Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach

Data publikacji 2020-12-21
Data zakończenia 2020-12-30 00:00:00
Instytucja Powiat Chełmski
Miejscowość Chełm
Województwo lubelskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 769491-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach.
2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia obejmuje:Udka (ćwiartki) z kurczaka chłodzone- 2600 kg, Filet z kurczaka świeży, bez wody -600 kg,Korpusy z kurczaka świeże – 1200 kg, Żołądki drobiowe- 30 kg, Serca drobiowe – 30 kg, Wątróbka drobiowa świeża- 500 kg, Kurczak świeży schłodzony- 30 kg, Mięso gulaszowe z indyka rozdrobnione, świeże- 400 kg, Salceson drobiowy - wyrób podrobowy, parzony skład: mięso 39% ( mięso z kurczaka 17%, mięso wieprzowe 15%, mięso z indyka 7%)- 300 kg, Szynka z indyka Składniki : Mięso z indyka 97%,pozostałe 3% - 50 kg, Krakowska drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona skład: 100g produktu wyprodukowano z minimum 107g mięsa suszonapodsuszana – 50 kg, Kurczak faszerowany - wyrób garmażeryjny opiekany, farsz mięsny zawinięty w płaty z filet i skórki kurczaka, łatwy do porcjowania. Skład: mięso z kurczaka minimum 60%- 200 kg, Mielonka drobiowa wędlina rozdrobniona, parzona Składniki: mięso drobiowe z indyka 40%, mięso drobiowe z kurczaka 20%- 40 kg, Parówki drobiowe z indyka - kiełbasa z indyka drobno rozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonce niejadalnej skład: mięso z indyka minimum 64 %- 300 kg, Pasztet drobiowy pieczony. Skład: mięso z kurczaka minimum 65%- 50 kg, Polędwica sopocka drobiowa wędzonka parzona. Skład: mięso z piersi kurczaka minimum 84%- 150 kg, Pieczeń drobiowa wędlina rozdrobniona, pieczona Składniki: mięso drobiowe z indyka 40%, mięso drobiowe z kurczaka 20%- 60 kg, Szynka z piersi indyka wędlina wędzona. Skład: filet z kurczaka minimum 70%- 100 kg, Zwyczajna drobiowa wędlina rozdrobniona podwędzana. Skład: mięso mieszane minimum 60%- 40 kg, Pasztet drobiowy – konserwa. Drobiowy pasztet z dodatkiem wątróbki z kurczaka, mięso z kurczaka minimum 28 %, wątróbka drobiowa minimum 11% -30 kg, Łopatka z kością i ze skórą surowa z małym przerostem tłuszczowym, delikatna i soczysta część górnej kończyny przedniej- 1200 kg, Szynka b/k surowa-mięso soczyste,delikatne,kruche,barwa jasnoróżowa, równomierny oraz niewielki przerost tłuszczowy- 1000 kg, Schab b/k surowy-tkanka mięśniowa jędrna i jednolita,mięso soczyste i delikatne,barwa jasnoróżowa,otoczona z wierzchu błoną- 270 kg, Żeberka paski surowe-50 kg, Goleń wieprzowa- 40 kg, Boczek surowy chudy bez żeber i kości, ze skórą,chłodzony -150 kg, Karkówka wieprzowa surowa,chłodzona bez kości,bez słoniny mięso elastyczne,poprzerastane delikatnie powięziami,soczyste,barwa jasnoróżowa z widocznym przerostem tłuszczowym- 25 kg,, Nogi wieprzowe – 100 kg, Mięso wieprzowe gulaszowe mięso rozdrobnione zawartość tłuszczu nie więcej niż 20%- 450 kg, Słonina wieprzowa bez skóry-450 kg, Smalec-300 kg, Kiełbasa krakowska sucha - kiełbasa grubo rozdrobniona,wędzona,parzona,suszonapodsuszana skład:100g produktu wyprodukowana z minimum 107g mięsa wieprzowego- 300 kg, Kiełbasa żywiecka sucha - kiełbasa grubo rozdrobniona,wędzona,parzona,suszonapodsuszana skład:100g produktu wyprodukowano z minimum 120g mięsa wieprzowego- 300 kg, Kiełbasa toruńska kiełbasa drobno mielona wędzona, parzona skład: 100g produktu wyprodukowane z minimum 110 gram mięsa- 300 kg, Kiełbasa podwawelska kiełbasa drobno mielona wędzona, parzona skład: mięso wieprzowe minimum 72%- 600 kg, Szynkówka kiełbasa z grubo rozdrobnionego mięsa wieprzowego, z dodatkiem wołowiny i słoniny, wędzona, parzona skład: mięso wieprzowe minimum 66%- 50 kg, Boczek wędzony parzony z wyłuskanymi żebrami skład: mięso wieprzowe minimum 93%- 80 kg, Ogonówka wyrób wędzony, obsuszany, parzony skład: mięso wieprzowe minimum 70%- 250 kg, Szynka wieprzowa - wędlina ciemno wędzona, parzona o kruchym delikatnym smaku skład:mięso wieprzowe minimum 82%-200 kg, Baleron gotowany - wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z dodatkiem wody skład: mięso wieprzowe minimum 93%- 250 kg, Lenszmit produkt mielony parzony w osłonce niejadalnej skład: mięso wieprzowe minimum 38%, mięso z indyka minimum 16%, mięso wołowe minimum 8%-300 kg, Pasztetowa wyrób podrobowy z mięsa wieprzowo drobiowego oraz wątroby w naturalnych jelitach wieprzowych skład:surowce wieprzowe minimum 20%,surowce drobiowe minimum 41%-100 kg, Kaszanka wieprzowa wyrób podrobowy parzony, średnio rozdrobniony w naturalnej osłonce skład: mięso wieprzowe minimum18%,wątroba wieprzowa minimum 12%, kasza gryczana- 180 kg, Pieczeń wieprzowa rzymska wędlina pieczona, rozdrobniona skład: minimum 68% mięsa wieprzowego- 200 kg, Pasztet wieprzowy pieczony produkt drobno mielony, pieczony, skład minimum 52% mięsa wieprzowego z dodatkiem wątroby wieprzowej minimum10%- 80 kg, Blok mięsny wędlina drobno mielona parzona w osłonce niejadalnej skład: mięso wieprzowe minimum 30%,mięso drobiowe minimum15%-200 kg, Kiełbasa parówkowa - kiełbasa lekko wędzona, parzona, wieprzowo drobiowa osłonkach naturalnych skład: mięso z kurczaka minimum 26%, mięso wieprzowe minimum 14%- 300 kg, Golonka prasowana Golonka wieprzowa z charakterystyczną galaretką, przyprawiona naturalnie. Skład:mięso wieprzowe 36%, golonka wieprzowa 29%- 200 kg, Szynka mielona blok wieprzowa prasowana skład: mięso wieprzowe minimum 60%- 50 kg, Kiełbasa kanapkowa wędlina rozdrobniona drobno mielona gotowana skład: mięso wieprzowe minimum 58%- 100 kg, Kiełbasa wiejska kiełbasa wieprzowo - wołowa średnio rozdrobniona, wędzona,parzona skład: 100g produktu wyprodukowano z minimum 107g mięsa- 50 kg, Kabanosy, podsuszane cienkie, długie - kiełbasa średnio zmielona, wędzona,parzona skład: mięso wieprzowe minimum 56%- 10 kg, konserwa biwakowa- 30 kg, konserwa wieprzowa- 30 kg, turystyczna- 30 kg, przysmak śniadaniowy0 30 kg, pasztet mazowiecki- 30 kg, flaki wołowe, oczyszczone, krojone, mrożone, skład: żołądki wołowe minimum 80 %- 130 kg.
3. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest wartością szacunkową, w przypadku niezrealizowania ilościowego zakupu przez Zamawiającego w czasie trwania umowy, zakup uważa się za zakończony bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych. Minimalna realizacja ilościowa to 80 % przedmiotu zamówienia.
4. Przedmiot zamówienia będzie spełniał wymagania: ustawy z 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2020, poz 1753), ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz.2021). Przedmiot umowy będzie dostarczany zgodnie z postanowieniami SIWZ i spełniał normy sanitarne.
5. Nazwa i kod określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV):
Główny kod CPV: 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Dodatkowe kody CPV: 15111100-0 Wołowina, 15112000-6 Drób, 15113000-3 Wieprzowina, 15131000-5 Konserwy i przetwory z mięsa, 15131120-2 Produkty wędliniarskie.
6. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcy. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę, w formularzu oferty (załącznik Nr 1 do SIWZ) części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć Podwykonawcom i podania przez Wykonawcę firm (oznaczenie przedsiębiorstwa) Podwykonawców (zgodnie z art. 36b ust. 1 ustawy).
7. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z Podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 ustawy, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca jest zobowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny Podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż Podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia.
8. Jeżeli Zamawiający stwierdzi, że wobec danego Podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, Wykonawca obowiązany jest zastąpić tego Podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia Podwykonawcy.
9. Powierzenie wykonania części zamówienia Podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia.
10. W przypadku powierzenia wykonania zamówienia Podwykonawcom, Wykonawca odpowiada za ich działania, zaniechania, zaniedbania i uchybienia jak za swoje własne.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 f335630d-558e-499b-bc8d-79720c3b413c
Biuletyn 769491-N-2020
Zamawiajacy nazwa Powiat Chełmski
Regon 11019822100000
Zamawiajacy adres ulica Plac Niepodległości
Zamawiajacy adres numer domu 1
Zamawiajacy miejscowosc Chełm
Zamawiajacy kod pocztowy 22-100
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 825 627 501,
Zamawiajacy fax 825 627 510
Zamawiajacy email sekretariat@powiatchelmski.pl,
Adres strony url http://spchelm.bip.lubelskie.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Informacje dodatkowe zamawiajacy Powiat Chełmski przeprowadza postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na rzecz innej jednostki- Domu Pomocy Społecznej w Nowinach zgodnie z Porozumieniem w sprawie przeprowadzenia postępowania i udzielenie zamówienia na sukcesywną dostawę mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach zawartego 4 grudnia 2020 r. na podstawie Uchwały Nr 386/2020 Zarządu Powiatu w Chełmie z dnia 4 grudnia 2020 r. w sprawie zawarcia porozumienia o przygotowaniu i przeprowadzeniu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na sukcesywną dostawę mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach. Zamawiający przeprowadza postępowanie i udzieli zamówienia na rzecz innej jednostki na podstawie art. 16 ust. 4 ustawy.
Rodzaj zamawiajacego 2
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia http://spchelm.bip.lubelskie.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://spchelm.bip.lubelskie.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny złożenie oferty wymagane jest pod rygorem nieważności w formie pisemnej w siedzibie Zamawiającego osobiście, za pośrednictwem pocztowego operatora lub posłańca
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Powiat Chełmski, Plac Niepodległości 1, 22-100 Chełm, I piętro, pokój nr 127 (Punkt Kancelaryjny)
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach
Numer referencyjny OG.272.1.62.2020
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach. 2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia obejmuje:Udka (ćwiartki) z kurczaka chłodzone- 2600 kg, Filet z kurczaka świeży, bez wody -600 kg,Korpusy z kurczaka świeże – 1200 kg, Żołądki drobiowe- 30 kg, Serca drobiowe – 30 kg, Wątróbka drobiowa świeża- 500 kg, Kurczak świeży schłodzony- 30 kg, Mięso gulaszowe z indyka rozdrobnione, świeże- 400 kg, Salceson drobiowy - wyrób podrobowy, parzony skład: mięso 39% ( mięso z kurczaka 17%, mięso wieprzowe 15%, mięso z indyka 7%)- 300 kg, Szynka z indyka Składniki : Mięso z indyka 97%,pozostałe 3% - 50 kg, Krakowska drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona skład: 100g produktu wyprodukowano z minimum 107g mięsa suszona\podsuszana – 50 kg, Kurczak faszerowany - wyrób garmażeryjny opiekany, farsz mięsny zawinięty w płaty z filet i skórki kurczaka, łatwy do porcjowania. Skład: mięso z kurczaka minimum 60%- 200 kg, Mielonka drobiowa wędlina rozdrobniona, parzona Składniki: mięso drobiowe z indyka 40%, mięso drobiowe z kurczaka 20%- 40 kg, Parówki drobiowe z indyka - kiełbasa z indyka drobno rozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonce niejadalnej skład: mięso z indyka minimum 64 %- 300 kg, Pasztet drobiowy pieczony. Skład: mięso z kurczaka minimum 65%- 50 kg, Polędwica sopocka drobiowa wędzonka parzona. Skład: mięso z piersi kurczaka minimum 84%- 150 kg, Pieczeń drobiowa wędlina rozdrobniona, pieczona Składniki: mięso drobiowe z indyka 40%, mięso drobiowe z kurczaka 20%- 60 kg, Szynka z piersi indyka wędlina wędzona. Skład: filet z kurczaka minimum 70%- 100 kg, Zwyczajna drobiowa wędlina rozdrobniona podwędzana. Skład: mięso mieszane minimum 60%- 40 kg, Pasztet drobiowy – konserwa. Drobiowy pasztet z dodatkiem wątróbki z kurczaka, mięso z kurczaka minimum 28 %, wątróbka drobiowa minimum 11% -30 kg, Łopatka z kością i ze skórą surowa z małym przerostem tłuszczowym, delikatna i soczysta część górnej kończyny przedniej- 1200 kg, Szynka b/k surowa-mięso soczyste,delikatne,kruche,barwa jasnoróżowa, równomierny oraz niewielki przerost tłuszczowy- 1000 kg, Schab b/k surowy-tkanka mięśniowa jędrna i jednolita,mięso soczyste i delikatne,barwa jasnoróżowa,otoczona z wierzchu błoną- 270 kg, Żeberka paski surowe-50 kg, Goleń wieprzowa- 40 kg, Boczek surowy chudy bez żeber i kości, ze skórą,chłodzony -150 kg, Karkówka wieprzowa surowa,chłodzona bez kości,bez słoniny mięso elastyczne,poprzerastane delikatnie powięziami,soczyste,barwa jasnoróżowa z widocznym przerostem tłuszczowym- 25 kg,, Nogi wieprzowe – 100 kg, Mięso wieprzowe gulaszowe mięso rozdrobnione zawartość tłuszczu nie więcej niż 20%- 450 kg, Słonina wieprzowa bez skóry-450 kg, Smalec-300 kg, Kiełbasa krakowska sucha - kiełbasa grubo rozdrobniona,wędzona,parzona,suszona\podsuszana skład:100g produktu wyprodukowana z minimum 107g mięsa wieprzowego- 300 kg, Kiełbasa żywiecka sucha - kiełbasa grubo rozdrobniona,wędzona,parzona,suszona\podsuszana skład:100g produktu wyprodukowano z minimum 120g mięsa wieprzowego- 300 kg, Kiełbasa toruńska kiełbasa drobno mielona wędzona, parzona skład: 100g produktu wyprodukowane z minimum 110 gram mięsa- 300 kg, Kiełbasa podwawelska kiełbasa drobno mielona wędzona, parzona skład: mięso wieprzowe minimum 72%- 600 kg, Szynkówka kiełbasa z grubo rozdrobnionego mięsa wieprzowego, z dodatkiem wołowiny i słoniny, wędzona, parzona skład: mięso wieprzowe minimum 66%- 50 kg, Boczek wędzony parzony z wyłuskanymi żebrami skład: mięso wieprzowe minimum 93%- 80 kg, Ogonówka wyrób wędzony, obsuszany, parzony skład: mięso wieprzowe minimum 70%- 250 kg, Szynka wieprzowa - wędlina ciemno wędzona, parzona o kruchym delikatnym smaku skład:mięso wieprzowe minimum 82%-200 kg, Baleron gotowany - wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z dodatkiem wody skład: mięso wieprzowe minimum 93%- 250 kg, Lenszmit produkt mielony parzony w osłonce niejadalnej skład: mięso wieprzowe minimum 38%, mięso z indyka minimum 16%, mięso wołowe minimum 8%-300 kg, Pasztetowa wyrób podrobowy z mięsa wieprzowo drobiowego oraz wątroby w naturalnych jelitach wieprzowych skład:surowce wieprzowe minimum 20%,surowce drobiowe minimum 41%-100 kg, Kaszanka wieprzowa wyrób podrobowy parzony, średnio rozdrobniony w naturalnej osłonce skład: mięso wieprzowe minimum18%,wątroba wieprzowa minimum 12%, kasza gryczana- 180 kg, Pieczeń wieprzowa rzymska wędlina pieczona, rozdrobniona skład: minimum 68% mięsa wieprzowego- 200 kg, Pasztet wieprzowy pieczony produkt drobno mielony, pieczony, skład minimum 52% mięsa wieprzowego z dodatkiem wątroby wieprzowej minimum10%- 80 kg, Blok mięsny wędlina drobno mielona parzona w osłonce niejadalnej skład: mięso wieprzowe minimum 30%,mięso drobiowe minimum15%-200 kg, Kiełbasa parówkowa - kiełbasa lekko wędzona, parzona, wieprzowo drobiowa osłonkach naturalnych skład: mięso z kurczaka minimum 26%, mięso wieprzowe minimum 14%- 300 kg, Golonka prasowana Golonka wieprzowa z charakterystyczną galaretką, przyprawiona naturalnie. Skład:mięso wieprzowe 36%, golonka wieprzowa 29%- 200 kg, Szynka mielona blok wieprzowa prasowana skład: mięso wieprzowe minimum 60%- 50 kg, Kiełbasa kanapkowa wędlina rozdrobniona drobno mielona gotowana skład: mięso wieprzowe minimum 58%- 100 kg, Kiełbasa wiejska kiełbasa wieprzowo - wołowa średnio rozdrobniona, wędzona,parzona skład: 100g produktu wyprodukowano z minimum 107g mięsa- 50 kg, Kabanosy, podsuszane cienkie, długie - kiełbasa średnio zmielona, wędzona,parzona skład: mięso wieprzowe minimum 56%- 10 kg, konserwa biwakowa- 30 kg, konserwa wieprzowa- 30 kg, turystyczna- 30 kg, przysmak śniadaniowy0 30 kg, pasztet mazowiecki- 30 kg, flaki wołowe, oczyszczone, krojone, mrożone, skład: żołądki wołowe minimum 80 %- 130 kg. 3. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest wartością szacunkową, w przypadku niezrealizowania ilościowego zakupu przez Zamawiającego w czasie trwania umowy, zakup uważa się za zakończony bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych. Minimalna realizacja ilościowa to 80 % przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia będzie spełniał wymagania: ustawy z 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2020, poz 1753), ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz.2021). Przedmiot umowy będzie dostarczany zgodnie z postanowieniami SIWZ i spełniał normy sanitarne. 5. Nazwa i kod określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): Główny kod CPV: 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Dodatkowe kody CPV: 15111100-0 Wołowina, 15112000-6 Drób, 15113000-3 Wieprzowina, 15131000-5 Konserwy i przetwory z mięsa, 15131120-2 Produkty wędliniarskie. 6. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcy. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę, w formularzu oferty (załącznik Nr 1 do SIWZ) części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć Podwykonawcom i podania przez Wykonawcę firm (oznaczenie przedsiębiorstwa) Podwykonawców (zgodnie z art. 36b ust. 1 ustawy). 7. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z Podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 ustawy, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca jest zobowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny Podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż Podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. 8. Jeżeli Zamawiający stwierdzi, że wobec danego Podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, Wykonawca obowiązany jest zastąpić tego Podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia Podwykonawcy. 9. Powierzenie wykonania części zamówienia Podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia. 10. W przypadku powierzenia wykonania zamówienia Podwykonawcom, Wykonawca odpowiada za ich działania, zaniechania, zaniedbania i uchybienia jak za swoje własne.
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu, Wykonawca jest zobowiązany złożyć na wezwanie Zamawiającego następujące dokumenty (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem), które powinny być aktualne na dzień ich złożenia: Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się ww. dokumentu, zastępuje się go dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. Zamawiający żąda od Wykonawcy przedstawienia dokumentów (odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji), dotyczących Podwykonawcy, któremu zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia, a który nie jest podmiotem, na którego zdolnościach Wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy. Jeżeli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać Wykonawców, do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu z postępowania, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już aktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumentów. Postanowienia art. 26 ust. 3-4 ustawy stosuje się odpowiednio. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 3 ustawy, jeżeli Zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego Wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2020 r., poz. 346).
Inne dokumenty niewymienione Wykaz oświadczeń składanych przez Wykonawcę w celu potwierdzenia, że spełnia warunki udziału w postępowaniu oraz nie podlega wykluczeniu, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 i 3 ustawy: 1. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą aktualne na dzień składania ofert, w formie oryginału, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Informacje zawarte w oświadczeniach, wymienionych w pkt VI.1,stanowią wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw do wykluczenia, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt VI.1 SIWZ. 4. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu, zamieszcza informację o Podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt VI.1 SIWZ. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem, dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Oświadczenie należy złożyć w oryginale. Informacja dla Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcja, spółki cywilne): Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy występujący wspólnie ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia stosuje się odpowiednio przepisy ustawy dotyczące Wykonawców. Wykonawcy występujący wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Dokument ten potwierdza brak podstaw do wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje brak podstaw do wykluczenia. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez Wykonawców oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, składa każdy z Wykonawców. 5. Z postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający wykluczy Wykonawcę, w stosunku do którego otwarto likwidację, w zatwierdzonym przez sąd układzie w postępowaniu restrukturyzacyjnym jest przewidziane zaspokojenie wierzycieli przez likwidację jego majątku lub sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 332 ust. 1 ustawy z dnia 15 maja 2015 r.- Prawo restrukturyzacyjne (Dz. U. z 2020 r., poz. 814) lub którego upadłość ogłoszono, z wyjątkiem Wykonawcy, który po ogłoszeniu upadłości zawarł układ zatwierdzony prawomocnym postanowieniem sądu, jeżeli układ nie przewiduje zaspokojenia wierzycieli przez likwidację majątku upadłego, chyba, że sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 366 ust. 1 ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. - Prawo upadłościowe (Dz. U. z 2019 r., poz.498 z późn. zm.). 6. Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawców: 1) na podstawie określonej w art. 24 ust. 1 pkt 12- 23 ustawy, 2) na podstawie określonej w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. 7. Wykonawca, który podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 13 i 14 oraz 16– 20 ustawy, może przedstawić dowody na to, że podjęte przez niego środki są wystarczające do wykazania jego rzetelności, w szczególności udowodnić naprawienie szkody wyrządzonej przestępstwem lub przestępstwem skarbowym, zadośćuczynienie pieniężne za doznaną krzywdę lub naprawienie szkody, wyczerpujące wyjaśnienie stanu faktycznego oraz współpracę z organami ścigania oraz podjęcie konkretnych środków technicznych, organizacyjnych i kadrowych, które są odpowiednie dla zapobiegania dalszym przestępstwom lub przestępstwom skarbowym lub nieprawidłowemu postępowaniu Wykonawcy. Regulacji, o której mowa w zdaniu pierwszym nie stosuje się, jeżeli wobec Wykonawcy, będącego podmiotem zbiorowym, orzeczono prawomocnym wyrokiem sądu zakaz ubiegania się o udzielenie zamówienia oraz nie upłynął określony w tym wyroku okres obowiązywania tego zakazu. Wykonawca nie podlega wykluczeniu, jeżeli Zamawiający, uwzględniając wagę i szczególne okoliczności czynu Wykonawcy, uzna za wystarczające dowody przedstawione na podstawie wyżej wymienionych informacji. 8. Postanowienia art. 24 ust. 7-10 ustawy stosuje się odpowiednio. 9. Zamawiający może wykluczyć Wykonawcę na każdym etapie postępowania o udzielenie zamówienia. 10. Ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający wymaga od wybranego Wykonawcy aby zawarł z nim umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający przewiduje zmiany istotnych postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. Zmiany do umowy następują na pisemny wniosek jednej ze stron wraz z uzasadnieniem konieczności wprowadzenia tych zmian. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany istotnych postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w zakresie terminu realizacji umowy, gdy jest ona spowodowana działaniem siły wyższej (tj. zdarzeniem losowym wywołanym przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć ani mu zapobiec lub przezwyciężyć poprzez działanie z dochowaniem należytej staranności w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach) uniemożliwiającej wykonania przedmiotu umowy w określonym pierwotnie terminie. Zmiana terminu realizacji przedmiotu umowy nastąpi o okres działania siły wyższej oraz czas potrzebny do usunięcia skutków tego działania. Prawa i obowiązki wynikające z zawartej umowy nie mogą być przenoszone bez zgody stron na rzecz osób trzecich.
IV 4 4 data 2020-12-30T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki Język polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Klauzula informacyjna z art. 13 RODO w celu związanym z postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego Zgodnie z art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L.2016.119.1), dalej „RODO” Zamawiający informuje, że: 1.Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest: Powiat Chełmski, Plac Niepodległości 1, 22-100 Chełm, tel. 82 562 75 01, faks 82 562 75 10, e-mail: sekretariat@powiatchelmski.pl. 2.Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych: iod@powiatchelmski.pl, tel. 82 562 75 04. 3.Pana/Pani dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn.: „Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach”, Znak sprawy OG.272.1.62.2020, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego. 4.Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), dalej „ustawa Pzp”. 5.Pana/Pani dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, a po tym czasie przez okres wskazany w przepisach prawa. 6.Obowiązek podania przez Pana/Panią danych osobowych bezpośrednio dotyczących Pana/Pani jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp. 7.W odniesieniu do Pana/Pani danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO. 8. Posiada Pan/Pani: 1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pana/Pani dotyczących; 2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych Pana/Pani dotyczących*; 3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO**; 4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Pan/Pani uzna, że przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pana/Pani narusza przepisy RODO. 9. Nie przysługuje Panu/Pani: 1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; 2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; 3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Pana/Pani jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. *Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. **Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

Criterion

Kryteria termin płatności faktury
Znaczenie 10,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria termin realizacji dostaw
Znaczenie 30,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)