1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 231
w Łodzi z podziałem na pakiety:
Pakiet 1 – Mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe oraz wędliny
Pakiet 2 – Nabiał
Pakiet 3 –Artykuły spożywcze różne
Pakiet 4 – Warzywa i owoce świeże oraz jajka
Pakiet 5 – Ryby
Pakiet 6 – Mrożonki
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 1A do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy.
3. Zamawiający zgodnie z art. 24aa ustawy najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu i spełnia warunki udziału w postępowaniu.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia, łącznie z całkowitym wstrzymaniem zakupu ogólnej ilości towarów, jak i poszczególnych ich rodzajów i asortymentów w poszczególnych okresach obowiązywania umowy, jak i w stosunku do całej ilości towarów przewidzianej w przedmiocie zamówienia – w zależności zmiany profilu świadczonych usług. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne inne roszczenia poza roszczeniem o zapłatę za towar już dostarczony.
5. Produkty żywnościowe muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu
asortymentowo- cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana
przez Zamawiającego.
6. Produkty żywnościowe objęte dostawą spełniają wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu
HACCP niezbędne w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
- odpowiednie normy jakościowe lub atesty,
- odpowiednie oznakowanie i termin przydatności do spożycia,
- odpowiedni sposób przewożenia towarów- zachowanie rozdzielności transportu,
- odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
7. Wykonawca posiada aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej
potwierdzającej spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w
obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówień Zamawiającego zgodnymi z procedurami HACCAP.
9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie.
9. Wykonawca zobowiązuje się w przypadku zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności uniemożliwiających Wykonawcy terminowe zrealizowanie dostawy, w ciągu 45 minut zapewnić usługę zastępczą, aby dowóz produktów a tym samym przygotowanie i podanie obiadu mogło odbyć się terminowo.
10. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez obcych zapachów, nie kruszących się, dopieczonych – dotyczy pieczywa itp. Dostarczone artykuły będą posiadały czytelne i trwałe oznakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia. Przedmiot zamówienia będzie dostarczony do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności lub daty minimalnej trwałości.
11. Dostarczane artykuły, które są przeznaczone do bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) w danej partii zamówienia musza posiadać co najmniej 4 miesięczny termin przydatności do spożycia, licząc od daty ich dostarczania do Zamawiającego. Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, mięsa, wędlin i wyrobów garmażeryjnych, mleka i produktów mleczarskich.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia, żądania wymiany lub reklamacji dostawy w przypadku stwierdzenia złej jakości dostarczonego artykułu, niezgodności ilościowej lub dostarczenia towaru, który nie został zamówiony.
13. W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienie ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie uzgodnionym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodne z zapotrzebowaniem Zamawiającego w dniu przez niego zaplanowanym.
Opis1 Boczek wędzony parzony, wieprzowy 88,2% lub równoważny kg 55
2 Karczek bez kości, kolor czerwony, świeży, nie tłusty kg 220
3 Kiełbasa krakowska drobiowa kg 100
4 Kiełbasa podwawelska kg 220
5 Mięso od szynki, mięso wieprzowe bez kości, kolor czerony, chude, świeże kg 1430
6 Pałki z kurczaka kg 660
7 Pasztet (pieczony lub inny) kg 46
8 Polędwica bez konsewantów typu sopocka min 70% mięsa kg 100
9 polędwica wieprzowa surowa kg 330
10 Frankfurterki 80% mięsa kg 66
11 filet indyczy parzony kg 100
12 filet z kurczaka surowy kg 440
13 filet z indyka surowy kg 880
14 Schab bez kości, świeży , kolor czerwony kg 935
15 Słonina bez skóry, podgardle kg 66
16 Szynka wiejska kg 100
17 udko z kurczaka (udzik) kg 1155
18 wołowina zrazowa kg 220
19 Wołowina (antrykot, szponder), kg 88
20 wątroba drobiowa kg 176
1 Jogurt owocowy 400 (Jogobella lub równoważny) szt. 93
2 Jogurt naturalny 350-400g szt. 1980
3 Masło (opakowanie min. 200g w tym 82% tłuszczu) szt. 1980
4 Mleko spożywcze, pasteryzowane, homogenizowane, objętość netto 1l - 1,5 %-2% tłuszczu l 12441
5 Ser topiony mix smaków 100g (typu Hochland lub równoważny) szt. 396
6 Ser żółty w całości 1kg ( typu GOUDA, Podlaski lub równoważny) kg 220
7 Serki homogenizowwne mix smaków140-150g (typu Danio lub równoważne) szt. 660
8 Twarożek mix smaków 150g (typu Almette lub równoważny) szt. 1265
9 Twaróg półtłusty 1kg kg 330
1 Ananas plastry w syropie, puszka 565-570g szt. 55
2 Bazylia 8-10g (typu Kamis lub równoważna) szt. 33
3 Brzoskwinie połówki w syropie , puszka 820-850g szt. 55
4 Chrzan tarty: korzeń chrzanu 75%, cukier, cytryna, woda, sól, kwas cytrynowy 200 ml szt. 110
5 Cukier trzcinowy 1 kg kg 1650
6 Cynamon mielony 15g szt. 100
7 Dżem truskawkowy 100 g owoców na 100 g produktu, słodzy zagęszczonym sokiem jabłkowym, sub. Zagęszczająca pektyny (typu Łowicz lub równoważny)235-280 g szt. 110
8 Dżem wiśniowy 100 g owoców na 100 g produktu, słodzy zagęszczonym sokiem jabłkowym, sub. Zagęszczająca pektyny (typu Łowicz lub równoważny) szt. 55
9 Dżem brzoskwiniowy 100 g owoców na 100 g produktu, słodzy zagęszczonym sokiem jabłkowym, sub. Zagęszczająca pektyny (typu Łowicz lub równoważny) szt. 110
10 Fasolka biały Jaś kg 132
11 Groch łuskany połówki kg 220
12 Groszek konserwowy 400g szt. 132
13 Herbata czarna 88x2g, wysokogatunkowa (typu Lipton lub równoważna) op 88
14 Herbata owocowa 20-25x2g mix smaków (typu Biofix lu równoważne) op. 88
15 Kakao ciemne niskotłuszczowe 10%-12%, op. 150g, (typu DecoMorreno lub równoważne) szt. 55
16 Kasza gryczana średniopalona 1kg kg 385
17 Kasza jęczmienna śrenia 1 kg kg 407
18 kasza jaglana 400g kg 286
19 kasza kus kus 350 kg 132
20 Kasza manna 1 kg kg 132
21 Kawa zbożowa rozpuszczalna 150g (typu Inka lub równoważna) szt. 110
22 Ketchup łagodny 320-450g (typu Pudliszki lub równoważny) szt. 100
23 Koncentrat pomidorowy 30% ze świeżych pomidorów 900g -1kg (typu Kotlin lub równoważne) szt. 264
24 Kukurydza konserwowa złocista, ziarno kalibrowane, bez dodatku cukru, masa całkowita 340g, po odcieku 285g, puszka łatwootwieralna, (typu Bonduelle lub równoważna) szt. 132
25 Kwasek cytrynowy 50g szt. 94
26 Liść laurowy 6-8g (typu KAMIS lub równoważny) szt. 66
27 Majeranek 14g (typu KAMIS lub równoważny) szt. 110
28 Majonez 500ml (typu Kielecki lbu równoważny) szt. 220
29 Makaron czaniecki nitka , 5 jajeczny, 500g szt. 462
30 Makaron kokardka mała 400g (typu Lubella lub równoważne) szt. 308
31 Makaron łazanki 500g (typu Lubella lub równoważne) szt. 275
32 Makaron razowy nitka spaghetti 400g (typu Lubella lub równoważne) szt. 484
33 Makaron świderki 500g (typu Lubella lub równoważne) szt. 660
34 Makaron świderki razowe 400-500g (typu Lubella lub równoważne) szt. 264
35 Makaron muszelka mała 500g (typu lubella lub równoważny) szt. 308
36 Makaron zacierka 200-250g (typu Lubella lub równoważne) szt. 363
37 makaron w kształcie zwierzątek 340g(typu Pudliszki) szt. 660
38 Mąka pszenna paczkowana typu 480 op.1kg Szadkowska lub równoważna kg 363
39 Mięta expresowa 20 x2g( 12 sztuk w opakowaniu zbiorczym) op 22
40 Miód naturalny wielokwiatowy płynny 400 g szt. 198
41 Musztarda 185g - 200g szt. 33
42 Ogórki konserwowe 900g (typu Urbanek lub równoważne) szt. 231
43 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, 1l (typu Kujawski lub równoważny) szt. 506
44 Oregano 8g (typu Kamis lub równoważna) szt. 55
45 Papryka mielona słodka 20g (typu KAMIS lub równoważny) szt. 88
46 Pieprz czarny mielony 20g (typu KAMIS lub równoważny) szt. 154
47 Płatki górskie owsiane do zaparzania 500g szt. 143
48 Płatki ryżowe 250 g szt. 121
49 Płatki śniadaniowe kukurydziane 250 g (typu Nestle lub równoważne) szt. 242
50 Płatki pełnozairniste żytnie 400 g szt. 143
51 Płatki pełnozairniste orkiszowe 400 g szt. 143
52 Płatki jaglane 400 szt. 143
53 Płatki jęczmienne 400g szt. 143
54 Przyprawa do kurczaka 30g szt. 110
55 Ryż biały paraboliczny 5kg kg 330
56 Soczki owocowe 100% w kartoniku, poj. 200ml z rurką szt. 6050
57 Sól jodowana 1kg kg 275
58 Szczaw konserwowy 100%, 320-350g (typu Urbanek lub równowazne) szt. 165
59 Tuńczyk w zalewie szt. 100
60 Zioła prowansalskie 8-10g (typu Kamis lub równoważne) szt. 66
1 Banany: dojrzałe, żółte, jędrne, świeże, w kiściach kg 3300
2 Buraki: ,swieże, jędrne, czerwone kg 1430
3 Cebula surowa świeża kg 385
4 Cytryny soczyste, dojrzałe, świeże kg 83
5 Gruszki typu Klapsa, Konferencja, dojrzałe, żółte, jędrne, świeże kg 1760
6 Jabłka typu Ligol, Janagold kg 4400
7 Jajka kl. A 63-73g z terminem spożycia do 28 dni lub równoważne szt. 8800
8 Kapusta biała surowa, młoda, świeża, główka kg 440
9 Kapusta kiszona naturalnie, bez dodatku octu kg 1320
10 Kapusta pekińska, zielona, świeża kg 550
11 Koperek zielony, świeży w pęczkach szt. 880
12 Mandarynki klementynki, bezpestkowe, dojrzałe, soczyste, świeże kg 825
13 Marchew, kolor czerwony, jędrna, czysta, świeża kg 3300
14 Natka pietruszki zielona świeża w pęczkach szt. 1320
15 Ogórki kiszone w wodzie, zielone bez dodatku octu, op. 2-3kg hermetycznie zamknięte kg 726
16 Ogórki małosolne kg 165
17 Ogórki świeże, szklarniowe, gruntowe, twarde, świeże, zielone kg 660
18 Papryka czerwona, żółta, zielona, jędrna, świeża kg 440
19 Pieczarki białe, swieże czyste kg 330
20 Pietruszka, twarda, swieża kg 1650
21 Pomidory kisciowe, szklarniowe,kokatjlowe, malinowe, czerwone, jędrne, świże i dojrzałe kg 440
22 Por świeży, zielony kg 1650
23 Rzodkiewka koloru czerwonego, świeża, w pęczkach op 484
24 Sałata liściasta, zielona, świeża, główka (krucha bez goryczy) szt. 990
25 Sałata lodowa szt. 275
26 Seler korzń, świeży kg 1870
27 Szczypiorek cienki, zielony, świeży w pęczkach szt. 550
28 Śliwki duże , dojrzałe, soczyste kg 165
29 Truskawki czerwone, aromatyczne, dojrzałe, słodkie kg 220
30 Winogrono białe, dojrzałe, świeże, słodkie kg 440
31 Włoszczyzna młoda, świeża, w pęczkach op 110
32 Ziemniaki swieże, jędrne, czyste kg 14300
1 Filet z miruny bez skóry, na sucho mrożony (shatterpack) kg 495
2 Paluszki rybne min. 70% ryby kg 502
1 Barszcz ukraiński kg 319
2 Brokuły kg 418
3 Bukiet Warzyw (kalafior,brokuł, marchew) kg 308
4 Fasola szparagowa zielona kg 418
5 Fasola szparagowa zółta kg 165
6 Groszek zielony kg 121
7 Kalafior kg 418
8 Mieszanka wieloowocowa kg 1320
9 Szpinak liście kg 138
10 Truskawki kg 165
11 Zupa jarzynowa kg 330
|