Dostawa artykułów żywnościowych do pięciu placówek oświatowych na terenie miasta Nidzica

Data publikacji 2016-07-18
Data zakończenia 2016-08-09 08:00:00
Instytucja Centrum Usług Wspólnych w Nidzicy
Miejscowość Nidzica
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Aparatura transmisyjna do radiotelefonii, radiotelegrafii, transmisji radiowej i telewizyjnej

Szczegóły

Numer ogłoszenia 142239 / 2016
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 32200009, 31425003, 411100003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz
Zależne od

Przedmiot zamówienia

1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do następujących placówek oświatowych:
1) Zespół Szkół Nr 1 w Nidzicy, ul. Kopernika 1, 13-100 Nidzica
2) Zespół Szkół Nr 2 w Nidzicy, ul. Karola Barke 3, 13-100 Nidzica
3) Zespół Szkół Nr 3 w Nidzicy, ul. 1 Maja 42. 13-100 Nidzica
4) Przedszkole Nr 2 w Nidzicy, ul. 1 Maja 36, 13-100 Nidzica
5) Przedszkole Nr 4 KRAINA ODKRYWCÓW w Nidzicy, ul. Krzywa 7, 13-1000 Nidzica

2.Przedmiot zamówienia obejmuje dziewięć następujących części:
Część I Dostawa świeżych warzyw i owoców
03.22.00.00-9 Warzywa, owoce i orzechy
03.22.23.00-6 Owoce inne niż tropikalne
03.22.22.00-5 Owoce cytrusowe
03.22.21.10-7 Owoce tropikalne
03.22.11.00-7 Warzywa korzeniowe i bulwiaste
03.22.13.00-9 Warzywa liściaste
03.22.12.00-8 Warzywa owocowe

lub/i

Część II Dostawa pieczywa
15.81.00.00-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15.81.10.00-6 Pieczywo

lub/i

Część III Dostawa mrożonych warzyw i owoców
15.33.11.70-9 Warzywa mrożone
15.33.21.00-5 Przetworzone owoce

lub/i

Część IV Dostawa świeżych ryb, ryb mrożonych i przetworów rybnych
15.20.00.00-0 Ryby przetworzone i konserwowane
15.22.00.00-6 Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15.23.40.00-7 Ryby wędzone
15.24.00.00-2 Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone

lub/i

Część V Dostawa różnych produktów spożywczych i wody mineralnej butelkowanej
15.80.00.00-6 Różne produkty spożywcze
15.40.00.00-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15.84.20.00-2 Czekolady i wyroby cukiernicze
15.89.00.00-3 Różne produkty spożywcze i produkty suszone
15.86.00.00-4 Kawa, herbata i podobne produkty
15.85.00.00-1 Produkty z ciasta makaronowego
15.84.00.00-8 Kakao, czekolada i wyroby cukiernicze
15.33.20.00-4 Przetworzone owoce i warzywa
15.87.00.00-7 Przyprawy i przyprawy korzenne
15.32.00.00-7 Soki owocowe i warzywne
15.33.23.00-7 Przetworzone orzechy
15.83.16.00-8 Miód
41.11.00.00-3 Woda pitna

lub/i

Część VI Dostawa produktów mleczarskich
15.50.00.00-3 Produkty mleczarskie
15.51.00.00-5 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
15.54.00.00-5 Produkty serowarskie
15.53.00.00-2 Masło
15.51.00.00-6 Mleko i śmietana

lub/i

Część VII Dostawa mięs i produktów mięsno- wędliniarskich wieprzowych i drobiowych
15.10.00.00-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15.11.30.00-3 Wieprzowina
15.11.20.00-6 Drób

lub/i
Część VIII Dostawa jaj
03.14.25.00-3 Jaja

Część IX Dostawa gotowych produktów mącznych chłodzonych (niemrożonych)
15.85.10.00-8 Produkty mączne

Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.

3.Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r, poz. 594 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej.

4.Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
a) Dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości.
b) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany.
c) Ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.

5.Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
a) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia, konsystencja sypka, bez grudek, niezlepiajająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna.
b) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
c)Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
d) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
e) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.

6. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.

7. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej z placówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

8. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00- 13.00. Dostawa będzie miała miejsce do godz. 7.00 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.

9. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.

10. Dostarczane produkty nie mogą przekraczać ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, powinny być dostarczane w ich początkowym okresie gwarancji.

11. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdej z placówek oświatowych wymienionych w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.

12. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Przy dostarczaniu mrożonych produktów powinien zapewnić zamrażarki do ich transportu i przechowywania.

13.Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.

14. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdej z placówek oświatowych, o których mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli jakości dostarczonego towaru w szkołach i przedszkolach będzie pracownik upoważniony przez kierownika danej placówki.

15. W przypadku, gdy w opisie zamówienia, w jakiejkolwiek części Zamawiający użył nazwy własnej dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych równoważnych tj. takich samych lub zbliżonych.

16. Dostarczane produkty nie mogą zawierać większej ilości cukru, sodu/soli, tłuszczu wskazanych w załączniku nr 1 do SIWZ.

17. Przetwory mięsne muszą zawierać co najmniej 70 %mięsa a przetwory z ryb co najmniej 60% mięsa z ryb.

18. Produkty mączne chłodzone wskazane w części IX zamówienia muszą być przygotowywane zgodnie z wymaganiami, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. u. z 2015 r., poz. 1256).

19.Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem wskazanym w załączniku nr 1 do SIWZ.

20.Szczegółowy sposób realizacji zamówienia został opisany we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.

Opis

Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.Szczegółowy wykaz asortymentu na każdą z części stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Centrum Usług Wspólnych w Nidzicy
Ulica ul. Kolejowa 5
Nr domu 5
Miejscowość Nidzica
Kod Pocztowy 13-100
Województwo warmińsko-mazurskie
Tel 89 6252457
Fax 89 6252457
Internet bipcuw.nidzica.pl
Regon 51033365200000
E-mail cuw@nidzica.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 9
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/12/2016
Wadium Zamawiający nie przewiduje wnoszenia wadium.
Zaliczka Nie
Uprawnienie zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia.
Wiedza zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia.
Potencjał zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia.
Zdolne zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia.
Sytuacja zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w celu potwierdzenia tego warunku. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ złożonego przez wykonawcę na zasadzie spełnia/nie spełnia.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Inne dokumenty 1. formularz oferty stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ wraz z zawartym w nim oświadczeniem o zakresie prac, jakie Wykonawca zamierza zlecić podwykonawcy lub podaniem przez wykonawcę nazw (firm) podwykonawców, na których zasoby wykonawca powołuje się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 . 2. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 23 ustawy. 3. Pełnomocnictwo do występowania w imieniu wykonawcy, w przypadku gdy dokumentów składających się na ofertę nie podpisuje osoba uprawniona do reprezentowania. 4. Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 2 i 3 powinno być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie. 5. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonywania zamówienia, zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia. 6. Jeżeli wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów żąda dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia, c) charakteru stosunku, jaki będzie łączyły wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. 7. Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których wyżej mowa, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym, określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem- wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów.8. W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, dokumenty i oświadczenia wskazane w pkt 4.2 i 4.4 potwierdzające, że wykonawca nie podlega wykluczeniu składa każdy z wykonawców oddzielnie, pozostałe wymienione dokumenty powinny łącznie dotyczyć wszystkich wykonawców.
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. Wykonawca składa w formularzy oferty oświadczenie, że w przypadku gdy jego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą podpisze umowę będącą przedmiotem niniejszego postępowania, której wzór stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. 2.Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić w granicach unormowania art. 144 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. z 2015, poz. 2164) za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie, w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany w niżej wymienionych okolicznościach. 2.1. Zmiany przewidywane w umowie mogą być inicjowane przez zamawiającego lub przez wykonawcę. 2.2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, w przypadku wystąpienia n/w okoliczności, z uwzględnieniem podanych warunków ich wprowadzenia: 1) z uwagi na zmianę stawki podatku VAT - zmiana wynagrodzenia wykonawcy (ceny) o kwotę wynikającą ze zmienionych stawek tego podatku obowiązujących w dacie powstania obowiązku podatkowego w czasie trwania umowy, 2) zmiana treści umowy wynikać będzie z konieczności dostosowania do bezwzględnie obowiązujących przepisów prawa, znowelizowanego bądź wprowadzonego w trakcie wykonywania zamówienia. 3.Warunkiem dokonania zmian, o których mowa w ust. 2 jest złożenie wniosku przez stronę inicjującą zmianę, zawierającego: a) opis zmiany, b) uzasadnienie zmiany, c) obliczenie kosztów zmiany w przypadku zmiany, o której mowa w ust. 2.2 pkt. 1.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz bipcuw.nidzica.pl
Adres uzyskania siwz Centrum Usług Wspólnych w Nidzicy 13-100 Nidzica ul. Kolejowa 5 woj. Warmińsko- Mazurskie tel., fax 089*625 24 57 email: cuw@nidzica.pl
Data składania wniosków 09/08/2016
Godzina składania wniosków 08:00
Miejsce Centrum Usług Wspólnych w Nidzicy (sekretariat) 13-100 Nidzica ul. Kolejowa 5 woj. Warmińsko- Mazurskie
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)