Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych dla stołówki szkolnej w Zespole Edukacyjnym w Bytnicy.
Część I: Mięso, produkty mięsne, wędliny CPV15100000-9
Część II: Owoce i warzywa CPV15300000-1
Część III: Drób i produkty drobiowe CPV 15112000-6
Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Podane w załączniku nr 1 wielkości są szacunkową wielkością zapotrzebowania na żywność w 2014 roku i mogą ulec zmniejszeniu.
Uwaga! Jeśli w jakimkolwiek punkcie załącznika nr 1 użyto nazwy towarowej - Wykonawca może złożyć ofertę na towar równoważny do towaru, który wymieniono przy użyciu nazwy towarowej. W tym wypadku wszelkie ryzyko (w tym koszty ewentualnych ekspertyz) związane z udowodnieniem tzw. (równoważności) artykułów żywnościowych wskazanych w formularzu ofertowym, spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest w takim przypadku wykazać, że dostarczone przez niego artykuły spełniają takie same wymagania jak produkty określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. Parametrów.
Wykonawca będzie realizował dostawy własnym transportem i na własne ryzyko. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia artykułów żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Żywność będzie dostarczana w pojemnikach Wykonawcy, za które nie będzie pobierał opłat (np. kaucji). Zamawiający będzie zobowiązany do zwrotu pojemników Wykonawcy.
Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie lub osobiście potwierdzonych pisemnie. Przed wydaniem żywności ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem zostanie sprawdzona przez wyznaczonego przedstawiciela Zamawiającego. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w systemie HACAP.
Dostarczana żywność musi być świeża, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia (artykuły charakteryzujące się krótkim terminem spożycia muszą zostać dostarczone na minimum 7 dni przed upływem terminu przydatności do spożycia), nie mrożona (nie dotyczy mrożonek) oraz cechować się wysokimi walorami smakowymi.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, wypełnionych w całości zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ.
Zamawiający dopuszcza ich zmianę w przypadku wyczerpania limitu środków przeznaczonych na realizację zamówienia.
W przypadku zmiany liczby żywionych dzieci (liczba uczęszczających ,okres wakacyjny, okres ferii zimowych, przerw między świętami oraz okres zwiększonej zachorowalności i zorganizowanych wyjazdów na wycieczki, zawody itp.) zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne.
Opisdostawa mięsa wieprzowego, kiełbasy, parówki, szynki, boczkudostawa ogórki świeże, ogórki kiszone, kapusta kiszona, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta pekińska, kalafior, szczypior, cebula, seler korzeń, pietruszka korzeń, marchew, por, sałata, pomidory, rzodkiewka, pieczarki, papryka, buraczki, brokuły, arbuz, banany, brzoskwinie, cytryna, gruszki, pomarańcze, truskawki, winogrona, mandarynki, jabłka, ziemniakidostawa ćwiartka z kurczaka świeża, filet z kurczaka świeży, porcja rosołowa świeża, wątróbka z kurczaka świeża, żołądki z kurczaka świeże, szynka drobiowa mielonka, filet z indyka wędzony. |