1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Puławach na rok 2015 tj. sprzedaż i dostawa artykułów określonych w częściach od nr I do nr IX.
2.Zamówienie będzie realizowane w następujących częściach:
Część I RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE - CPV 15800000-6
Część II OWOCE- WARZYWA I PODOBNE PRODUKTY - CPV 15300000-1
Część III RYBY MROŻONE, FILETY RYBNE I POZOSTAŁE MIĘSO RYB - CPV 15220000-6
Część IV PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE - CPV 15810000-9
Część V JAJA - CPV 03142500-3
Część VI DRÓB - CPV 15112000-6
Część VII WARZYWA MROŻONE - CPV 15331170-9
Część VIII PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIESO I PRODUKTY MIĘSNE- CPV 15100000-9
Część IX PRODUKTY MLECZARSKIE - CPV 15500000-3
3.Szczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w częściach od nr I do nr IX, który stanowi załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji.
4.Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w produkty żywnościowe w pierwszym gatunku, o odpowiednio długim terminie ważności (nie mniej niż 60% całkowitego okresu przydatności do spożycia) w zależności od dostarczanego asortymentu oraz cechami podanymi w SIWZ.
5.Dostawy będą dokonywane sukcesywnie partiami, zgodnie z potrzebami Zamawiającego.
6.Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko.
7.W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.
8.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
9.Wykonawca dostarczy towar wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. bezpieczeństwie żywności i żywienia(Dz. U. 2006 Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) Muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, systemem HACCP oraz prawem żywieniowym.
10.Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:
a) nazwa i adres dostawcy lub producenta;
b) nazwa i rodzaj produktu;
c) termin przydatności (dzień, miesiąc, rok)
d) masa netto;
e) warunki przechowywania ;
f) wykaz składników wg udziału surowców.
OpisSzczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr I, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.Szczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr II, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.Szczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr III, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.Szczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr IV, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.Szczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr V, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.Szczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr VI, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.Szczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr VII, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.Szczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr VIII który stanowi załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy zakres, ilość, opis zamówienia został określony w Formularzu cenowym, w części nr IX, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ |