GuidZP400 |
47066ab4-d581-421d-b5ad-abe55bc7b7c4
|
Biuletyn |
537328-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny
|
Regon |
32100000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Katowicka
|
Zamawiajacy adres numer domu |
4
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Kluczbork
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
46200
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
opolskie
|
Zamawiajacy telefon |
77 447 20 70,
|
Zamawiajacy fax |
77 417 21 70
|
Zamawiajacy email |
dkw_kluczbork@sw.gov.pl,
|
Adres strony url |
www.zp.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadajaca osobowości prawnej
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zaklad karny, 46-200 Kluczbork, ul.Katowicka 4 - Sekretariat
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku
|
Numer referencyjny |
DKW.2232.5.2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku:
1. Filet z kurczaka – schłodzony - CPV 15112000-6 800 kg
2. Kaszanka – CPV 15131134-3 1000 kg
3. Kiełbasa biała parzona – CPV 15131130-5 1700 kg
4. Kiełbasa boczkowa – CPV 15131130-5 2000 kg
5. Kiełbasa krakowska drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131130-5 1000 kg
6. Kiełbasa mortadela wieprzowa – CPV 15131130-5 1700 kg
7. Kiełbasa parówkowa CPV - 15131130-5 1200 kg
8. Kiełbasa wieprzowa – CPV 15131130-5 3400 kg
9. Kiełbasa zwyczajna – CPV 15131130-5 2800 kg
10. Kiełbaski wiedeńskie drobiowe (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 2400 kg
11. Łopatka wieprzowa bez kości – CPV 15113000-3 1200 kg
12. Metka cebulowa wieprzowa – CPV 15131130-5 300 kg
13. Mięso wieprzowe mielone - CPV 15113000-3 3200 kg
14. Podgardle wędzone – CPV 15131400-9 2400 kg
15. Polędwica drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 800 kg
16. Polędwica z indyka (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 800 kg
17. Salceson wieprzowy – CPV 15131400-9 1000 kg
18. Serdelki drobiowe (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 1400 kg
19. Skrzydełka drobiowe – schłodzone - CPV 15112000-6 1000 kg
20. Słonina wieprzowa - CPV 15131400-9 150 kg
21. Smalec - CPV 15412100-0 1400 kg
22. Szynka drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 800 kg
23. Udko z kurczaka – schłodzone – CPV 15112000-6 4200 kg
24. Wątroba drobiowa – CPV 15114000-0 1200 kg
1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi
dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149).
2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie
przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia
i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu
umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie
w siedzibie zamawiającego przez strony umowy.
3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie
z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy
przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego
towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić
będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub
jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do
20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania
umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi
nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie
przysługuje odszkodowanie.
5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie
przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym
fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru.
Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra
Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub
w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co
najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane minimum dwa razy w tygodniu od
poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego.
W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu
telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich
Normach.
8. Wymagania jakościowe :
Cechy dyskwalifikujące:
• mięso i podroby – zawartość tłuszczu większa niż 20 % w przypadku mięsa, obce posmaki,
zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa;
• wędliny – obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu
i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub
z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników oraz ich
pozostałości, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki wędlin itp.
IV. Termin wykonania zamówienia
Zamawiający wymaga realizacji zamówienia od dnia zawarcia umowy do 15.07.2018 r.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Zamawiający nie zamierza wzywać Wykonawcy do złożenia oświadczeń lud dokumentów w celu potwierdzenia okoliczności o których mowa w art.25 ust.1 pkt 3 ustawy PZP
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający nie zamierza wzywać Wykonawcy do złożenia oświadczeń lud dokumentów w celu potwierdzenia okoliczności o których mowa w art.25 ust.1 pkt 1 ustawy PZP
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Zamawiający nie zamierza wzywać Wykonawcy do złożenia oświadczeń lud dokumentów w celu potwierdzenia okoliczności o których mowa w art.25 ust.1 pkt 2 ustawy PZP
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1) ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) w okresie obowiązywania umowy. Zmiana nie
dotyczy ceny jednostkowej netto;
2) nastąpiła zmiana danych podmiotów zawierających umowę (np. w wyniku przekształceń, przejęć, itp.);
3) nastąpiła zmiana nazwy handlowej oferowanego przedmiotu zamówienia;
4) zamawiający zastrzega sobie prawo do korzystania z okresowych promocji i upustów wprowadzonych
przez producenta (ceny niższe niż zawarte w umowie)
|
IV 4 4 data |
2017-07-03T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Filet z kurczaka – schłodzony
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Filet z kurczaka – schłodzony - CPV 15112000-6 800 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Kaszanka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131134-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kaszanka – CPV 15131134-3 1000 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Kiełbasa biała parzona
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kiełbasa biała parzona – CPV 15131130-5 1700 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Kiełbasa boczkowa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kiełbasa boczkowa – CPV 15131130-5 2000 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Kiełbasa krakowska drobiowa (bez dodatku wieprzowiny)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kiełbasa krakowska drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131130-5 1000 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Kiełbasa mortadela wieprzowa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kiełbasa mortadela wieprzowa – CPV 15131130-5 1700 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Kiełbasa parówkowa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kiełbasa parówkowa CPV - 15131130-5 1200 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Kiełbasa wieprzowa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kiełbasa wieprzowa – CPV 15131130-5 3400 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Kiełbasa zwyczajna
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kiełbasa zwyczajna – CPV 15131130-5 2800 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Kiełbaski wiedeńskie drobiowe (bez dodatku wieprzowiny)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131135-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Kiełbaski wiedeńskie drobiowe (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 2400 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Łopatka wieprzowa bez kości
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15113000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Łopatka wieprzowa bez kości – CPV 15113000-3 1200 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Metka cebulowa wieprzowa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Metka cebulowa wieprzowa – CPV 15131130-5 300 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
13
|
Zalacznik nazwa |
Mięso wieprzowe mielone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15113000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso wieprzowe mielone - CPV 15113000-3 3200 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
14
|
Zalacznik nazwa |
Podgardle wędzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131400-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Podgardle wędzone – CPV 15131400-9 2400 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
15
|
Zalacznik nazwa |
Polędwica drobiowa (bez dodatku wieprzowiny)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131135-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Polędwica drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 800 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
16
|
Zalacznik nazwa |
Polędwica z indyka (bez dodatku wieprzowiny)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131135-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Polędwica z indyka (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 800 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
17
|
Zalacznik nazwa |
Salceson wieprzowy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131400-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Salceson wieprzowy – CPV 15131400-9 1000 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
18
|
Zalacznik nazwa |
Serdelki drobiowe (bez dodatku wieprzowiny)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131135-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Serdelki drobiowe (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 1400 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
19
|
Zalacznik nazwa |
Skrzydełka drobiowe – schłodzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Skrzydełka drobiowe – schłodzone - CPV 15112000-6 1000 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
20
|
Zalacznik nazwa |
Słonina wieprzowa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131400-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Słonina wieprzowa - CPV 15131400-9 150 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
21
|
Zalacznik nazwa |
Smalec
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15412100-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Smalec - CPV 15412100-0 1400 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
22
|
Zalacznik nazwa |
Szynka drobiowa (bez dodatku wieprzowiny)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131135-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Szynka drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) – CPV 15131135-0 800 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
23
|
Zalacznik nazwa |
Udko z kurczaka – schłodzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Udko z kurczaka – schłodzone – CPV 15112000-6 4200 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
24
|
Zalacznik nazwa |
Wątroba drobiowa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15114000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-07-15T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Wątroba drobiowa – CPV 15114000-0 1200 kg
|
| |