Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek: Bajkowego Przedszkola Miejskiego w Chojnie, Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Chojnie, Gimnazjum im. Janusza Korczaka w Chojnie, z podziałem na 6 zadań.

Data publikacji 2016-07-29
Data zakończenia 0000-00-00 00:00:00
Instytucja Gmina Chojna
Miejscowość Chojna
Województwo zachodniopomorskie
Branża
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty mączne,
  • Przyprawy i przyprawy korzenne,
  • Sprzęt radiowy, telewizyjny, komunikacyjny, telekomunikacyjny i podobny

Szczegóły

Numer ogłoszenia 168419 / 2016
Typ dokumentu ZP-403
Kod CPV 155000003, 158700007, 153300000, 154000002, 158511009, 31425003, 151111000, 151130003, 151120006, 151315000, 151310005, 151311305, 152200006, 32000003
BZP Zobacz
Zależne

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Bajkowym Przedszkolu Miejskim w Chojnie, Szkole Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Chojnie, Gimnazjum im. Janusza Korczaka w Chojnie w podziale na 6 zadań:
Zadanie 1: Dostawa - artykuły spożywcze suche, przyprawowe i przetwory owocowo-warzywne (załącznik nr A do formularza ofertowego)
Zadanie 2: Dostawa - produkty mleczarskie, jaja (zał. nr B do formularza ofertowego)
Zadanie 3: Dostawa - pieczywo i artykuły piekarnicze (zał. nr C do formularza ofertowego)
Zadanie 4: Dostawa - mięso wieprzowe, mięso wołowe, mięso drobiowe i ich przetwory (zał. nr D do formularza ofertowego)
Zadanie 5: Dostawa - warzywa, owoce i kiszonki (zał. nr E do formularza ofertowego)
Zadanie 6: Dostawa - mrożonki, ryby mrożone (zał. nr F do formularza ofertowego).
2. Istotą zamówienia jest sukcesywne dostarczanie do stołówek artykułów spożywczych, do przygotowywania posiłków dla dzieci i uczniów.
Zamawiający informuje, że do każdej z nazw własnych artykułów spożywczych, podanych poniżej, dodaje się określenie bądź równoważny, gdyż podane nazwy własne produktów, mają charakter przykładowy.

Wykaz artykułów będących przedmiotem zamówienia:
ZADANIE 1: ARTUKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE, PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO - WARZYWNE
LP Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Przewidywana Ilość produktu
1 Ananas w puszce szt 30
2 Bazylia suszona (opakowanie 10 g/szt) szt 180
3 Chrzan tarty - słoiczek 270g szt 200
4 Ciastka zbożowe z suszonymi owocami-gramatura nie mniej niż 50g bez dodatku cukru szt 500
5 Ciecierzyca (opakowanie nie większe niż 3kg) kg 300
6 Cukier kryształ biały opak.1kg kg 1200
7 Cukier puder (opakowanie nie większe niż 1kg) kg 5
8 Cynamon mielony (opakowanie 15g) szt 20
9 Czosnek granulowany (opakowanie nie większe niż 1 kg) kg 55
10 Drożdże (kostka 100g) szt 10
11 Fasola drobna (opak. nie większe niż 3 kg) kg 30
12 Fasola Jaś opak. 400g kg 250
13 Fasola konserwowa biała lub czerwona w puszce (opakowanie nie większe niż 1 kg kg 120
14 Fasola szparagowa zielona (konserwowa)-słoik 720ml/szt szt 310
15 Fasola szparagowa żółta (konserwowa) )-słoik 720ml/szt szt 310
16 Groch połówki łuskany opak.5000g/szt kg 70
17 Groszek konserwowy opak. Nie mniejsze 400g/szt szt 180
18 Herabata w woreczkach okrągłych owocowa(opa. 130x2,0g ) szt 30
19 Herbata -czarna (opak. po 100szt) szt 16
20 Herbata miętowa opak. 30x2,0g szt 30
21 Herbatniki (opakowanie nie większe niż 200g) kg 50
22 Kasza gryczana prażona ( opak. nie większe niż 5 kg ) kg 250
23 Kasza jaglana (opak. Nie większe niż 5kg) kg 200
24 Kasza jęczmienna opak. nie większe niż 5kg kg 350
25 Kasza jęczmienna pęczak opak. nie większe niż 5kg/szt kg 300
26 Kasza kukurydziana opak. nie większe niż 1 kg kg 10
27 Kasza manna opakowanie niż 2 kg kg 35
28 Kawa zbożowa rozpuszczalna instant (opakowanie nie mniejsze niż 150 g szt 100
29 Ketchup łagodny bez konserwantów 450g/szt (opakowanie nie mniejsze niż 450 g szt 100
30 Klasyczna przyprawa w płynie- (opakowanie nie większe niż 1l L 50
31 Kompot owocowy -rózne smaki ((opakowanie nie mniejsze niż 1l) L 1640
32 Koncentrat pomidorowy puszka lub słoik (opakowanie nie mniejsze niż 1 kg) szt 450
33 Kukurydza konserwowa opakowanie nie mniejsze niż 850g/szt szt 270
34 Kwasek cytrynowy spożywczy opakowanie nie mniejsze niż 1 kg szt 15
35 Liście laurowe opakowanie nie mniejsze niż 100g szt 350
36 Majeranek otarty (opakowanie nie mniejsze niż 400g) szt 110
37 Makaron drobny literkowy alfabet,zacierka ,gwiazdki (opakowanie nie mniejsze niż 1kg) kg 50
38 Makaron kokardki (opakowanie nie mniejsze niż 3kg ) kg 400
39 Makaron kolanka średnie i drobne (opakowanie nie mniejsze niż 3 kg) kg 100
40 Makaron łazankowy (opakowanie nie mniejsze niż 3kg) kg 200
41 Makaron muszelka (opakowanie nie mniejsze niż 3kg) kg 200
42 Makaron nitka cięta lub wstążka- czterojajeczny (opakowanie nie mniejsze niż 3kg) kg 500
43 Makaron pełnoziarnisty z żytem (opakowanie nie wieksze niż 5 kg) kg 300
44 Makaron rurki (opakowanie nie mniejsze niż 3 kg) kg 300
45 Makaron świderki (opakowanie nie mniejsze niż 3kg) kg 1500
46 Makrela w pomidorach (opakowanie nie mniejsze niż 320g) szt 60
47 Mąka kukurydziana kg 40
48 Mąka pszenna typ 450 (opakowanie nie mniejsze niż 1 kg i nie większe niż 5 kg) kg 1900
49 Mąka ziemniaczana (opakowanie 1 kg) kg 160
50 Miód wielokwiatowy(opakowanie nie wieksze niż 1,5 kg) kg 120
51 Muss jabłkowy (opakowanie nie większe niż 3 kg) kg 100
52 Musztarda sarepska - opakowanie słoik 210g szt 125
53 Napój kakaowy granulowany (opakowanie 300g) szt 60
54 Nektar zagęszczony L 100
55 Ocet spirytusowy 10% opakowanie1l l 25
56 Ogórek konserwowy opakowanie 9700g szt 120
57 Olej oliwa z oliwe (opakowanie nie większe niż 5 l) L 200
58 Olej rzepakowy spożywczy z pierwszego tłoczenia opakowanie do 5l L 600
59 Orzechy włoskie łuskane (opakowanie do 1kg) kg 10
60 Papryka czerwona konserwowa w słoiku (opakowanie opak. 4250g/szt) szt 50
61 Papryka mielona ostra (opakowanie nie większe niż 1 kg) kg 10
62 Papryka mielona słodka (opakowanie nie większe niż 1 kg) kg 38
63 Pasztet drobiowy w puszce (opakowanie nie mniejsze niż 250g i nie większe niż 500 g) szt 80
64 Pestka dyni - łuskane (opakowanie nie mniejsze niż 400g) kg 10
65 Pieprz czarny mielony (opakowanie nie większe niż 1 kg) kg 60
66 Pieprz ziołowy (opakowanie nie większe niż 1 kg) kg 10
67 Płatki czekoladowe opakowanie 250 g szt 50
68 Płatki kukurydziane (opakowanie nie większe niż 1 kg) kg 40
69 Płatki owsiane (opakowanie nie większe niż 1 kg) kg 20
70 Płatki ryżowe (opakowanie nie większe niż 1kg) kg 40
71 Pomidory w puszce(opakowanie nie większe niż 2kg) kg 100
72 Proszek do pieczenia (opakowanie 30g) szt 20
73 Przprawa Curry(opakowanie 20g) szt 70
74 Przyprawa do potraw -sypka podobna do Vegeta opaowanie nie większe niż 1kg kg 25
75 Przyprawa Curcuma(opakowanie 20g) szt 70
76 Ryż biały długoziarnisty, parboiled opakowanie nie większe niż 5kg kg 860
77 Ryż naturalny brązowy (opakowanie nie większe niż 5 kg) kg 350
78 Seler konserwowy cięty(słoik nie większy niż 290g) szt 50
79 Słonecznik łuskany opakowanie nie większe niż 1 kg kg 10
80 Soczewica (opakowanie nie wieksze niż 3kg) kg 300
81 Sok 100% z owoców pomarańczy (opakowanie 2000 ml) L 800
82 Sok mrchwiowy, przecierowy - typu Kubuś L 800
83 Sól jodowana biała opakowanie 1kg kg 400
84 Sól o obniżonej zawartości sodu (opakowanie nie wieksze niż 1 kg) kg 250
85 Szczaw konserwowy opakowanie nie większe niż 3 kg) kg 250
86 Wafle ryżowe (opakowanie 130g) szt 200
87 Woda mineralna nie gazowana ze zrównoważonym składem minerałów (opakowanie nie większe niż 5 L) szt 1100

ZADANIE 2: PRODUKTY MLECZARSKIE
LP Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Przewidywana Ilość produktu
1 Jaja kurze -M średnie szt 4500
2 Deser mleczny-orzechowy - podobny do Monte (gramatura opakowania nie większe niż 60 g) szt 400
3 Deser mleczny waniliowy,truskawkowy lub czekalodowy podobny do deseru Danio(gramatura opakowania nie większe niż 160 g) szt 400
4 Jogurt naturalny opak.420 g/szt szt 500
5 Jogurt pitny z dodatkową florą bakteryjną-podobny do Actimel (opakowanie nie większe 100 g) szt 2000
6 Jogurt różne smaki z kawałkami owoców ( gramatura opakowania jednostkowego nie większa 150 g) szt 1400
7 Jogurt pitny ( gramatura opakowania jednostkowego nie większe niż 280 g) szt 1100
8 Majonez słoik (opakowanie nie mniejsze niż 900 ml /szt szt 300
9 Margaryna ( w kostkach opak. 200g- 250g) kg 20
10 Masło 82 % tłuszczu (kostka 200g-250g/szt) kg 300
11 Mleko homogenizowane 2 % tłuszczu L 1000
12 Mleko - UHT 3,2 % tł. 1l L 3500
13 Ser żółty GOUDA kostka opak. ok. 3,5kg kg 80
14 Ser żółty MORSKI (opakowanie nie mniejsze niż 2 kg i nie większe niż 5 kg) kg 80
15 Ser żółty SALAMI (opakowanie mniejsze niż 2 kg i nie większe niż 3 kg) kg 40
16 Serek homogenizowany- różne smaki (opakowanie nie mniejsze niż 125 g) szt 1200
17 Ser sałatkowo- kanapkowy podobny do Favita( opak. niemniejsze niż 270g) szt 200
18 Śmietanka UHT 18% do zup, sosów, sałatek i deserów -karton 1l L 1000
19 Śmietana 12 % zakwaszona ( opakowanie niewiększe niż 380 ml) L 200
20 Śmietana 18 % zakwaszona (opakowanie niewiększe niż 420 g) L 300
21 Twaróg biały półtłusty (opakowanie nie mniejsze niż 1 kg) kg 350

ZADANIE 3: PIECZYWO I ARTYKUŁY PIEKARNICZE.
LP Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Przewidywana Ilość produktu

1 Bułka bagietka (gramatura nie mniejsza niż 500 g skład mąka PSZENNA , cukier margaryna,sól,drożdże,woda) szt 500
2 Bułka zwykła pszenna typu wrocławska(gramatura jednostkowa nie mniejsza niż50g,skład mąka pszenna, cukier,margaryna,sól,drożdże,woda) szt 6500
3 Bułka ciemna z ziarnem (gramatura nie większa niż 60g, skład : mąka pszenna, olej, sól, drożdże, woda, ziarna,) szt 6500
4 chleb zwykły pszenny- krojony (gramatura jednostkowa nie mniejsza niż 500g, skład:mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda,ziarna maku) szt 6000
5 Bułka tarta opak. 500g kg 90
6 Chleb pełnoziarnisty- krojony (gramatura nie mniejsza niż 400g , skład: Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże, pszenica sucha, siemię lniane, sezam, słonecznik, płatki owsiane) szt 240
7 Bułka wrocławska (gramatura nie mniejsze niż 300 g, skład: mąka pszenna, sól, woda, drożdże szt 6000

ZADANIE 4: MIĘSO WIEPRZEWE, MIESO WOŁOWE, MIĘSO DROBIOWE I ICH PRZETWORY
LP Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Przewidywana Ilość produktu
1 Boczek świeży kg 20
2 Boczek wędzony kg 50
3 Filet drobiowy kg 1500
4 Filet z indyka kg 700
5 Gulasz drobiowy drobny kg 250
6 Gulasz drobiowy gruby kg 400
7 Karkówka b/k kg 1800
8 Kiełbasa krakowska parzona kg 35
9 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 45
10 Kiełbasa śląska wieprzowa kg 650
11 Kurczak świeży kg 1800
12 Łopatka wieprzowa b/k kg 3000
13 Pałki z kurczaka kg 400
14 Parówki drobiowe kg 80
15 Pieczeń rzymska kg 30
16 Polędwica z indyka kg 70
17 Porcje rosołowe kg 900
18 Schab pieczony bez kości kg 35
19 Schab surowy wieprzowy b/k kg 1850
20 Słonina surowa bez skóry kg 25
21 Szynka drobiowa kg 60
22 Szynka surowa b/k kg 850
23 Szynka wędzona z pieca kg 50
24 Udko- ćwiartka z kurczaka kg 1200
25 Udziec z kurczaka surowy kg 800
26 Wątroba drobiowa kg 480
27 Wołowina exstra kg 600
28 Żeberka wieprzowe kg 500
29 Żołądki drobiowe kg 200

ZADANIE 5: WARZYWA, OWOCE, KISZONKI

LP Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Przewidywana Ilość produktu
1 Arbuz kg 200
2 Banan świeży kg 550
3 Botwinka pęczek 400
4 Brokuł świeży szt 900
5 Brzoskwinia lub nektarynka kg 600
6 Burak czerwony świeży kg 1200
7 Cebula świeża kg 1800
8 Cukinia kg 200
9 Cytryna kg 70
10 Czosnek świeży szt 150
11 Dynia kg 150
12 Fasola szparagowa świeża zielona kg 330
13 Fasola szparagowa świeża żółta kg 380
14 Gruszka kg 400
15 Jabłka różne rodzaje GAT.I kg 850
16 Kabaczek kg 200
17 Kalafior świeży szt 1500
18 Kalarepa kg 300
19 Kapusta biała kg 1500
20 Kapusta biała młoda (od 2 maja 2017 r. do 30 czerwca 2017 r.) szt 600
21 Kapusta czerwona kg 750
22 Kapusta kiszona- opak. 3kg- 5kg-10kg kg 1500
23 Kapusta pekińska świeża kg 840
24 Kapusta włoska szt 500
25 Koper świeży pęczek 1200
26 Mandarynka kg 400
27 Marchew korzeń kg 2000
28 Marchew młoda (od 2 maja 2017 r. do 30 czerwca 2017 r.) pęczek 350
29 Ogórek kiszony kg 850
30 ogórek kiszony małosolny kg 140
31 Ogórek świeży kg 1300
32 Papryka świeża - czerwona kg 80
33 Papryka świeża - żółta kg 50
34 Pieczarki świeże kg 1100
35 Pietruszka - nać pęczek 1000
36 Pietruszka korzeń kg 800
37 Pomarańcza kg 500
38 Pomidor świeży kg 900
39 Por szt 4500
40 Rzodkiew biała kg 280
41 Rzodkiewka pęczek 680
42 Sałata lodowa szt 900
43 Sałata zielona szt 1150
44 Seler naciowy szt 300
45 Seler świeża kg 1200
46 Szczypior świeży pęczek 1000
47 Świeże zioła w doniczkach (bazylia, tymianek,oregano) szt 60
48 Truskawki świeże kg 350
49 Winogrona kg 30
50 Ziemniak jadalny młody (od 2 maja 2017 r. do 30 czerwca 2017 r.) kg 2000
51 Ziemniaki jadalne kg 12000
ZADANIE 6: MROŻONKI I MROŻONE RYBY.
LP Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Przewidywana Ilość produktu
1 Brokuł mrożony opak.2500 g/szt kg 750
2 Brukselka opak. 2500 g/szt kg 200
3 Czarna porzeczka mrożona (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 200
4 Fasola szparagowa (zielona) opak.2500 g/szt kg 220
5 Fasola szparagowa mrożona (źółta) opak. 2500 g/szt kg 225
6 Filet rybny mrożony-Miruna (bez skóry 0% glazury) kg 300
7 Filet rybny mrożony-Miruna (ze skórą 0 % glazury) kg 700
8 Filet śledziowy Matias w zalewie solonej kg 80
9 Kalafior mrożony (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 500
10 Marchew mini mrożona (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 500
11 Marchew z groszkiem mrożona (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 500
12 Mieszanka owocowa (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 800
13 Mieszanka warzywna 8 składnikowa (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 375
14 Pierogi ruskie mrożone (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 600
15 Pierogi z truskawkami mrożone (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 400
16 Pyzy ziemniaczane mrożone (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 600
17 Pyzy ziemniaczane z nadzieniem mięsnym(opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 600
18 Szpinak mrożony siekany(opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 200
19 Truskawka mrożona (opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 500
20 Wiśnia mrożona(opak.niemniejsze niż 2000 g) kg 200

3. Zamawiający wymaga, aby produkty będące przedmiotem zamówienia posiadały ważne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca udzieli gwarancji na dostarczany asortyment, w zakresie jego jakości oraz zobowiązuje się, że termin przydatności do spożycia, znajdujący się na każdym opakowaniu jednostkowym danego asortymentu w chwili dostawy, nie będzie krótszy niż ½ terminu przydatności, określonego przez producenta.
4. Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać dla Zamawiającego artykuły spożywcze, przedstawione w Załącznikach A, B, C, D, E,F będących integralną częścią umowy, w terminie od 01 września 2016 r. do dnia 31 sierpnia 2017r.
5. Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach:
Oznaczenie zadania Określenie czasu dostawy*
Bajkowe Przedszkole Miejskie Gimnazjum im.
J. Korczaka Szkoła Podstawowa
im.
K. Makuszyńskiego
Zadanie 1
artykuły spożywcze suche, przyprawy i przetwory owocowa - warzywne 1 raz w tygodniu od 7:00 do 8:00 1 raz w tygodniu od 8:00 do 9:00 1 raz w tygodniu od 9:00 do 10:00
Zadanie 2
produkty mleczarskie, jaja 1 raz w tygodniu od 6:30 do 7:00 1 raz w tygodniu od 7:30 do 8:30 1 raz w tygodniu od 8:00 do 9:00
Zadanie 3
pieczywo 5 razy w tygodniu od 6:30 do 7:00 3 razy w tygodniu od 7:30 do 8:30 1 raz w tygodniu od 8:00 do 9:00
Zadanie 4
mięso wieprzowe, mięso wołowe, mięso drobiowe i ich przetwory 3 razy w tygodniu od 7:00 do 8:00 3 razy w tygodniu od 8:00 do 9:00 3 razy w tygodniu od 8:00 do 9:00
Zadanie 5
warzywa i owoce 3 razy w tygodniu od 6:30 do 7:00 4 razy w tygodniu od 7:30 do 8:30 3 razy w tygodniu od 7:00 do 8:00
Zadanie 6
mrożonki, ryby mrożone 1 raz w tygodniu od 9:00 do 9:30 1 raz w tygodniu od 9:30 do 10:00 1 raz w tygodniu od 7:30 do 8:30
* z tolerancją + 30 minut - dnia następnego od przekazania zamówienia w formie pisemnej, elektronicznie, faksem lub po telefonicznym uzgodnieniu.

6.Towar będzie dowożony przez Wykonawcę własnym transportem, na jego koszt, w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.
7.Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj.: intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej im. K. Makuszyńskiego w Chojnie, Gimnazjum im. J. Korczaka w Chojnie, Bajkowego Przedszkola Miejskiego w Chojnie.
8.Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości.
9.Wykonawca na koniec tygodnia dostaw (tj. piątek) wystawi fakturę VAT za dostarczone artykuły, stosując nazewnictwo produktów, które użyte zostało w Załącznikach A, B, C, D, E, F do Formularza ofertowego. W przypadku gdy ostatni dzień tygodnia jest dniem świątecznym, fakturę wówczas należy wystawić na ostatni dzień roboczy przed ostatnim dniem tygodnia dostaw.
10. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń .
11. Każdorazowa dostawa zamówionego towaru winna zawierać:
1) ulotki w języku polskim, zawierające wszystkie niezbędne dla użytkownika informacje o dostarczonym artykule,
2)instrukcje w języku polskim, dotyczące magazynowania i przechowywania dostarczonego towaru.
12.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości artykułów, w stosunku do ilości określonych w szczegółowym formularzu cenowym stanowiącym załącznik do umowy, bądź rezygnacji z niektórych artykułów, w zależności od liczby żywionych osób i jadłospisów, obowiązujących u Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wykonawcy z tego tytułu nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia.
13.Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji, dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów, z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
14.Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w ciągu jednej godziny na towar, wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.
15.Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych, towarów w pierwszej jakości, odpowiadających normom jakościowym obowiązującym w Rzeczypospolitej Polskiej.
16.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów, oznakowanych etykietą z nazwą handlową produktu, jego składem surowcowym, z handlowym dokumentem identyfikacyjnym, opakowanych zgodnie z wymogami HACCP.
17.Wykonawca gwarantuje w zakresie załadunku i transportowania, że będzie stosował środki transportu, umożliwiające transport zgodnie z przepisami i warunkami higieny, wymogami sanitarnymi i przepisami HACCP.
18.Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towarów zgodnie z wymogami i procedurami, niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia, określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136. poz. 914 ze zm.).
19.Wykonawca zabezpiecza należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za asortyment i jakość zamawianego towaru.
20.Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady, powstałe w czasie transportu zamówionych artykułów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne.
21.Zamawiający wymaga, aby produkty będące przedmiotem zamówienia:
1)były pozbawione: obcych posmaków, zapachów, oślizgłości, nalotów pleśni, z zielenienia (w przypadku mięsa), barwy szarozielonej (w przypadku wędlin), występowanie gruczołów, fragmentów kości, nalotów pleśni, zacieków tłuszczu i galarety pod osłonką, pęknięć osłonki i wycieki farszu, składników produkcji pozaklasowych lub z chrząstkami, ścięgnami itp., objawów obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzylegania osłonki do wędlin itp.
2)posiadały ważne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca udziela gwarancji na dostarczany asortyment w zakresie jego jakości oraz zobowiązuje się, że termin przydatności do spożycia znajdujący się na każdym opakowaniu jednostkowym danego asortymentu w chwili dostawy nie będzie krótszy niż ½ terminu przydatności określonego przez producenta.
22.Zamawiający w zakresie Zadania 4, tj: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego oraz ich przetworów wymaga, aby:
1)produkty były świeże i pierwszej jakości,
2)produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) posiadały etykiety, określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy (tj. zawartość mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji),
3)mięso wołowe świeże pochodziło od zwierząt do 36 miesięcy i posiadało etykietę produktu - handlowy dokument identyfikacyjny,
4)w wyrobach wędliniarskich brak było zawartości mięsa odkostnionego mechanicznie,
5)wszystkie dostarczone produkty nosiły nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz na opakowaniach jednostkowych.
6)mięso powinno być dostarczane w zamkniętych pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi odpowiednie atesty.
23.W przypadku stwierdzenia w dostarczonym produkcie niezgodności z etykietą produktu, Wykonawca na żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest do pokrycia kosztów wykonanych badań mikrobiologicznych i fizykochemicznych dostarczonych produktów, w dowolnym okresie obowiązywania umowy.
24.W przypadku wystąpienia zatruć pokarmowych, spowodowanych złą jakością dostarczonego towaru, Wykonawca zobowiązany jest pokryć wszelkie koszty, dotyczące leczenia i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych.
25.Zapłata za dostawy, dokonywana będzie przelewem na konto Wykonawcy, w ciągu 30 dni licząc od daty złożenia prawidłowo wystawionej faktury, sporządzonej w oparciu o ceny jednostkowe brutto i nazewnictwo produktów, określonych w kolumnie drugiej szczegółowych formularzy cenowych stanowiących załączniki do Umowy.
26.Faktury za dostawy będą wystawiane na poszczególne jednostki organizacyjne Gminy Chojna oddzielnie, zgodnie z nazwami poszczególnych jednostek.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Gmina Chojna
Ulica ul. Jagiellońska 4
Nr domu 4
Miejscowość Chojna
Kod Pocztowy 74-500
Województwo zachodniopomorskie
Tel 091 4141485: 4141035
Fax 0914141117
Internet www.chojna.pl
Regon 81168457400000
E-mail zam_publiczne@chojna.pl
Nrbiuletynu 1
Nrpozycji 91369
Datawydaniabiuletynu 2016-06-17
Obowiązkowa Tak
Czy biul pub Tak
Biul pub rok 2016
Biul pub poz 91369
Czy zmiana ogl Nie
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Administracja samorządowa
Rodz zam D
Kod trybu zamówienia PN
Zamowienie ue Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)