SUKCESYWNE DOSTAWY DO MAGAZYNU ŻYWNOŚCIOWEGO ZAMAWIAJĄCEGO WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH I NIEPRZETWORZONYCH

Data publikacji 2020-06-15
Data zakończenia 2020-06-23 00:00:00
Instytucja Zakład Karny w Kamińsku
Miejscowość Górowo Iławeckie
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Sprzęt nadawczy,
  • Aparatura nadawcza wideo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 550593-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 32210006, 32223219, 153310007, 32121001, 153322903
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych i nieprzetworzonych.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 799a54c7-0fca-4930-97af-81e00981cf55
Biuletyn 550593-N-2020
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny w Kamińsku
Regon 32012400000000
Zamawiajacy adres ulica Kamińsk, ul. Obrońców Westerplatte
Zamawiajacy adres numer domu 1
Zamawiajacy miejscowosc Górowo Iławeckie
Zamawiajacy kod pocztowy 11-220
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Zamawiajacy telefon 897 617 400,
Zamawiajacy fax 89 761 70 77
Zamawiajacy email zk_kaminsk@sw.gov.pl,
Adres strony url www.zp.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Dostep dokumentow zamowienia www.zp.sw.gov.pl https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zp.sw.gov.pl https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
Czy oferty wnioski dostepne 1
Oferty wnioski dostepne https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert 1
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny w formie pisemnej
Nazwa nadana zamowieniu SUKCESYWNE DOSTAWY DO MAGAZYNU ŻYWNOŚCIOWEGO ZAMAWIAJĄCEGO WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH I NIEPRZETWORZONYCH
Numer referencyjny DKw.2232.07.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych i nieprzetworzonych.
Cpv glowny przedmiot 03221000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 5
Okreslenie warunkow Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże iż posiada uprawnienia do prowadzenia działalności w zakresie obejmującym przedmiot zamówienia i posiada aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r. poz.1252) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. Ustawy lub aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r. poz.1252).
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 3 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy PZP.
Zakresie warunkow udzialu na potwierdzenie posiadanych kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej (co najmniej jeden dokument z niżej wymienionych) - aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r. poz.1252) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. ustawy. - aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r. poz.1252).
Inne dokumenty niewymienione 1) W celu przystąpienia do postępowania Wykonawca powinien załączyć: a) Formularz ofertowy cenowej Wykonawcy - załącznik nr 1 do SIWZ. b) Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełnomocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. 2) W celu wykazania spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia wraz z ofertą Wykonawca powinien załączyć: a) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz niepodleganiu wykluczeniu - załącznik nr 2 do SWIZ. 3) W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia informacji na stronie internetowej Zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. Oświadczenie stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Podczas obowiązywania umowy wskazane w ceny są stałe, mogą ulec zmianie jedynie w wymienionych poniżej przypadkach: 1) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT – w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki – bez zmiany wartości netto produktów objętych zmianą jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np.: rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy do zmiany cen – zmiany umowy. 2) w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, pod warunkiem zawarcia aneksu zaakceptowanego przez obie strony i zgodnie z postanowieniami art. 144 ust. 1 – 1 e ustawy Prawo zamówień publicznych.
IV 4 4 data 2020-06-23T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:30
IV 4 4 jezyki JĘZYK POLSKI
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa warzywa nieprzetworzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 5
Zalacznik krotki opis 1. Burak ćwikłowy w ilości 9 500 kg; - musi być dostarczony w stanie świeżym, pochodzący z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; 2) zabarwienie przekroju: ciemnoczerwone; 3) średnica korzeni od 6 cm. 2. Cebula biała w ilości 9 500 kg; - musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej; 2) kształt : kulisty lub lekko spłaszczony; 3) barwa : łuski suchej – jasnożółta do jasnobrązowej; 4) barwa: łuski mięsistej – kremowa lub kremowo zielonkawa; 5) korzenie : całkowicie zaschnięte; 6) powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm. 3. Marchew bez naci w ilości 13 000 kg; – dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień; 2) barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany; 3) kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie; 4) nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; 5) średnica mierzona w najszerszym przekroju od 2 cm.; 6) nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu; 7) marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. 4. Kapusta biała w ilości 8 500 kg; - musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; 2) jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 15 cm. 5. Seler korzeń w ilości 6 500 kg; – musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych, pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych; 2) średnica korzeni od 10 cm . 6. Pietruszka korzeń w ilości 6 000 kg; – musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i na-rośli; 2) zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; 3) średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm. 7. Por w ilości 6 000 kg; - musi być dostarczony w stanie świeżym, pochodzący z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej dwóch długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły; 2) cebula o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi; 3) jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniej-sza niż 2 cm.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa jabłka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03222321-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 5
Zalacznik krotki opis 1. Jabłka w ilości 14 000 kg; - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) odmiany jabłek półsłodkich, dostarczone w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku; 2) owoce: zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, dojrzałe; 3) barwa jednolita, typowa dla odmiany; 4) kształt owocu: kształtne, niezwiędnięte o gładkim i świeżym wyglądzie; 5) dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu, nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany średnica mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 5 cm, waga 1 sztuki od 100 g do 150 g; 6) smak i zapach charakterystyczny dla w/w owoców, bez posmaków i zapachów obcych; 7) owoce wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa warzywa kiszone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331000-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 5
Zalacznik krotki opis 1. Kapusta kiszona w ilości 4 000 kg; Wymagania jakościowe 1) musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona; 2) barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej – jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu; 3) nie może zawierać domieszek innych odmian; 4) kształt zewnętrzny na przekroju – skrawki nitkowate, podłużne; 5) konsystencja , wrażenie w dotyku – skrawki muszą być jędrne i chrupkie; 6) smak – kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej; 7) opakowanie i oznakowanie kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa – bez jej zalewy) od 80 kg do 110 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; 8) oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ; 9) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące. 2. Ogórek kwaszony w ilości 3 000 kg; Wymagania jakościowe 1) muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone; 2) wygląd: całe, pełne w środku, jednolite odmianowo; 3) zbliżone pod względem wielkości i średnicy; 4) opakowanie i oznakowanie ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 70 kg do 100 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu; 5) oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ; 6) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa ziemniaki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03212100-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 5
Zalacznik krotki opis Ziemniaki jadalne w ilości 68 000 kg; – dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nie przenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Wymagania jakościowe : 1) wygląd bulwy ziemniaka: okrągło – owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, nie zazielenione; 2) zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej; 3) musi być zachowana jednolitość odmiany t. j: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości; 4) wymagana średnica: poprzeczna min. 4,0 cm i podłużna min. 6 cm.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa przetwory warzywne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331000-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 5
Zalacznik krotki opis 1. Koncentrat pomidorowy 30 % w ilości 1 500 kg; 2. Leczo pieczarkowe w ilości 1 500 kg; Wymagania jakościowe: 1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; 2) konsystencja gęsta, jednolita, charakterystyczna dla koncentratu pomidorowego o zawartości ekstraktu 30 %; 3) opakowania dla koncentratu pomidorowego hermetycznie zamknięte, jednorazowe bezzwrotne słoiki, o gramaturze netto od 0,9 do 5 kg ; 4) opakowania dla lecza pieczarkowego, słoiki jednorazowe lub metalowe puszki bezzwrotne, o gramaturze netto od 0,9 kg do 5 kg; 5) skład podstawowy dla lecza pieczarkowego: pieczarki, cebula, papryka czerwona lub żółta, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy, o łącznej zawartości warzyw min. 50 %.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa dżemy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15332290-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 5
Zalacznik krotki opis Dżem nisko słodzony w ilości 1 650 kg; Wymagania jakościowe: 1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; 2) opakowania jednorazowe bezzwrotne wiaderka, o wadze powyżej 5 kg, 3) wygląd i konsystencja jednolita, płynna widoczne owoce, masa klarowna o zawartości owoców nie mniej niż 50%
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)