Dostawa żywności do szkół w 2018 roku

Data publikacji 2017-12-05
Data zakończenia 2017-12-14 00:00:00
Instytucja Gmina Świercze
Miejscowość Świercze
Województwo mazowieckie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

Szczegóły

Numer ogłoszenia 627771-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 156000004, 12420005, 155000003, 153300000, 11000008, 151120000, 151100002
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Grupa I - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15330000-1
Grupa II - Jajka CPV 01242000-5
Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 1540000
Grupa IV - Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000
Grupa V - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 01100000-8
Grupa VI - Drób i podroby CPV 15112000-0
Grupa VII - Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131113-5, wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3
Grupa VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9

Dodatkowe informacje

GuidZP400 d9e546af-e069-4a80-a05b-ba7ff179489e
Biuletyn 627771-N-2017
Zamawiajacy nazwa Gmina Świercze
Regon 13037849100000
Zamawiajacy adres ulica ul. Pułtuska
Zamawiajacy adres numer domu 47
Zamawiajacy miejscowosc Świercze
Zamawiajacy kod pocztowy 06150
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 236 916 045
Zamawiajacy fax 236 916 045
Zamawiajacy email swiercze@op.pl
Adres strony url http://swiercze.biuletyn.net/
Adres strony internetowej narzedzia http://swiercze.biuletyn.net/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Dostep dokumentow zamowienia http://swiercze.biuletyn.net/
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://swiercze.biuletyn.net/
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa żywności do szkół w 2018 roku
Numer referencyjny IRiOŚ.271.6.17
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Grupa I - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15330000-1 Grupa II - Jajka CPV 01242000-5 Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 1540000 Grupa IV - Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000 Grupa V - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 01100000-8 Grupa VI - Drób i podroby CPV 15112000-0 Grupa VII - Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131113-5, wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3 Grupa VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 230683,70
Waluta calosc PLN
Informacje na temat katalogow Termin realizacji zamówienia: od dnia 01.01.2018r. – 31.12.2018r
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
IV 4 4 data 2017-12-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15600000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik informacje dodatkowe Opakowania : Artykuły spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających fabryczne oznaczenia, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę przydatności do spożycia, ilość, adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Przyprawy: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów - konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona Makarony i wyroby mączne: - minimalny termin do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły min. 6 m-cy - smak i zapach – charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych - konsystencja – sypka, nie zlepiająca się przy nacisku - zawartość szkodników – niedopuszczalna - właściwa wydajność makaronów to:100g gotowego produktu, z 33g masy suchej Sosy: - min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 3 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dal w/w artykułów, o dobrej jakości o dobrych walorach smakowych, bez obcych smaków i zapachów Majonez: Mosso Napoleoński – lub jego równoważne pod względem walorów smakowych, zawartość żółtka min. 0,6%, min. 80%tłuszczu Dżemy: - min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - wygląd i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów
Zalacznik krotki opis Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15330000-1
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Jajka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 01242000-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik informacje dodatkowe - powinny być świeże i dobrej jakości - termin przydatności do spożycia 21 dni - skorupka i kutikula: czysta, nie uszkodzona, normalny kształt - żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem - białko: przejrzyste - zarodek: rozwinięcie nie widoczne - ciała obce: niedopuszczalne - zapach obcy: niedopuszczalny
Zalacznik krotki opis Jajka
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik informacje dodatkowe Wymagania jakościowe Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wyrobów mleczarskich: - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły, - zanieczyszczenia mechaniczne - objawy pleśnienia - uszkodzenia mechaniczne – zdeformowane, zgniecione, porozrywane
Zalacznik krotki opis Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Produkty mrożone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15330000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik informacje dodatkowe Opis wymaganego towaru: Ryby mrożone – filet mrożony bez glazury, bez przebarwień, zapach swoisty bez oznak rozmrażania. Warzywa mrożone – barwa odpowiednia, zapach swoisty bez oznak rozmrożenia. Cechy dyskwalifikujące: - Widoczne oznaki rozmrożenia towaru - zapach świadczący o procesach psucia się
Zalacznik krotki opis Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Rośliny uprawne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 01100000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik informacje dodatkowe Cechy dyskwalifikujące: Produkty mocno zniekształcone, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin. Wymagania w zakresie opakowań: Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla owoców i warzyw: Dostarczone warzywa i owoce winny być dobrej jakości, pozbawionej oznak niewłaściwego przechowywania i transportu. Mocne zniekształcenie, oznaki choroby, zaparzenie, zgniecenie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.
Zalacznik krotki opis Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 01100000-8
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Drób i podroby
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik informacje dodatkowe Opakowania: Opakowania plastikowe z pokrywą, zawierające oznaczenia wyrobów zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. Materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością. Oznakowanie opakowań zbiorczych powinno zawierać: - nazwa środka spożywczego, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - dane identyfikujące miejsce pochodzenia, - zawartość netto środka spożywczego Cechy dyskwalifikujące: - obce zapachy, posmaki - oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona - stosowanie środków konserwujących np.: octanów, soli peklowej - objawy obniżenia jędrności i elastyczności - obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników i ich pozostałości - brak oznakowania opakowań i ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenie - brak Handlowego Dokumentu Identyfikującego - warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadającym wymaganiom
Zalacznik krotki opis Drób i podroby CPV 15112000-0
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Mięso i wędlina
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik informacje dodatkowe Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa środka spożywczego - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące miejsca pochodzenia - zawartość netto środka spożywczego - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy - oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona - objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa - obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników oraz ich pozostałości - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
Zalacznik krotki opis Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131113-5, wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3
  

Criterion

Kryteria Termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)