Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału i produktów mleczarskich zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWIZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii
3.2. Wymagania przy każdej dostawie:
1. Do każdej partii wysyłkowej Handlowy dokument identyfikacyjny, zgodnie z: Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2014 poz.1577)
2. Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem(W.E) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych.
3. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim.
4. Warunki transportowe i higiena dostawy:
- muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP i systemu HACCP
- dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej.
- wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd.
- realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta
- dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku.
5. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy.
6. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowego Inspektora Weterynaryjnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego)
7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów.
8. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie.
9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia audytów u Wykonawcy pod kątem stosowania zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP.
10. Wspólny słownik zamówień (CPV):
Kod CPV: 15500000-3 produkty mleczarskie
UWAGA!
Termin dostawa jest równoznaczny z dostarczeniem odpowiedniego produktu pod wskazany adres oraz rozładunek we wskazanym miejscu.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa:
1. Ser biały (Świeży, półtłusty pakowany po 200g, pakowany w kostce, termin ważności co najmniej 14 dni) - 213 kg,
2. Ser biały (Świeży, twaróg półtłusty mielony, termin ważności co najmniej 14 dni) - 515 kg,
3. Serek biały kanapkowy (Świeży, max.10 % tłuszczu w 100g, zawiera czyste kultury mleczarskie, naturalny, pakowany po 200 g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 312 szt.
4. Serek waniliowy (Świeży, pakowany po 125 g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 2654 szt.
5. Serek owocowy (Świeży, pakowany po 125 g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 4104 szt.
6. Ser żółty (Gouda, pakowany po 0,5 kg hermetycznie, w kawałku termin ważności co najmniej 30 dni) - 102 kg.
7. Ser żółty plastry (Gouda, pakowany po 150 g hermetycznie, termin ważności co najmniej 30 dni) - 91 kg.
8. Śmietana do zup, sosów i sałatek 12% tłuszczu pakowana po 400g, zawiera: dodatek skrobi modyfikowanej, kukurydzianej, zagęszczona pektyną oraz mączką chleba świętojańskiego, termin ważności co najmniej 14 dni - 4722 szt.
9. Śmietana jogurtowa Pakowana po 350g, 10 % tłuszczu, termin ważności co najmniej 14 dni - 1290 szt.
10. Jogurt naturalny Typ grecki, pakowany po 400 g, bardzo gęsty termin ważności co najmniej 14 dni - 2250 szt.
11. Jogurt naturalny (Pakowany po 150 g, gęsty termin ważności co najmniej 14 dni) - 143 szt.
12. Jogurt naturalny (Pakowany po 400 g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 1100 szt.
13. Jogurt naturalny (Pakowany po 5 kg, termin ważności co najmniej 14 dni - 400 kg
14. Jogurt owocowy (Pakowany po od 130g do 150g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 2717 szt.
15. Jogurt deser, dwukomorowy owocowy, pakowany po 125 g. termin ważności co najmniej 14 dni. - 2737 szt.
16. Masło extra w kostce. Zawiera min. 82 % tłuszczu, waga 0,200g, termin ważności co najmniej 14 dni. - 1768 szt.
17. Mleko Zawiera 2 % tłuszczu, 1 l karton, UHT. - 5580 szt.
18. Maślanka naturalna W butelce 1 litrowej, świeża , termin ważności co najmniej 14 dni - 21 szt. |