| Data publikacji |
2020-11-13 |
| Data zakończenia |
2020-11-20 00:00:00 |
| Instytucja |
Szkoła Podstawowa Nr 7 – Szkoła Sportowa w Lubinie |
| Miejscowość |
Lubin |
| Województwo |
dolnośląskie |
| Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
- Owoce, warzywa i podobne produkty,
- Produkty mleczarskie,
- Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
- Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
- Przetworzone produkty spożywcze,
- Części lamp i sprzętu oświetleniowego
|
Szczegóły
|
| Numer ogłoszenia |
606713-N-2020 |
| Typ dokumentu |
ZP-400 |
| Kod CPV |
150000008, 156000004, 158943004, 155000003, 151000009, 153000001, 152000000, 158100009 |
| Adres strony internetowej siwz |
|
| BZP |
Zobacz
|
| GuidZP400 |
e770126f-8020-498d-a625-771b1f244fb8
|
| Biuletyn |
606713-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa Nr 7 – Szkoła Sportowa w Lubinie
|
| Regon |
391024167
|
| Zamawiajacy adres ulica |
Sybiraków
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
11
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Lubin
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
59-300
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
| Zamawiajacy telefon |
767247300
|
| Zamawiajacy email |
a.tomczuk@zsslubin.pl
|
| Adres strony url |
www.sp7lubin.pl
|
| Adres strony internetowej narzedzia |
www.sp7lubin.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
9
|
| Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
www.sp7lubin.pl
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.sp7lubin.pl
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
osobiście, przez posłańca, za pośrednictwem operatora pocztowego lub firmy kurierskiej
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ul Sybiraków 11; 59-300 Lubin
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 7 – Szkole Sportowej w Lubinie
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
7
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej. Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami zawiera formularz ofertowy będący załącznikiem nr 1 od części 1 do części 7 do SIWZ. Charakterystyka przedmiotu zamówienia obejmuje następujące zadania: Zadanie nr 1 - Dostawa artykułów sypkich, przetworów, wyrobów cukierniczych zgodnie z załącznikiem nr 1 część 1, Zadanie nr 2 - Dostawa gotowych produktów spożywczych zgodnie z załącznikiem nr 1 część 2, Zadanie nr 3 - Dostawa produktów mleczarskich zgodnie z załącznikiem nr 1 część 3, Zadanie nr 4 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych zgodnie z załącznikiem nr 1 część 4, Zadanie nr 5 - Dostawa warzyw, owoców, przetworów owocowo-warzywnych, jajek zgodnie z załącznikiem nr 1 część 5, Zadanie nr 6 - Dostawa produktów głęboko mrożonych zgodnie z załącznikiem nr 1 część 6, Zadanie nr 7 - Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów ciastkarskich zgodnie z załącznikiem nr 1 część 7.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Okres w miesiacach |
12
|
| Data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Informacje na temat katalogow |
Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki: Warzywa i owoce - powinny być świeże, dojrzałe, bez oznak zepsucia i pleśni w szczególności: jabłka: soczyste, słodkie, banany żółte, twarde, bez nalotu plam. Marchewki, pietruszki, seler- bez oznak wysuszenia, ogórki szklarniowe- świeże, twarde, bez opakowania z folii, pomarańcze, mandarynki,- soczyste, bez wysuszonej skórki. Mięso – powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencja elastyczna, jędrna, świeże, bez oznak zmian zapachowych. Produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą mają posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy – tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji. Wędliny na kanapki powinny być pokrojone w plastry. Wyroby wędliniarskie muszą posiadać nie mniej niż 85% mięsa. Bezpośrednio po odbiorze towaru nastąpi potwierdzenie zgodności zamawianego asortymentu ze złożonym zamówieniem. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy. Częstotliwość dostaw: maksymalnie 5 razy w tygodniu do siedziby Zamawiającego. Dostawa produktów odbywać się będzie według uznania Zamawiającego w terminie do godziny 7:30 następnego dnia po dniu złożenia przez niego zamówienia określającego rodzaj oraz ilość produktów. Produkty dostarczane będą przez Wykonawcę własnym transportem, na jego koszt. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego. Dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych czystych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania i przewożenia żywności. Wykonawca dostarczy produkty środkami transportu spełniającymi odpowiednie wymogi sanitarno -higieniczne. Dostarczone produkty muszą spełniać wymagania jakościowe wynikające z obowiązujących przepisów prawa oraz właściwych dla przedmiotu zamówienia norm. Wykonawca odpowiedzialny jest za przestrzeganie zasad systemu HACCP. W przypadku dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: - wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia; - dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, czystych, nieuszkodzonych. Zamawiający zastrzega, iż ilość poszczególnych artykułów wymienionych w załączniku do oferty może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu przedmiotowego i ilościowego zamówień, a tym samym do niewykorzystania w całości zamówionych produktów z uwagi na zmiany ilości żywionych osób lub czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie z tytułu zamówienia mniejszej ilości produktów niż określona w formularzu cenowym. Zamawiający informuje, że przy dostawie artykułów stosuje prawo opcji, co oznacza, że podana ilość artykułów jest wielkością maksymalną, którą należy przyjąć do obliczenia oferty cenowej. Wykonawca będzie realizował zamówienie po cenach jednostkowych zawartych w ofercie na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności.
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r . Prawo zamówień publicznych dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 3 SWIZ.
|
| Zakresie warunkow udzialu |
Załącznik nr 5 SWIZ.
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami. Ceny podane w formularzu ofertowym zawierają ceny jednostkowe poszczególnych produktów oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całego pakietu dostaw. Okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 120 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące po ww. okresie (obniżone lub w przypadku znaczących zmian cen artykułów spożywczych i innych lub podwyższone w związku z sezonowością i odstępczością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen musi być udowodniona pisemnie przez Wykonawcę i uzgadniana z Zamawiającym oraz wymagać będzie jego akceptacji.
|
| IV 4 4 data |
2020-11-20T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 4 jezyki |
język polski
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 1
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15600000-4
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów sypkich, przetworów, wyrobów cukierniczych zgodnie z załącznikiem nr 1 cz 1.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 2
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15894300-4
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa gotowych produktów spożywczych zgodnie z załącznikiem nr 1 cz 2.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 3
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa produktów mleczarskich zgodnie z załącznikiem nr 1 cz 3.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 4
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych zgodnie z załącznikiem nr 1 cz 4.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 5
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa warzyw, owoców, przetworów owocowo-warzywnych, jajek zgodnie z załącznikiem nr 1 cz 5
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 6
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa produktów głęboko mrożonych zgodnie z załącznikiem nr 1 cz 6.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
7
|
| Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 7
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów ciastkarskich zgodnie z załącznikiem nr 1 cz 7.
|
| | |