GuidZP400 |
799a54c7-0fca-4930-97af-81e00981cf55
|
Biuletyn |
550593-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Kamińsku
|
Regon |
32012400000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Kamińsk, ul. Obrońców Westerplatte
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Górowo Iławeckie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
11-220
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
warmińsko-mazurskie
|
Zamawiajacy telefon |
897 617 400,
|
Zamawiajacy fax |
89 761 70 77
|
Zamawiajacy email |
zk_kaminsk@sw.gov.pl,
|
Adres strony url |
www.zp.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zp.sw.gov.pl https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
|
Czy oferty wnioski dostepne |
1
|
Oferty wnioski dostepne |
https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
|
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
w formie pisemnej
|
Nazwa nadana zamowieniu |
SUKCESYWNE DOSTAWY DO MAGAZYNU ŻYWNOŚCIOWEGO ZAMAWIAJĄCEGO WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH I NIEPRZETWORZONYCH
|
Numer referencyjny |
DKw.2232.07.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych i nieprzetworzonych.
|
Cpv glowny przedmiot |
03221000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
5
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże iż posiada uprawnienia do prowadzenia działalności w zakresie obejmującym przedmiot zamówienia i posiada aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r. poz.1252) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. Ustawy lub aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r. poz.1252).
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy PZP.
|
Zakresie warunkow udzialu |
na potwierdzenie posiadanych kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej (co najmniej jeden dokument z niżej wymienionych)
- aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r. poz.1252) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. ustawy.
- aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r. poz.1252).
|
Inne dokumenty niewymienione |
1) W celu przystąpienia do postępowania Wykonawca powinien załączyć:
a) Formularz ofertowy cenowej Wykonawcy - załącznik nr 1 do SIWZ.
b) Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełnomocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.
2) W celu wykazania spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia wraz z ofertą Wykonawca powinien załączyć:
a) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz niepodleganiu wykluczeniu - załącznik nr 2 do SWIZ.
3) W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia informacji na stronie internetowej Zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. Oświadczenie stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Podczas obowiązywania umowy wskazane w ceny są stałe, mogą ulec zmianie jedynie w wymienionych poniżej przypadkach:
1) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT – w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki – bez zmiany wartości netto produktów objętych zmianą jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np.: rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy do zmiany cen – zmiany umowy.
2) w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen.
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, pod warunkiem zawarcia aneksu zaakceptowanego przez obie strony i zgodnie z postanowieniami art. 144 ust. 1 – 1 e ustawy Prawo zamówień publicznych.
|
IV 4 4 data |
2020-06-23T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 4 jezyki |
JĘZYK POLSKI
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
warzywa nieprzetworzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03221000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
5
|
Zalacznik krotki opis |
1. Burak ćwikłowy w ilości 9 500 kg;
- musi być dostarczony w stanie świeżym, pochodzący z odpowiednich gleb, nie przenawożony
i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
1) wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany;
2) zabarwienie przekroju: ciemnoczerwone;
3) średnica korzeni od 6 cm.
2. Cebula biała w ilości 9 500 kg;
- musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona
i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
1) wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej;
2) kształt : kulisty lub lekko spłaszczony;
3) barwa : łuski suchej – jasnożółta do jasnobrązowej;
4) barwa: łuski mięsistej – kremowa lub kremowo zielonkawa;
5) korzenie : całkowicie zaschnięte;
6) powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm.
3. Marchew bez naci w ilości 13 000 kg;
– dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
1) korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień;
2) barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany;
3) kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie;
4) nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany;
5) średnica mierzona w najszerszym przekroju od 2 cm.;
6) nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu;
7) marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.
4. Kapusta biała w ilości 8 500 kg;
- musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
1) wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi;
2) jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 15 cm.
5. Seler korzeń w ilości 6 500 kg;
– musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych, pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe :
1) wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych;
2) średnica korzeni od 10 cm .
6. Pietruszka korzeń w ilości 6 000 kg;
– musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe :
1) wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i na-rośli;
2) zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany;
3) średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm.
7. Por w ilości 6 000 kg;
- musi być dostarczony w stanie świeżym, pochodzący z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
1) wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej dwóch długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły;
2) cebula o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi;
3) jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniej-sza niż 2 cm.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
jabłka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03222321-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
5
|
Zalacznik krotki opis |
1. Jabłka w ilości 14 000 kg;
- muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe :
1) odmiany jabłek półsłodkich, dostarczone w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku;
2) owoce: zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, dojrzałe;
3) barwa jednolita, typowa dla odmiany;
4) kształt owocu: kształtne, niezwiędnięte o gładkim i świeżym wyglądzie;
5) dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu, nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany średnica mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 5 cm, waga 1 sztuki od 100 g do 150 g;
6) smak i zapach charakterystyczny dla w/w owoców, bez posmaków i zapachów obcych;
7) owoce wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
warzywa kiszone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331000-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
5
|
Zalacznik krotki opis |
1. Kapusta kiszona w ilości 4 000 kg;
Wymagania jakościowe
1) musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona;
2) barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej – jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu;
3) nie może zawierać domieszek innych odmian;
4) kształt zewnętrzny na przekroju – skrawki nitkowate, podłużne;
5) konsystencja , wrażenie w dotyku – skrawki muszą być jędrne i chrupkie;
6) smak – kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej;
7) opakowanie i oznakowanie kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa – bez jej zalewy) od 80 kg do 110 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu;
8) oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ;
9) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące.
2. Ogórek kwaszony w ilości 3 000 kg;
Wymagania jakościowe
1) muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone;
2) wygląd: całe, pełne w środku, jednolite odmianowo;
3) zbliżone pod względem wielkości i średnicy;
4) opakowanie i oznakowanie ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 70 kg do 100 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu;
5) oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ;
6) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
ziemniaki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03212100-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
5
|
Zalacznik krotki opis |
Ziemniaki jadalne w ilości 68 000 kg;
– dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nie przenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku.
Wymagania jakościowe :
1) wygląd bulwy ziemniaka: okrągło – owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, nie zazielenione;
2) zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej;
3) musi być zachowana jednolitość odmiany t. j: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości;
4) wymagana średnica: poprzeczna min. 4,0 cm i podłużna min. 6 cm.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
przetwory warzywne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331000-7
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
5
|
Zalacznik krotki opis |
1. Koncentrat pomidorowy 30 % w ilości 1 500 kg;
2. Leczo pieczarkowe w ilości 1 500 kg;
Wymagania jakościowe:
1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 10 miesięcy;
2) konsystencja gęsta, jednolita, charakterystyczna dla koncentratu pomidorowego o zawartości ekstraktu 30 %;
3) opakowania dla koncentratu pomidorowego hermetycznie zamknięte, jednorazowe bezzwrotne słoiki, o gramaturze netto od 0,9 do 5 kg ;
4) opakowania dla lecza pieczarkowego, słoiki jednorazowe lub metalowe puszki bezzwrotne,
o gramaturze netto od 0,9 kg do 5 kg;
5) skład podstawowy dla lecza pieczarkowego: pieczarki, cebula, papryka czerwona lub żółta, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy, o łącznej zawartości warzyw min. 50 %.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
dżemy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15332290-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
5
|
Zalacznik krotki opis |
Dżem nisko słodzony w ilości 1 650 kg;
Wymagania jakościowe:
1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 10 miesięcy;
2) opakowania jednorazowe bezzwrotne wiaderka, o wadze powyżej 5 kg,
3) wygląd i konsystencja jednolita, płynna widoczne owoce, masa klarowna o zawartości owoców nie mniej niż 50%
|
| |