GuidZP400 |
096b7b03-f12e-4175-a642-436fd8ce2961
|
Biuletyn |
548235-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
|
Regon |
31030900000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kilińskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
29
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Siedlce
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
08-110
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
256 444 483
|
Zamawiajacy fax |
256 444 483
|
Zamawiajacy email |
przetargi@spzoz-siedlce.pl
|
Adres strony url |
www.spzoz-siedlce.pl
|
Adres strony internetowej |
www.spzoz-siedlce.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.spzoz-siedlce.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.spzoz-siedlce.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Pisemnie na adres wskazany poniżej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Siedlcach Kilińskiego 29 08-110 Siedlce Polska
|
Nazwa nadana zamowieniu |
dostawa żywności dla potrzeb kuchni SPZOZ Siedlce
|
Numer referencyjny |
żywność/314/2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem określonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów .
Zamwiający na potwierdzenie spełniania tego warunku wymaga, aby Wykonawca posiadał:
- decyzję o dopuszczeniu do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171, poz. 1225 z późn. Zm.) lub na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 20019 poz. 824).
- zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP przez Wykonawcę
- lub certyfikat HACCP
(lub oświadczenie, że nie dotyczy)
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia Wyk
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie ośwadczenia Wykonawcy
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
a) należycie wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jedną dostawę:
- wędlin (zadanie 1) o rocznej wartości jednorazowego kontraktu nie mniejszej niż 50 000 zł brutto
- mięsa świeżego o rocznej wartości jednorazowego kontraktu nie mniejszej niż 50 000 zł brutto (zadanie 2)
- nabiału o rocznej wartości jednorazowego kontraktu nie mniejszej niż 50 000 zł brutto (zadanie 5)
- pieczywa o rocznej wartości jednorazowego kontraktu nie mniejszej niż 30 000 zł brutto (zadanie 7)
b) dysponuje środkiem transportu posiadającym aktualne zezwolenia wydane przez PPIS dopuszczające samochody do transportu żywności oraz transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych. Ocena zostanie dokonana na podstawie ośwadczenia Wykonawcy.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp.
Oświadczenie aby Wykonawca:
- posiadał decyzję o dopuszczeniu do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171, poz. 1225 z późn. Zm.) lub na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 20019 poz. 824).
- prowadził wewnętrzną kontrolę jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu GMP/GHP/HACCP zgodnie z: art. 73 ust. 1 pkt 1 litera c ustawy z dnia: 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz.U 2019 poz. 1252);rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz.U 2019 poz. 824 oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
(lub oświadczenie, że nie dotyczy)
|
Zakresie warunkow udzialu |
Wykaz dostaw lub usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu.
oświadfczenie, że do realizacji zamówienia użyte zostaną środki transportu posiadające aktualne zezwolenia wydane przez PPIS dopuszczające samochody do transportu żywności oraz transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych
|
Inne dokumenty niewymienione |
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej składa informację z odpowiedniego rejestru albo, w przypadku braku takiego rejestru, inny równoważny dokument wydany przez właściwy organ sądowy lub administracyjny kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dotyczy informacja albo dokument, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu.
Informacja wykonawcy o obowiązku podatkowym
Wzór oferty na dostawy
Oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Ceny określone przez Wykonawcę zostają ustalone na okres ważności niniejszej umowy i nie będą podlegały zwiększeniu, za wyjątkiem zmiany stawek podatku VAT, po uprzednim pisemnym zawiadomieniu Zamawiającego z podaniem uzasadnienia wskazującego na rażącą dysproporcję kosztów warunkujących opłacalność kontraktu po stronie Wykonawcy.
Zamawiający dopuszcza także wprowadzenie zmian do umowy w przypadku zaistnienia sytuacji, o których mowa w art. 144 ust. 1 pkt 2 -3, pkt 4 lit. b i c oraz pkt 6 ustawy - Prawo zamówień publicznych. Zarówno Zamawiający, jak i Wykonawca niezwłocznie, wzajemnie informują się o wpływie okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19 na należyte wykonanie umowy, o ile taki wpływ wystąpił lub może wystąpić
|
IV 4 4 data |
2020-06-16T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa wędlin zgodnie z charakterystyką przedmiotu zamówienia określoną w załączniku do SIWZ dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa mięsa świeżego zgodnie z charakterystyką przedmiotu zamówienia określoną w załączniku do SIWZ dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 3
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112130-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa mięsa drobiowego zgodnie z charakterystyką przedmiotu zamówienia określoną w załączniku do SIWZ dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 4
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa ryby i przetworów rybnych zgodnie z opisem określonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa mleka, śmietany, twarogu, serka waniliowego zgodnie z opisem określonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 6
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa sera zółtego, jogurtów zgodnie z opisem określonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 7
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa pieczywa zgodnie z opisem określonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 8
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa róznych artykułów spożywczych zgodnie z wykazwm okreslonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 9
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15831200-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa cukru białego dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
zadanie 10
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
dostawa przetworów warzywnych i owocowych zgodnie z opisem okreslonym w załaczniku do SIWZ - formularz cenowy dostawa żywności dla potrzeb Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Siedlcach zgodnie z opisem okrelonym w załączniku do SIWZ - formularz cenowy
|
| |