Data publikacji |
2017-06-02 |
Data zakończenia |
2017-06-12 00:00:00 |
Instytucja |
Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie |
Miejscowość |
Oława |
Województwo |
dolnośląskie |
Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Owoce, warzywa i podobne produkty,
- Warzywa przetworzone,
- Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
- Produkty mleczarskie,
- Lody i produkty podobne,
- Pieczywo,
- Wody mineralne,
- Części lamp i sprzętu oświetleniowego
|
Szczegóły
|
Numer ogłoszenia |
524377-N-2017 |
Typ dokumentu |
ZP-400 |
Kod CPV |
150000008, 153000001, 31425003, 158110009, 154000002, 155000003, 151100002, 151120006, 152000000, 153311709, 155550003, 159810008 |
Adres strony internetowej siwz |
|
BZP |
Zobacz
|
GuidZP400 |
4a4e18b5-2ef4-4c5a-b8e4-774b45eb4243
|
Biuletyn |
524377-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie
|
Regon |
00030681600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
K. K. Baczyńskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Oława
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
55-200
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
713011300
|
Zamawiajacy fax |
713011312
|
Zamawiajacy email |
m.zaplotna@zozolawa.wroc.pl
|
Adres strony url |
www.zozolawa.wroc.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zozolawa.wroc.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zozolawa.wroc.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie, ul. Baczyńskiego 1, 55-200 Oława
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych
|
Numer referencyjny |
ZOZ/DZP/PN/13/17
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia są: Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Opieki zdrowotnej, ul. Baczyńskiego 1, 55-200 Oława
2. Zamówienie obejmuje swoim zakresem 12 zadań:
Zadanie 1 – Artykuły różne
Zadanie 2 – Warzywa i owoce
Zadanie 3 - Jajka
Zadanie 4 – Pieczywo i ciasta
Zadanie 5 - Tłuszcze
Zadanie 6 - Nabiał
Zadanie 7 – Mięso i wędliny
Zadanie 8 - Drób
Zadanie 9 - Ryby
Zadanie 10 – Mrożone warzywa
Zadanie 11 - Lody
Zadanie 12 - Woda
3. Ilości produktów, ich charakterystykę oraz parametry techniczno-użytkowe przedmiotu zamówienia określono w specyfikacjach asortymentowo-cenowych stanowiących załączniki nr 1, 2, 5, 5a i 9 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia (SIWZ).
4. Ilości zawarte w załączniku Nr 9 są ilościami orientacyjnymi.
Zamawiający, sukcesywnie w miarę występujących potrzeb będzie każdorazowo ustalał wielkość zamówienia.
5. Wykonawca nie będzie domagał się realizacji pełnej wysokości przedmiotu zamówienia opisanego w Załączniku nr 9, a także nie będzie domagał się od Zamawiającego odszkodowania z tego tytułu..
6. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert równoważnych. Pod pojęciem oferty równoważnej Zamawiający ma na myśli produkt o tych samych walorach organoleptycznych ( smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja), zawierający w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt podany przez Zamawiającego. Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu asortymentowo-cenowym.
Opisane parametry przedmiotu zamówienia stanowią minimum jakościowe wymagane przez Zamawiającego.
Udowodnienie równoważności leży po stronie Wykonawcy
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1) Aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie
art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; Zamawiający wymaga dostarczenie tego dokumentu.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
1) Oświadczenie, że oferowany przedmiotu zamówienia posiada ważne dokumenty dopuszczające do obrotu i używania wystawione zgodnie z przepisami prawa, dostawa odbywać się będzie pojazdem dopuszczonym do transportu żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia –Dz.U. z 2006r. nr 171, poz. 1225, oraz dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w U stawie z dnia 5 grudnia 2008 roku o chorobach zakaźnych i zakażeniach (Dz. U. nr 234 poz. 1570). - załącznik nr 8. Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia zgodnego z treścią Załącznika nr 8.
2) Podpisany Załącznik nr 2 zawierający warunki dotyczące realizacji dostaw w zakresie poszczególnych zadań.
Zamawiający wymaga złożenia tych dokumentów
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza zmiany umowy w stosunku do treści oferty w zakresie:
a) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy.
b) numeru katalogowego produktu,
c) sposobu konfekcjonowania,
d) liczby opakowań,
e) dostarczenia produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objętego umową w przypadku, gdy wystąpi przejściowy brak produktu z przyczyn leżących po stronie producenta lub wycofanie produktu z obrotu,
f) zmiany stawki podatku VAT, wówczas zmianie ulega kwota podatku VAT oraz cena brutto, a cena netto pozostaje bez zmian;
h) w przypadku obniżki cen Wykonawcy lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawa zakupu przedmiotu zamówienia objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych,
i) zmiana cen jednostkowych netto w przypadku owoców i warzyw ( Zadanie nr - 2 ) może nastąpić w przypadku zmiany cen producenta, nie więcej jednak niż o kwartalny wskaźnik wzrostu/spadku cen towarów i usług konsumpcyjnych (GUS), nie częściej niż raz na trzy miesiące.
|
IV 4 4 data |
2017-06-12T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 1 – Artykuły różne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Artykuły różne - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 2 – Warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Warzywa i owoce - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 3 - Jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Jajka - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 4 – Pieczywo i ciasta
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo i ciasta - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 5 - Tłuszcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15400000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Tłuszcze - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 6 - Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Nabiał - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 7 – Mięso i wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso i wędliny zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 8 - Drób
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Drób - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 9 - Ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Ryby - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 10 – Mrożone warzywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Mrożone warzywa - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 11 - Lody
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15555000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Lody - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 12 - Woda
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15981000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Woda - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ
|
| |