Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych: nabiał, tłuszcze, jaja i mrożonki do Zakładu Karnego w Kluczborku:
CZĘŚĆ 1. Jogurt naturalny - w ilości 500 kg, w opak. od 0,10 kg do 0,18 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy- CPV 15551310-1, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 9,6 kg,
CZĘŚĆ 2. Jogurt owocowy - w ilości 1000 kg, w opak. od 0,10 kg do 0,13 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy - CPV 15551300-8, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 19,2 kg, CZĘŚĆ 3.
Ser topiony - w ilości 2000 kg, w opak. 0,10 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy - CPV 15542200-1, dostawy min. co dwa tygodnie w ilości ok 77 kg, CZĘŚĆ 4.
Ser twaróg chudy - w ilości 3900 kg, w opak. od 0,10 kg do 0,20 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy - CPV 15542100-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 75 kg,
CZĘŚĆ 5.
Serek homogenizowany owocowy - w ilości 1000 kg, w opak od 0,10 kg do 0,15 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy - CPV 15545000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 19,2 kg,
CZĘŚĆ 6.
Serek homogenizowany naturalny - w ilości 200 kg, bez dodatku cukru w opak od 0,10 kg do 0,15 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy - CPV 15545000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 3,9 kg,
CZĘŚĆ 7.
Serek kanapkowy - śmietankowy - w ilości 1000 kg, w opak. od 0,10 kg do 0,13 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy - CPV 15545000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 19,2 kg,
CZĘŚĆ 8.
Serek wiejski ziarnisty - w ilości 250 kg, w opak. od 0,10 kg do 0,20 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy - CPV 15545000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 4,8 kg,
CZĘŚĆ 9.
Śmietana - 12% w ilości 1200 kg, opak. od 0,20 kg do 0,40 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy - CPV 15512000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 23 kg,
CZĘŚĆ 10.
Margaryna do smarowania pieczywa - w ilości 12000 kg, w opak. 0,25 kg, min. zawartość tłuszczu 40%, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy - CPV 15431100-9, dostawy min. co dwa tygodnie w ilości ok 460 kg,
CZĘŚĆ 11.
Olej roślinny - jadalny (do smażenia i surówek) w ilości 1300 l, butelki o poj. 1L, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy - CPV 15411100-3, dostawy min. raz w miesiącu w ilości ok 109 l,
CZĘŚĆ 12.
Jaja kurze - klasy M, w ilości 55000 szt., termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy - CPV 03142500-3, dostawy min. co dwa tygodnie w ilości ok 2120 szt,
CZĘŚĆ 13.
Pierogi ruskie - mrożone, w ilości 500 kg, zawartość sera w farszu min. 40%, bez ostrych przypraw i smażonej cebuli. Gramatura jednego pieroga od ok .20g do 30g, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy, zawartość glazury max. 5%. Opakowanie od 1 kg do 3 kg - CPV 15896000-5, dostawy min. co dwa tygodnie w ilości ok 19,2 kg,
CZĘŚĆ 14.
Filet mrożony z miruny - ze skórą, w ilości 500 kg, zawartość glazury max. 10%, filet pakowany luzem w opakowaniach jednostkowych od 2 kg do 5 kg, termin przydatności nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy - CPV 15220000-6, dostawy min. co dwa tygodnie w ilości ok 19,2 kg.
1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z póź. zm.).
2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy.
3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do 20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie.
5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane (z częstotliwością opisaną w powyższej tabeli przy każdym produkcie) od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach.
8. Wymagania jakościowe :
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, gramatura inna niż podana.
Wymagania w zakresie opakowań:
- dostawy powinny być realizowane w opakowaniach wykonawcy bez dodatkowych opłat;
- zbiorcze pojemniki plastikowe lub kartonowe z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd.
IV. Termin wykonania zamówienia
Zamawiający wymaga realizacji zamówienia od dnia 16.07.2016 do 15.07.2017 r. |