Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warun-kami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpie-czeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:-artykułów spożywczych (różnych),-artykułów spożywczych mrożonych,-mięsa, przetworów mięsnych,-drobiu,-ryb,-warzyw,-owoców,-pieczarek,- ziemniaków,-jaj,- mleka i produktów mleczarskich,-pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich.
Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia .Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Za-mawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Gimnazjum im. gen. K. Tańskiego w Chmielniku.
Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych.
W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji.
Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Za-mawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru.
Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obo-wiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość.
Dostawy mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni . Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego.
Uwaga! Ilekroć w niniejszej treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz: lub równoważne.
Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej lub większej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się lub zwiększenia liczby uczniów i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność uczniów i pracowników szkoły z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych od nauki szkolnej itp.) po cenach jednostkowych określonych w formularzu ofertowym.
Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie liczby uczniów lub pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej.
Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie części zamówienia lub na wybrane części zamówienia. Szczegółowa specyfikacja poszczególnych części zawarta w opisie poszczególnych części.
OpisPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części jest dostawa artykułów spożywczych różnych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w szczególności:
1.Chrzan tarty 180g- 12 kg; 2.Pomidory w puszce 400g-160 kg;3. Groszek konserwowy 400g -40 kg; 4.Kukurydza konserwowa-40 kg;5.Koncentrat grzybowy 180g-25 kg;6.Koncentrat pomidorowy 30% np. Pudliszki -400 kg;7.Zupa grzybowa w torebkach-12 kg;8.Zupa pieczarkowa w torebkach-12 kg;9. Barszcz biały w torebkach-50 kg;10.Barszcz biały (butelka)-400 L;11. Sos pomidorowy 38g-30 kg
12.Sos pieczeniowy ciemny 30g-4 kg;13. Sos pieczarkowy -6 kg;14.Delikat do kurczaka 25g-40 kg;15. Vegeta (np. Podravka) -400 kg;16. Sól zmiękczająca mięso 30g-5 kg;17.Sos koperkowo-ziołowy 9g-3 kg 18.Maggi w płynie 200g-180 kg 19. Bazylia 10g - 1,5 kg 20. Oregano 10g-1,5 kg 21. Sól czosnkowa 20g-6 kg 22. Zioła prowansalskie 10g-1,5 kg 23. Przyprawa do ryb 20g-2 kg 24.Liść laurowy 15g - 6 kg
25.Majeranek 10g -6 kg; 26. Pieprz czarny mielony 15g-12 kg; 27.Ziele angielskie 15g-6 kg; 28.Papryka słodka 20g- 1 kg 29.Koncentrat szczawiowy-20 kg;
30.Cukier op. 1 kg-800 kg 31. Sól op. 1 kg -800 kg; 32.Kwasek cytrynowy 70g -12 kg
33.Majonez kielecki -200 kg;34.Ryż -200 kg;35. Ryż ekspresowy (4 saszetki w opakowaniu)-1 500 op.;36.Kasza jęczmienna gruba-700 kg 37.Mąka ziemniaczana-40 kg 38.Mąka pszenna typ 450-600 kg 39. Makaron nitki (pięciojajeczny) np. czaniecki-800kg 40.Makaron fale np. Lubella-800 kg 41.Makaron rurki np. Lubella- 400 kg 42.Makaron świderki np. Lubella-400 kg 43.Makaron łazanki (małe) np. Lubella - 400 kg; 44. Makaron muszelki np. Lubella- 400 kg 45. Makaron mini muszelki np. Lubella- 200 kg 46.Makaron zacierka -400 kg 47.Olej roślinny 5L -600 L 48. Olej słonecznikowy 1L -100 L; 49. Frytura-1 000 kg; 50.Ogórek konserwowy 0,9L-900 kg 51.Ogórek kiszony-1 000 kg 52.Bułki parowane - 10 000 szt.; 53. Soczki w kartonikach różne smaki 02,L 25 000 szt. 54.Batoniki czekoladowe 39g np. Grześki-10 000 szt. 55.Wafelki 49g np. Princeska-5 000 szt. 56.Wafelki 25g np. Knoppers -5 000 szt. 57.Paluszki słone 70g np. Lajkonik-10 000 szt.; 58.Ciastka herbatniki 200g-10 000 szt.59. Groch łuskany 500g- 150 kg 60.Dżem 260g różne smaki- 28 kg 61. Grzyby suszone (borowiki, podgrzybki)-5 kg 62.Sos neapolitański-30 kg; 63.Przyprawa do mięs Delikat -30 kg 64. Ocet (0,5 L)-10 L 65.Gałka muszkatołowa - 5 kg 66.Jogurt naturalny 180g-150 szt. 67.Jogurt 400g np. Aktimel-2 500 szt. 68.Jogurt pitny 150g np. Danone - 2 500 szt. 69.Jogurt owocowy od 120g do150 g (różne smaki)-18 000 szt.70.Margaryna (kostka 250g) np. Palma -500 kg 71.Kostki rosołowe wołowe -14 kg
72.Kostki rosołowe drobiowe-14 kg 73.Cukier wanilinowy -5 kg 74. Zupa gulaszowa -5 kg 75.Cynamon -3 kg 76.Galaretka owocowa (różne smaki)-5 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części jest dostawa artykułów spożywczych mrożonych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w szczególności:
1.Marchewka mrożona (kostka)-1 000 kg 2.Kalafior mrożony -500 kg; 3. Zupy jarzynowe siedmioskładnikowe - 500 kg 4. Truskawki mrożone- 1 000 kg 5.Kluski śląskie- 600 kg 6. Pyzy z mięsem- 1 000 kg 7.Uszka z kapustą i grzybami-300 kg
8.Uszka z kapistą i z mięsem- 300 kg 9.Pierogi z serem- 800 kg 10.Pierogi z mięsem i kapustą- 1 000 kg 11. Pierogi z grzybami i kapustą- 1 000 kg 12. Knedle ze śliwkami-1 000 kg 13.Pyzy ziemniaczane-1 000 kg 14. Pierogi z truskawkami-500 kg
15.Brokuły -500 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa mięsa, przetworów mięsnych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1.Schab wieprzowy (bez kości)-1 200 kg; 2.Karkówka (bez kości) -900 kg
3.Mięso z szynki (bez kości)-900 kg 4.Łopatka wieprzowa (bez kości)-1 200 kg
5.Mięso gulaszowe wieprzowe (bez kości) -1 000 kg 6.Łata wołowa-100 kg 7. Pręga wołowa-100 kg; 8.Wołowe drobne-100 kg 9.Słonina-400 kg 10.Ogon wołowy-70 kg
11.Kości wieprzowe od karku -300 kg 12. Kości wieprzowe od schabu-300 kg
13.Żeberka wieprzowe-500 kg 14.Smalec-500 kg 15. Kiełbasa podwawelska-1 000 kg
16.Kiełbasa śląska -1 000 kg 17.Żebra wołowe -100 kg 18. Boczek wędzony-500 kg
19.Wołowina pieczeniowa-1 000 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa drobiu stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1.Filet z kurczaka (świeży)-2 000 kg; 2.Udko z kurczaka (świeże) -2 000 kg
3.Korpus z kurczaka ze skrzydłami (świeży)-2 000 kg 4.Kura rosołowa (świeża) -200 kg; 5. Szyje indycze (świeże) -200 kg 6. Korpus z kaczki (świeży)-150 kg
7.Korpus z gęsi (świeży)-150 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa ryb stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1.Filet z Mintaja bez glazury SHP (Shatterpack) -1 000 kg
2.Filet z Dorsza bez glazury SHP (Shatterpack) -1 000 kg
3.Filet z Miruny bez glazury SHP (Shatterpack) -1 000 kg
4.Filet z Tilapii bez glazury SHP (Shatterpack)-1 000 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa warzyw stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1. Cebula 600 kg
2. Marchew 1 200 kg
3. Seler (korzeń) 500 kg
4. Pietruszka (korzeń) 1 000 kg
5. Por 1 500 szt.
6. Ogórki sałatkowe 600 kg
7. Pietruszka natka (w pęczkach) 1 500 szt.
8. Szczypior (w pęczkach) 200 szt.
9. Koper świeży (w pęczkach) 2 500 szt.
10. Czosnek (główka) 300 szt.
11. Rzodkiewka (w pęczkach) 300 szt.
12. Kapusta biała 500 szt.
13. Kapusta biała młoda (w czerwcu) 300 szt.
14. Kapusta czerwona 400 szt.
15. Kalafior (minimum 1,5kg) 300 szt.
16. Brokuły 300 szt.
17. Buraki czerwone 2 000 kg
18. Fasola Jaś duży 400 kg
19. Kapusta kwaszona (wiadro 10kg) 1 500 kg
20. Kapusta pekińska 1 500 szt.
21. Papryka czerwona, słodka 100 kg
22. Pomidory 200 kg
23. Sałata zielona 400 szt.
24. Sałata lodowa 400 kg
25. Fasola szparagowa (żółta) 300 kg
26. Papryka zielona 150 kg
27. Papryka żółta 150 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa owoców stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1. Jabłka 4 000 kg
2. Mandarynki 500 kg
3. Banany 1 000 kg
4. Kiwi 200 kg
5. Cytryna 20 kg
6. Pomarańcze 1 500 kg
7. Nektarynki 200 kg
8. Brzoskwinie 200 kg
9. Śliwki Węgierki (duże) (od września do listopada) 300 kg
10. Gruszki (od września do listopada) 800 kg
11. Truskawki świeże (maj czerwiec) 400 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa ziemniaków stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1. Ziemniaki jadalne (w workach siatkowych po 15kg) 15 000 kg
2. Ziemniaki jadalne (młode w miesiącu czerwcu) 3 000 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa pieczarek stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1. Pieczarki 500 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa jaj stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1. Jaja (rozmiar minimum XL) 20 000 szt.Przedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa mleka i produktów mleczarskich stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1. Serek waniliowy 140g 8 000 szt.
2. Ser biały półtłusty 700 kg
3. Ser żółty (Gouda) 300 kg
4. Ser topiony śmietankowy 250 kg
5. Śmietana 30% 1 200 L
6. Śmietana 18% (kwaśna) 1 200 kg
7. Masło Extra (kostka 250g) 500 kgPrzedmiotem zamówienia jest dla tej części dostawa pieczywa i świeżych wyrobów piekarskich stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
1. Chleb mieszany krojony 0,9kg 3 000 szt.
2. Chleb mieszany 0,6kg (foremka) krojony 7 000 szt.
3. Chleb ciemny 0,6kg 1 500 szt.
4. Bułka zwykła pszenna 50g 10 000 szt.
5. Bułka słodka z nadzieniem 100g 8 000 szt.
6. Bułka tarta 1 200 kg
7. Pączki z nadzieniem owocowym 2 500 szt.
8. Bułki z jagodami |