GuidZP400 |
611596fb-528f-4132-ae0a-1a97323e48f0
|
Biuletyn |
585329-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Opolu Lubelskim
|
Regon |
60397166000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Owocowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
7
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Opole Lubelskie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
24-300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
81 827 69 00
|
Zamawiajacy fax |
81 827 35 50
|
Zamawiajacy email |
dkw_opole_lubelskie@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Skarb Państwa - Zakład Karny w Opolu Lubelskim
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferta musi zostać złożona w formie pisemnej - pocztą, osobiście lub kurierem. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zakład Karny w Opolu Lubelskim, ul. Owocowa 7, 24-300 Opole Lubelskie
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy mięsa, wędlin i mrożonek
|
Numer referencyjny |
5/Ż/2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
4
|
Okreslenie przedmiotu |
Część I - dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych CPV 15100000-9
ŁOPATKA WIEPRZOWA ŚWIEŻA BEZ SKÓRY I KOŚCI NIENASTRZYKIWANA pakowana próżniowo – termin przydatności do spożycia min. 5 dni od dnia dostawy 600 kg
ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ SKÓRY I KOŚCI mrożona NIENASTRZYKIWANA pakowana próżniowo od 2 kg – do 5 kg. - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 4200 kg.
Część II - dostawy wędlin CPV 15131130 - 5
KIEŁBASA ZWYCZAJNA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 2800 kg,
KIEŁBASA MORTADELA HOMOGENIZOWANA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 3400 kg,
KIEŁBASA PARÓWKOWA -termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1200 kg,
KIEŁBASA PIWNA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostaw 2200 kg,
KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 500 kg
KIEŁBASA SZYNKOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 500 kg,
KIEŁBASA KANAPKOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 1800 kg,
KIEŁBASA ŚNIADANIOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
MIELONKA TYROLSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
KIEŁBASA CHŁOPSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 3600 kg
KIEŁBASA CZOSNKOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
KIEŁBASA LITEWSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
KIEŁBASA ŻYWIECKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 500 kg
KIEŁBASA ŚLĄSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
KIEŁBASA ZIELONOGÓRSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
Część III - dostawy wędlin drobiowych CPV 15131135-0
BLOK DROBIOWY - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 500 kg
KIEŁBASA MORTADELA DROBIOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 500 kg
PARÓWKI DROBIOWE - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 500 kg
BATON DROBIOWY - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 500 kg
Część IV - dostawy produktów głęboko mrożonych CPV 15896000-5
ĆWIARTKA Z KURCZAKA MROŻONA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 3300 kg
MARCHEW MROŻONA KOSTKA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 400 kg
MIESZANKA WARZYWNA MROŻONA /zupa jarzynowa/ 7 SKŁADNIKOWA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 8000 kg
KALAFIOR MROŻONY - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 1200 kg
USZKA Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI MROŻONE - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 60 kg
RYBA MROŻONA KOSTKA glazura max. 10% - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 400 kg
BROKUŁY MROŻONE - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 600 kg
BRUKSELKA MROŻONA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 600 kg
MIĘSO MIELONE DROBIOWE – MROŻONE op. do 1 kg - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 1300 kg
FILET MROŻONY Z PIERSI KURCZAKA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostaw 300 kg
SZPINAK ROZDROBNIONY MROŻONY - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 80 kg
|
Cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2021-10-31T00:00:00+02:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
5. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu:
1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestracji lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca zgodnie z art. 22a ustawy Pzp, może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do przedmiotowego zamówienia, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. W sytuacji, gdy wykonawca wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu polega na zasobach innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, wg wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ (należy złożyć z ofertą).
Zamawiający oceni, czy udostępniane Wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe, lub ich sytuacja finansowa, lub ekonomiczna pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada czy zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13 - 22 i ust. 5 pkt 1 i pkt 4 ustawy Pzp.
W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez Zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienia zasobów nie ponosi winy.
Jeżeli zdolności techniczne, zawodowe lub sytuacja ekonomiczna lub finansowa podmiotu, na zasobach którego polega wykonawca, nie potwierdzają spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez Zamawiającego:
a) zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lub
b) zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne, zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną określoną przez Zamawiającego.
W celu oceny, czy Wykonawca – polegając na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp – będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający może żądać dokumentów, które określają w szczególności:
- zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu,
- sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu przez Wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia publicznego,
- zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego,
- czy podmiot na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu, dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
Zgodnie z § 9 ust. 2 Rozporządzenia w sprawie dokumentów jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia – jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, przedstawia w odniesieniu do tych podmiotów dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania – tj. dokumenty wymienione w rozdziale niniejszej SIWZ.
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
W niniejszym postępowaniu o zamówienie publiczne wymagane jest wniesienie wadium.
Oferta musi zostać zabezpieczona wadium w kwocie:
w części I - 1 000,00 PLN.
w części II – 4 000,00 PLN.
w części III - 500,00 PLN.
w części IV – 2 000,00 PLN.
Wadium w pieniądzu należy wnieść przed upływem terminu składania ofert, w formie przelewu na konto NBP Oddział w Lublinie, nr rachunku: 06 1010 1339 0003 1613 9120 0000.
Pojęcie „wniesienia wadium" należy rozumieć jako fakt wpłynięcia ww. sumy na konto Zamawiającego, a nie datę dokonania polecenia przelewu.
Dowód potwierdzający wniesienie wadium należy dołączyć do oferty.
a) wadium wpłacane na konto Zamawiającego powinno mieć adnotację:
Wadium – nr sprawy 5/Ż/2020, ( oraz z dopiskiem, której części dotyczy np. cz. 1, cz. 2, cz. 3, cz. 4 )
b) Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
- pieniądzu;
- poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
- gwarancjach bankowych;
- gwarancjach ubezpieczeniowych;
- poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2020 r. poz. 299)
Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wadium wniesione w formach innych niż pieniężna Wykonawca deponuje w kasie Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim przed terminem składania ofert.
Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający zdeponowanie wadium w kasie Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim.
Powyższy dokument należy dołączyć w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem.
c) Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę.
d) Wadium wniesione w innej formie niż pieniężna, Wykonawcy będą odbierali osobiście w kasie Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim lub zostanie odesłane do Wykonawcy.
e) Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana:
- odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie,
- zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy
- nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
f) Oferta w trakcie trwania procedury począwszy od terminu składania ofert podanego w SIWZ poprzez wybór oferty do terminu podpisania umowy (termin związania ofertą - 30 dni) powinna być przez cały okres zabezpieczona wadium.
Sposób postępowania ze złożonym wadium określa art. 46 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawa zamówień publicznych (Dz. U. 2019 r. poz. 1843 z późn. zm.)
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
W trakcie obowiązywania umowy Strony dopuszczają:
1) zmiany stawki podatku od towaru i usług (VAT) w stosunku do obowiązującej w dniu zawarcia umowy. Dopuszcza się zmianę cen jednostkowych brutto artykułów do wysokości wynikającej ze zmienionej stawki VAT. Ceny jednostkowe netto nie ulegają zmianom;
2) zmiany przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusi zmianę treści umowy;
3) zmian wynikających z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, a są one korzystne dla Zamawiającego.
|
IV 4 4 data |
2020-09-24T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Część I - dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych CPV 15100000-9
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-10-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
ŁOPATKA WIEPRZOWA ŚWIEŻA BEZ SKÓRY I KOŚCI NIENASTRZYKIWANA pakowana próżniowo – termin przydatności do spożycia min. 5 dni od dnia dostawy kg 600
ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ SKÓRY I KOŚCI mrożona NIENASTRZYKIWANA pakowana próżniowo od 2 kg – do 5 kg. - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy kg 4200.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Część II - dostawy wędlin CPV 15131130 - 5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-10-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
KIEŁBASA ZWYCZAJNA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 2800 kg,
KIEŁBASA MORTADELA HOMOGENIZOWANA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 3400 kg,
KIEŁBASA PARÓWKOWA -termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1200 kg,
KIEŁBASA PIWNA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostaw 2200 kg,
KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 500 kg
KIEŁBASA SZYNKOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 500 kg,
KIEŁBASA KANAPKOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 1800 kg,
KIEŁBASA ŚNIADANIOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
MIELONKA TYROLSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
KIEŁBASA CHŁOPSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 3600 kg
KIEŁBASA CZOSNKOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
KIEŁBASA LITEWSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
KIEŁBASA ŻYWIECKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 500 kg
KIEŁBASA ŚLĄSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
KIEŁBASA ZIELONOGÓRSKA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy 1800 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Część III - dostawy wędlin drobiowych CPV 15131135-0
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131135-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-10-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
BLOK DROBIOWY - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 500 kg
KIEŁBASA MORTADELA DROBIOWA - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 500 kg
PARÓWKI DROBIOWE - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 500 kg
BATON DROBIOWY - termin przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy - 500 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Część IV - dostawy produktów głęboko mrożonych CPV 15896000-5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15896000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-10-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
ĆWIARTKA Z KURCZAKA MROŻONA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 3300 kg
MARCHEW MROŻONA KOSTKA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 400 kg
MIESZANKA WARZYWNA MROŻONA /zupa jarzynowa/ 7 SKŁADNIKOWA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 8000 kg
KALAFIOR MROŻONY - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 1200 kg
USZKA Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI MROŻONE - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 60 kg
RYBA MROŻONA KOSTKA glazura max. 10% - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 400 kg
BROKUŁY MROŻONE - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 600 kg
BRUKSELKA MROŻONA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 600 kg
MIĘSO MIELONE DROBIOWE – MROŻONE op. do 1 kg - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 1300 kg
FILET MROŻONY Z PIERSI KURCZAKA - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostaw 300 kg
SZPINAK ROZDROBNIONY MROŻONY - termin przydatności do spożycia min. 45 dni od dnia dostawy 80 kg
|
| |