Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę niżej wymienionych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego, podzielonych na zadania: ZADANIE I - Mięso, wędliny, podroby 1. mięso wołowe gulaszowe, bez kości, chude, nieznacznie ścięgniste, świeże w ilości 1 600 kg, 2. mięso wieprzowe gulaszowe, bez kości, nieznacznie ścięgniste, nieznacznie tłuste, dopuszczalna zawartość tłuszczu do 30 %, w ilości 3 200 kg, 3. mięso mielone wieprzowe, dopuszczalna zawartość tłuszczu do 30 %, bez dodatków, w ilości 3 200 kg, 4. hamburger wieprzowy, w ilości 1 500 kg,
5. kiełbasa zwyczajna, w ilości 3 500 kg, 6. kiełbasa toruńska, w ilości 2 200 kg, 7. kiełbasa krakowska parzona, w ilości 1 700 kg, 8. kiełbasa lencz w osłonce foliowej, w ilości 3 400 kg, 9. kiełbasa mortadela w osłonce foliowej, w ilości 4 000 kg,10. szynka mielona, wieprzowa, prasowana, w osłonce foliowej, w ilości 1 200 kg, 11. podgardle wędzone, w ilości 200 kg,
12. kaszanka, w ilości 2 200 kg, 13. salceson w osłonce foliowej, w ilości 3 400 kg, 14. pieczeń rzymska, w ilości 3 000 kg, 15. kiszka wątrobiana, w ilości 1 700 kg, 16. mielonka prasowana w osłonce foliowej, w ilości 3 400 kg,
17. wątroba wieprzowa, świeża, w ilości 1 400 kg, 18. serca wieprzowe, świeże, w ilości 1 200 kg, 19. słonina b/s, w ilości 450 kg, 20. smalec wieprzowy, w ilości 450 kg. 21. sznycel wieprzowo-drobiowy, w ilości 500 kg.
22. kiełbasa kminkowa, w ilości 500 kg.ZADANIE II - Mięso, wędliny, podroby drobiowe 1. parówki drobiowe, w ilości 1 200 kg, 2. baleron drobiowy, w ilości 2 300 kg, 3. polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, w ilości 800 kg, 4. mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, w ilości 1 000 kg, 5. kiełbasa drobiowa zwyczajna, w ilości 2 400 kg, 6. szynka drobiowa gotowana, prasowana, w osłonce foliowej, w ilości 1 500 kg, 7. pasztet drobiowy pieczony, w ilości 1 200 kg, 8. pasztetowa drobiowa, w ilości 1 000 kg,
9. pieczeń drobiowa, w ilości 1 500 kg,10. mielonka z indyka, prasowana, w osłonce foliowej, w ilości 800 kg, 11. wątroba drobiowa, świeża, w ilości 1 000 kg, 12. żołądki drobiowe, świeże, w ilości 600 kg, 13. hamburger drobiowy, w ilości 1 500 kg. 14. filet prasowany z kurczaka, w ilości 500 kg. ZADANIE III - Konserwy mięsne 1. konserwa turystyczna - w opakowaniu jednostkowym 300g, z samootwieraczem w ilości 1 700 kg, 2. konserwa przysmak śniadaniowy - w opakowaniu jednostkowym 300g, z samootwieraczem
w ilości 1 700 kg, 3. pasztet drobiowy - alumpak - w opakowaniu jednostkowym 100 - 130 g, w ilości 200 kg, 4. pasztet wieprzowy - alumpak - w opakowaniu jednostkowym 100 - 130 g, w ilości 200 kg.5. mielonka tyrolska - alumpak - opakowaniu jednostkowym 100 -130g, w ilości 200 kg.
1. Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 2.Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza oraz magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza.
3. Transport artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy.4.Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy.5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6. Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego do magazynów zamawiającego odbywać się będzie raz w tygodniu (oprócz konserw), w godz. 8.00 - 13.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt.
7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m. 8. Termin przydatności do spożycia nie może być krótszy niż 7 dni dla wędlin, 3 dni dla mięs i podrobów, 90 dni dla konserw, liczony od dnia dostawy. 9. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą, normami europejskimi itp.
10. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane:
- nazwę produktu,- dane dotyczące składników występujących w produkcie,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,- dane identyfikujące producenta,- zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu,- warunki przechowywania w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,- oznaczenie partii produkcji,- klasę jakości handlowej. |