Sukcesywne dostawy na ziemiopłody do Zakładu Karnego w Czarnem na rok 2014/2015. 1) Ziemniaki - 180.000 kg, 2) Marchew-42.000 kg, 3) Burak czerwony- 17.000 kg, 4) Kapusta biała -22.000 kg, 5) Seler- 5.500 kg, 6) Cebula-18.000 kg, 7) Jabłka - 32.000 kg, 8) Kapusta kiszona - 15.000 kg , 9) Ogórek kiszony -13.000 kg ,10) Groch - 1.200 kg, 11) Fasola gruba typ Jaś -3.000 kg Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, według części zamówienia opisanych poniżej. Oferta musi zawierać całość danej części:
Część I
1)Ziemniaki jadalne workowane ( 25 lub 30 kg) - 180.000 kg
Część II
Warzywa workowane po (25 lub 30 kg)
1) Marchew jadalna - 42.000 kg
2) Burak czerwony - 17.000 kg
3) Kapusta biała - 22.000 kg
4) Seler - 5.500 kg
5) Cebula - 18.000 kg
Część III
1) Jabłka (o gramaturze od 120 do 150g) - 32.000 kg
Część IV
1) Kapusta kiszona -15.000 kg
2) Ogórek kiszony -13.000 kg
Część V
1) Groch - 1.200 kg
2) Fasola gruba Typ. Jaś - 3.000 kg
OpisZiemniaki jadalne workowane ( 25 lub 30 kg)-180.000 kg o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, czyste, suche, jedno odmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej 6 cm. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych do 30 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości.Warzywa workowane po (25 lub 30 kg)1)Marchew jadalna- 42.000 kg,2) Burak czerwony- 17.000 kg, 3) Kapusta biała 22.000 kg, 4)Seler - 5.500 kg, 5) Cebula- 18.000 kg.
Warzywa - mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe - nie dopuszcza się warzyw z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone.Jabłka (o gramaturze od 120 do 150g)- 32.000 kg. Jabłka - o gramaturze od 120 do 150g, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe - nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone.Kapusta kiszona -15.000 kg, Ogórek kiszony -13.000 kg
Ogórki kiszone -dostarczane w beczkach , całe, zdrowe - nie dopuszcza się ogórków kiszonych z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.
Kapusta kiszona -dostarczane w beczkach - nie dopuszcza się kapusty kiszonej
z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią ją niezdatną do spożycia, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.Groch - 1.200 kg, Fasola gruba Typ. Jaś - 3.000 kg
Fasola - ziarno całe, zdrowe, suche - nie dopuszcza się fasoli z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.
Groch - ziarno całe, zdrowe, suche - nie dopuszcza się grochu z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. |