Dostawa mięsa, wędlin oraz drobiu.

Data publikacji 2016-12-07
Data zakończenia 2016-12-15 09:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach
Miejscowość Suwałki
Województwo podlaskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 361094 / 2016
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009, 151120006
Adres strony internetowej siwz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin wieprzowych i drobiowych oraz drobiu świeżego przez Wykonawcę codziennie od poniedziałku do soboty do godz. 700 lub wg. potrzeb Zamawiającego. Mięso, wędliny oraz drób będą dostarczane w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osoby upoważnione, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 1500 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzu cenowym.



Opis

Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg
1. Łopatka wieprzowa z kością bez golonki i skóry - świeża 2850
2. Szynka wieprzowa bez golonki, odtłuszczona z kością i bez skóry- świeża 250
3. Karkówka wieprzowa z kością- świeża 2200
4. Schab wieprzowy z kością- świeży 500
5. Żeberka wieprzowe- świeże (ekstra mięsne) 90
6. Żeberka wieprzowe paski 400
7. Łopatka wołowa bez kości - świeża 35
8. Szynka wołowa bez kości- świeża 100
9. Boczek wieprzowy surowy- świeży 580
10. Słonina wieprzowa- świeża 410
11. Nogi wieprzowe- świeże 150
12. Golonki wieprzowe- świeże 20
13. Podgardle wieprzowe- świeże
20
14. Wątroba wieprzowa- świeża 110
15. Flak wołowy krojony gotowany 400
16. Kości wieprzowe z karkówki i schabu 100
Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg
1. Parówki – paluszki w osłonce poliamidowej, min. 60 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa, waga pojedynczej parówki 50 g. Typu Berlinki, Koktajlowe Sokołowa lub równoważne. 60
2. Kiełbasa parówkowa, osłonka naturalna, min. 60 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa, waga pojedynczej parówki 100 g. 350
3. Kiełbasa swojska, średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g lub równoważna 50
4. Kiełbasa grillowa średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g lub równoważna lub równoważna 10
5. Kiełbasa śląska średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g lub równoważna 130
6. Kiełbasa biała surowa średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 65 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g 100
7. Kiełbasa biała parzona średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 65 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g 100
8. Kiełbasa wiejska średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 10
9. Kiełbasa myśliwska średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 85
10. Kiełbasa jałowcowa średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw jałowca, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 200
11. Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 240
12. Kiełbasa podwawelska średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 78 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 210 g lub równoważna 300
13. Szynka staropolska min. 90 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu lub równoważna 120
14. Kiełbasa czosnkowa średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw i czosnku, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 35
15. Kiełbasa piwna grubo rozdrobniona, osłonka papierowa, min 70 % mięsa, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw baton długości ok. 20 cm lub równoważna 260
16. Kiełbasa z kija średnio rozdrobniona, wędzona (ciemna), osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 350 g lub równoważna 110
17. Kiełbasa palcówka średnio rozdrobniona, wędzona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 140 – 250 g lub równoważna 100
18. Mortadela, parzona, osłonka poliamidowa, min. 40 % mięsa, baton długości 30 – 35 cm, bez widocznych oczek tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa lub równoważna 170
19. Mielonka słoikowa, grubo rozdrobniona z widocznymi kawałkami mięsa, otoczka z galaretki, min. 60 % mięsa wp., wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, baton długości 20 – 25 cm. Lub równoważna 650
20. Szynka wieprzowa gotowana, min. 80 % mięsa wp 70
21. Karkówka pieczona min. 90 % mięsa wp. 20
22. Szynka domowa/babuni min. 90 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu lub równoważna 800
23. Szynka z warzywami w galarecie produkt przygotowany z szynki wieprzowej (min. 70 % mięsa) pokrojonej w kostkę i warzyw (papryka, kukurydza, pieczarka, ogórek) równomiernie rozmieszczonych w klarownej galarecie, w osłonce poliamidowej lub równoważna 10
24. Szynka pieczona - wieprzowa wędzona, min. 80 % mięsa wp. 50
25. Szynka prasowana – wieprzowa min. 85 % mięsa, bez widocznych oczek tłuszczu, smak i zapach mięsa oraz przypraw lub równoważna 50
26. Golonka pieczona, min. 90 % mięsa wp 30
27. Kiełbaski wigierskie, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta ok. 50 g lub równoważna 30
28. Polędwica sopocka min. 85 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu lub równoważna 70
29. Kiełbasa delikatesowa min. 85 % mięsa wp, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, w osłonce papierowej, baton długości do 30 cm. Lub równoważna 30
30. Baleron min. 80 % mięsa wp. 310
31. Mielonka turystyczna 300 g (puszka konserwa), min. 40 % mięsa wp lub równoważna 20
32. Gulasz angielski 300 g (puszka konserwa), min. 85 % mięsa wp. lub równoważny 50
33. Żeberka prasowane drobno rozdrobnione, min. 50 % mięsa, osłonka poliamidowa, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa, baton długości 25 – 30 cm lub równoważny 100
34. Franfrukterki średnio rozdrobnione, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta ok. 30 g lub równoważne 200
35. Boczek wędzony/parzony min. 90 % boczku 120
36. Boczek zawijany min. 90 % boczku 30
37. Boczek pieczony min. 90 % boczku 30
38. Podgardle wędzone 50
39. Pieczeń delikatesowa, min. 60 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, pieczeń długości 20 -25 cm lub równoważna 150
40. Pieczeń chłopska, min. 60 % mięsa - wyrób z mięsa wieprzowego, wątroby wieprzowej i min. mięsa drobiowego, z dodatkiem naturalnych przypraw, w kształcie bochenka, w otoczce, posypany pietruszką, parzony. Lub równoważna 200
41. Pasztet domowy (pieczony), min. 40 % mięsa wp., lub równoważny 150
42. Pasztet z papryką min. 40 % mięsa wp., lub równoważny 15
43. Salceson włoski mix z widocznymi kawałkami mięsa, min. 50 % mięsa wp., osłonka poliamidowa, baton o długości ok. 30 cm, o przekroju 8 – 10 cm lub równoważny 350
44. Kaszanka gryczana w naturalnej osłonce, waga pojedynczego pęta ok. 140 g 360
45. Krupnioki w naturalnej osłonce, waga pojedynczego pęta ok. 140 g lub równoważny 55
46. Kiszka pasztetowa w osłonce naturalnej, min. 40 % mięsa wp., pęta o długości 20 – 30 cm, 60
47. Wątrobianka w osłonce poliamidowej, min. 40 % wątroby wp.., baton długości 25 – 30 cm. 225
48. Galareta wieprzowa, min. 50 % mięsa wp. 285
49. Rolada ozorowa z galaretką, min. 70 % mięsa wp. + galaretka lub równoważna 10
50. Kiełbasa krakowska sucha w osłonce papierowej, średnio rozdrobniona, z widocznymi kawałkami mięsa, min. 75 % mięsa wp., baton długości 25 – 30 cm. Lub równoważna 15
51. Ogonówka min. 85 % mięsa wp. 410
52. Golonka konserwowa min. 90 % golonki wp. 230
53. Kabanosy średnio rozdrobnione, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta ok. 45 g 5
54. Schab bez kości pieczony, min 90 % schabu 160
55. Kiełbasa krakowska parzona w osłonce papierowej, średnio rozdrobniona, z widocznymi kawałkami mięsa, min. 80 % mięsa wp., baton długości 25 – 30 cm. Lub równoważna 145
56. Kiełbasa żywiecka grubo rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, z widocznymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, baton długości 20 – 25 cm lub równoważna 175
57. Przysmak śniadaniowy drobno rozdrobniony, min. 50 % mięsa, osłonka poliamidowa, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa, baton długości 25 – 30 cm lub równoważny 65
Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg
1. Ćwiartka kurczęca świeża 2500
2. Filety z kurczaka świeże 200
3. Kurczak świeży 380
4. Mięso mielone drobiowe z indyka 20
5. Porcje rosołowe świeże 300
6. Skrzydełka świeże 250
7. Udziec z indyka świeży 255
8. Żołądki drobiowe 50
Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg
1. Polędwica drobiowa min. 80 % mięsa drobiowego, baton długości 25 – 30 cm lub równoważna 60
2. Mielonka drobiowa konserwowa z galaretką, drobno mielona z lekko widocznymi oznakami tłuszczu, osłonka poliamidowa, min. 75 % mięsa dr., wyczuwalny smak i zapach mięsa drobiowego, baton długości 20 – 25 cm lub równoważna 50
3. Kiełbasa biała drobiowa parzona średnio zmielona, min. 70 % mięsa dr., wyczuwalny smak i zapach mięsa drobiowego oraz przypraw 170
4. Polędwica drobiowa z indyka min. 70 % mięsa dr. 190
5. Złota szynka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 60
6. Szynka bukowa min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50
7. Szynka z piersi kurczaka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50
8. Szynka prasowana min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50
9. Szynka delikatesowa z piersi kurczaka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50
10. Szynka delikatesowa z piersi indyka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50
11. Serdelki drobiowe, osłonka poliamidowa, min. 55 % mięsa dr., bez widocznych oznak tłuszczu, waga pojedynczego pęta 50 g 210
12. Galantyna drobiowa z kury (kura w galarecie), min. 60 % mięsa dr., widoczne kawałki mięsa lub równoważna 370
13. Rolada z indyka min. 70 % mięsa dr. 215
14. Pasztet drobiowy z indyka pieczony min. 40 % mięsa dr. 55
15. Udka lub podudzie drobiowe wędzone, min. 95 % podudzia dr. 75
16. Mortadela, parzona, osłonka poliamidowa, min. 40 % mięsa dr., baton długości 30 – 35 cm, bez widocznych oczek tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa lub równoważna 110
17. Paszteciki różne /z kury, z indyka, kurczaka/ 120 – 135 g/ min. 40 % mięsa dr. pakowane hermetycznie w foremkę aluminiową 10
18. Paszteciki różne /z kury, z indyka, kurczaka/ 290 - 300 g/ min. 40 % mięsa dr. pakowane hermetycznie w foremkę aluminiową 10
19. Rolada z kurczaka min. 80 % mięsa dr. 20
20. Salceson drobiowy czosnkowy polski z widocznymi kawałkami mięsa dr., w osłonce poliamidowej, baton o długości 20 – 30 cm lub równoważny 205
21. Kiełbasa drobiowa delikatesowa min. 70 % mięsa dr., w osłonce poliamidowej, baton długości 20 – 30 cm lub równoważna 60
22. Szynka germazego drobiowa min. 70 % mięsa dr., w osłonce poliamidowej lub równoważna 140
23. Schab drobiowy w majeranku min. 70 % mięsa dr., lub równoważny 145
24. Indyk w galarecie min. 60 % mięsa dr., widoczne kawałki mięsa lub równoważny 10
25. Kurczak faszerowany min. 60 % mięsa dr. 130
26. Rolada faszerowana drobiowa min. 60 % mięsa dr. 120
27. Filet wędzony z indyka drobiowy min 70 % mięsa dr. 35
28. Pieczeń a’la kaczka min. 70 % mięsa dr., baton o wadze ok. 1 kg. lub równoważny 10
29. Baleron z indyka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna, osłonka barierowa 60
30. Kiełbasa żywiecka z indyka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 40
31. Golonkowa, min. 70 % mięsa dr. lub równoważna, osłonka barierowa 60
32. Szynkowa kanapkowa, min. 70 % mięsa dr. lub równoważna, osłonka barierowa 40
33. Pieczeń rzymska min. 60 % mięsa dr. lub równoważna 40
34. Szynkowa luksusowa min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 60
35. Polędwiczka z indyka złota min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 40
36. Kiełbasa podwawelska średnio zmielona, min. 65 % mięsa dr., wyczuwalny smak i zapach mięsa drobiowego oraz przypraw lub równoważna 40
37. Indyk pieczony 40

Dodatkowe informacje

Biuletyn 2016
Nazwa Dom Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach
Ulica ul. gen. Kazimierza Pułaskiego
Nr domu 66
Miejscowość Suwałki
Kod Pocztowy 16400
Panstwo Polska
Województwo podlaskie
Tel 0-87 5628500
Fax 0-87 5628507
Email dps_kalina@mgmnet.pl
Adres strony url www.dpskalina.suwalki.pl
Regon 29334400000
Obowiązkowa Tak
Zamieszczanie obowiazkowe Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia administracja samorządowa
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja Tak
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.dpskalina.suwalki.pl
Czy wymagane przeslanie ofert Tak
Wymagane przeslanie ofert inny Pisemnie
Czy podzielone na czesci Tak
Oferty lub wnioski Wszystkie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Dom Pomocy Społecznej "Kalina" ul. Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki
Rodz zam D
Okres2c 12
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 Nie
Czas O
Okreslenie warunkow Wykonawca musi posiadać uprawnienia do produkcji, sprzedaży mięsa lub wędlin.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca musi posiadać pojazd spełniający warunki sanitarne.
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow Nie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie Nie
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia Tak
Wykaz dokumentow zaswiadczen Aktualny odpis z właściwego rejestru lub Centralnej Ewidencji Działalności Gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem wyznaczonego terminu składania ofert.
Zakresie warunkow udzialu Aktualny dokument (decyzja, zaświadczenie) potwierdzający spełnienie warunków sanitarnych przez pojazd, którym realizowane będą dostawy - wystawiony przez właściwy organ. Aktualny dokument (decyzja)potwierdzający spełnienie warunków sanitarnych na produkcję, sprzedaż mięsa lub wędlin - wystawiony przez właściwy organ.
Inne dokumenty niewymienione Formularz cenowy wypełniony i podpisany przez wykonawcę.
Czy wadium Nie
Czy przewiduje udzielenie zaliczek Nie
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. Cena dostarczanego towaru może ulec zmianie o wysokość kwartalnego wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych przez Prezesa GUS w Monitorze Polskim po upływie 7 dni od dnia otrzymania i podpisania przez obydwie strony aneksu do umowy. 2. Cena może ulec zmianie przy zmianie stawki podatku VAT. 3.Zamawiający zastrzega możliwość zwiększania lub zmniejszania ilości zamawianego towaru w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia mieszkańców Domu, w przypadku zmiany ilości zalecanych diet oraz zmiany jadłospisu dziennego lub miesięcznego. Zmiana ilości nie powoduje zmiany cen jednostkowych danego asortymentu. 4.Wykonawca zapewnia, że w przypadku obniżki na lokalnym rynku ceny towaru będącego przedmiotem niniejszej umowy, dostosuje swoje ceny do cen aktualnie obowiązujących, które nie będą wyższe od cen hurtowych.
Kryt 0 cena
Kryt 0p 100
Czy będzie aukcja Nie
Data składania wniosków 15/12/2016
Godzina składania wniosków 09:00
IV 4 4 jezyki Język polski
Termin on
Termin związania ofertą 20
Zastosowanie procedury pzp Nie
IV 6 2 SkrocenieTerminu Nie
IV 6 5 Nie
Czy unieważnienie Tak
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)