynfekcji rąk;
•Zadanie nr 3 - środek do dezynfekcji rąk;
•Zadanie nr 4 – środek do dezynfekcji powierzchni roboczych;
•Zadanie nr 5 - środki do mycia i dezynfekcji powierzchni;
•Zadanie nr 6 – środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego;
•Zadanie nr 7 – materiały eksploatacyjne do ekspresów;
•Zadanie nr 8 – środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego;
•Zadanie nr 9 – rękawiczki lateksowe;
4.Wykonawca może złożyć jedną ofertę na jedno lub więcej zadań.
5.Wykonawca obowiązany jest podać w Formularzu cenowym (Załącznik nr 1 do SIWZ):
•producenta zaoferowanego produktu;
•nazwę handlową lub numer katalogowy zaoferowanego produktu,
•ceny jednostkowe netto, wartość netto, wartość brutto dla pozycji w zadaniu,
na które składa ofertę.
Brak podania w/w danych skutkować będzie odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp.
6.W trakcie badania i oceny ofert Zamawiający będzie rozpatrywał każde zadanie oddzielnie.
Zamawiający dopuścił towary równoważne:
•w zadaniu nr 1,2,3,4,5
•w zadaniu nr 6 poz. 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12,13
Produkt równoważny musi służyć do tego samego celu, posiadać parametry takie same lub lepsze co produkty opisane przez Zamawiającego.
Ciężar udowodnienia równoważności oferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę towarów równoważnych, Wykonawca zobowiązany jest wraz z towarem dostarczyć właściwe certyfikaty, oświadczenia producenta.
|
GuidZP400 |
d0f8c4ea-38ab-43c4-b5f1-b718a2b9cb60
|
Biuletyn |
543811-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
31 Wojskowy Oddział Gospodarczy
|
Regon |
10106725600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Konstantynowska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
85
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Zgierz
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
95-100
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
26 1442098
|
Zamawiajacy fax |
26 1442101
|
Zamawiajacy email |
31wog.zp@ron.mil.pl
|
Adres strony url |
www.31wog.wp.mil.pl
|
Adres strony internetowej |
www.31wog.wp.mil.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Nazwa projektu programu |
Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Obrona
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.31wog.wp.mil.pl
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.31wog.wp.mil.pl
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej
|
Numer referencyjny |
58/ZP/20
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1.Przedmiotem zamówienia jest zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej w celu zapewnienia właściwego
i higienicznego utrzymania budynków i etapów produkcji żywności w obiektach bloku żywnościowego użytkowanych przez 31 WOG Zgierz.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załączniku nr 1 do SIWZ -formularz cenowy, załącznik nr 1 do Umowy OPZ.
2.Wymagania dotyczące dostawy:
1.Wymagania obligatoryjne – standardy jakościowe:
a)Produkty z zadania nr 4, 5 i 6 poz. Od 1 do 7 muszą pochodzić od tego samego producenta i muszą być ujęte w planie higieny w kompleksowym stosowaniu w obiektach bloku żywnościowego. Muszą się nawzajem uzupełniać w planie higieny w stosowaniu codziennym i okresowym.
b)Produkty powinny posiadać aktualną kartę charakterystyki preparatów zgodnie z systemem REACH oraz Rozporządzeniem nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 18.12.2016r. wraz z późn. zm.;
c)Produkty przeznaczone do dezynfekcji powinny posiadać Pozwolenie Ministra Zdrowia na obrót produktami biobójczymi wydane na podstawie – Ustawy o produktach biobójczych z dnia 09 października 2015r. (tj. Dz. U. 2018, poz. 122 z późn. zm.)
2.Wymagania obligatoryjne – standardy logistyki dystrybucji:
a)produkty winny być pakowane i dystrybuowane w indywidualnych
i zbiorczych opakowaniach;
b)opakowania indywidualne winny być odporne na działanie środków w nich przechowywanych oraz na silne uszkodzenia mechaniczne (m.in. upadek na twardą powierzchnię z wysokości 1m);
c)opakowanie jednostkowe winno posiadać zamknięcie, które gwarantuje pełną jego szczelność przed i po jego wielokrotnym otwarciu oraz plomby jednorazowe ulegające samozniszczeniu w trakcie pierwszego otwarcia;
d)opakowania jednostkowe powinny być znakowane standardowymi etykietami, informującymi użytkownika m.in. o warunkach magazynowania
i przechowywania, środkach bezpieczeństwa i zagrożeniach;
e)opakowania jednostkowe o wadze powyżej pięciu kilogramów, winny posiadać indywidualny, wygodny uchwyt do przenoszenia i przelewania produktu;
f)etykieta na opakowaniu jednostkowym powinna co najmniej zawierać:
•nazwę, logo, adres producenta;
•opis przygotowania produktu do użycia i sposób jego stosowania;
•opis składu chemicznego;
•czas skutecznego działania w przypadku środków dezynfekcyjnych;
•sposób dozowania;
•informacja o środkach ostrożności, w postaci znaków graficznych;
•ilość i pojemność opakowania indywidualnego i zbiorczego;
•numer serii i datę produkcji oraz okres przydatności do użycia.
g) oznakowanie powinno zawierać:
•Informacje o warunkach użytkowania materiałów i wyrobów, jeżeli jest to niezbędne dla zdrowia lub życia człowieka.
3.Wykonawca zobowiązany jest do:
a) Dostarczenia systemów dozujących i mieszających wraz z ich montażem we wskazanych miejscowościach (Tomaszów Mazowiecki, Leźnica Wielka, Nowy Glinnik, Łódź ul. Źródłowa i 6-sierpnia, Zgierz i Kutno)
w następujących ilościach:
•Urządzenia dozujące do płynu myjącego oraz nabłyszczacza
w zmywarkach z elektronicznym pomiarem przewodności metodą indukcyjną wraz z kontrolą poziomu płynu w pojemnikach z sygnalizacją alarmową w przypadku braku płynu – w ilości 20 kpl. – do 7 dni
od podpisania umowy, jednak nie dłuższym niż oferowany przez Wykonawcę terminem dostawy;
•Dwu/trzy funkcyjne mieszalniki z wężem 20m – w ilości 20 kpl. – do 7 dni od podpisania umowy, jednak nie dłuższym niż oferowany przez Wykonawcę terminem dostawy,
•Dozowniki do dozowania płynu na gąbkę om pojemności min. 0,8 l
z możliwością kontroli wzrokowej zbiornika oraz z podziałką w ml – w ilości 30 szt.,
•Dozowniki/butelki ze spryskiwaczem o poj. 0,5-1,0 litra do właściwego użytkownika środków czystości, każdy środek oraz dozowniki muszą posiadać etykiety w języku polskim z opisem stosowania (około 40 szt.)
•Pompki – spryskiwacze strumieniowe z długimi wężykami o dł. 50 cm, odporne na działanie kwasów i zasad,
b)Zapewnić okresowy serwis zamontowanych urządzeń;
c)Wraz z przedstawicielem Zamawiającego powinien dokonać przeglądu obiektów służby żywnościowej oraz rozplanować efektywne i zasadne zamontowanie urządzeń dozujących środki;
d)Przeprowadzić nieodpłatne szkolenia z zakresu obsługi urządzeń, użytkowania środków chemicznych, higieny osobistej, BHP w postepowaniu z koncentratami chemicznymi, mikrobiologii i HACCP całego stanu osobowego personelu na obiektach przed wprowadzeniem środków do stosowania (7 stołówek i magazyny żywnościowe);
e)Opracować i dostarczyć plany higieny zgodny z HACCP w oparciu
o oferowane produkty gotowe do zamontowania w formie łatwo zmywalnej – 20 kpl;
f)Dostarczyć odpowiednią ilość niezbędnych plansz stanowiskowych, instrukcji i plansz parametrycznych.
4.Produkty z zadań 1,2,3,4,5 i 6 poz. 1-14 – minimalny okres ważności powinien wynosić nie mniej niż 12 miesięcy od daty dostawy.
5.Produkty z poz. 4-11 (zadanie nr 8) i zadanie 9 muszą posiadać atest lub certyfikat produktu lub ulotki producenta na kontakt z artykułami żywnościowymi.
Towary muszą być fabrycznie nowe, zgodnie z HACCP nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.
Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia badań laboratoryjnych dostarczonych środków w akredytowanym laboratorium spełniającym normy PN-EN ISO/IEC 17025, na zgodność z kartami charakterystyki i opisami na koszt Wykonawcy jeden raz w czasie trwania umowy.
Okres gwarancji na cały przedmiot umowy wynosi 12 miesięcy od daty odbioru towaru.
3.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w podziale na 9 zadań tj.:
•Zadanie nr 1 antybakteryjne mydło do rąk;
•Zadanie nr 2 - środek do dezynfekcji rąk;
•Zadanie nr 3 - środek do dezynfekcji rąk;
•Zadanie nr 4 – środek do dezynfekcji powierzchni roboczych;
•Zadanie nr 5 - środki do mycia i dezynfekcji powierzchni;
•Zadanie nr 6 – środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego;
•Zadanie nr 7 – materiały eksploatacyjne do ekspresów;
•Zadanie nr 8 – środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego;
•Zadanie nr 9 – rękawiczki lateksowe;
4.Wykonawca może złożyć jedną ofertę na jedno lub więcej zadań.
5.Wykonawca obowiązany jest podać w Formularzu cenowym (Załącznik nr 1 do SIWZ):
•producenta zaoferowanego produktu;
•nazwę handlową lub numer katalogowy zaoferowanego produktu,
•ceny jednostkowe netto, wartość netto, wartość brutto dla pozycji w zadaniu,
na które składa ofertę.
Brak podania w/w danych skutkować będzie odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp.
6.W trakcie badania i oceny ofert Zamawiający będzie rozpatrywał każde zadanie oddzielnie.
Zamawiający dopuścił towary równoważne:
•w zadaniu nr 1,2,3,4,5
•w zadaniu nr 6 poz. 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12,13
Produkt równoważny musi służyć do tego samego celu, posiadać parametry takie same lub lepsze co produkty opisane przez Zamawiającego.
Ciężar udowodnienia równoważności oferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę towarów równoważnych, Wykonawca zobowiązany jest wraz z towarem dostarczyć właściwe certyfikaty, oświadczenia producenta.
|
Cpv glowny przedmiot |
39831210-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Waluta calosc |
PLN
|
Okres w dniach |
21
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie w zakresie wskazanym w Załączniku nr 2 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego (art. 25 ust. 1 pkt. 2 ustawy PZP) Wykonawca zobowiązany będzie do złożenia niżej wymienionych dokumentów:
• aktualne karty charakterystyki dla każdego produktu chemicznego opisanego
w formularzu cenowym; certyfikaty produktu, ulotki producenta oraz w przypadku zadania nr 5 dokumenty potwierdzające wyniki badań mikrobiologicznych.
• zaświadczenie wydane przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, wyrobów Medycznych i Produktów biobójczych odnośnie pozwolenia na obrót substancją biobójczą (zadanie nr 2, zadanie nr 3, zadanie nr 4);
• atest PZH (świadectwo jakości zdrowotnej) lub równoważny do kontaktu
z żywnością (produkty z poz. 4-11, zadanie nr 8 oraz produkty z zadania nr 9)
Karty charakterystyki muszą zawierać wyczerpujące informacje dotyczące wymagań zawartych w opisie przedmiotu zamówienia.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2020-06-05T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Antybakteryjne mydło do rąk
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
33741300-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Mydło antybakteryjne do mycia rąk typu Epicare 5C lub równoważne o parametrach nie gorszych niż:
Zawiera związki powierzchniowo czynne, w całości biodegradowalne zgodnie z regulacją 648/2004EC.
Spełnia normy: EN 1040 (30 sekund) EN 1499 (2 ml, 30 sekund), bakteriobójczość wg EN 1276 oraz EN 13727 (30 s warunki brudne), drożdżobójczość wg EN 1650 oraz Pr EN 13624 (60 s warunki brudne), przetestowany zgodnie z wytycznymi DGHM/VAH (3 ml 30 s). Etoksylowany alkohol tłuszczowy1-2,5%, gliceryna 1-2,5%
Produkt musi posiadać pozwolenie na obrót produktem biobójczym, wydanym przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Wymagany atest biobójczości..
Stosowanie: Środek dozowany przez system łokciowy (bezpłatne przekazanie wymaganej ilości 30 szt. dozowników z tworzywa ABS z regulacją dozowania płynu – nowych, z atestem ). Do każdego dozownika dołączona instrukcja mycia rąk. Wartość pH 5,6 – 7,5. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załżcznik nr 1 do SIWZ (Formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
Opakowanie: butelka (kanister) - 5L
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Środek do dezynfekcji rąk
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
33741300-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Środek do dezynfekcji rąk typu P3-Manodes lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Płyn biobójczy do dezynfekcji rąk po umyciu, łagodny dla skóry i nie powodujący podrażnień, podawany po umyciu rąk z dozownika naściennego. Produkt powinien zawierać w swoim składzie m.in. alkohol etylowy (20-50%). Wartość pH: 6,0-7,2.
Opakowanie: 1 L.
Produkt musi posiadać pozwolenie na obrót produktem biobójczym, wydanym przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Wymagany atest biobójczości.
Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Środek do dezynfekcji rąk
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
33741300-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Środek do dezynfekcji rąk typu P3-Manodes lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Płyn biobójczy do dezynfekcji rąk po umyciu, łagodny dla skóry i nie powodujący podrażnień, podawany po umyciu rąk z dozownika naściennego. Produkt powinien zawierać w swoim składzie m.in. alkohol etylowy (20-50%). Wartość pH: 6,0-7,2.
Opakowanie: 5 L.
Produkt musi posiadać pozwolenie na obrót produktem biobójczym, wydanym przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Wymagany atest biobójczości.
Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Środek do dezynfekcji powierzchni roboczych.
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
39831240-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Środek do dezynfekcji powierzchni roboczych typu Sirafan Speed lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: skoncentrowany środek dezynfekcyjny, eliminujący drobnoustroje i grzyby, jest skuteczny przeciw noro wirusom.
Właściwości mikrobiologiczne:
- Bakteriobójczy - zgodnie z normą EN 1276,
- Grzybobójczy - zgodnie z normą EN 13697,
- Drożdżakobójczy - zgodnie z normą EN 1650,
- Wirusobójczy wobec Murine Norovirus (MNV).
Postać: płyn
Opakowanie: butelka ze spryskiwaczem: od 0,75 L do 1 L.
Skład chemiczny: 100g produktu zawiera: - 35g alkoholu izopropylowego - 25g alkoholu propylowego
- Wartość pH: 7.5 - 8.5
Produkt musi posiadać pozwolenie na obrót produktem biobójczym, wydanym przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych.
Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Środki do mycia i dezynfekcji powierzchni
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
39831250-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Środek do mycia i dezynfekcji powierzchni typu Micro-Quat Extra lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: do mycia i dezynfekcji powierzchni technologicznych w zakładach zbiorowego żywienia (podłogi, ściany, ciągi wydawcze stalowe i inne wyposażenie ze stali nierdzewnej w pomieszczeniach produkcyjnych, magazynowych, ciągach komunikacyjnych, salach konsumenckich, wszystkie powierzchnie mające bezpośredni kontakt z żywnością) oraz wszystkich urządzeń gastronomicznych i sprzętu itp.
Właściwości: silne właściwości bakteriobójcze, emulgujące tłuszcze, usuwające przykre zapachy, nie powodujące korozji stali, aluminium, szkła i tworzyw sztucznych. Działanie dezynfekcyjne potwierdzone wynikami badań mikrobiologicznych (dołączyć dokument wyników badań). Zdolność do biologicznej neutralizacji, ponad 90%.
- Baketriobójcze zgodnie z normą EN 1276 i EN 13697 w stężeniu 1% (tj. 100ml /10l ) w czasie do 5 minut
- Drożdżakobójcze zgodnie z normą EN 1650 w stężeniu 0,5% (tj. 50ml /10l) w czasie do 15 minut
- Drożdżakobójcze zgodnie z normą EN 13697 w stężeniu 0,5% (tj. 50ml /10l) w czasie do 5 minut
Postać: płynny koncentrat do rozcieńczania.
Stosowanie: poprzez systemy dozujące PENGUIN 4U oraz MS3
Opakowanie: kanister 5 l.
Skład chemiczny: w 100 g produktu zawiera: 80 g/kg czwartorzędowe związki amonowe, benzylo-C12-16-alkilodimetylowe, chlorki, 9,8 g/kg chlorek didecylodimetyloamonu.
Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
39830000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Środek do mycia urządzeń chłodniczych
5L
Środek do mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych typu Freezer Cleaner lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: Środek w formie koncentratu, stosowany bez konieczności rozmrażania chłodni do czyszczenia, nadaje się również do maszynowego czyszczenia powierzchni, doskonały efekt czyszczenia
w temp. do -30 °C. Spełniający wymogi HACCP
Właściwości: usuwa przykre zapachy.
Postać: płyn, klarowna ciecz bezbarwna do słomkowej.
Stosowanie: środek do użytku poprzez spryskiwanie powierzchni z butelki z atomizerem.
Środek do mycia pieców konwekcyjnych 5L
typu Oven Cleaner Power lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: środek alkaliczny czyszczący zabrudzenia tłuszczowe w piecach konwekcyjno-parowych z systemem automatycznego mycia
Właściwości: myjące, odłuszczające
Z systemem automatycznego – mycia
Postać: płyn
Stosowanie: środek stosowany do użytku przemysłowego, zastosowanie profesjonalne do czyszczenia procesowego
Skład chemiczny: pH 12,00-14,00 (koncentrat środka), rozpuszczalny w wodzie, wodorotlenek potasu 5-10%, tlenek alkiloaminy 0,25-0,6%.
Opakowanie: kanister 5L.
Środek do usuwania przypaleń
Środek do czyszczenia przypalonych powierzchni typu Greasecutter lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: czyszczenie i odtłuszczanie grilli, piekarników, kratek wentylacyjnych, frytkownic, rusztów i pozostałych elementów wyposażenia kuchni wymagających efektywnego odtłuszczania.
Właściwości: Dzięki formule piankowej preparat przylega do pionowych powierzchni szybko usuwając nawet najbardziej uporczywe i zwęglone zabrudzenia. Unikalna formuła w połączeniu ze specjalnie zaprojektowaną końcówką dozującą pozwala uniknąć emisji aerozolu. Nie generuje niebezpiecznych oparów i niweluje ryzyko utworzenia mgły przez produkt.
Opakowanie: butelka ze spryskiwaczem 0,75 – 1,0L.
Mleczko do czyszczenia 0,75L
Mleczko czyszczące typu Rilan Creme lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Właściwości:
mleczko czyszczące zawierające specjalne składniki powierzchniowo czynne. Cząsteczki ścierające zapewniają usuwają pozostałości tłuszczu i silne zabrudzenia. Łatwość spłukiwania zapewnia lśniąco czystą powierzchnię.
Opakowanie: butelka 0,75L.
Nabłyszczacz do zmywarek
Produkt do maszynowego mycia naczyń typu Apex Rinse lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Właściwości:
Super skoncentrowany środek nabłyszczający w formie bloku przeznaczony do zmywarek przemysłowych. Produkt oznaczony kolorem /zielony/ i kształtem eliminuje ryzyko pomyłki z innym produktem. Zapewnia błyszczącą i nieskazitelnie czystą zastawę stołową. Zapewnia niezmienne rezultaty błyszczącej i lśniącej zastawy stołowej w przypadku wody o średniej twardości i dużej zawartości soli rozpuszczonych w wodzie. Nie wymaga stosowania środków ochrony indywidualnej.
Stosowanie: przystosowany do dozowania przez zamknięty system dozujący.
Opakowanie: blok 1 - 2 kg.
Odkamieniacz do urządzeń gastronomicznych
Produkt do usuwania osadów mineralnych (kamienia) typu StriA-Way lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: płyn do okresowego usuwania osadów mineralnych (kamienia wapiennego i tlenków żelaza) z urządzeń gastronomicznych, maszyn do mycia naczyń, pieców konwekcyjno - parowych, bemarów grzewczych, czajników, kotłów warzelnych, gromadzących się w czasie eksploatacji urządzeń itp.
Postać: płyn - koncentrat.
Stosowanie: bezpośrednio z opakowania, skuteczna dawka: 50-100ml/litr wody.
Opakowanie: kanister 5L
Skład chemiczny: niejonowe środki powierzchniowo czynne, kwasy nieorganiczne (kwas solny, kwas fosforowy lub kwas azotowy w roztworze wodnym), wartość pH do 2.
Środek do maszynowego mycia naczyń
Środek do maszynowego mycia naczyń z dodatkiem wybielacza typu Apex Ultra lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Właściwości:
Super skoncentrowany środek w formie bloku przeznaczony do zmywarek przemysłowych. Służy do mycia naczyń w wodzie o średniej twardości.
Produkt oznaczony kolorem / biały/ i kształtem eliminuje ryzyko pomyłki z innym produktem. Optymalizuje koszty użytkowania - zapewnia wykorzystanie 100% produktu. W składzie zawiera m.in.: węglanu sodu >= 50 - <= 100%, fosfoniany >= 5 - < 10%; ph 1% roztworu 10,5% - 11,4%
Stosowanie: przystosowany do dozowania przez zamknięty systemem dozujący.
Opakowanie: blok do 3,1 kg
Środek do czyszczenia posadzek
Środek do czyszczenia posadzek kuchennych typu Ecolab Kitchenpro washʹn walk lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Właściwości:
Produkt wysoko skoncentrowany, skutecznie usuwa wszystkie typy tłuszczów, specjalne enzymy działają w trakcie, jak i po zastosowaniu produktu, nie wymaga spłukiwania, duża wydajność, działa przy użyciu zimnej wody, minimalizuje ryzyko poślizgnięcia, bezpieczny dla użytkownika.
Opakowanie: worek do 2 L
Stosowanie: do zastosowania poprzez zamknięty system dozowania.
Sól tabletkowa
Sól tabletkowa do uzdatniaczy przy urządzeniach typu: maszyna do mycia naczyń; piec konwekcyjno-parowy. Środek uzdatniający wodę i chroniący przed osadzaniem kamienia, zawierający antyzbrylacz.
Skład chemiczny: chlorek sodu min 99% (bez zanieczyszczeń stałych)
Opakowanie: worek 25 kg
Preparat do mycia naczyń
1L
Preparat do ręcznego mycia naczyń typu Assert Lemon lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: ręczne mycie naczyń, sprzętu kuchennego oraz powierzchni porcelanowych, szklanych, aluminiowych, lakierowanych i ze stali szlachetnej. Przeznaczony do stosowania w profesjonalnych kuchniach, stołówkach, restauracjach.
Właściwości: emulgujące tłuszcze, bakteriobójcze, nisko pieniący, łatwo zmywalny. Zdolność do biologicznej neutralizacji, ponad 90%. ph 8-9.
Postać: koncentrat w płynie, bezzapachowy
Opakowanie: 1 L
Koncentrat do ręcznego mycia naczyń 5L
Koncentrat do ręcznego mycia naczyń typu Assert Lemon lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: ręczne mycie naczyń, sprzętu kuchennego oraz powierzchni porcelanowych, szklanych, aluminiowych, lakierowanych i ze stali szlachetnej. Przeznaczony do stosowania w profesjonalnych kuchniach, stołówkach, restauracjach.
Właściwości: emulgujące tłuszcze, bakteriobójcze, nisko pieniący, łatwo zmywalny. Zdolność do biologicznej neutralizacji, ponad 90%. ph 8-9.
Postać: koncentrat w płynie, bezzapachowy
Opakowanie: kanister 5 L
Środek do mycia stali nierdzewnej
Środek do mycia i konserwacji stali nierdzewnej typu Helios Brillant lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Właściwości: nadawanie świeżego wyglądu stali chromowo – niklowej, nabłyszczanie, odświeżanie. Szybko i delikatnie usuwa nawet uporczywy brud i tłuszcz, a także osady wapienne, zacieki, rdzę, zanieczyszczenia stałe czy produkty utleniania.
Opakowanie: 0,5 – 0,75 L butelka wyposażona w spryskiwacz.
Produkt do niwelowania zapachów
Produkt do niwelowania zapachów i odtłuszczania odpływów typu Ne-O-dor lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:
Przeznaczenie: środek do usuwania przykrych zapachów z rur kanalizacyjnych, pisuarów
Właściwości: odświeża powietrze
Postać: płyn.
Stosowanie: środek stosowany do użytku przemysłowego
Opakowanie: kanister polietylen 2,5-5 L
Skład chemiczny: pH 7,2-8,2 (koncentrat środka) , rozpuszczalny w wodzie, środki zapachowe, perfumy, środki konserwujące
Nabłyszczacz do zmywarek typu domowego 1L
Nabłyszczacz do zmywarek typu domowego. Nadający idealny połysk umytym naczyniom bez konieczności dodatkowego wycierania. Usuwa i zapobiega powstawaniu osadów wapiennych..
Opakowanie: 1 L
Tabletki do zmywarek typu domowego
Tabletki do zmywarek typu domowego. Działanie zarówno w niskich jak i w wysokich temperaturach. Skuteczne usuwanie tłuszczu. Funkcja soli i nabłyszczacza.
Opakowanie: 100szt.
Sól do zmywarek
Sól do zmywarek w postaci granulek. Zmiękcza wodę, chroni zmywarkę, zapobiega zaciekom na naczyniach. Przeciwdziałanie powstawaniu kamienia.
Opakowanie: 1 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Materiały eksploatacyjne do ekspresów.
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
39830000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Filtr wody do ekspresu JURA
Opakowanie: 3 szt.
Filtr BRITA do ekspresów
Filtr chroniący urządzenie przed nagromadzeniem kamienia. BRITA INTENZA do ekspresów m.in. SAECO, Philips
Opakowanie: 1 szt.
Tabletki czyszczące do ekspresu JURA.
Opakowanie: 6 szt.
Odkamieniacz do ekspresu JURA
Opakowanie: 9 szt.
Płyn do czyszczenia spieniacza mleka
Płyn do czyszczenia systemu spieniania mleka do ekspresu JURA.
Opakowanie: 1 litr.
Płyn do odkamieniania ekspresu ciśnieniowego
Płyn do odkamieniania ekspresów. Skutecznie usuwający osad wapienny powstający w wyniku podgrzewania wody. Do ekspresów SAECO, deLonghi
Opakowanie: 250 ml.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Środki do higienizacji obiektów bliku żywnościowego
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
39224320-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Gąbka do naczyń duża A`5 - Zmywak-gąbka do naczyń składająca się z dwóch powierzchni. Gruba i wytrzymała warstwa szorująca. Do usuwania zabrudzeń z powierzchni. Wymiary: min. 140x70x50mm. Opakowanie: 5 sztuk.
Zmywak kuchenny do teflonu - Zmywak o delikatnej strukturze, do usuwania zabrudzeń z powierzchni pokrytych teflonem. Delikatnie czyści i nie niszczy powierzchni. Opakowanie: 1 sztuka.
Ściereczka z mikrofibry do naczyń - Ściereczka wykonana z mieszanki bardzo cienkich włókien. Doskonale wyciera i poleruje naczynia kuchenne. Nie pozostawia na czyszczonej powierzchni smug ani zacieków. Bardzo trwała. Wielokrotnego użytku.
Wymiary: 40x40cm. Opakowanie: 1 sztuka.
Torebki HDPE a`1000 szt. - Torebki służące do pakowania i przechowywania artykułów spożywczych. Można w nich zamrażać i przechowywać żywność. Wymiar: 14x4x32cm – 250 opak. Wymiar: 14x4x26cm – 250 opak. Opakowanie jednostkowe: 1000 szt.
Woreczki do poboru prób - Woreczki do poboru prób o pojemności 450-500ml. Sterylne, z zamknięciem strunowym i z polem opisowym. Wytrzymałe, przejrzyste wykonane z folii polietylenowej. Opakowanie jednostkowe: 100szt.
Reklamówka HDPE 25x45cm a`200 szt. - Tzw. reklamówki – zrywki (marketówki) Przeznaczone do m.in. do pakowania towarów spożywczych. Mocne i łatwe w użyciu. Wykonane z folii polietylenowej HDPE. Wymiary: 25x45cm.
Opakowanie jednostkowe: 200 szt.
Torebki śniadaniowe papierowe - Torebki śniadaniowe papierowe. Przeznaczone do pakowania np. kanapek. Chroniące żywność przed wysuszeniem. Torebki odporne na przenikanie tłuszczu i wody. Opakowanie: 50szt.
Serwetki gastronomiczne białe A`500 - Serwetki gastronomiczne cięte, gładkie. Wykonane z jednowarstwowej bibułki zapewniającej delikatność i chłonność. Wymiary: 15x15cm. Kolor: biały. Opakowanie jednostkowe: 500szt.
Serwetki ozdobne A`20 - Serwetki stołowe, ozdobne,3-warstwowe
Wymiary: 33x33cm. Kolory: czerwony, zielony, żółty, ecru, (po 100 opakowań każdy kolor) Opakowanie jednostkowe: 20 szt.
Serwetki do dozownika A`6000 - Serwetki do dozownika (dyspensera). Białe, jednowarstwowe. Pasujące do serwetnika (dozownika) P420. Wymiary: złożone: 13cm(dł) x 9cm(szer.), rozłożone: 27cm(dł) x 21cm(szer.), Opakowanie: 6000szt.
Ręcznik kuchenny MAXI - Ręcznik papierowy wykonany z celulozy. Przeznaczony do użytku w kuchni. Z zawartością jonów srebra co zapobiega rozwojowi bakterii i jest dopuszczony do kontaktu z żywnością. Chłonny i wytrzymały. Ilość warstw: 2.
Długość rolki: 80-100metrów.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Rękawiczki lateksowe.
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
18424300-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik okres w dniach |
21
|
Zalacznik krotki opis |
Rękawiczki lateksowe, bezpudrowe. Kształt uniwersalny pasujący na prawą i lewą dłoń. Zastosowanie w przemyśle spożywczym. Kolor: biały. Rozmiar: L
Opakowanie: 100 szt.
|
| |