Dostawa artykułów żywnościowych

Data publikacji 2020-06-08
Data zakończenia 2020-06-17 00:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Brzeg
Województwo opolskie
Branża
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Produkty przemiału ziarna,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Cukier,
  • Przyprawy i przyprawy korzenne,
  • Produkty głęboko mrożone

Szczegóły

Numer ogłoszenia 548707-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 152200006, 152400002, 151310005, 158960005, 158700007, 158310002, 156100007, 153322006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Część 1 – Dostawy produktów rybnych
Filety rybne, mrożone z mintaja, SHP (filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, glazura technologiczna do 5%, produkcja morska). Płat mięsa z mintaja o nieregularnej wielkości i kształcie, oddzielony od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa, bez skóry i wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, zamrożony, pokryty glazurą Wymagania: Brak oznak rozmrożenia, nie uszkodzona glazura ochronna, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna (bez przekrwień i przebarwień), o naturalnej barwie charakterystycznej dla mintaja; niedopuszczalna obecność pasożytów. Powierzchnia cięć równa, gładka, bez poszarpań krawędzi; nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności, kości, ości, skóry, skrzepów krwi. Tkanka mięsna sprężysta po rozmrożeniu, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, niedopuszczalna zbyt miękka i mazista. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach świeżej ryby danego gatunku, niedopuszczalny zapach gnilny. Tekstura po ugotowaniu: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla mintaja,; dopuszcza się lekko miękką. Filety utrwalone przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -180 C lub niższej w każdym punkcie produktu, gotowe do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Pakowanie: filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii umożliwiających łatwe oddzielenie każdego fileta, tzw. shatter pack, zapakowane w pudła kartonowe. Dopuszcza się pojedyncze przypadki filetów przymarzniętych krawędziami, ale dające się łatwo rozdzielić. Opakowania powinny zabezpieczać filety przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami Filety pakowane luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Kod CPV 15220000-6 w ilości 400 kg
2. Filet śledziowy a'la matias płaty mięsa śledzia o równej wielkości, wyrównanym kształcie, oddzielone od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa z pozostawieniem skóry lub bez skóry, bez wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, utrwalone solą kuchenną w opakowaniach do 10 kg Wymagania dla śledzi solonych a la matias: - filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawienie staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie, - smak i zapach: właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu, - tkanka mięsna: mięso właściwie związane, sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń - solanka: nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego lub gorzkiego. Dopuszcza się solankę zalewową lekko zmętniałą - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji (rozpadające się), przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów; zapach mięsa: jełki, kwaśny, gnilny, inny obcy; smak mięsa: jełki, kwaśny, gorzki, metaliczny, chemiczny, inny obcy, słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej, występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Kod CPV15232000-3 w ilości 100 kg
3. Kotlet rybny panierowany (burger) zamrożony Produkt otrzymany z mielonego mięsa ryb bez ości, łusek i skóry (zawartość ryby co najmniej 55%), przyprawiony, panierowany (panier z dodatkiem ziół np. tymianku i oregano), wstępnie podsmażonych, utrwalony przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -180 C lub niższej w każdym punkcie produktu , gotowy do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Wymagania organoleptyczne: 1. Wygląd: Powierzchnia całkowicie pokryta panierem, wielkość i kształt wyrobów wyrównane w opakow. jednostkowym (masa 1szt ok. 90g-100g); niedopuszczalne zabrudzenia, zapleśnienia, zdeformowania oraz rozmrożenie produktu. Barwa powierzchni złocista, wyrównana w opakowaniu jednostkowym; niedopuszczalna barwa świadcząca o przypaleniu 3. Wygląd ( po podgrzaniu): Zachowany kształt produktu; powierzchnia całkowicie pokryta panierem 4. Barwa ( po podgrzaniu) Barwa powierzchni złocisto-brązowa do brązowej; niedopuszczalna nietypowa barwa mięsa ryby na przekroju 5. Konsystencja i struktura ( po podgrzaniu) delikatna, soczysta, niedopuszczalna twarda, gąbczasta, niedopuszczalne ości Panierka -chrupiąca 6. Smak i zapach( po podgrzaniu) Typowy dla użytych surowców, wyczuwalny smak i zapach ziół, bez obcych smaków i zapachów Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 miesiące od daty dostawy do magazynu ZK Brzeg. Opakowania jednostkowe: torby foliowe termozgrzewalne,wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV15229000-9 w ilości 700 kg
4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) granulacja farszu (1-3cm), bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią.
Wymagania organoleptyczne: farsz mrożony: barwa bloku jednorodna, typowa dla gatunku ryby; dla farszu płukanego barwa od biało-szarej bloku do kremowo-beżowej, jednakowa na wszystkich powierzchniach bloku;. dla farszu z przyprawami dopuszcza się ciemne punkty pochodzące z dodanych przypraw.
Farsz po rozmrożeniu: barwa farszu typowa dla mięsa danego gatunku ryb; dopuszcza się lekkie porozowienie farszu; dopuszcza się widoczne punkty barwy kontrastującej z barwą farszu pochodzące z zastosowanych przypraw, Zapach: właściwy dla świeżej ryby danego gatunku; dla farszu przyprawionego oraz płukanego i przyprawionego wyraźny zapach przypraw;
Zanieczyszczenia obce: wszystkie asortymenty farszów wolne od jakichkolwiek ciał obcych Farsz po ugotowaniu:
Zapach i smak: smak i zapach właściwy dla danego gatunku ryby; dla farszu płukanego, lekko słodkawy; dla farszu przyprawionego oraz płukanego i przyprawionego typowy dla stosowanych przypraw.
Tekstura: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla dane go gatunku ryby; dopuszcza się, lekko miękką, a dla farszu płukanego oraz płukanego i przyprawionego lekko twardawą;
Opakowania powinny zabezpieczać farsz przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. Opakowanie jednostkowe do 10 kg. Zawartość glazury max 10%.Kod CPV 15229000-9 w ilości 700 kg
Część 2: Dostawy konserw rybnych
1. Szprot w sosie pomidorowym w opakowaniu o gramaturze do 400 g, konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 55%. Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 700 kg
2. Sałatka rybna w opakowaniu o gramaturze do 400g, konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 33%.Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 1500 kg
3. Paprykarz typu szczeciński w opakowaniu o gramaturze do 400g.,konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 30%. Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 1500 kg
Część 3: Dostawy konserw mięsnych
1. Konserwa tyrolska w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa od 40% do 60% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15131000-5 w ilości 1410 kg
2. Pasztet mazowiecki w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa od 20% do 30%% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy, Kod CPV 15131300-8 w ilości 1410 kg
3. Przysmak śniadaniowy w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub od 40% do 60% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15131000-5 w ilości 1410 kg
4. Pasztet drobiowy w opakowaniu o gramaturze do 300 g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa minimum 13 % wsadu z mięsa drobiowego, wątroby drobiowej minimum 10%, smak mix. Min z dodatkiem pomidorów, pieczarek, papryki, majeranku, koperku, czosnku, pieprzu i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy. Kod CPV 15131300-8 w ilości 1410 kg
5. Pasztet sojowy, bez dodatków mięsnych, w opakowaniu alum. o gramaturze do 130g/szt. opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy. Kod CPV 15131000-5 w ilości 507 kg
Cześć 4: Dostawy mrożonek
1. Mieszanka warzywna mrożona, min. 5 różnych warzyw,warzywa cięte w kostkę, paski, bez zlepieńców trwałych, nieoblodzone, wolne od jakichkolwiek ciał obcych, opakowanie jednostkowe do 5kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego, Kod CPV 15331100-8 w ilości 2000 kg
2. Pierogi ruskie z ziemniaków gotowanych i sera twarogowego mrożone opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40%. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg
3. Pierogi mrożone z kapustą i grzybami w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego, Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg
4. Pierogi mrożone z truskawkami w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg
5. Pierogi mrożone z serem (na słodko) w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg
Część 5: Dostawy przypraw
1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do 1kg
Kod CPV 15870000-7 w ilości 10 kg
2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakow. 1Kg
Kod CPV 15872400-5 w ilości 1100 kg
3. Herbata granulowana w opakowaniach zbiorcz.1kg
Kod CPV 15870000-7 w ilości 230 kg
4. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg
Kod CPV 15872100-2 w ilości 80 kg
5. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr
Kod CPV 15871000-4w ilości 1400 l
6. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg
Kod CPV 15871000-4w ilości 850 kg
7. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg
Kod CPV 15891500-5 w ilości 300 kg
8. Majeranek suszony w opakowaniach 8g-10g
Kod CPV 15870000-7 w ilości 35 kg
9. Koper suszony w opakowaniach zbiorczych 1-5kg
Kod CPV 15870000-7 w ilości 30 kg
10. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg
Kod CPV 03212000-0 w ilości 600 kg
11.Czosnek suszony granulowany w opak. Zbiorczym do 1 kg
Kod CPV 15872200-3 w ilości 30 kg
12.Papryka słodka mielona w opak. zbiorczym do 1 kg
Kod CPV 158720000-7 w ilości 30 kg
13.Ziele angielskie w opak. Zbiorczym do 1 kg
Kod CPV 15870000-7 w ilości 20 kg
Część 6: Dostawy cukru koncentratu owocowego i wody
1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1kg
Kod CPV 15831000-2 w ilości 6500 kg
2.Syrop malinowy w opakowaniach 5 l
Kod CPV 15831500-7 w ilości 3700L
3.Woda mineralna niegazowana 1,5L
Kod CPV 15981000-8 w ilości 800 szt
Część 7: Dostawy mąki i kaszy i soi
1.Kasza jęczmienna w opakowaniach 1kg
Kod CPV 15613100-9 w ilości 1500 kg
2.Kasza manna w opakowaniach 1kg
Kod CPV 15613100-9 w ilości 450 kg
3.Kasza gryczana w opakowaniach 1kg
Kod CPV 15613100-9 w ilości 400 kg
4.Ryż biały w opakowaniach 1kg
Kod CPV 15613100-9 w ilości 2500 kg
5.Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1kg
Kod CPV 15312000-8 w ilości 200 kg
6.Mąka pszenna typu 500-550 w opakowaniach 1kg
Kod CPV 15612100-2 w ilości 1600 kg
7.Makaron czterojajeczny (świderek) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg
Kod CPV 15851110-2 w ilości 1200 kg
8.Makaron czterojajeczny (łazanki) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg
Kod CPV 15851110-2 w ilości 2000 kg
9.Groch łuszczony w opakowaniach do 20kg
Kod CPV 03212200-2 w ilości 1200 kg
10.Fasola średniej wielkości „jasiek” w opakowaniach od 20 kg do 25kg
Kod CPV 01121210-6 w ilości 1000 kg
11. Soja krajanka w opakowaniach zbiorczych do 15kg
Kod CPV 15800000-6 w ilości 300 kg
12. Soja kotlet w opakowaniach zbiorczych do 15kg
Kod CPV 15800000-6 w ilości 250 kg
Część 8: Dostawy pozostałych artykułów
1.Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach do 2l
Kod CPV 15331134-5 w ilości 1400 kg
2.Groszek zielony konserwowy puszka z samootwieraczem 400g
Kod CPV 15331462-3 w ilości 400 kg
3.Kawa zbożowa w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowana 500g
Kod CPV 15861000-1 w ilości 500 kg
4.Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 15kg
Kod CPV 15332296-5 w ilości 500 kg
5.Marmolada, w wiaderkach 10-15 kg
Kod CPV 15332230-5 w ilości 400 kg
6.Żurek w proszku w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg
Kod CPV 15891400-4 w ilości 300 kg
7.Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg
Kod CPV 15871260-4 w ilości 300 kg
8. Ocet 10% w butelkach 0,5l
Kod CPV 15871120-1 w ilości 250 l
9. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l
Kod CPV 15331000-7 w ilości 900 kg
10. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l
Kod CPV 15331000-7 w ilości 800 kg
11. Leczo warzywne w słoikach 0,9kg
Kod CPV 15331000-7 w ilości 1200 kg

Dodatkowe informacje

GuidZP400 25bf5434-b115-4ffd-b0fe-9796531a9e85
Biuletyn 548707-N-2020
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny
Regon 32019900000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Chrobrego
Zamawiajacy adres numer domu 29
Zamawiajacy miejscowosc Brzeg
Zamawiajacy kod pocztowy 49-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo opolskie
Zamawiajacy telefon 774 162 011
Zamawiajacy fax 774 162 287
Zamawiajacy email zk_brzeg@sw.gov.pl
Adres strony url www.sw.zp.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Jednostka sektora finansów publicznych
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sw.gov.pl
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych
Numer referencyjny D/kw.2232.5.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 8
Okreslenie przedmiotu Część 1 – Dostawy produktów rybnych Filety rybne, mrożone z mintaja, SHP (filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, glazura technologiczna do 5%, produkcja morska). Płat mięsa z mintaja o nieregularnej wielkości i kształcie, oddzielony od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa, bez skóry i wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, zamrożony, pokryty glazurą Wymagania: Brak oznak rozmrożenia, nie uszkodzona glazura ochronna, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna (bez przekrwień i przebarwień), o naturalnej barwie charakterystycznej dla mintaja; niedopuszczalna obecność pasożytów. Powierzchnia cięć równa, gładka, bez poszarpań krawędzi; nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności, kości, ości, skóry, skrzepów krwi. Tkanka mięsna sprężysta po rozmrożeniu, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, niedopuszczalna zbyt miękka i mazista. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach świeżej ryby danego gatunku, niedopuszczalny zapach gnilny. Tekstura po ugotowaniu: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla mintaja,; dopuszcza się lekko miękką. Filety utrwalone przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -180 C lub niższej w każdym punkcie produktu, gotowe do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Pakowanie: filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii umożliwiających łatwe oddzielenie każdego fileta, tzw. shatter pack, zapakowane w pudła kartonowe. Dopuszcza się pojedyncze przypadki filetów przymarzniętych krawędziami, ale dające się łatwo rozdzielić. Opakowania powinny zabezpieczać filety przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami Filety pakowane luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Kod CPV 15220000-6 w ilości 400 kg 2. Filet śledziowy a'la matias płaty mięsa śledzia o równej wielkości, wyrównanym kształcie, oddzielone od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa z pozostawieniem skóry lub bez skóry, bez wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, utrwalone solą kuchenną w opakowaniach do 10 kg Wymagania dla śledzi solonych a la matias: - filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawienie staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie, - smak i zapach: właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu, - tkanka mięsna: mięso właściwie związane, sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń - solanka: nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego lub gorzkiego. Dopuszcza się solankę zalewową lekko zmętniałą - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji (rozpadające się), przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów; zapach mięsa: jełki, kwaśny, gnilny, inny obcy; smak mięsa: jełki, kwaśny, gorzki, metaliczny, chemiczny, inny obcy, słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej, występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Kod CPV15232000-3 w ilości 100 kg 3. Kotlet rybny panierowany (burger) zamrożony Produkt otrzymany z mielonego mięsa ryb bez ości, łusek i skóry (zawartość ryby co najmniej 55%), przyprawiony, panierowany (panier z dodatkiem ziół np. tymianku i oregano), wstępnie podsmażonych, utrwalony przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -180 C lub niższej w każdym punkcie produktu , gotowy do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Wymagania organoleptyczne: 1. Wygląd: Powierzchnia całkowicie pokryta panierem, wielkość i kształt wyrobów wyrównane w opakow. jednostkowym (masa 1szt ok. 90g-100g); niedopuszczalne zabrudzenia, zapleśnienia, zdeformowania oraz rozmrożenie produktu. Barwa powierzchni złocista, wyrównana w opakowaniu jednostkowym; niedopuszczalna barwa świadcząca o przypaleniu 3. Wygląd ( po podgrzaniu): Zachowany kształt produktu; powierzchnia całkowicie pokryta panierem 4. Barwa ( po podgrzaniu) Barwa powierzchni złocisto-brązowa do brązowej; niedopuszczalna nietypowa barwa mięsa ryby na przekroju 5. Konsystencja i struktura ( po podgrzaniu) delikatna, soczysta, niedopuszczalna twarda, gąbczasta, niedopuszczalne ości Panierka -chrupiąca 6. Smak i zapach( po podgrzaniu) Typowy dla użytych surowców, wyczuwalny smak i zapach ziół, bez obcych smaków i zapachów Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 miesiące od daty dostawy do magazynu ZK Brzeg. Opakowania jednostkowe: torby foliowe termozgrzewalne,wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV15229000-9 w ilości 700 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) granulacja farszu (1-3cm), bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Wymagania organoleptyczne: farsz mrożony: barwa bloku jednorodna, typowa dla gatunku ryby; dla farszu płukanego barwa od biało-szarej bloku do kremowo-beżowej, jednakowa na wszystkich powierzchniach bloku;. dla farszu z przyprawami dopuszcza się ciemne punkty pochodzące z dodanych przypraw. Farsz po rozmrożeniu: barwa farszu typowa dla mięsa danego gatunku ryb; dopuszcza się lekkie porozowienie farszu; dopuszcza się widoczne punkty barwy kontrastującej z barwą farszu pochodzące z zastosowanych przypraw, Zapach: właściwy dla świeżej ryby danego gatunku; dla farszu przyprawionego oraz płukanego i przyprawionego wyraźny zapach przypraw; Zanieczyszczenia obce: wszystkie asortymenty farszów wolne od jakichkolwiek ciał obcych Farsz po ugotowaniu: Zapach i smak: smak i zapach właściwy dla danego gatunku ryby; dla farszu płukanego, lekko słodkawy; dla farszu przyprawionego oraz płukanego i przyprawionego typowy dla stosowanych przypraw. Tekstura: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla dane go gatunku ryby; dopuszcza się, lekko miękką, a dla farszu płukanego oraz płukanego i przyprawionego lekko twardawą; Opakowania powinny zabezpieczać farsz przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. Opakowanie jednostkowe do 10 kg. Zawartość glazury max 10%.Kod CPV 15229000-9 w ilości 700 kg Część 2: Dostawy konserw rybnych 1. Szprot w sosie pomidorowym w opakowaniu o gramaturze do 400 g, konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 55%. Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 700 kg 2. Sałatka rybna w opakowaniu o gramaturze do 400g, konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 33%.Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 1500 kg 3. Paprykarz typu szczeciński w opakowaniu o gramaturze do 400g.,konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 30%. Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 1500 kg Część 3: Dostawy konserw mięsnych 1. Konserwa tyrolska w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa od 40% do 60% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15131000-5 w ilości 1410 kg 2. Pasztet mazowiecki w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa od 20% do 30%% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy, Kod CPV 15131300-8 w ilości 1410 kg 3. Przysmak śniadaniowy w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub od 40% do 60% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15131000-5 w ilości 1410 kg 4. Pasztet drobiowy w opakowaniu o gramaturze do 300 g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa minimum 13 % wsadu z mięsa drobiowego, wątroby drobiowej minimum 10%, smak mix. Min z dodatkiem pomidorów, pieczarek, papryki, majeranku, koperku, czosnku, pieprzu i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy. Kod CPV 15131300-8 w ilości 1410 kg 5. Pasztet sojowy, bez dodatków mięsnych, w opakowaniu alum. o gramaturze do 130g/szt. opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy. Kod CPV 15131000-5 w ilości 507 kg Cześć 4: Dostawy mrożonek 1. Mieszanka warzywna mrożona, min. 5 różnych warzyw,warzywa cięte w kostkę, paski, bez zlepieńców trwałych, nieoblodzone, wolne od jakichkolwiek ciał obcych, opakowanie jednostkowe do 5kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego, Kod CPV 15331100-8 w ilości 2000 kg 2. Pierogi ruskie z ziemniaków gotowanych i sera twarogowego mrożone opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40%. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg 3. Pierogi mrożone z kapustą i grzybami w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego, Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg 4. Pierogi mrożone z truskawkami w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg 5. Pierogi mrożone z serem (na słodko) w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg Część 5: Dostawy przypraw 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do 1kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakow. 1Kg Kod CPV 15872400-5 w ilości 1100 kg 3. Herbata granulowana w opakowaniach zbiorcz.1kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 230 kg 4. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg Kod CPV 15872100-2 w ilości 80 kg 5. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr Kod CPV 15871000-4w ilości 1400 l 6. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg Kod CPV 15871000-4w ilości 850 kg 7. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg Kod CPV 15891500-5 w ilości 300 kg 8. Majeranek suszony w opakowaniach 8g-10g Kod CPV 15870000-7 w ilości 35 kg 9. Koper suszony w opakowaniach zbiorczych 1-5kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 30 kg 10. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg Kod CPV 03212000-0 w ilości 600 kg 11.Czosnek suszony granulowany w opak. Zbiorczym do 1 kg Kod CPV 15872200-3 w ilości 30 kg 12.Papryka słodka mielona w opak. zbiorczym do 1 kg Kod CPV 158720000-7 w ilości 30 kg 13.Ziele angielskie w opak. Zbiorczym do 1 kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 20 kg Część 6: Dostawy cukru koncentratu owocowego i wody 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1kg Kod CPV 15831000-2 w ilości 6500 kg 2.Syrop malinowy w opakowaniach 5 l Kod CPV 15831500-7 w ilości 3700L 3.Woda mineralna niegazowana 1,5L Kod CPV 15981000-8 w ilości 800 szt Część 7: Dostawy mąki i kaszy i soi 1.Kasza jęczmienna w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 1500 kg 2.Kasza manna w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 450 kg 3.Kasza gryczana w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 400 kg 4.Ryż biały w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 2500 kg 5.Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1kg Kod CPV 15312000-8 w ilości 200 kg 6.Mąka pszenna typu 500-550 w opakowaniach 1kg Kod CPV 15612100-2 w ilości 1600 kg 7.Makaron czterojajeczny (świderek) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg Kod CPV 15851110-2 w ilości 1200 kg 8.Makaron czterojajeczny (łazanki) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg Kod CPV 15851110-2 w ilości 2000 kg 9.Groch łuszczony w opakowaniach do 20kg Kod CPV 03212200-2 w ilości 1200 kg 10.Fasola średniej wielkości „jasiek” w opakowaniach od 20 kg do 25kg Kod CPV 01121210-6 w ilości 1000 kg 11. Soja krajanka w opakowaniach zbiorczych do 15kg Kod CPV 15800000-6 w ilości 300 kg 12. Soja kotlet w opakowaniach zbiorczych do 15kg Kod CPV 15800000-6 w ilości 250 kg Część 8: Dostawy pozostałych artykułów 1.Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach do 2l Kod CPV 15331134-5 w ilości 1400 kg 2.Groszek zielony konserwowy puszka z samootwieraczem 400g Kod CPV 15331462-3 w ilości 400 kg 3.Kawa zbożowa w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowana 500g Kod CPV 15861000-1 w ilości 500 kg 4.Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 15kg Kod CPV 15332296-5 w ilości 500 kg 5.Marmolada, w wiaderkach 10-15 kg Kod CPV 15332230-5 w ilości 400 kg 6.Żurek w proszku w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg Kod CPV 15891400-4 w ilości 300 kg 7.Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg Kod CPV 15871260-4 w ilości 300 kg 8. Ocet 10% w butelkach 0,5l Kod CPV 15871120-1 w ilości 250 l 9. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l Kod CPV 15331000-7 w ilości 900 kg 10. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l Kod CPV 15331000-7 w ilości 800 kg 11. Leczo warzywne w słoikach 0,9kg Kod CPV 15331000-7 w ilości 1200 kg
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione 1. wypełniony formularz ofertowy. Formularz ofertowy musi mieć formę pisemną i należy go złożyć na druku, którego wzór stanowi załącznik nr 2a-2h do specyfikacji. Dokument musi być składany w oryginale. 2. Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy). Dokument musi być składany w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian w umowie w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: 1. ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) w okresie obowiązywania umowy. Zmiana nie dotyczy ceny jednostkowej netto 2. nastąpiła zmiana danych podmiotów zawierających umowę (np. w wyniku przekształceń, przejęć, itp.); 3. zmniejszenia ilości dostaw do 30% poszczególnych produktów ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby skazanych, bądź innych nadzwyczajnych sytuacji lub zdarzeń;
IV 4 4 data 2020-06-17T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawy produktów rybnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część 1 – Dostawy produktów rybnych Filety rybne, mrożone z mintaja, SHP (filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, glazura technologiczna do 5%, produkcja morska). Płat mięsa z mintaja o nieregularnej wielkości i kształcie, oddzielony od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa, bez skóry i wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, zamrożony, pokryty glazurą Wymagania: Brak oznak rozmrożenia, nie uszkodzona glazura ochronna, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna (bez przekrwień i przebarwień), o naturalnej barwie charakterystycznej dla mintaja; niedopuszczalna obecność pasożytów. Powierzchnia cięć równa, gładka, bez poszarpań krawędzi; nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności, kości, ości, skóry, skrzepów krwi. Tkanka mięsna sprężysta po rozmrożeniu, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, niedopuszczalna zbyt miękka i mazista. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach świeżej ryby danego gatunku, niedopuszczalny zapach gnilny. Tekstura po ugotowaniu: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla mintaja,; dopuszcza się lekko miękką. Filety utrwalone przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -180 C lub niższej w każdym punkcie produktu, gotowe do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Pakowanie: filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii umożliwiających łatwe oddzielenie każdego fileta, tzw. shatter pack, zapakowane w pudła kartonowe. Dopuszcza się pojedyncze przypadki filetów przymarzniętych krawędziami, ale dające się łatwo rozdzielić. Opakowania powinny zabezpieczać filety przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami Filety pakowane luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Kod CPV 15220000-6 w ilości 400 kg 2. Filet śledziowy a'la matias płaty mięsa śledzia o równej wielkości, wyrównanym kształcie, oddzielone od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa z pozostawieniem skóry lub bez skóry, bez wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, utrwalone solą kuchenną w opakowaniach do 10 kg Wymagania dla śledzi solonych a la matias: - filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawienie staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie, - smak i zapach: właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu, - tkanka mięsna: mięso właściwie związane, sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń - solanka: nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego lub gorzkiego. Dopuszcza się solankę zalewową lekko zmętniałą - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji (rozpadające się), przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów; zapach mięsa: jełki, kwaśny, gnilny, inny obcy; smak mięsa: jełki, kwaśny, gorzki, metaliczny, chemiczny, inny obcy, słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej, występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Kod CPV15232000-3 w ilości 100 kg 3. Kotlet rybny panierowany (burger) zamrożony Produkt otrzymany z mielonego mięsa ryb bez ości, łusek i skóry (zawartość ryby co najmniej 55%), przyprawiony, panierowany (panier z dodatkiem ziół np. tymianku i oregano), wstępnie podsmażonych, utrwalony przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -180 C lub niższej w każdym punkcie produktu , gotowy do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Wymagania organoleptyczne: 1. Wygląd: Powierzchnia całkowicie pokryta panierem, wielkość i kształt wyrobów wyrównane w opakow. jednostkowym (masa 1szt ok. 90g-100g); niedopuszczalne zabrudzenia, zapleśnienia, zdeformowania oraz rozmrożenie produktu. Barwa powierzchni złocista, wyrównana w opakowaniu jednostkowym; niedopuszczalna barwa świadcząca o przypaleniu 3. Wygląd ( po podgrzaniu): Zachowany kształt produktu; powierzchnia całkowicie pokryta panierem 4. Barwa ( po podgrzaniu) Barwa powierzchni złocisto-brązowa do brązowej; niedopuszczalna nietypowa barwa mięsa ryby na przekroju 5. Konsystencja i struktura ( po podgrzaniu) delikatna, soczysta, niedopuszczalna twarda, gąbczasta, niedopuszczalne ości Panierka -chrupiąca 6. Smak i zapach( po podgrzaniu) Typowy dla użytych surowców, wyczuwalny smak i zapach ziół, bez obcych smaków i zapachów Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 miesiące od daty dostawy do magazynu ZK Brzeg. Opakowania jednostkowe: torby foliowe termozgrzewalne,wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV15229000-9 w ilości 700 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) granulacja farszu (1-3cm), bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Wymagania organoleptyczne: farsz mrożony: barwa bloku jednorodna, typowa dla gatunku ryby; dla farszu płukanego barwa od biało-szarej bloku do kremowo-beżowej, jednakowa na wszystkich powierzchniach bloku;. dla farszu z przyprawami dopuszcza się ciemne punkty pochodzące z dodanych przypraw. Farsz po rozmrożeniu: barwa farszu typowa dla mięsa danego gatunku ryb; dopuszcza się lekkie porozowienie farszu; dopuszcza się widoczne punkty barwy kontrastującej z barwą farszu pochodzące z zastosowanych przypraw, Zapach: właściwy dla świeżej ryby danego gatunku; dla farszu przyprawionego oraz płukanego i przyprawionego wyraźny zapach przypraw; Zanieczyszczenia obce: wszystkie asortymenty farszów wolne od jakichkolwiek ciał obcych Farsz po ugotowaniu: Zapach i smak: smak i zapach właściwy dla danego gatunku ryby; dla farszu płukanego, lekko słodkawy; dla farszu przyprawionego oraz płukanego i przyprawionego typowy dla stosowanych przypraw. Tekstura: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla dane go gatunku ryby; dopuszcza się, lekko miękką, a dla farszu płukanego oraz płukanego i przyprawionego lekko twardawą; Opakowania powinny zabezpieczać farsz przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. Opakowanie jednostkowe do 10 kg. Zawartość glazury max 10%.Kod CPV 15229000-9 w ilości 700 kg
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawy konserw rybnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15240000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część 2: Dostawy konserw rybnych 1. Szprot w sosie pomidorowym w opakowaniu o gramaturze do 400 g, konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 55%. Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 700 kg 2. Sałatka rybna w opakowaniu o gramaturze do 400g, konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 33%.Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 1500 kg 3. Paprykarz typu szczeciński w opakowaniu o gramaturze do 400g.,konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 30%. Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 1500 kg
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa konserw mięsnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131000-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część 3: Dostawy konserw mięsnych 1. Konserwa tyrolska w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa od 40% do 60% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15131000-5 w ilości 1410 kg 2. Pasztet mazowiecki w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa od 20% do 30%% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy, Kod CPV 15131300-8 w ilości 1410 kg 3. Przysmak śniadaniowy w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub od 40% do 60% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy Kod CPV 15131000-5 w ilości 1410 kg 4. Pasztet drobiowy w opakowaniu o gramaturze do 300 g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa minimum 13 % wsadu z mięsa drobiowego, wątroby drobiowej minimum 10%, smak mix. Min z dodatkiem pomidorów, pieczarek, papryki, majeranku, koperku, czosnku, pieprzu i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy. Kod CPV 15131300-8 w ilości 1410 kg 5. Pasztet sojowy, bez dodatków mięsnych, w opakowaniu alum. o gramaturze do 130g/szt. opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 6 m-cy. Kod CPV 15131000-5 w ilości 507 kg
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawy mrożonek
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15896000-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Mieszanka warzywna mrożona, min. 5 różnych warzyw,warzywa cięte w kostkę, paski, bez zlepieńców trwałych, nieoblodzone, wolne od jakichkolwiek ciał obcych, opakowanie jednostkowe do 5kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego, Kod CPV 15331100-8 w ilości 2000 kg 2. Pierogi ruskie z ziemniaków gotowanych i sera twarogowego mrożone opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40%. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg 3. Pierogi mrożone z kapustą i grzybami w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego, Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg 4. Pierogi mrożone z truskawkami w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg 5. Pierogi mrożone z serem (na słodko) w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawa przypraw
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15870000-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do 1kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakow. 1Kg Kod CPV 15872400-5 w ilości 1100 kg 3. Herbata granulowana w opakowaniach zbiorcz.1kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 230 kg 4. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg Kod CPV 15872100-2 w ilości 80 kg 5. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr Kod CPV 15871000-4w ilości 1400 l 6. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg Kod CPV 15871000-4w ilości 850 kg 7. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg Kod CPV 15891500-5 w ilości 300 kg 8. Majeranek suszony w opakowaniach 8g-10g Kod CPV 15870000-7 w ilości 35 kg 9. Koper suszony w opakowaniach zbiorczych 1-5kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 30 kg 10. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg Kod CPV 03212000-0 w ilości 600 kg 11.Czosnek suszony granulowany w opak. Zbiorczym do 1 kg Kod CPV 15872200-3 w ilości 30 kg 12.Papryka słodka mielona w opak. zbiorczym do 1 kg Kod CPV 158720000-7 w ilości 30 kg 13.Ziele angielskie w opak. Zbiorczym do 1 kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 20 kg
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawy cukru koncentratu owocowego i wody
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15831000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1kg Kod CPV 15831000-2 w ilości 6500 kg 2.Syrop malinowy w opakowaniach 5 l Kod CPV 15831500-7 w ilości 3700L 3.Woda mineralna niegazowana 1,5L Kod CPV 15981000-8 w ilości 800 szt
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa dostawa mąki i soi
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15610000-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1.Kasza jęczmienna w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 1500 kg 2.Kasza manna w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 450 kg 3.Kasza gryczana w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 400 kg 4.Ryż biały w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 2500 kg 5.Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1kg Kod CPV 15312000-8 w ilości 200 kg 6.Mąka pszenna typu 500-550 w opakowaniach 1kg Kod CPV 15612100-2 w ilości 1600 kg 7.Makaron czterojajeczny (świderek) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg Kod CPV 15851110-2 w ilości 1200 kg 8.Makaron czterojajeczny (łazanki) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg Kod CPV 15851110-2 w ilości 2000 kg 9.Groch łuszczony w opakowaniach do 20kg Kod CPV 03212200-2 w ilości 1200 kg 10.Fasola średniej wielkości „jasiek” w opakowaniach od 20 kg do 25kg Kod CPV 01121210-6 w ilości 1000 kg 11. Soja krajanka w opakowaniach zbiorczych do 15kg Kod CPV 15800000-6 w ilości 300 kg 12. Soja kotlet w opakowaniach zbiorczych do 15kg Kod CPV 15800000-6 w ilości 250 kg
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa dostawa pozostałych arytkułów
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15332200-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1.Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach do 2l Kod CPV 15331134-5 w ilości 1400 kg 2.Groszek zielony konserwowy puszka z samootwieraczem 400g Kod CPV 15331462-3 w ilości 400 kg 3.Kawa zbożowa w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowana 500g Kod CPV 15861000-1 w ilości 500 kg 4.Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 15kg Kod CPV 15332296-5 w ilości 500 kg 5.Marmolada, w wiaderkach 10-15 kg Kod CPV 15332230-5 w ilości 400 kg 6.Żurek w proszku w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg Kod CPV 15891400-4 w ilości 300 kg 7.Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg Kod CPV 15871260-4 w ilości 300 kg 8. Ocet 10% w butelkach 0,5l Kod CPV 15871120-1 w ilości 250 l 9. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l Kod CPV 15331000-7 w ilości 900 kg 10. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l Kod CPV 15331000-7 w ilości 800 kg 11. Leczo warzywne w słoikach 0,9kg Kod CPV 15331000-7 w ilości 1200 kg
  

Criterion

Kryteria termin realizacji reklamacji
Znaczenie 40,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)