Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy

Data publikacji 2017-12-06
Data zakończenia 2017-12-14 00:00:00
Instytucja Przedszkole Nr 4
Miejscowość Oleśnica
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 628120-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 150000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy w podziale na części:
1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki
3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4) Część 4 – Produkty mleczarskie
5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane
6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
7) Część 7 – Jajka
8) Część 8 – Makarony
9) Część 9 – Przyprawy
10) Część 10 – Płatki i art. wielozbożowe
11) Część 11 – Pozostałe różne art. spożywcze
12) Część 12 – Soki naturalne, tłoczone na zimno
13) Część 13 – Mleko modyfikowane

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu).

Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8

Dodatkowe informacje

GuidZP400 6debe0b3-5314-411a-9ef3-a85e34f9f964
Biuletyn 628120-N-2017
Zamawiajacy nazwa Przedszkole Nr 4
Regon 93011371500000
Zamawiajacy adres ulica ul. Kazimierza Wielkiego
Zamawiajacy adres numer domu 4
Zamawiajacy miejscowosc Oleśnica
Zamawiajacy kod pocztowy 56400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 71 314 29 13
Zamawiajacy fax 71 314 29 13
Zamawiajacy email przedszkole4olesnica@op.pl
Adres strony url http://www.przedszkole4.olesnica.pl/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Dostep dokumentow zamowienia https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/504
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/504
Wymagane przeslanie ofert inny Wymaga się składania ofert w formie pisemnej pod rygorem nieważności
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 56-400 Oleśnica, ul. Kazimierza Wlk. 4, Przedszkole nr 4
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy w podziale na części: 1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie 2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki 3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 4) Część 4 – Produkty mleczarskie 5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane 6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki 7) Część 7 – Jajka 8) Część 8 – Makarony 9) Część 9 – Przyprawy 10) Część 10 – Płatki i art. wielozbożowe 11) Część 11 – Pozostałe różne art. spożywcze 12) Część 12 – Soki naturalne, tłoczone na zimno 13) Część 13 – Mleko modyfikowane Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu). Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający będzie żądał oprócz oświadczenia, następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b) dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.), podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone powyżej oraz w SIWZ zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
Inne dokumenty niewymienione 1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający ceny jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej, potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w sposób pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu. W szczególności dokumenty te powinny określać: 1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są do załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego 7. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje pełnomocnik, do oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy. 8. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; 2) firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3) ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg załącznika nr 4 do SIWZ
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ
IV 4 4 data 2017-12-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 bułka wrocławska szt. 300,00 2 bułka kajzerka waga 45-50g szt. 4800,00 3 bułka mammamija/ orkiszowa/z dynią/grahamka waga 45-50 g szt. 4800,00 4 bułka maślana/rogal maslany 45-50g szt. 1600,00 5 bułka słodka szt. 800,00 6 bułka tarta 0,5kg szt. 130,00 7 chleb wieloziarnisty 350g-400g szt. 650,00 8 chleb rozmaitości/gryczany 350/400g szt. 650,00 9 chleb orkiszowy/graham/sezam 350g-500g szt. 600,00 10 pączek szt. 200,00 11 grzanki 200/250 g szt. 100,00 12 ciastka orkiszowe/wielozbożowe kg 16,00
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa warzywa i owoce świeże, kiszonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 arbuz kg 150,00 2 banany kg 600,00 3 biała kapusta kg 250,00 4 botwinka szt. 20,00 5 brokuły świeże szt. 70,00 6 brukselka kg 15,00 7 buraki kg 300,00 8 cebula kg 50,00 9 cukinia kg 40,00 10 cytryny kg 90,00 11 czosnek szt. 50,00 12 dynia kg 100,00 13 fasola Jaś średni 500g op 50 14 fasola szparagowa kg 20,00 15 groch łuskany 500g op 50 16 gruszka kg 100,00 17 jabłka kg 1500,00 18 kalafior świeży szt. 100,00 19 kalarepa szt. 150,00 20 kapusta czerw kg 50,00 21 kapusta kiszona kg 200,00 22 kapusta młoda szt. 50,00 23 kapusta pekińska kg 80,00 24 kapusta włoska kg 10,00 25 kiełki różne rodzaje szt. 50,00 26 kiwi szt. 300,00 27 koperek szt. 500,00 28 mandarynka kg 250,00 29 marchew kg 700,00 30 natka pietruszki szt. 450,00 31 nektarynka kg 300,00 32 ogórek świeży kg 300,00 33 ogórki kiszone wiadro 3kg ogórka/ogórek z beczki kg 200,00 34 papryka świeża mix kg 200,00 35 pieczarki kg 100,00 36 pietruszka kg 200,00 37 pomarańcza kg 100,00 38 pomidor kg 250,00 39 pora szt. 200,00 40 rzodkiewka szt. 400,00 41 sałata lodowa szt. 100,00 42 sałata masłowa szt. 300,00 43 seler kg 170,00 44 soczewica 500g op 10 45 szczaw konserwowy cięty 300g-350ml szt 40 46 szczypior szt. 650,00 47 winogron ciemny/jasny kg 120,00 48 ziemniaki kg 4400,00 49 ziemniaki młode kg 600,00
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 filet z indyka(mięso) kg 50,00 2 filet z kurczaka ( mięso) kg 280,00 3 karczek mięso b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany szt. 350,00 4 szynka i kiełbasa/ drobiowa / z indyka kg 300,00 5 kiełbasa śląska kg 150,00 6 kurczak cały swieży kg 70,00 7 łopatka mieso b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 170,00 8 parówka z szynki zaw. Mięsa pow. 97% 6szt/op szt. 500,00 9 schab mięso b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 100,00 10 schab/szynka kanapkowa wieprzowa kg 100,00 11 szynka mięso b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 70,00 12 udko z kurczaka kg 200,00 13 wątróbka z kurczaka odtłuszczona kg 40,00 14 wołowina bez kości kg 50,00
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 jogurt naturalny 370g szt. 1800,00 2 masło 82% tłuszczu 200g szt. 1500,00 3 mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 4700,00 4 serek homogenizowany 150g szt. 1800,00 5 ser biały półtłusty kg 650,00 6 ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 120,00 7 śmietana 12% szt. 1000,00 8 śmietana 18% szt. 100,00
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Ryby przetworzone i konserwowane
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 miruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 250,00 2 dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 50,00 3 makrela wędzona kg 10,00 4 makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu szt. 400,00 5 tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu szt. 300,00
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 brokuły 2,5kg szt. 16,00 2 fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 7,00 3 marchewka z groszkiem 2,5 kg szt. 20,00 4 marchew mini 2,5 mini szt. 20,00 5 mieszanka wielowarzywna (marchew czerwona i żółta, fasola szparagowa, brokuł) 2,5 kg szt. 60,00 6 miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 30,00 7 barszcz ukraiński z fasolką 2,5 kg szt. 35,00 8 mieszanki wieloskładnikowe na zupę(zupa kalafiorowa, wiosenna) 2,5 ka szt. 20,00 9 mieszanka kompotowa 2,5 kg szt. 70,00 10 truskawki 2,5 kg szt. 35,00 11 jagody 2,5 kg szt. 15,00 12 czarna porzeczka 2,5 kg szt. 15,00 13 maliny 2,5 kg szt. 30
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Jajka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 10000,00
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Makarony
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 makaron świderki duże 3kg - op 24,00 2 makaron łazanki 3kg op 12,00 3 makaron spaghetti 3kg op 12,00 4 makaron rurki 3kg op 12,00 5 makaron nitki 3kg op 8,00 7 makaron kolanko małe 3kg op 4,00 8 makaron muszelki 3kg op 4,00 9 ryz paraboliczny 5kg op 55,00
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Przyprawy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 0,5 kg op 10 2 czosnek granulowany, 100% 0,5kg op 10 3 papryka mielona słodka, 100%, 0,5kg op 5 4 pieprz ziołowy 0,6kg op 7 5 bazylia otarta 300g op 4 6 majeranek otarty 250 g op 3 7 ziele angielskie 500g op 3 8 kurkuma 420g op 2 9 imbir mielony 250g op 2 10 curry 900g op 2 11 oregano suszone 120g op 4 12 liść laurowy 100g op 4 13 zioła prowansalskie 200g op 7
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Płatki i art. wielozbożowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 ciastka owsiano-owocowe bez cukru (4 szt) szt. 2000 2 płatki jeczmienne, jaglane, orkiszowe, owsiane, ryżowe,żytnie 300-500g szt. 360 3 płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt. 200 4 płatki wielozbożowe miodowe i czekoladowe zaw.cukru poniżej 29g/100g produktu szt 300 5 wafle ryżowe wypiekane z pełnego ziarna ryżu brązowego 15g szt. 1500
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa Pozostałe różne art. spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 ananasy w puszce, plastry ,masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 100 2 biszkopty bezcukrowe 100g szt. 700 3 brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 100 4 chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 2000 5 cukier biały 1kg kg 300 6 cukier puder 0,5kg szt. 10 7 cukier waniliowy 32g szt. 100 8 cynamon 20g jakość Q szt. 30 9 dżem 100% owoców, bez dod. Cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 200 10 fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 50 11 groszek konserwowy masa po odsączeniu 220 g szt. 70 12 herbata czarna <98% 100torebek/op szt. 50 13 herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego szt. 1000 14 kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 80 15 kasza gryczana 500g 13g białka/100g produktu szt. 170 16 kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 100 17 kasza manna błyskawiczna 500g 11g błonnika/100g produktu szt. 130 18 kasza pęczak 500g szt. 100 19 kawa inka - 72% zboża- prażone szt. 70 20 ketchup 480g bez substancji konserwujących, pomidorowy 198g/100g szt. 120 21 kukurydza konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 60 22 mączka ziemniaczana 0,5kg szt. 120 23 mąka tortowa TYP 450 kg 500 24 miód pszczeli naturalny 1l kg 100 25 musztarda sarepska w słoiku 180g szt. 30 26 olej rzepakowy 100rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, zaw.65,5g kwasów jednonienasyconych poj.1l szt. 230 27 oliwa z oliwek 1l,1000ml,z Vit E min 17mg,kwasy nasycone-14g,jednonienasycone 69g,wielonienasycone 9g szt. 20 28 orzechy włoskie 200g szt. 100 29 płatki migdałowe 50g szt 120 30 pomidory w puszce, krojone, powyżej 60%pomidorów,420 ml,tłuszcz 0,cukry 3,1g/100,sól 0,4g/100 szt 70 31 przecier pomidorowy 28-30% 950g szt 100 32 rodzynki 200g szt 200 33 suchary szt 100 34 soczek wielowocowy w kartoniku 200ml, bez sub.konserwujących wzbogacony wit.C i żelazem szt. 1000 35 sól o obnizonej zawartości potasu i sodu kg 200 36 wiórki kokosowe 100g szt 50 37 żurawina suszona 150g szt. 100 38 żurek 0,5l w szklanej butelce szt 150
  
Zalacznik czesc nr 12
Zalacznik nazwa Soki naturalne, tłoczone na zimno
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 sok tłoczony na zimno, naturalnie mętny i pasteryzowany.mix smaków 5l szt 250
  
Zalacznik czesc nr 13
Zalacznik nazwa Mleko modyfikowane
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1 mleko modyfikowane 4 BEBIKO 800g z zaw. Wit. A,C,D,E lub równoważne op 100
  

Criterion

Kryteria termin dostawy
Znaczenie 20,00
  
Kryteria termin płatności
Znaczenie 10,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria czas realizacji reklamacji o którym mowa w par. 5 ust. 1 wzoru umowy
Znaczenie 10,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)