Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Parchowie, ul. Kartuska 19A

Data publikacji 2014-12-08
Data zakończenia 2014-12-16 10:00:00
Instytucja Zespół Szkół w Parchowie
Miejscowość Parchowo
Województwo pomorskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Ziemniaki i produkty z ziemniaków,
  • Warzywa przetworzone,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Napoje, tytoń i produkty podobne,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 401888 / 2014
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 153000001, 155000003, 154000002, 156000004, 152000000, 31425003, 159000007, 158100009, 153311709, 158000006, 153100004, 151000009, 151120006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Parchowie, ul. Kartuska 19A, w okresie od podpisania umowy do 31.12.2015r. z możliwością składania ofert częściowych, szczegółowo wg załącznika nr 1 do niniejszej specyfikacji, tj. formularza ofertowego, w którym określono: nazwy towarów, jednostki miary, szczegółowy opis towaru oraz prognozowane zapotrzebowanie ilościowe w okresie realizacji zamówienia.2. Dostarczane artykuły muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym, każde opakowanie musi zawierać, co najmniej następujące dane:nazwę produktu i rodzaj,
wykaz składników,termin przydatności do spożycia, masę netto,warunki przechowywania, nazwę i adres producenta 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy oraz z cechami podanymi w SIWZ.4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie. Dostawa artykułów spożywczych nastąpi po uprzednim złożeniu zamówienia przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego i odbywać się będzie w n/w terminach:dowóz pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, codziennie w godzinach 5.00 do 8.00,dowóz pozostałych artykułów spożywczych w godzinach 8.00 do 13.00, 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy 6. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.8. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany, co miesiąc przez GUS 9. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja itp.)
10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.11. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn. 20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)12. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.13. Mrożonki mają być dostarczane do szkoły w formie nie rozmrożonej.14. Oferowane artykuły spożywcze muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych 15. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia - nie częściej niż raz na kwartał- w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych, publikowany co miesiąc przez GUS.

Opis

Warzywa, owoce i podobne produktyProdukty mleczarskieOlej i tłuszcze zwierzęce lub roślinneProdukty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowychRyby przetworzone i konserwowaneJajaNapojePieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskieWarzywa mrożone i produkty gł.mrożoneRóżne produkty spożywczeZiemniaki i produkty z ziemniakówProdukty zwierzęce, mięso i przetwory mięsneDrób

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Szkół w Parchowie
Ulica ul. Kartuska 19a
Nr domu 19a
Miejscowość Parchowo
Kod Pocztowy 77-124
Województwo pomorskie
Tel 0-59 82114467
Fax 0-59 82114467
Internet www.zsp.edupage.org
Regon 77155783700000
E-mail gimsp@interia.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Adres dyn zak www.zsp.edupage.org
Rodzaj zamówienia Inny: placówka oświatowa
Rodzaj zam inny placówka oświatowa
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 13
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Tak
Zam uzupelniajace Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających zamówienia uzupełniające wielkości do 20% zamówienia podstawowego
Czas D
Data zakończenia 31/12/2015
Wadium Zamawiający wymaga wniesienia wadium, tj. dla części 5 i 6 ustala się wadium w wysokości po 30 złotych dla każdej z dwóch części oraz dla pozostałych jedenastu części ustala się kwotę wadium po 100 złotych każda.Wadium należy wpłacić na konto bankowe 28932100010008660020000010 z dopiskiem wadium na przetarg dostawy artykułów spożywczych do stołówki.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2.Koncesje, zezwolenie lub licencje, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności w zakresie objętym niniejszym zamówieniem publicznym.
Wiedza Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Potencjał Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Zdolne Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Sytuacja Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 3 Tak
Niepełnosprawne Nie
Inne dokumenty 1.Formularz oferty na załączonym druku stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ.2.W przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty musi być załączone pełnomocnictwo podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy. 3.Wskazanie przez Wykonawcę części zamówienia, które zostaną powierzone podwykonawcom wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 5 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Pisemne zobowiązania tych podmiotów składa Wykonawca, któremu zostanie powierzone do realizacji dany przedmiot zamówienia, przy podpisaniu umowy.4.Potwierdzenie wniesienia wpłaty wadium.
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1.dotyczy zmiany urzędowej stawki podatku VAT - na dostawy objęte umową dopuszcza się zmianę ceny za realizację przedmiotu zamówienia według zasady, że do wartości netto przedmiotu zamówienia doliczona zostanie nowa wartość podatku VAT. 2. zakwestionowane zostanie przez służby sanitarne pomieszczenia przeznaczone do przygotowywania, wydawania i spożywania posiłków. 3. nastąpi zmiana liczby dożywianych dzieci oraz zmiana liczby dni dożywiania. Zamawiający w tej sytuacji nie ponosi prawnej ani materialnej odpowiedzialności za niewykonanie całości przedmiotu zamówienia, a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze z tytułu nie zrealizowania pełnego zamówienia. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.4.dotyczy zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia - nie częściej niż raz na kwartał - w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych, publikowany co miesiąc przez GUS.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.zsp.edupage.org
Adres uzyskania siwz Zespół Szkół w Parchowie pokój nr 5, w godz.8:00 do 14:00 lub na wniosek Wykonawcy o jej przekazanie listowne
Data składania wniosków 16/12/2014
Godzina składania wniosków 10:00
Miejsce Zespół Szkół w Parchowie, 77-124 Parchowo, ul. Kartuska 19A, pokój nr 5 (sekretariat)
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Informacje dodatkowe nie dotyczy
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)