Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
dostawa pieczywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa pieczywa wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.1 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy pieczywa według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, ul. Pocztowa 11 w Tucholi, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą dwa razy dziennie: rano codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 5:00 a 5:30 rano, w sobotę w godzinach 7:00 do 7:30, oraz po południu o godz. 16:30 w sporadycznych przypadkach w innych godzinach uzgodnionych z Zamawiającym i Wykonawcą, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim, popołudniowa dostawa może zostać zamówiona do godz. 10:00 bieżącego dnia. Dostarczane pieczywo musi być wyprodukowane zgodnie z Polskimi i Europejskimi Normami świeże, chrupiące wyprodukowane bezpośrednio przed dostawą i dostarczone w danym dniu, zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP . Dostawa i rozładunek na podstawione wózki do kuchni szkolnej siłami i na koszt Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. W sprawdzeniu ilości i jakości towaru uczestniczy przedstawiciel Wykonawcy (konwojent, kierowca) Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarne zgodne z wymogami HACCP , SANEPID i być przeznaczony wyłącznie do transportu żywności, a kierowca/konwojent musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia, być wyposażony w czyste, białe ubranie ochronne oraz odbyte szkolenie z zakresu minimum sanitarnego postępowania w zakresie bezpieczeństwa żywienia i żywności HACCP i Sanepid. Środek transportu musi posiadać możliwość monitorowania temperatury przestrzeni towarowej. Część pieczywa zamawiana będzie pokrojona i zafoliowana. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru.
W przypadku reklamacji złej jakości towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SIWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 2 godziny w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów.
W przypadku nieterminowej lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SIWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Do oferty należy dołączyć etykiety ze szczegółowym składem surowcowym każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD.. Pieczywo nie może zawierać substancji przedłużających świeżość , nie może być barwione, aby sugerować iż pieczywo jest ciemne, nie może zawierać karmelu, melasy buraczanej, syropu glukozowego, sztucznego miodu. oleju i tłuszczu palmowego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
dostawa art. mleczarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa artykułów mleczarskich wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.2 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy art. mleczarskich według zamówień składanych przez Zamawiającego, dostarczanych do magazynu żywności w siedzibie Zamawiającego, ul. Pocztowa 11 w Tucholi, w okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 5:00 a 5:30, w sporadycznych przypadkach w innych godzinach uzgodnionych z Zamawiającym i Wykonawcą, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim.
Dostarczane artykuły, muszą być opakowane w oryginalne opakowania z nazwą produktu, danymi producenta, składem surowcowym i datą przydatności do spożycia. Muszą być świeże, posiadać odpowiedni termin przydatności do spożycia, wymagane atesty i certyfikaty, wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP, musi być zgodny z Polskimi i Europejskimi Normami. Transport i rozładunek na podstawione wózki do magazynu na koszt i siłami Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarne zgodne z wymogami HACCP , SANEPID i być przeznaczony wyłącznie do transportu żywności, a kierowca/konwojent musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia, być wyposażony w czyste, białe ubranie ochronne oraz odbyte szkolenie z zakresu minimum sanitarnego postępowania w zakresie bezpieczeństwa żywienia i żywności HACCP i Sanepid. Środek transportu musi posiadać możliwość monitorowania temperatury przestrzeni towarowej. Nazwy niektórych produktów zostały podane w celu sprecyzowania parametrów jakościowych danego towaru. Wykonawca może zaoferować produkty równoważne o nie gorszych parametrach, tej samej gramaturze, tych samych cechach organoleptycznych-smak, zapach, konsystencja. Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. Do oferty należy dołączyć etykiety ze szczegółowym składem surowcowym każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD..
W przypadku reklamacji złej jakości towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SIWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 2 godziny w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów.
W przypadku nieterminowej lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SIWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
dostawa mięsa i wędlin, drobiu
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin, drobiu wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.3 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy mięsa i wędlin, drobiu według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, ul. Pocztowa 11 w Tucholi w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy.
Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 7:30 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia pilnego w danym dniu w sytuacji. której nie mógł przewidzieć ( zmiana ilości żywionych, niespodziewane grupy do wyżywienia), zamówienie takie Wykonawca dostarczy w czasie 2 godz. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia każdej minimalnej partii towaru i nie określa się żadnej minimalnej ilości ani wartości jednorazowej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania poszczególnych asortymentów z dokładnością do 0,1kg. Dostarczane mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta, w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Asortyment mięsa nie może być pozyskany ze sztuk chorych, knurów, macior, ani pochodzić z uboju z konieczności. W wędlinach nie dopuszcza się obecności MOM – mięsa oddzielonego mechanicznie. Zamawiający ma prawo do zakwestionowania jakości dostarczonych produktów ( zawartości mięsa, tłuszczu, wody i innych dodatków w wyrobach oraz ich smaku, a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na odpowiadający jakością Zamawiającemu. Zamawiający może zażądać na etapie postępowania dostarczenia do degustacji próbek wybranych wyrobów celem potwierdzenia ich jakości i zgodności ze SIWZ. Dostawa i rozładunek na podstawione wózki do magazynu szkoły odbywać się będzie siłami i na koszt Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. W sprawdzeniu ilości i jakości towaru uczestniczy przedstawiciel Wykonawcy (konwojent, kierowca). Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarne zgodne z wymogami HACCP, SANEPID i być przeznaczony wyłącznie do transportu żywności, a kierowca/konwojent musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia, być wyposażony w czyste, białe ubranie ochronne oraz odbyte szkolenie z zakresu minimum sanitarnego postępowania w zakresie bezpieczeństwa żywienia i żywności HACCP i Sanepid. Środek transportu musi posiadać możliwość monitorowania temperatury przestrzeni towarowej. Do oferty należy dołączyć etykiety ze szczegółowym składem surowcowym każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD..
W przypadku reklamacji złej jakości towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SIWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 2 godziny w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów.
W przypadku nieterminowej lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SIWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
dostawa art. spożywczych sypkich, konserwowych, koncentratów, makaronów, przypraw
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa art. spożywczych według asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.4 do SIWZ, według bieżących potrzeb i zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazynu żywności w siedzibie Zamawiającego ul. Pocztowa 11 w Tucholi, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Zamówiony towar należy dostarczyć i wyładować na podstawione wózki transportowe siłami i na koszt i ryzyko wykonawcy do magazynu zamawiającego w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. W sprawdzeniu ilości i jakości towaru uczestniczy przedstawiciel Wykonawcy (konwojent, kierowca). Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarne zgodne z wymogami HACCP, SANEPID i być przeznaczony wyłącznie do transportu żywności, a kierowca/konwojent musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia, być wyposażony w czyste, białe ubranie ochronne oraz odbyte szkolenie z zakresu minimum sanitarnego postępowania w zakresie bezpieczeństwa żywienia i żywności HACCP i Sanepid. Środek transportu musi posiadać możliwość monitorowania temperatury przestrzeni towarowej.
Zamawiający wymaga dostaw towaru codziennie od poniedziałku do piątku (pn., wt., śr., czw., pt.) w godzinach 7.15 do 9.00. Zamówienia będą składane w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00 telefonicznie lub emailem.
Dostarczane artykuły muszą posiadać odpowiednio długi termin przydatności do spożycia – minimum 6 miesięcy, wyprodukowane i dostarczone zgodnie z Polskimi Normami, być dopuszczone do sprzedaży na terenie Unii Europejskiej, zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie i dostarczany musi być zapakowany w oryginalne nie uszkodzone opakowania oznaczone w języku polskim nazwą towaru, nazwą i siedzibą producenta, datą przydatności do spożycia, składem surowcowym oraz informacją o kaloryczności produktu zawartością cukru, soli i tłuszczu. Towar zapakowany w oryginalne opakowania handlowe powszechnie występujący, o ustalonych standardach, wyrobionej renomie, dostępny do sprzedaży w różnych punktach handlowych. Wyklucza się dostawy towarów przepakowywanych w opakowania zastępcze, mieszanych, pakowanych poza siedzibą producenta przez podmioty nie produkujące danego towaru, przygotowanych specjalnie na cele przetargowe . Zamawiający może żądać na etapie postępowania od Wykonawcy na jego koszt, ryzyko i jego siłami dostarczenia próbek artykułów (wskazanych w formularzu asortymentowo – cenowym) w celu potwierdzenia jakości i zgodności artykułów ze SIWZ.
Zamawiający może żądać wykonania i dostarczenia niezależnych badań potwierdzających jakość, skład i zgodność produktów ze SIWZ, Polskimi Normami, legalności produktu na koszt Wykonawcy.
Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen (za wyjątkiem zmiany stawki VAT). Oznakowania niektórych materiałów lub ich producentów zostały podane w celu sprecyzowania parametrów przedmiotu zamówienia i mają one charakter jedynie orientacyjny, tzn. Wykonawcy mogą zaoferować asortyment innych marek, ale przy zachowaniu nie niższych parametrów technicznych, jakościowych, smakowych, o takim samym składzie procentowym surowców, o takiej samej wydajności i takich samych cechach organoleptycznych, o takiej samej gramaturze.
Do oferty należy dołączyć etykiety ze szczegółowym składem surowcowym każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD.
Nie określa się minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru - Wykonawca musi dostarczyć każdą zamówioną partię towaru bez względu na ilość i wartość dostawy.
W przypadku reklamacji złej jakości towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SIWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji, rękojmi wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 2 godziny w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów.
W przypadku nieterminowej (data, godzina) lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SIWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
dostawa jaj
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy jaj kurzych w ilości wyszczególnionych w załączniku 2.5. Jaja w rozmiarze L (waga 63-73g), muszą być świeże konsumpcyjne klasy A charakteryzujące się czystą, nie uszkodzoną skorupką; wysokość komory powietrznej jaja nie może przekraczać 6 mm, białko musi być przezroczyste i klarowne, Jaja muszą być oznaczone numerami wyróżniającymi – kodem systemu hodowli. Dostarczany towar musi być wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP , musi być zgodny z obowiązującymi Polskimi Normami, pakowany w wytłoczki po 30 szt. Do każdej dostarczonej partii jaj należy przedstawić weterynaryjny dokument identyfikacyjny producenta jaj oraz określić datę przydatności do spożycia. Dostawy mają być realizowane na podstawie zamówień składanych telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem przez Zamawiającego, według jego potrzeb do magazynu Zamawiającego ul. Pocztowa 11 w Tucholi w dni powszednie w godzinach 7:00-14.00. Nie określa się żadnej minimalnej ilości jaj dla danej partii dostawy. Dostawa i rozładunek towaru na podstawione wózki do magazynu Zamawiającego odbywać się będzie na koszt i siłami Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. W sprawdzeniu ilości i jakości towaru uczestniczy przedstawiciel Wykonawcy (konwojent, kierowca) Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarne zgodne z wymogami HACCP, SANEPID i być przeznaczony wyłącznie do transportu żywności, a kierowca/konwojent musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia, być wyposażony w czyste, białe ubranie ochronne oraz odbyte szkolenie z zakresu minimum sanitarnego postępowania w zakresie bezpieczeństwa żywienia i żywności HACCP i Sanepid. Środek transportu musi posiadać możliwość monitorowania temperatury przestrzeni towarowej.
W przypadku reklamacji złej jakości towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SIWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 2 godziny w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów.
W przypadku nieterminowej lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SIWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
dostawa soków owocowych 100%
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy 100% soków owocowych w ilości wyszczególnionych w załączniku 2.6, tłoczonych z dojrzałych świeżych owoców w klasie I ( nie ze spadów, owoców przedojrzałych, owoców nadpsutych itp.). Bez dodatku cukru, substancji słodzących, konserwantów i innych dodatków chemicznych, smakowych, barwiących. Wymaga się soków z: jabłek oraz mieszanki soków jabłka i : gruszki, maliny, truskawki, czarnej porzeczki, rabarbaru, wiśni, oraz soków z jabłka i: marchewki, buraczka. Owoce do produkcji powinny być uprawiane w Polsce. Wykonawca rozumie, że niektóre, soki będą występowały sezonowo. Owoce i warzywa użyte do tłoczenia soków muszą być uprawiane według wymagań integrowanej produkcji roślin i owoców z udziałem metod biologicznych i posiadać certyfikat (IP), który należy dołączyć do oferty. Zamawiający zamówi również tłoczone soki 100% bez dodatków cukru, substancji słodzących, konserwantów i innych dodatków chemicznych, smakowych, barwiących z pomarańczy, brzoskwini i inne jeśli Wykonawca będzie miał takie soki w swojej ofercie. Soki muszą być dostarczane w specjalnych workach bez dostępu powietrza z kranikiem umożliwiającym dystrybucję soku bez możliwości dostawania się powietrza do środka opakowania o pojemności 3L. Dostarczany towar musi być wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Soki muszą być przebadane przez odpowiednie służby i posiadać odpowiednie atesty i certyfikaty, które należy dołączyć do oferty. Dostarczone soki w dniu dostawy muszą mieć co najmniej 3 miesięczny okres przydatności do spożycia umieszczony czytelnie na opakowaniu wraz z nazwą i adresem producenta. Wykonawca w razie stwierdzenia w okresie przydatności do spożycia wad towaru, których nie można było stwierdzić w momencie przyjęcia towaru, zobowiązuje się do wymiany towaru na wolny od wad w terminie max 3 dni. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień składanych telefonicznie z 3 dniowym wyprzedzeniem przez Zamawiającego, według jego potrzeb do magazynu Zamawiającego ul. Pocztowa 11 w Tucholi w dni powszednie w godzinach 7:00-14.00. Dostawa i rozładunek towaru na podstawione wózki do magazynu Zamawiającego odbywać się będzie na koszt i siłami Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. W sprawdzeniu ilości i jakości towaru uczestniczy przedstawiciel Wykonawcy (konwojent, kierowca). Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarne zgodne z wymogami HACCP , SANEPID i być przeznaczony wyłącznie do transportu żywności, a kierowca/konwojent musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia, być wyposażony w czyste, białe ubranie ochronne oraz odbyte szkolenie z zakresu minimum sanitarnego postępowania w zakresie bezpieczeństwa żywienia i żywności HACCP i Sanepid. Środek transportu musi posiadać możliwość monitorowania temperatury przestrzeni towarowej. Do oferty należy dołączyć etykiety ze szczegółowym składem surowcowym każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD.
W przypadku reklamacji złej jakości towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SIWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 2 godziny w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów.
W przypadku nieterminowej lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SIWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
dostawa zagęszczonych soków 100% z pomarańczy, cytryny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy 100% zagęszczonych soków z owoców pomarańczy, cytryny w ilości wyszczególnionych w załączniku 2.7, uzyskanych z dojrzałych świeżych owoców. Bez dodatku cukru, substancji słodzących, konserwantów i innych dodatków chemicznych, smakowych, barwiących. Soki muszą być dostarczane w specjalnych wielowarstwowych workach - tubach o masie 1 kg bez dostępu powietrza z zakrętką. Wydajność z 1 kg produktu gotowego soku określona w formularzu asortymentowo cenowym . Dostarczany towar musi być wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Soki muszą być przebadane przez odpowiednie służby i posiadać odpowiednie atesty i certyfikaty, które należy dołączyć do oferty. Do oferty należy dołączyć etykiety ze szczegółowym składem surowcowym każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD.
Dostarczone soki w dniu dostawy muszą mieć co najmniej 3 miesięczny okres przydatności do spożycia umieszczony czytelnie na opakowaniu wraz z nazwą i adresem producenta. Wykonawca w razie stwierdzenia w okresie przydatności do spożycia wad towaru, których nie można było stwierdzić w momencie przyjęcia towaru, zobowiązuje się do wymiany towaru na wolny od wad w terminie max 3 dni. Dostawy będą realizowane na podstawie zamówień składanych telefonicznie z 3 dniowym wyprzedzeniem przez Zamawiającego, według jego potrzeb do magazynu Zamawiającego ul. Pocztowa 11 w Tucholi w dni powszednie w godzinach 7:00-14.00. Dostawa i rozładunek towaru na podstawione wózki do magazynu Zamawiającego odbywać się będzie na koszt i siłami Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. W sprawdzeniu ilości i jakości towaru uczestniczy przedstawiciel Wykonawcy (konwojent, kierowca). Nie dopuszcza się nie rozładowania towaru do magazynu Zamawiającego. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną.
W przypadku reklamacji złej jakości towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SIWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 1 dzień w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów.
W przypadku nieterminowej lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SIWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
dostawa mrożonek i ryb
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa mrożonek, ryb i ich przetworów wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.8 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy towaru według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy . Dostawy odbywać się będą co najmniej 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 14:30, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Dostarczany asortyment musi być wyprodukowane i dostarczony zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP w oryginalnych opakowaniach z widoczną datą przydatności do spożyci, składem surowcowym oraz z danymi producenta w języku polskim. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie musi być zgodny z Polskimi Normami. Do oferty należy dołączyć etykiety ze szczegółowym składem surowcowym każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD.
Nie określa się i nie dopuszcza ustalania minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru. Dostarczony towar należy dostarczyć do magazynu Zamawiającego i wyładować na podstawione wózki transportowe siłami i na koszt Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Zamawiający w trakcie postępowania może zażądać od Wykonawcy dostarczenia próbek artykułów w celu potwierdzenia jakości i zgodności artykułów ze SIWZ.
Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen.
W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
dostawa owoców i warzyw nietrwałych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa jabłek – minimum w sześciu odmianach gatunkowych, bananów, pomarańczy, mandarynek, warzyw i kiszonych ogórków w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.9 do SIWZ. Owoce i warzywa muszą być pakowane w opakowania o wadze 4-15kg.. Dostawy owoców i warzyw oraz kiszonek odbywać się będą sukcesywnie partiami według zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem od dnia podpisania umowy do 30.06.2021, co wymaga od Wykonawcy możliwości przechowania i transportu w odpowiednich warunkach. Partie towaru należy dostarczyć do magazyn żywności Zamawiającego i rozładować we wskazane przez magazyniera Zamawiającego miejsce, siłami i na koszt Wykonawcy, w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru we wskazane miejsce. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę, towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną.
Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 14:00. Dostarczona partia owoców, warzyw musi być wyprodukowane i dostarczona zgodnie z wymogami Sanepidu i informacją pisemną z danymi producenta. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość i wady ukryte dostarczonych owoców i warzyw oraz udziela na każdą dostarczoną partię 14 dniowej gwarancji. Dostarczone owoce i warzywa muszą być pierwszej klasy i jakości, zdrowe, czyste pozbawione jakichkolwiek zanieczyszczeń. Muszą być wolne od uszkodzeń miąższu i skórki spowodowanych przez szkodniki i uszkodzenia mechaniczne, wolne od nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, świeże, dojrzałe, pozbawione oznak chorób grzybowych, pleśni, parchu i spełniające wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz z ogólnymi normami handlowymi. Dostarczane ogórki kiszone muszą być wyprodukowana i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP w oryginalnych czystych opakowaniach z widoczną datą przydatności do spożycia oraz dane producenta w języku polskim, lub do dostawy każdorazowo dołączony ma być certyfikat z terminem przydatności do spożycia i danymi producenta. Czas, ten nie może być krótszy niż 60 dni od daty dostawy. Zamawiający wymaga dostaw w opakowaniach od 1kg do 15kg szczelnie zamkniętych. Produkt musi być pierwszej klasy i jakości pozbawiony, pleśni, obcych zapachów i smaków. Produkt nie może być rozmiękczony. Ogórki kiszone małej i średniej wielkości nie dopuszcza się ogórków większych niż 10cm długości, ani ogórków nieforemnych, zakręconych. Zamawiający może również żądać od Wykonawcy okazania wyników badania owoców i warzyw na zawartość azotanów i azotynów oraz metali ciężkich. W razie dostarczenia towaru złej jakości niezgodnego z zapisami SIWZ zostanie on zakwestionowany przez Zamawiającego a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na wolny od wad w ciągu 1 godziny. Nie określa się i nie dopuszcza ustalania minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru.
W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
dostawa ziemniaków
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa ziemniaków konsumpcyjnych o żółtym miąższu, odmiany o łatwym odparowywaniu wody. Wielkość ziemniaków w kalibracji od 5,5cm - 6,5cm do 6.5cm-8cm pakowane w worki z siatki o wadze 10-15kg i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.10 do SIWZ. Dostawy ziemniaków odbywać się będą partiami według zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie z tygodniowym wyprzedzeniem na przełomie całego roku również w zimie, co wymaga od Wykonawcy możliwości przechowania i transportu w odpowiednich warunkach. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ustalania terminów dostaw i ilości towaru w zamówionej partii zgodnie ze swoimi potrzebami od 50kg do 6 000kg. Dostawa i rozładunek do magazyn żywności we wskazane przez magazyniera Zamawiającego miejsce w siedzibie Zamawiającego odbędzie się siłami i na koszt Wykonawcy, w okresie od dnia podpisania umowy do 30.06.2021.
Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 14:00. Dostarczona partia ziemniaków musi posiadać informacją pisemną z danymi producenta oraz kopie wpisu do rejestru Producentów Ziemniaków. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość i wady ukryte dostarczonych ziemniaków ( sinienie po ugotowaniu, nadmierne gnicie, wewnętrzne skazy, itp.) oraz udziela na każdą dostarczoną partię 2 miesięcznej gwarancji i w przypadku zaistnienia powyższych usterek zobowiązuje się do wymiany towaru na wolny od wad w czasie 2 dni. Dostarczone ziemniaki muszą być czyste pozbawione ziemi ale nie mogą być przed dostawą myte w wodzie. Muszą być wolne od uszkodzeń miąższu spowodowanych przez szkodniki, wolne od uszkodzeń mechanicznych, wolne od nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, świeże bez kiełków i spełniające wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz z ogólnymi normami handlowymi. Zamawiający może również żądać od Wykonawcy okazania wyników badania ziemniaków na zawartość azotanów, azotynów i metali ciężkich. Przed dostawą każdej partii towaru Zamawiający może zażądać dostarczenia próbki ziemniaków celem sprawdzenia jakości.
W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
dostawa ziemniaków
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa ziemniaków konsumpcyjnych o żółtym miąższu, odmiany o łatwym odparowywaniu wody. Wielkość ziemniaków w kalibracji od 5,5cm - 6,5cm do 6.5cm-8cm pakowane w worki z siatki o wadze 10-15kg i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.10 do SIWZ. Dostawy ziemniaków odbywać się będą partiami według zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie z tygodniowym wyprzedzeniem na przełomie całego roku również w zimie, co wymaga od Wykonawcy możliwości przechowania i transportu w odpowiednich warunkach. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ustalania terminów dostaw i ilości towaru w zamówionej partii zgodnie ze swoimi potrzebami od 50kg do 6 000kg. Dostawa i rozładunek do magazyn żywności we wskazane przez magazyniera Zamawiającego miejsce w siedzibie Zamawiającego odbędzie się siłami i na koszt Wykonawcy, w okresie od dnia podpisania umowy do 30.06.2021.
Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 14:00. Dostarczona partia ziemniaków musi posiadać informacją pisemną z danymi producenta oraz kopie wpisu do rejestru Producentów Ziemniaków. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość i wady ukryte dostarczonych ziemniaków ( sinienie po ugotowaniu, nadmierne gnicie, wewnętrzne skazy, itp.) oraz udziela na każdą dostarczoną partię 2 miesięcznej gwarancji i w przypadku zaistnienia powyższych usterek zobowiązuje się do wymiany towaru na wolny od wad w czasie 2 dni. Dostarczone ziemniaki muszą być czyste pozbawione ziemi ale nie mogą być przed dostawą myte w wodzie. Muszą być wolne od uszkodzeń miąższu spowodowanych przez szkodniki, wolne od uszkodzeń mechanicznych, wolne od nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, świeże bez kiełków i spełniające wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz z ogólnymi normami handlowymi. Zamawiający może również żądać od Wykonawcy okazania wyników badania ziemniaków na zawartość azotanów, azotynów i metali ciężkich. Przed dostawą każdej partii towaru Zamawiający może zażądać dostarczenia próbki ziemniaków celem sprawdzenia jakości.
W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
dostawa warzyw korzeniowych, kapusty czerwonej i kiszonej
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa warzyw korzeniowych, kapustnych świeżych w średniej kalibracji pakowane w worki z siatki o wadze 10-15kg, oraz kapusty kiszonej pakowanej w wiadra 5-10kg i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2.11 do SIWZ. Dostawy warzyw odbywać się będą sukcesywnie partiami według zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem od dnia podpisania umowy do 30.06.2021, co wymaga od Wykonawcy możliwości przechowania i transportu w odpowiednich warunkach. Dostawa i rozładunek do magazyn żywności we wskazane przez magazyniera Zamawiającego miejsce w siedzibie Zamawiającego odbędzie się siłami i na koszt Wykonawcy, w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru we wskazane miejsce. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną.
Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 14:00. Dostarczona partia warzyw musi być dostarczona z informacją pisemną z danymi producenta. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość i wady ukryte dostarczonych warzyw oraz udziela na każdą dostarczoną partię 14 dniowej gwarancji. Dostarczone warzywa muszą być pierwszej klasy i jakości, zdrowe, czyste pozbawione ziemi
. Muszą być wolne od uszkodzeń miąższu i skórki spowodowanych przez szkodniki i mechanicznych, wolne od nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, świeże i spełniające wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz z ogólnymi normami handlowymi. Dostarczana kapusta kiszona musi być wyprodukowana i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP w oryginalnych czystych opakowaniach z widoczną datą przydatności do spożycia oraz dane producenta w języku polskim, lub do dostawy każdorazowo dołączony ma być certyfikat z terminem przydatności do spożycia i danymi producenta. Czas, ten nie może być krótszy niż 60 dni od daty dostawy. Zamawiający wymaga dostaw w opakowaniach od 1kg do 15kg szczelnie zamkniętych. Produkt musi być pierwszej klasy i jakości pozbawiony, pleśni, obcych zapachów i smaków. Produkt nie może być rozmiękczony. Zamawiający może również żądać od Wykonawcy okazania wyników badania warzyw na zawartość azotanów i azotynów oraz metali ciężkich. W razie dostarczenia towaru złej jakości niezgodnego z zapisami SIWZ zostanie on zakwestionowany przez Zamawiającego a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na wolny od wad w ciągu 1 godziny. Nie określa się i nie dopuszcza ustalenia minimalnej ilości, ani wartości zamówionej partii towaru.
W przypadku 2 nieterminowych dostaw towaru z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę na dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
|
| |