GuidZP400 |
9d339ff5-67c2-4f47-8cbd-b75880b33c4e
|
Biuletyn |
623707-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa nr 217 z Oddziałami Integracyjnymi im. Obrońców Radiostacji AK w Rembertowie, ze Szkoła Filialną w warszawie
|
Regon |
80132600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Ignacego Paderewskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
45
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Warszawa
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
04-450
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
22 611 94 33,
|
Zamawiajacy fax |
22 611 94 33
|
Zamawiajacy email |
mzarnecka.sp217@poczta.onet.pl,
|
Adres strony url |
http://sp217.bip.um.warszawa.pl
|
Adres strony internetowej narzedzia |
http://sp217.bip.um.warszawa.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://sp217.bip.um.warszawa.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://sp217.bip.um.warszawa.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Forma pisemna.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła Podstawowa nr 217 z Oddziałami Integracyjnymi ze Szkołą Filianą w Warszawie im. Obrońców Radiostacji AK w Rembertowie, ul. I. Paderewskiego 45, 04-450 Warszawa
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej
|
Numer referencyjny |
SP217/271/B5/36/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do Zamawiającego produktów żywnościowych tj. artykułów spożywczych, nabiału, mrożonych warzyw i owoców, mrożonych ryb, mięsa i wędlin, świeżych warzyw i owoców, świeżego pieczywa, dań gotowych (wyrobów garmażeryjnych), których asortyment szczegółowo określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 „Opis przedmiotu zamówienia”.
Zamawiający podzielił zamówienia na następujące zadania: zadanie nr 1-dostawa artykułów spożywczych, zadanie nr 2- dostawa nabiału, zadanie nr 3- dostawa mrożonych warzyw i owoców,
zadanie nr 4- dostawa mrożonych ryb, zadanie nr 5 - dostawa mięsa i wędlin, zadanie nr 6- dostawa świeżych warzyw i owoców, zadanie nr 7 - dostawa świeżego pieczywa, zadanie nr 8-dostawa dań gotowych (wyroby garmażeryjne).
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
Wykonawca zobowiązany jest do:
• dostarczania towarów pierwszej jakości, zgodnych z obowiązującymi normami, oznakowanych nazwą handlową produktu, opakowanych i przewożonych w warunkach zgodnych z wymaganiami HACCP,
• realizowania dostaw, zgodnie w wymogami określonymi w przepisach prawa, w tym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności żywienia (Dz.U. z 2015r. poz. 594, z późn. zm.),
• dostarczania towarów środkiem transportu określonym w dokumentach dopuszczających środek transportu do przewozu towaru.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy i w ust. 6 niniejszego rozdziału SIWZ przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zmiany postanowień umowy określono we wzorze umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ.
|
IV 4 4 data |
2017-12-07T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
Oferta powinna zostać sporządzona w języku polskim
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa artykułów spożywczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot zamówienia określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 "Opis przedmiotu zamówienia".
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty żywnościowe o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Produkty żywnościowe z krótkim okresem przechowywania, odpowiednio powinny posiadać co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa nabiału
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot zamówienia określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 "Opis przedmiotu zamówienia".
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty mleczarskie o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 1 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Produkty z krótkim okresem przechowywania odpowiednio powinny posiadać co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia, a w przypadku mleka w folii min. 2 dniowy termin do spożycia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mrożonych warzyw i owoców
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331100-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot zamówienia określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 "Opis przedmiotu zamówienia".
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty mrożone (warzywa i owoce) o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mrożonych ryb
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15221000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot zamówienia określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 "Opis przedmiotu zamówienia".
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty mrożone (ryby) o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mięsa i wędlin
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot zamówienia określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 "Opis przedmiotu zamówienia".
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty z krótkim okresem przechowywania odpowiednio powinny posiadać co najmniej 4 dniowy termin przydatności do spożycia dla mięsa i przetworów mięsnych świeżych. W przypadku realizacji dostaw cząstkowych na 2 dni, określona przez Zamawiającego część mięsa lub przetworów mięsnych powinna być hermetycznie zapakowana.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa świeżych warzyw i owoców
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03221000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot zamówienia określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 "Opis przedmiotu zamówienia".
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa świeżych warzyw i owoców.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa świeżego pieczywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811400-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot zamówienia określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 "Opis przedmiotu zamówienia".
|
Zalacznik krotki opis |
Zamawiający wymaga, aby dostarczane pieczywo było świeże, pakowane. Zamawiający wymaga, aby pieczywo było dostarczane w czasie nie dłuższym niż 6 godzin od momentu wypieku i wykonywane zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, w określonych przez niego terminach tj. (w godzinach 6:30-7:30).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa dań gotowych (wyroby garmażeryjne)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15894300-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-06-21T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot zamówienia określono w Kalkulacji cenowej Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz opisano w Załączniku nr 2 "Opis przedmiotu zamówienia".
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa dań gotowych (wyroby garmażeryjne). Zamawiający wymaga, aby dostarczane dania gotowe posiadały co najmniej 4 dniowy termin przydatności do spożycia od daty dostarczenia do Zamawiającego.
|
| |