GuidZP400 |
1f52c270-7c43-45e4-acf2-76456e8580eb
|
Biuletyn |
764901-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Zespolony w Szczecinie
|
Regon |
29027400000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Arkońska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
4
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Szczecin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
71-455
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
91 813 9076,
|
Zamawiajacy fax |
918 139 079
|
Zamawiajacy email |
przetargi@spwsz.szczecin.pl,
|
Adres strony url |
www.spwsz.szczecin.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.spwsz.szczecin.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.spwsz.szczecin.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Składanie ofert odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem: https://portal.smartpzp.pl/spwsz lub za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r. Prawo pocztowe (Dz. U. poz. 1529 oraz z 2015r. poz. 1830), osobiście lub za pośredctwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Kancelaria SPWSZ w Szczecinie przy ul. Broniewskiego 2, 71-460 Szczecin pok. 311, II piętro
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w celu przygotowywania posiłków dla pacjentów SPWSZ w Szczecinie (lokalizacja Zdunowo, ul. Sokołowskiego 11)
|
Numer referencyjny |
EP/220/85/2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych w celu przygotowywania posiłków dla pacjentów SPWSZ w Szczecinie (lokalizacja Zdunowo, ul. Sokołowskiego 11). Przedmiot zamówienia podzielony jest na 13 części (zadania).
2. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ, szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ.
|
Cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2021-04-01T00:00:00+02:00
|
Data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie dokonuje opisu warunku.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie dokonuje opisu warunku.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek w sytuacji, kiedy wykaże, że w okresie trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, co najmniej 2 (dwie) dostawy artykułów żywnościowych polegających na:
Zadanie nr 1 – dostawie warzyw całorocznych o wartości co najmniej 30 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 2 – dostawie warzyw i owoców sezonowych o wartości co najmniej 35 000,00 zł
brutto (każda dostawa)
Zadanie nr 3 – dostawie warzyw kiszonych o wartości co najmniej 12 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 4 – dostawie pieczywa o wartości co najmniej 70 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 5 – dostawie przypraw o wartości co najmniej 10 000,00 zł brutto (każda
dostawa)
Zadanie nr 6 – dostawie jaj o wartości co najmniej 8 000,00 zł brutto (każda
dostawa)
Zadanie nr 7 – dostawie mleka i jego przetworów o wartości co najmniej 100 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 8 – dostawie ryb i konserw rybnych o wartości co najmniej 40 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 9 – dostawie mrożonek o wartości co najmniej 12 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 10 – dostawie drobiu i jego przetworów o wartości co najmniej 80 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 11 – dostawie mięsa i jego przetworów o wartości co najmniej 90 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 12 – dostawie artykułów sypkich o wartości co najmniej 35 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
Zadanie nr 13 – dostawie ziemniaków jadalnych o wartości co najmniej 25 000,00 zł brutto
(każda dostawa)
W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wartość dotychczas wykonanej dostawy powinna odpowiadać wartości wskazanej przez Zamawiającego w treści warunku udziału w postępowaniu.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu, Zamawiający przed udzieleniem zamówienia, wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń i dokumentów:
1) aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
|
Zakresie warunkow udzialu |
W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, Zamawiający przed udzieleniem zamówienia, wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń i dokumentów:
1) w celu wykazania spełnienia warunku udziału w postępowaniu w zakresie posiadania zdolności technicznej lub zawodowej, o którym mowa w rozdziale V pkt 1 ppkt 2 litera c) SIWZ:
a) wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje, bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych, referencje, bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie, powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
Wzór wykazu dostaw stanowi załącznik nr 6 do SIWZ.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, Zamawiający przed udzieleniem zamówienia, wezwie wykonawcę, którego oferta została oceniona najwyżej, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń lub dokumentów:
a) dla ZADANIA NR 6 – jaja - Certyfikat „Ferma wolna od salmonelli” (podstawa prawna: Dyrektywa Rady 92/117/EEC z dnia 17.12.1992 i rozporządzenia w sprawie zwalczania salmonelli i innych określonych czynników chorobotwórczych po dokonaniu kontroli fermy kur niosek) lub aktualne badanie mikrobiologiczne na wykrycie i identyfikację pałeczek salmonelli,
b) dla ZADANIA NR 6 – jaja oraz ZADANIA NR 8 - ryby i konserwy rybne - Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Każdy wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty (sporządzonej według wzoru stanowiącego załączniki nr 2 i 2A do SIWZ):
1) oświadczenie, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ, stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu,
2) oświadczenie, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3A do SIWZ, stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu,
3) zobowiązania podmiotów trzecich, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ wraz z dokumentami (np. odpisy z rejestru, pełnomocnictwa) potwierdzającymi umocowanie osoby/osób, które podpisały zobowiązanie, do reprezentowania podmiotu trzeciego – w przypadku powoływania się przez wykonawcę na zasoby innych podmiotów w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu,
4) odpowiednie pełnomocnictwa lub dokumenty (np. odpisy z rejestru) wykazujące umocowanie osoby podpisującej ofertę do reprezentowania Wykonawcy (jeżeli dotyczy).
2. W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawca, bez wezwania, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp (oryginał). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zgodnie z projektem umowy, stanowiącym załacznik nr 4 do SIWZ, paragraf 6
|
IV 4 4 data |
2021-01-20T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
11:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 1 - Warzywa całoroczne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram/1 sztukę
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 1. Zadanie nr 1 składa się z 12 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 2 - Warzywa i owoce sezonowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do
wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za sztukę /pęczek/kilogram
|
Zalacznik krotki opis |
Szczególowy opisprzedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 2. Zadanie nr 2 składa się z 16 pozycji
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 3 - Warzywa kiszone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczególowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 3. Zadanie nr 3 składa się z 3 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 4 - Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 sztukę / kilogram.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczególowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 4. Zadanie nr 4 składa się z 6 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 5 - Przyprawy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania
umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do
wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę
jednostkową za 1 sztukę / kilogram.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczególowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 5. Zadanie nr 5 składa się z 27 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 6 - Jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania
umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do
wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę
jednostkową za 1 sztukę.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 6. Zadanie nr 6 składa się z 1 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 7 - Mleko i jego przetwory
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do
wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram/ litr / sztukę.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 7. Zadanie nr 7 składa się z 16 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 8 - Ryby i konserwy rybne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do
wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram / sztukę.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 8. Zadanie nr 8 składa się z 7 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 9 - Mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 9. Zadanie nr 9 składa się z 9 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 10 - Drób i jego przetwory
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram / sztukę.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opisprzedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 10. zadanie nr 10 składa się z 19 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 11 - Mięso i jego przetwory
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram / sztukę.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczególowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załacznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 11. Zadanie nr 11 składa się z 27 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 12 - Artykuły sypkie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2020r. do 31.03.2021r., jednakże nie dłużej niż do
wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram / litr / sztukę / opakowanie.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 12. Zadanie nr 12 składa się z 43 pozycji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
13
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie nr 13 - Ziemniaki jadalne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15310000-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2022-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Termin wykonania zamówienia sukcesywnie od daty podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 01.04.2021r. do 31.03.2022r., jednakże nie dłużej niż do wyczerpania maksymalnej kwoty zobowiązania. W ofercie asortymentowo - cenowej należy podać cenę jednostkową za 1 kilogram.
|
Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ dla zadania nr 13. Zadanie nr 13 składa się z 2 pozycji.
|
| |