GuidZP400 |
6debe0b3-5314-411a-9ef3-a85e34f9f964
|
Biuletyn |
628120-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Nr 4
|
Regon |
93011371500000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kazimierza Wielkiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
4
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Oleśnica
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
56400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
71 314 29 13
|
Zamawiajacy fax |
71 314 29 13
|
Zamawiajacy email |
przedszkole4olesnica@op.pl
|
Adres strony url |
http://www.przedszkole4.olesnica.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/504
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/504
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Wymaga się składania ofert w formie pisemnej pod rygorem nieważności
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
56-400 Oleśnica, ul. Kazimierza Wlk. 4, Przedszkole nr 4
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy w podziale na części:
1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki
3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4) Część 4 – Produkty mleczarskie
5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane
6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
7) Część 7 – Jajka
8) Część 8 – Makarony
9) Część 9 – Przyprawy
10) Część 10 – Płatki i art. wielozbożowe
11) Część 11 – Pozostałe różne art. spożywcze
12) Część 12 – Soki naturalne, tłoczone na zimno
13) Część 13 – Mleko modyfikowane
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu).
Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający będzie
żądał oprócz oświadczenia, następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu
potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli wykonawca
ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o
których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b) dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma
siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego likwidacji ani nie
ogłoszono upadłości wystawiony
nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W
przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.),
podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone powyżej oraz w SIWZ
zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do
reprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający ceny
jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej,
potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w sposób
pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym
należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi
podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy Wykonawca polega na zdolnościach
innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu. W szczególności
dokumenty te powinny określać: 1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób
wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3)
zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na
zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących
wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których
wskazane zdolności dotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są
do załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w
postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie
zamówienia publicznego 7. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje pełnomocnik, do
oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez osoby uprawnione do
reprezentacji wykonawcy. 8. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie
internetowej informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; 2)
firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3) ceny, terminu wykonania zamówienia,
okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia
oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg
załącznika nr 4 do SIWZ
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ
|
IV 4 4 data |
2017-12-14T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 bułka wrocławska szt. 300,00
2 bułka kajzerka waga 45-50g szt. 4800,00
3 bułka mammamija/ orkiszowa/z dynią/grahamka waga 45-50 g szt. 4800,00
4 bułka maślana/rogal maslany 45-50g szt. 1600,00
5 bułka słodka szt. 800,00
6 bułka tarta 0,5kg szt. 130,00
7 chleb wieloziarnisty 350g-400g szt. 650,00
8 chleb rozmaitości/gryczany 350/400g szt. 650,00
9 chleb orkiszowy/graham/sezam 350g-500g szt. 600,00
10 pączek szt. 200,00
11 grzanki 200/250 g szt. 100,00
12 ciastka orkiszowe/wielozbożowe kg 16,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
warzywa i owoce świeże, kiszonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 arbuz kg 150,00
2 banany kg 600,00
3 biała kapusta kg 250,00
4 botwinka szt. 20,00
5 brokuły świeże szt. 70,00
6 brukselka kg 15,00
7 buraki kg 300,00
8 cebula kg 50,00
9 cukinia kg 40,00
10 cytryny kg 90,00
11 czosnek szt. 50,00
12 dynia kg 100,00
13 fasola Jaś średni 500g op 50
14 fasola szparagowa kg 20,00
15 groch łuskany 500g op 50
16 gruszka kg 100,00
17 jabłka kg 1500,00
18 kalafior świeży szt. 100,00
19 kalarepa szt. 150,00
20 kapusta czerw kg 50,00
21 kapusta kiszona kg 200,00
22 kapusta młoda szt. 50,00
23 kapusta pekińska kg 80,00
24 kapusta włoska kg 10,00
25 kiełki różne rodzaje szt. 50,00
26 kiwi szt. 300,00
27 koperek szt. 500,00
28 mandarynka kg 250,00
29 marchew kg 700,00
30 natka pietruszki szt. 450,00
31 nektarynka kg 300,00
32 ogórek świeży kg 300,00
33 ogórki kiszone wiadro 3kg ogórka/ogórek z beczki kg 200,00
34 papryka świeża mix kg 200,00
35 pieczarki kg 100,00
36 pietruszka kg 200,00
37 pomarańcza kg 100,00
38 pomidor kg 250,00
39 pora szt. 200,00
40 rzodkiewka szt. 400,00
41 sałata lodowa szt. 100,00
42 sałata masłowa szt. 300,00
43 seler kg 170,00
44 soczewica 500g op 10
45 szczaw konserwowy cięty 300g-350ml szt 40
46 szczypior szt. 650,00
47 winogron ciemny/jasny kg 120,00
48 ziemniaki kg 4400,00
49 ziemniaki młode kg 600,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 filet z indyka(mięso) kg 50,00
2 filet z kurczaka ( mięso) kg 280,00
3 karczek mięso b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany szt. 350,00
4 szynka i kiełbasa/ drobiowa / z indyka kg 300,00
5 kiełbasa śląska kg 150,00
6 kurczak cały swieży kg 70,00
7 łopatka mieso b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 170,00
8 parówka z szynki zaw. Mięsa pow. 97% 6szt/op szt. 500,00
9 schab mięso b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 100,00
10 schab/szynka kanapkowa wieprzowa kg 100,00
11 szynka mięso b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 70,00
12 udko z kurczaka kg 200,00
13 wątróbka z kurczaka odtłuszczona kg 40,00
14 wołowina bez kości kg 50,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 jogurt naturalny 370g szt. 1800,00
2 masło 82% tłuszczu 200g szt. 1500,00
3 mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 4700,00
4 serek homogenizowany 150g szt. 1800,00
5 ser biały półtłusty kg 650,00
6 ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 120,00
7 śmietana 12% szt. 1000,00
8 śmietana 18% szt. 100,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Ryby przetworzone i konserwowane
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 miruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 250,00
2 dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 50,00
3 makrela wędzona kg 10,00
4 makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu szt. 400,00
5 tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu szt. 300,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 brokuły 2,5kg szt. 16,00
2 fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 7,00
3 marchewka z groszkiem 2,5 kg szt. 20,00
4 marchew mini 2,5 mini szt. 20,00
5 mieszanka wielowarzywna (marchew czerwona i żółta, fasola szparagowa, brokuł) 2,5 kg szt. 60,00
6 miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 30,00
7 barszcz ukraiński z fasolką 2,5 kg szt. 35,00
8 mieszanki wieloskładnikowe na zupę(zupa kalafiorowa, wiosenna) 2,5 ka szt. 20,00
9 mieszanka kompotowa 2,5 kg szt. 70,00
10 truskawki 2,5 kg szt. 35,00
11 jagody 2,5 kg szt. 15,00
12 czarna porzeczka 2,5 kg szt. 15,00
13 maliny 2,5 kg szt. 30
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 10000,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Makarony
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 makaron świderki duże 3kg - op 24,00
2 makaron łazanki 3kg op 12,00
3 makaron spaghetti 3kg op 12,00
4 makaron rurki 3kg op 12,00
5 makaron nitki 3kg op 8,00
7 makaron kolanko małe 3kg op 4,00
8 makaron muszelki 3kg op 4,00
9 ryz paraboliczny 5kg op 55,00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Przyprawy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 0,5 kg op 10
2 czosnek granulowany, 100% 0,5kg op 10
3 papryka mielona słodka, 100%, 0,5kg op 5
4 pieprz ziołowy 0,6kg op 7
5 bazylia otarta 300g op 4
6 majeranek otarty 250 g op 3
7 ziele angielskie 500g op 3
8 kurkuma 420g op 2
9 imbir mielony 250g op 2
10 curry 900g op 2
11 oregano suszone 120g op 4
12 liść laurowy 100g op 4
13 zioła prowansalskie 200g op 7
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Płatki i art. wielozbożowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 ciastka owsiano-owocowe bez cukru (4 szt) szt. 2000
2 płatki jeczmienne, jaglane, orkiszowe, owsiane, ryżowe,żytnie 300-500g szt. 360
3 płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt. 200
4 płatki wielozbożowe miodowe i czekoladowe zaw.cukru poniżej 29g/100g produktu szt 300
5 wafle ryżowe wypiekane z pełnego ziarna ryżu brązowego 15g szt. 1500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Pozostałe różne art. spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 ananasy w puszce, plastry ,masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 100
2 biszkopty bezcukrowe 100g szt. 700
3 brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 100
4 chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 2000
5 cukier biały 1kg kg 300
6 cukier puder 0,5kg szt. 10
7 cukier waniliowy 32g szt. 100
8 cynamon 20g jakość Q szt. 30
9 dżem 100% owoców, bez dod. Cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 200
10 fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 50
11 groszek konserwowy masa po odsączeniu 220 g szt. 70
12 herbata czarna <98% 100torebek/op szt. 50
13 herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego szt. 1000
14 kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 80
15 kasza gryczana 500g 13g białka/100g produktu szt. 170
16 kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 100
17 kasza manna błyskawiczna 500g 11g błonnika/100g produktu szt. 130
18 kasza pęczak 500g szt. 100
19 kawa inka - 72% zboża- prażone szt. 70
20 ketchup 480g bez substancji konserwujących, pomidorowy 198g/100g szt. 120
21 kukurydza konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 60
22 mączka ziemniaczana 0,5kg szt. 120
23 mąka tortowa TYP 450 kg 500
24 miód pszczeli naturalny 1l kg 100
25 musztarda sarepska w słoiku 180g szt. 30
26 olej rzepakowy 100rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, zaw.65,5g kwasów jednonienasyconych poj.1l szt. 230
27 oliwa z oliwek 1l,1000ml,z Vit E min 17mg,kwasy nasycone-14g,jednonienasycone 69g,wielonienasycone 9g szt. 20
28 orzechy włoskie 200g szt. 100
29 płatki migdałowe 50g szt 120
30 pomidory w puszce, krojone, powyżej 60%pomidorów,420 ml,tłuszcz 0,cukry 3,1g/100,sól 0,4g/100 szt 70
31 przecier pomidorowy 28-30% 950g szt 100
32 rodzynki 200g szt 200
33 suchary szt 100
34 soczek wielowocowy w kartoniku 200ml, bez sub.konserwujących wzbogacony wit.C i żelazem szt. 1000
35 sól o obnizonej zawartości potasu i sodu kg 200
36 wiórki kokosowe 100g szt 50
37 żurawina suszona 150g szt. 100
38 żurek 0,5l w szklanej butelce szt 150
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Soki naturalne, tłoczone na zimno
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 sok tłoczony na zimno, naturalnie mętny i pasteryzowany.mix smaków 5l szt 250
|
| |
Zalacznik czesc nr |
13
|
Zalacznik nazwa |
Mleko modyfikowane
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1 mleko modyfikowane 4 BEBIKO 800g z zaw. Wit. A,C,D,E lub równoważne op 100
|
| |