GuidZP400 |
76b38b75-aa9f-4151-8d76-955b93e5d5bd
|
Biuletyn |
627399-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Publiczne nr 5
|
Regon |
27150759400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Krótka
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Czeladź
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41-253
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
32 2653835
|
Zamawiajacy email |
p5czeladz@o2.pl
|
Adres strony url |
http://www.pp5.czeladz.pl/
|
Adres strony internetowej narzedzia |
http://www.pp5.czeladz.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.pp5.czeladz.pl/zamowienia_publiczne/powyzej30
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę należy składać w siedzibie zamawiającego
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ul.Krótka 1 , 41-253 Czeladź nie później niż do 14.12.2017 do godz 10'00
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 5 w Czeladzi w okresie od 02.01.2018 do 31.12.2018r.
|
Numer referencyjny |
ZP/61/D/PP5/17
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
CZĘŚĆ A-WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE, CZĘŚĆ B-PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE, CZĘŚĆ C- RYBY I MROŻONKI, CZĘŚĆ D- POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE NABIAŁ I JAJA, CZĘŚĆ E-PIECZYWO
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
5
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 5 w okresie od 02.01.2018 do 31.12.2018 z podziałem na części:
CZĘŚĆ A-WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE,
CZĘŚĆ B-PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE,
CZĘŚĆ C- RYBY I MROŻONKI,
CZĘŚĆ D- POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE NABIAŁ I JAJA,
CZĘŚĆ E-PIECZYWO
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, co do rodzaju i ilości zamawianych produktów spożywczych przedstawiony jest w załączniku nr1 (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) załączony do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający nie wyznacza szczególnego sposobu spełnienia przedmiotowego warunku.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Zamawiający nie wyznacza szczególnego sposobu spełnienia przedmiotowego warunku.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej.-Wykonawca spełni warunek udziału dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej, jeżeli wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie zrealizował lub zrealizuj dostawę lub dostawy (umowy) polegające na sukcesywnej dostawie art. żywnościowych na łączną kwotę brutto co najmniej 5000,00 zł ( dokument na potwierdzenie spełnienia wyżej wymienionych warunków wskazany jest w punkcie 6,3 punkt 1 a) SIWZ).
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25 a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa Pzp), - załącznik nr 3 do SIWZ dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25 a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa Pzp), załącznik nr 3 do SIWZ dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej, - załącznik nr 5 do SIWZ.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Działając zgodnie z Art. 144 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych Zamawiający
dopuszcza możliwość zmiany treści umowy w stosunku do oferty w przypadkach:
a). wystąpienia siły wyższej. Siła wyższa oznacza wydarzenie nieprzewidywalne i poza kontrolą stron niniejszej umowy, występujące po podpisaniu umowy, a powodujące niemożliwość wywiązania się z umowy w jej obecnym brzmieniu,
b). jeżeli nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa z zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia.
c). zmiany podwykonawcy lub części wykonywanego przez niego zakresu przedmiotu umowy, bądź wprowadzenie nowego podwykonawcy, za pisemną zgoda zamawiającego pod warunkiem, że nowy podwykonawca wykaże spełnienie warunków w zakresie nie mniejszym niż wskazany na etapie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego dotychczasowy podwykonawca.
|
IV 4 4 data |
2017-12-14T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
część A-WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE zał. nr 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03220000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Świeże owoce o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych – WARZYWA , OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
część B-PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE zał1 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
W przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu. - Mięso świeżę, nie mrożone o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej. - Przetwory mięsne zawierające co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych- Produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
część C-RYBY I MROŻONKI zał1 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331100-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Zamawiający wymaga, aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub -Mrożonki sypkie i nie zbrylone
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą MROŻONEK I RYB(przetworów rybnych)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
część D- POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE NABIAŁ I JAJA zał nr1 SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Zamawiający wymaga, aby artykuły spożywcze nie zawierały konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach. - Zawartość soli, cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów. - Soczki owocowe -bez dodatku cukrów i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu - Masło o zawartości nie mniej niż 82% tłuszczu mlecznego - Produkty mleczne zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g /ml produktu gotowego do spożycia - Makarony Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych o podobnej lecz nie gorszej jakości – z mąki DURUM
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywna dostawą artykułów żywnościowych - artykuły spożywcze, nabiał, jaja
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
część 5-PIECZYWO zał 1 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Zawartość soli, cukru w w/w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów.
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych- PIECZYWO
|
| |