Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku:
CZĘŚĆ NR 1 – KONSERWY - CPV 15131000-5, 15200000-0
1. Konserwa szprot w pomidorach w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 w ilości 850 kg,
2. Konserwa sałatka z makreli w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 w ilości 1100 kg,
3. Konserwa turystyczna w opak. od 0,10 do 0,33 kg – CPV 15131000-5 w ilości 1100 kg,
4. Konserwa tyrolska w opak. od 0,10 do 0,33 kg – CPV 15131000-5 w ilości 1000 kg,
5. Paprykarz w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 w ilości 1400 kg,
6. Pasztet drobiowy w opak. aluminium od 0,10 do 0,13 kg - CPV 15131310-1 w ilości 1400 kg,
7. Pasztet mazowiecki w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131310-1 w ilości 1000 kg,
CZEŚĆ NR 2 – PRZYPRAWY - CPV 15870000-7
1. Cynamon w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 18 kg,
2. Czosnek mielony w opak. do 1 kg - CPV 15870000-7 w ilości 100 kg,
3. Liść laurowy w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 65 kg,
4. Majeranek suszony w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 70 kg,
5. Musztarda w opak. do 5 kg – CPV 15871250-1 w ilości 500 kg,
6. Ocet w butelkach od 0,5 do 1 l - CPV 15871110-8 w ilości 400 l,
7. Oregano suszone w opak. od 1 do 3 kg - CPV 15872000-1 w ilości 30 kg,
8. Papryka mielona w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 130 kg,
9. Pieprz czarny mielony w opak. do 5 kg - CPV 15872100-2 w ilości 230 kg,
10. Przyprawa do zup w płynie w opak. do 1 l - CPV 15871000-4 w ilości 2000 kg,
11. Sos biały w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 w ilości 80 kg,
12. Sos pieczeniowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 w ilości 120 kg,
13. Sos pomidorowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 w ilości 160 kg,
14. Sól spożywcza drobnoziarnista w opak. do 25 kg - CPV 15872400-5 w ilości 1600 kg,
15. Ziele angielskie w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 w ilości 20 kg,
CZĘŚĆ NR 3 – ZUPY I BULIONY - CPV 15891000-0
1. Bulion warzywny w opak. do 5 kg - CPV 15891500-5 w ilości 1500 kg,
2. Zupa barszcz czerwony w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 200 kg,
3. Zupa grzybowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 200 kg,
4. Zupa pomidorowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 275 kg,
5. Zupa selerowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 160 kg,
6. Zupa żurek w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 w ilości 150 kg,
CZĘŚĆ NR 4 – PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA - CPV 15610000-7
1. Kasza jęczmienna w opak. do 25 kg - CPV 15613100-9 w ilości 1300 kg,
2. Kasza manna w opak. do 5 kg - CPV 15613100-9 w ilości 800 kg,
3. Mąka pszenna w opak. do 25 kg - CPV 15612100-2 w ilości 4200 kg,
4. Mąka ziemniaczana w opak. do 10 kg - CPV 15612000-1 w ilości 600 kg,
5. Ryż biały w opak. do 25 kg - CPV 15614100-6 w ilości 3500 kg,
CZĘŚĆ NR 5 – MAKARONY - CPV 15850000-1
1. Makaron czterojajeczny kolanka w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 w ilości 2800 kg,
2. Makaron czterojajeczny nitki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 w ilości 1400 kg,
3. Makaron czterojajeczny świderki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 w ilości 2800 kg,
CZEŚĆ NR 6 – PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA – CPV 15330000-0
1. Dżem truskawkowy niskosłodzony w wiaderkach do 10 kg – CPV 15332296-5 w ilości 600 kg,
2. Fasola typu „Jaś” w opak. do 25 kg - CPV 15331130-7 w ilości 1800 kg,
3. Groszek zielony konserwowy w puszce do 1 kg - CPV 15331462-3 w ilości 450 kg,
4. Groch łuskany w opak. do 25 kg - CPV 15331132-1 w ilości 850 kg,
5. Koncentrat pomidorowy 30 % w opak. od 0,9 do 5 kg - CPV 15331134-5 w ilości 4500 kg,
6. Marmolada w opak. do 15 kg – CPV 15332230-5 w ilości 1700 kg,
7. Ogórki konserwowe w opak. od 0,9 do 2 kg - CPV 15331500-2 w ilości 700 kg,
8. Soja granulat w opak. do 25 kg - CPV 15331130-7 w ilości 800 kg,
CZĘŚĆ NR 7 – KAWA I HERBATA – CPV 15860000-4
1. Herbata w opak. od 0,10 do 2 kg - CPV 15863000-5 w ilości 350 kg,
2. Kawa zbożowa w opak. do 25 kg - CPV 15861000-1 w ilości 700 kg,
CZĘŚĆ NR 8 – WODA MINERALNA – CPV 15981000-8
1. Woda mineralna gazowana w butelkach 1,5 l – CPV 15981000-8 w ilości 2000 l,
2. Woda mineralna niegazowana w butelkach 1,5 l – CPV 15981000-8 w ilości 800 l,
CZĘŚĆ NR 9 – CUKIER – CPV 15830000-5
1. Cukier biały kryształ w opak. do 25 kg - CPV 15831000-2 w ilości 5300 kg.
Termin przydatności do spożycia wszystkich artykułów spożywczych, nie krótszy niż 60 dni od daty
dostawy.
Artykuły żywnościowe takie jak konserwy rybne i mięsne powinny być dostarczane w łatwo
otwieranych puszkach (samootwieracz, bez konieczności użycia otwieracza mechanicznego).
1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi
dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149).
2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie
przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia
i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu
umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie
w siedzibie zamawiającego przez strony umowy.
3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie
z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy
przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego
towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić
będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub
jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do
20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania
umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi
nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie
przysługuje odszkodowanie.
5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie
przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym
fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru.
Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra
Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub
w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co
najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane raz na dwa tygodnie od
poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego.
W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu
telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich
Normach.
IV. Termin wykonania zamówienia
Zamawiający wymaga realizacji zamówienia od dnia zawarcia umowy do 2.07.2018 r. |