GuidZP400 |
4776a5eb-3662-4e1b-bfbe-1bb2366e7bc2
|
Biuletyn |
516474-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Piekarskie Centrum Medyczne Sp. z o.o.
|
Regon |
24154217700000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Szpitalna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
11
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Piekary Śląskie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41940
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
32 39 38 100
|
Zamawiajacy fax |
32 39 38 127
|
Zamawiajacy email |
zamowienia@szpital.piekary.pl
|
Adres strony url |
www.szpital.piekary.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sp. z o. o.
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.szpital.piekary.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.szpital.piekary.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrdnictwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
siedziba Zamawiająjcego, sekretariat, adres 41-940 Piekary Śląskie, ul.Szpitalna 11
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych
|
Numer referencyjny |
ZP/PN/04/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów spożywczych ( nabiału, mięsa i wędlin i podrobów, drobiu, pieczywa, jajek, warzyw i owoców ) z podziałem na 6 pakiety. Poszczególne pakiety nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie zostaną odrzucone. Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia z podziałem na poszczególne pakiety zawarto w załączniku nr 2 do SIWZ.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Informacje na temat katalogow |
Zaoferowane przez Wykonawców artykuły spożywcze winny być wysokiej jakości, świeże, pierwszego gatunku, posiadający właściwości i cechy określone jak w formularzu asortymentowe cenowym. Zaoferowane do przetargu artykuły spożywcze winny spełniać wszelkie aktualnie obowiązujące normy i przepisy wymagane w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia.Transport przedmiotu zamówienia winien odbywać się w pojazdach przeznaczonych wyłącznie do przewozu artykułów spożywczych.
W zakresie Pakietu nr 4 – pieczywo, Wykonawca winien złożyć próbki pieczywa tj. 1 chleb, 1 bułkę zwykłą, 1 bułkę mleczną. Próbki pieczywa należy złożyć w siedzibie Zamawiającego ( sekretariat ) w dniu składania ofert do godziny 09:30 . Próbki posłużą do sprawdzenia czy oferowane pieczywo odpowiada wymaganiom Zamawiającego postawionym w SIWZ. Oceny spełnienia postawionych wymagań w zakresie dostarczonych próbek pieczywa dokona specjalna Komisja Zamawiającego składająca się z kilku osób w tym bezpośrednio związanych z żywieniem i żywnością. Ocena będzie dokonana na podstawie wymagań określonych w załączniku nr 6 do SIWZ.Nie spełnienie oczekiwań Zamawiającego w zakresie którychkolwiek wymagań wskazanych w Załączniku nr 6 skutkować będzie odrzuceniem oferty w zakresie Pakietu nr 4. Próbki pieczywa zostaną zużyte w trakcie oceny spełnienia wymagań Zamawiającego w związku z czym nie podlegają zwrotowi a co za tym idzie, Zamawiający nie dopuszcza zapłaty wynagrodzenia za zużyte próbki.
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia wymagań.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia wymagań.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia wymagań.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
Dodatkowo z postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający wykluczy Wykonawcę na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 2 i 4 ustawy Pzp (z zastrzeżeniem terminów określonych w art. 24 ust. 7 ustawy Pzp). Wykonawca wraz z ofertą złoży oświadczenie o braku podstaw wykluczenia, aktualne na dzień składania ofert , zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający nie stawia wymagań.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do składania zamówień bez ograniczeń co do zakresu (w tym ilości zamawianego w danej dostawie przedmiotu umowy) oraz do nie złożenia zamówienia na pełny zakres asortymentu objętego umową w przypadku zmniejszonego zapotrzebowania, tj. ilości hospitalizowanych pacjentów, czego nie można było przewidzieć w chwili zawierania umowy. Powyższe zmiany następować będą za pośrednictwem osób określonych w § 4 ust. 1, poprzez niezłożenie pełnego zamówienia na asortyment określony w załączniku do umowy.
2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmian ilościowych w poszczególnych pozycjach formularza asortymentowo – cenowego, przy zastrzeżeniu iż nie może być przekroczona kwota brutto należnego Wykonawcy wynagrodzenia wskazanego w § 3 ust 2. Powyższe zmiany następować będą za pośrednictwem osób określonych w §4 ust. 1.
|
IV 4 4 data |
2017-06-02T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:30
|
IV 4 4 jezyki |
język poilski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Nabiał. Szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 2 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso, wędlin , podroby. Szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 2 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 3
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Drób. Szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 2 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 4
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo. Szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 2 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Warzywa i owoce. Szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 2 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pakiet 6
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03000000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Jajka. Szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 2 do SIWZ
|
| |