GuidZP400 |
ffcc19fb-0ea1-4273-8482-c117d74c47a6
|
Biuletyn |
626923-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Centrum Administracyjne Nr 1 do obsługi placówek opiekuńczo-wychowawczych
|
Regon |
14746701400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. św. Bonifacego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
81
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Warszawa
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
02945
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
22 842 17 22
|
Zamawiajacy fax |
22 842 17 22
|
Zamawiajacy email |
b.lewandowska@centrumadministracyjne.waw.pl
|
Adres strony url |
www.centrumadministracyjne.waw.pl
|
Adres strony internetowej narzedzia |
www.centrumadministracyjne.waw.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy |
1
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.centrumadministracyjne.waw.pl
|
Czy oferty wnioski dostepne |
1
|
Oferty wnioski dostepne |
www.sekretariat@centrumadministracyjne.waw.pl
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Administracyjnego nr 1 do obsługi placówek opiekuńczo- wychowawczych
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywności dla jednostek Miasta stołecznego Warszawy obsługiwanych przez Centrum Administracyjnego Nr 1” podziałem na 6 zadań tj.:
Zadanie nr 1 – „Produkty mleczarskie”
Zadanie nr 2 – „Warzywa, owoce i warzywa przetworzone”
Zadanie nr 3 – „Mrożonki i ryby mrożone”
Zadanie nr 4 – „Mięso, drób i produkty mięsne”
Zadanie nr 5 – „Różne artykuły spożywcze”
Zadanie nr 6 – „Pieczywo, wyroby piekarskie i cukiernicze”
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
36
|
Data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy spełniają następujące warunki:
2.1.2. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
2.2.2. spełniają warunki, dotyczące posiadania wiedzy doświadczenia
2.1.3. dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia,
2.1.5. Wykonawca winien oświadczyć, że:
a) spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych,
b) oraz że brak jest podstaw do wykluczenia Wykonawcy z przedmiotowego postępowania
|
Informacje dodatkowe okreslenie warunkow |
f) dla zadania Nr 6 (pieczywo, wyroby piekarskie i cukiernicze) – 30.000 zł
oraz potwierdzą, że zadanie/zadania te zostały wykonane należycie.
2) Zamawiający dopuszcza wykazanie doświadczenia w dowolnym zestawieniu realizacji zadań, lecz ogólna wartość wykonanych zadań, musi odpowiadać przedmiotowi zamówienia/asortymentowi oraz wartościom brutto (wymienionym w ppkt od 1) do 6), na który została złożona oferta.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
2.1.4. spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej.
|
Sytuacja finansowa informacje dodatkowe |
1) Warunki - Wiedza i doświadczenie W okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonali minimum 1 zadanie, odpowiadające swoim rodzajem (asortymentem) stanowiącym przedmiot zamówienia dla każdego zadania osobno o wartości brutto minimum:
a) dla zadania Nr 1 (produkty mleczarskie) – 70 000 zł.
b) dla zadania Nr 2 (warzywa, owoce i warzywa przetworzone) – 50.000 zł.
c) dla zadania Nr 3 (mrożonki i ryby mrożone) – 40.000 zł.
d) dla zadania Nr 4 (mięso, drób i produkty mięsne) – 90 000. zł
e) dla zadania Nr 5 (różne artykuły spożywcze) – 70.000 zł.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
b. aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24
ust. 1 Ustawy PZP, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 Ustawy PZP- zgodnie z załącznikiem nr 2A.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Umowa może być zmieniona w stosunku do złożonej Oferty na niżej wymienionych warunkach:
1) w stosunku do wartości umowy tj. zmiany cen zawartych w ofercie - w zestawieniu kosztów zadania (załącznik nr 3) jedynie w udokumentowanych przypadkach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, to jest:
a. urzędowej zmiany stawki podatku VAT -o różnicę wynikającą z jej dotychczasowej wielkości a wprowadzoną zmianą; jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów.
b. w przypadku zmiany powyżej 3% kwartalnego wskaźnika cen towarów i usług podawanego przez GUS, publikowanego w Monitorze Polskim – o wielkość tegoż wskaźnika, jednak nie wcześniej niż po jego ogłoszeniu. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy do podwyższenia lub obniżenia cen towarów .
c. w przypadku zmian przepisów ogólnie obowiązujących, które mają wpływ na treść umowy.
d. w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych.
a. w przypadku podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, w tym zmiana numeru katalogowego produktu lub nazwy własnej produktu pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o parametrach tożsamych lub wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego produktu, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego.
b. w przypadku zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową, w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego.
c. w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego.
|
IV 4 4 data |
2017-12-18T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
„Produkty mleczarskie"
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywności dla jednostek Miasta stołecznego Warszawy obsługiwanych przez Centrum Administracyjnego Nr 1”
5. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie. Termin i ilość dostaw każdorazowo będą określone telefonicznie, w zależności od zapotrzebowania na dwa dni przed umówioną datą dostawy. Wykonawca zapewni, że dostarczane artykuły będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, za wyjątkiem mięsa, warzyw, nabiału i jaj, które będą dostarczane świeże. Każe opakowanie musi być oznakowane nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako „najlepiej spożyć (należy spożyć do)….”.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa, owoce i warzywa przetworzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
5. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie. Termin i ilość dostaw każdorazowo będą określone telefonicznie, w zależności od zapotrzebowania na dwa dni przed umówioną datą dostawy. Wykonawca zapewni, że dostarczane artykuły będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, za wyjątkiem mięsa, warzyw, nabiału i jaj, które będą dostarczane świeże. Każe opakowanie musi być oznakowane nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako „najlepiej spożyć (należy spożyć do)….”.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki i ryby mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
5. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie. Termin i ilość dostaw każdorazowo będą określone telefonicznie, w zależności od zapotrzebowania na dwa dni przed umówioną datą dostawy. Wykonawca zapewni, że dostarczane artykuły będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, za wyjątkiem mięsa, warzyw, nabiału i jaj, które będą dostarczane świeże. Każe opakowanie musi być oznakowane nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako „najlepiej spożyć (należy spożyć do)….”.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Mięso, drób i produkty mięsna
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
5. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie. Termin i ilość dostaw każdorazowo będą określone telefonicznie, w zależności od zapotrzebowania na dwa dni przed umówioną datą dostawy. Wykonawca zapewni, że dostarczane artykuły będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, za wyjątkiem mięsa, warzyw, nabiału i jaj, które będą dostarczane świeże. Każe opakowanie musi być oznakowane nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako „najlepiej spożyć (należy spożyć do)….”.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Różne artykuły spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
5. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie. Termin i ilość dostaw każdorazowo będą określone telefonicznie, w zależności od zapotrzebowania na dwa dni przed umówioną datą dostawy. Wykonawca zapewni, że dostarczane artykuły będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, za wyjątkiem mięsa, warzyw, nabiału i jaj, które będą dostarczane świeże. Każe opakowanie musi być oznakowane nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako „najlepiej spożyć (należy spożyć do)….”.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo, wyroby piekarskie i cukiernicze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
5. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie. Termin i ilość dostaw każdorazowo będą określone telefonicznie, w zależności od zapotrzebowania na dwa dni przed umówioną datą dostawy. Wykonawca zapewni, że dostarczane artykuły będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, za wyjątkiem mięsa, warzyw, nabiału i jaj, które będą dostarczane świeże. Każe opakowanie musi być oznakowane nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako „najlepiej spożyć (należy spożyć do)….”.
|
| |