Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Jednostka Wojskowa Nr 1155 Kraków - Balice
|
Ulica |
Kraków 50
|
Nr domu |
50
|
Miejscowość |
Kraków
|
Kod Pocztowy |
30-901
|
Województwo |
małopolskie
|
Tel |
012 6396250
|
Fax |
012 6396269
|
Regon |
35013887100000
|
E-mail |
balice@wp.pl
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Inny: Jednostka Wojskowa
|
Rodzaj zam inny |
Jednostka Wojskowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Tak
|
Liczba częsci |
3
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
31/12/2015
|
Wadium |
Nie dotyczy
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Wykonawca wykaże składając ofertę, że posiada aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 ze zm.), określającą rodzaj i zakres działalności;
W celu oceny spełniania w/w warunku zamawiający żąda przedstawienia dokumentu wskazanego
w pkt VI. A ppkt. 2 SIWZ
|
Wiedza |
Wykonawca wykaże składając ofertę w zakresie zadania nr 1 i zadania nr 2, że wykonał lub wykonuje w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych z podaniem ich, wartości, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te były wykonane oraz załączy dowody czy dostawy te zostały lub są wykonywane należycie.
Dowodami dotyczącymi dostaw, określającymi czy dostawy te zostały wykonane należycie, są poświadczenia, z tym, że w odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw okresowych lub ciągłych, poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, a przypadku gdy wykonawca z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze nie jest w stanie uzyskać poświadczenia - inne dokumenty.
W celu oceny spełniania w/w warunku zamawiający żąda przedstawienia dokumentu wskazanego w pkt VI. A ppkt. 3 SIWZ.
Spełnieniem przez wykonawcę w zakresie zadania nr 1 i zadania nr 2 warunku udziału w postępowaniu w zakresie posiadania wiedzy i doświadczenia będzie wykazanie przez wykonawcę w zał. nr 7 do SIWZ co najmniej jednej należycie wykonanej dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż:dla zadania nr 1- Dostawa przetworów owocowo-warzywnych do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko- 70 000,00 zł; dla zadania nr 2- Dostawa artykułów ogólnospożywczych i wody do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko- 70 000,00 zł każda dostawa wraz z dowodami określającymi czy dostawa ta została wykonana lub jest wykonywana należycie.
W przypadku składania ofert na jedno zadanie wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż wartość określona wyżej dla poszczególnego zadania (np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizację zamówienia w zakresie zadania nr 1 wówczas musi wykazać należyte wykonanie jednej dostawy, której przedmiotem są dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż 70.000,00 złotych każda).
W przypadku składania oferty na zadanie nr 1 oraz zadanie nr 2, wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż 70.000,00 złotych
|
Potencjał |
Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy
|
Zdolne |
Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy
|
Sytuacja |
Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 5 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 |
Wykazanie przez wykonawcę w zał. nr 7 do SIWZ co najmniej jednej należycie wykonanej dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż:dla zadania nr 1- Dostawa przetworów owocowo-warzywnych do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko- 70 000,00 zł; dla zadania nr 2- Dostawa artykułów ogólnospożywczych i wody do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko- 70 000,00 zł każda dostawa wraz z dowodami określającymi czy dostawa ta została wykonana lub jest wykonywana należycie.
W przypadku składania ofert na jedno zadanie wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż wartość określona wyżej dla poszczególnego zadania (np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizację zamówienia w zakresie zadania nr 1 wówczas musi wykazać należyte wykonanie jednej dostawy, której przedmiotem są dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż 70.000,00 złotych każda).
W przypadku składania oferty na zadanie nr 1 oraz zadanie nr 2, wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż 70.000,00 złotych
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Dok potw 1 |
Tak
|
Inne dokumenty |
1.Druk Oferta, sporządzony wg wymagań SIWZ, zgodnie z zał. nr 1 do SIWZ - Oferta.
2.Prawidłowo wypełniony zał. nr 5 A - C do SIWZ - Szczegółowa oferta cenowa - zadanie nr 1 - 3 w zakresie zadań, których realizację Wykonawca oferuje 3.W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy towaru spełniają wymagania określone przez zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty aktualny, dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) w jednej z następujących form:Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
4. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
1.Zamawiający ma prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów (przetworów owocowo-warzywnych, artykułów spożywczych i wody) określonych w zał. nr 5 A - C do SIWZ przy zachowaniu następujących warunków:
- zmiana wynika z potrzeb, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy,
- zmiana nie powoduje przekroczenia maksymalnej wartości umowy brutto,
- zmiana wynika z nieprzyznania środków finansowych na realizacje przedmiotu zamówienia.
2. Wszystkie ceny jednostkowe netto określone w ofercie będą obowiązywały do upływu pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy, tj. do końca miesiąca maja 2015r., bez możliwości waloryzacji. Po tym okresie, na pisemny wniosek zamawiającego lub wykonawcy, ceny jednostkowe neto mogą być waloryzowane według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych - żywność i napoje bezalkoholowe, opublikowanego przez GUS, nie częściej jednak niż dwa razy w okresie obowiązywania umowy, po upływie pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy, przy zmianie wskaźnika przekraczającej 5 punktów procentowych.
3. Zmiana osób przewidzianych do współpracy nie wymaga aneksu lecz pisemnej notyfikacji
|
Kod kryterium |
A
|
Adres strony internetowej siwz |
www.8bltr.wp.mil.pl (zamówienia publiczne - w oparciu o PZP)
|
Adres uzyskania siwz |
Jednostka Wojskowa 1155, 30-901 Kraków- Balice, budynek nr 2 (sztab) pok. nr 15, w godzinach 8.00 - 15.00 (w dni robocze) począwszy od dnia 25.11.2014r.
|
Data składania wniosków |
05/12/2014
|
Godzina składania wniosków |
10:00
|
Miejsce |
Jednostka Wojskowa 1155, 30-901 Kraków- Balice, budynek nr 2 (sztab) pok. nr 15 - kancelaria jawna w godzinach 8.00 - 15.00 (w dni robocze)
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Czy unieważnienie |
Nie
|