Przedmiot zamówienia obejmuje „Dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie
Część 1: Mięso wieprzowe i wołowe
1.Mięso wieprzowe - łopatka b/k, w stanie mrożonym w opakowaniach od 1,5 do 2 kg - 3.600 kg, 2.Mięso wolowe - łopatka b/k - w stanie mrożonym w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg -450kg, 3.Ozór wołowy, w stanie mrożonym, w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg - 500 kg, 4.Wątroba wieprzowa, świeża, nie mrożona 1.500 kg,
Część 2: Wędliny wieprzowe
1.Kiełbasa zwyczajna, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 2.Kiełbasa serdelowa wieprzowa, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 3.Kiełbasa wiejska, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 2.800 kg, 4.Parówki cienkie wieprzowe, w osłonie naturalnej lub sztucznej, hermetycznie lub gazowo pakowane – 1.600 kg, 5.Przysmak śniadaniowy, hermetycznie lub gazowo pakowany - 2.500 kg, 6.Kiełbasa szynkowa, hermetycznie lub gazowo pakowana – 500 kg, 7. Kiełbasa biała parzona, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana – 40 kg,
Część 3: Mięso drobiowe
1.Ćwiartka kurczaka tylna, mrożona w opakowaniach od 2 do 3 kg - 7.000 kg, 2. Serca drobiowe, świeże, nie mrożone - 1.600 kg
Część 4: Wędliny drobiowe
1.Mielonka drobiowa w bloku, hermetycznie lub gazowo pakowana - 3.000 kg, 2. Parówki drobiowe, hermetycznie lub gazowo pakowane, w osłonie naturalnej lub sztucznej - 2.000 kg 3.Kiełbasa mortadela, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 4.Pieczeń drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana 3.000 kg, 5.Kiełbasa kanapkowa drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana 1.800 kg, 6. Kiełbasa krakowska drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana – 500 kg, 7.Szynka drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana - 600 kg, 8.Polędwica drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana - 600 kg, 9.Żywiecka drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana -500 kg, 10. Baleron z indyka, hermetycznie lub gazowo pakowany- 600 kg
Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał) o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej 10 dni od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: nazwę środka spożywczego, dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta środka spożywczego, zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej, waga brutto.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest określony kalkulacyjnymi wielkościami, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Zamawiającego.
Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie raz w tygodniu od poniedziałku do piątku na teren Zakładu Karnego w Hrubieszowie w godzinach
8:00 – 13:00. Środek transportu wykonawcy musi spełniać wymogi sanitarne określone właściwymi przepisami. Przy każdorazowej dostawie będzie dostarczana faktura VAT. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z dwudniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy. |
GuidZP400 |
02a7db4f-cdd8-42e5-b0f3-c898f655e993
|
Biuletyn |
627885-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Hrubieszowie
|
Regon |
32091100000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Nowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
64
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Hrubieszów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
22500
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
846 966 915
|
Zamawiajacy fax |
846 963 354
|
Zamawiajacy email |
zk_hrubieszow@sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Zakład Karny
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl
|
Nazwa nadana zamowieniu |
„Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie
|
Numer referencyjny |
DKw.2232.15.2017.MJ
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiot zamówienia obejmuje „Dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie
Część 1: Mięso wieprzowe i wołowe
1.Mięso wieprzowe - łopatka b/k, w stanie mrożonym w opakowaniach od 1,5 do 2 kg - 3.600 kg, 2.Mięso wolowe - łopatka b/k - w stanie mrożonym w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg -450kg, 3.Ozór wołowy, w stanie mrożonym, w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg - 500 kg, 4.Wątroba wieprzowa, świeża, nie mrożona 1.500 kg,
Część 2: Wędliny wieprzowe
1.Kiełbasa zwyczajna, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 2.Kiełbasa serdelowa wieprzowa, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 3.Kiełbasa wiejska, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 2.800 kg, 4.Parówki cienkie wieprzowe, w osłonie naturalnej lub sztucznej, hermetycznie lub gazowo pakowane – 1.600 kg, 5.Przysmak śniadaniowy, hermetycznie lub gazowo pakowany - 2.500 kg, 6.Kiełbasa szynkowa, hermetycznie lub gazowo pakowana – 500 kg, 7. Kiełbasa biała parzona, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana – 40 kg,
Część 3: Mięso drobiowe
1.Ćwiartka kurczaka tylna, mrożona w opakowaniach od 2 do 3 kg - 7.000 kg, 2. Serca drobiowe, świeże, nie mrożone - 1.600 kg
Część 4: Wędliny drobiowe
1.Mielonka drobiowa w bloku, hermetycznie lub gazowo pakowana - 3.000 kg, 2. Parówki drobiowe, hermetycznie lub gazowo pakowane, w osłonie naturalnej lub sztucznej - 2.000 kg 3.Kiełbasa mortadela, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 4.Pieczeń drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana 3.000 kg, 5.Kiełbasa kanapkowa drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana 1.800 kg, 6. Kiełbasa krakowska drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana – 500 kg, 7.Szynka drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana - 600 kg, 8.Polędwica drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana - 600 kg, 9.Żywiecka drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana -500 kg, 10. Baleron z indyka, hermetycznie lub gazowo pakowany- 600 kg
Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał) o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej 10 dni od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: nazwę środka spożywczego, dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta środka spożywczego, zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej, waga brutto.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest określony kalkulacyjnymi wielkościami, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Zamawiającego.
Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie raz w tygodniu od poniedziałku do piątku na teren Zakładu Karnego w Hrubieszowie w godzinach
8:00 – 13:00. Środek transportu wykonawcy musi spełniać wymogi sanitarne określone właściwymi przepisami. Przy każdorazowej dostawie będzie dostarczana faktura VAT. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z dwudniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej jedno zamówienie polegające na dostawie mięsa, wędlin o wartości nie mniejszej niż 100.000 zł brutto.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający przed udzieleniem zamówienia może wezwać Wykonawcę,
którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie,
nie krótszym niż 5dni, dokumentu, z którego wynika że wykonał co najmniej jedną dostawę w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, z podaniem wartości dostawy (nie mniejszej niż 100.000 zł brutto), przedmiotu, daty wykonania i podmiotu na rzecz którego dostawa była wykonana. Z dokumentu lub dołączonego dowodu powinno wynikać, ze dostawa została wykonana należycie.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Zamawiający nie zamierza wzywać Wykonawców do składania dokumentów na podstawie okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 2 Ustawy Pzp.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmiany ulegają wyłącznie ceny brutto, cena netto pozostaje bez zmian. 2. Nowa stawka podatku VAT obowiązuje od dnia wejścia przepisów ją wprowadzających. 3. Ceny poszczególnych artykułów wymienionych w § 1 ust. 1 zostaną automatycznie zmienione
i dostosowane do obowiązujących przepisów. Zamawiający zapłaci Wykonawcy cenę netto powiększoną o należny podatek VAT.
|
IV 4 4 data |
2017-12-13T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso wieprzowe i wołowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-16T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-15T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiot zamówienia obejmuje „Dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie
Część 1: Mięso wieprzowe i wołowe
1.Mięso wieprzowe - łopatka b/k, w stanie mrożonym w opakowaniach od 1,5 do 2 kg - 3.600 kg, 2.Mięso wolowe - łopatka b/k - w stanie mrożonym w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg -450kg, 3.Ozór wołowy, w stanie mrożonym, w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg - 500 kg, 4.Wątroba wieprzowa, świeża, nie mrożona 1.500 kg,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Wędliny wieprzowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-09T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-08T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiot zamówienia obejmuje „Dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie. Część 2: Wędliny wieprzowe
1.Kiełbasa zwyczajna, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 2.Kiełbasa serdelowa wieprzowa, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 3.Kiełbasa wiejska, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana - 2.800 kg, 4.Parówki cienkie wieprzowe, w osłonie naturalnej lub sztucznej, hermetycznie lub gazowo pakowane – 1.600 kg, 5.Przysmak śniadaniowy, hermetycznie lub gazowo pakowany - 2.500 kg, 6.Kiełbasa szynkowa, hermetycznie lub gazowo pakowana – 500 kg, 7.Kiełbasa biała parzona, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana – 40 kg,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Mięso drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-16T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-15T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiot zamówienia obejmuje „Dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie. Część 3: Mięso drobiowe
1.Ćwiartka kurczaka tylna, mrożona w opakowaniach od 2 do 3 kg - 7.000 kg, 2.Serca drobiowe, świeże, nie mrożone - 1.600 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Wędliny drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-09T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-08T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiot zamówienia obejmuje „Dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie. Część 4: Wędliny drobiowe
1.Mielonka drobiowa w bloku, hermetycznie lub gazowo pakowana - 3.000 kg, 2. Parówki drobiowe, hermetycznie lub gazowo pakowane, w osłonie naturalnej lub sztucznej - 2.000kg 3.Kiełbasa mortadela, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1.600 kg, 4.Pieczeń drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana 3.000 kg, 5.Kiełbasa kanapkowa drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana 1.800 kg, 6. Kiełbasa krakowska drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana – 500 kg, 7.Szynka drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana - 600 kg, 8.Polędwica drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana - 600 kg, 9.Żywiecka drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana -500 kg, 10.Baleron z indyka, hermetycznie lub gazowo pakowany- 600 kg
|
| |